Фанфіки українською мовою

    Глава 3: Вибір

    Темрява потойбіччя. Здається, я починаю до неї звикати. Це вже третій раз, коли я потрапляю сюди. Але цього разу щось не так. З’явилося щось нове:


    Система вітає вас!

    Ви померли!

     Бажаєте почати гру, чи продовжити подорож шляхами сансари?

    Так (почати гру) / Ні (померти)


    Схоже, я знайшов винуватця такого масштабного сплеску енергій на нашій планеті. Не вірю, що це був локальний катаклізм, більш схоже на те, що така хвиля мани накрила всю Землю. Новий божок у формі системи? Хоча “божок” – поняття занадто слабке для такого монстра. Вавилонські молоді божества накривали аномалією пів міста максимум і лише на 9 місяців. А тут – вся планета і на тисячі років! І чи тільки планета? Може, це просто збіг?

    Але я відволікся. Повернемось до повідомлення. Вибір тут, звісно, не вражає. Помирати мені обридло, в цьому світі я прижився, а тут щось новеньке намічається. Тому тисну “Так”!


    Вітаю вас!

    Ви офіційно стали частиною системи! І потрапили в першу тисячу учасників!


    Розпочато процедуру визначення рангу раси!

    Почекайте до завершення цього процесу!

    До завершення:

     10… 9… 8… 7… 3… 2… 1… 0


    За показниками тестової групи домінантній розумній расі вашої планети тимчасово присвоєно ранг Е.

     Підтвердьте або спростуйте це рішення!


    Завдання

    (Кваліфікаційний відбір)

    Знайдіть та утримуйте планетарне місце сили!

    Опис

    Жителі планети Тея, програючи війну за планетарне домінування, почали тераформування планети, але були винищені в процесі. Знайдіть та захопіть їх планетарну точку сили!

    Глобальна ціль місії:

    Знайти та використати / передати Богам Земного пантеону / присвоїти планетарну точку сили.

    Нагорода глобальної цілі:

     Підвищення рангу раси на один рівень.

    Локальна ціль місії:

     Забезпечити виживання та проходження індивідуальної цілі місії більш ніж п’ятдесяти відсоткам контрольної рейдової групи вашої планети.

    Індивідуальна ціль місії:

     Набрати 20 балів розвитку (EXP)

    Вижити протягом 24 годин.

    Нагорода індивідуальної  цілі:

    Подвоєння отриманих EXP

    Покарання за провал/відмову:

    Втрата статусу “гравець”.

    Прийняти? Так / Ні?


    Стає все цікавіше та цікавіше. Схоже, що Земляни добряче влипли у ВЕЛИКІ неприємності. Тераформування планети? Кого потрібно боятися, щоб піти на таке?! І хто міг злякати істот, що спроможні тераформувати цілу планету?! Куди я влип! Ще й ранги раси. Що вони дають? Який найнижчий? Воно нам треба?

    А божества Земного Пантеону? Ні, у Вавилоні були супер-істоти, що звали себе божествами. Їх сила була настільки величезною, що кожен сильний маг, при зануренні в медитацію, міг відчути відлуння їх сили. Звісно, якби того захотів. Проблема в тому, що на цій Землі таких не було!

    Так, добре, альтернативи все одно немає. Потрібно погоджуватись. Втрата статусу гравця для мене означає лише переродження. Натискаємо Так.


    Ініційована процедура знайомства гравця зі статусом.

    Для відкриття вікна статусу подумки віддайте команду “Статус”.


    Ну, що казати, зручно, не потрібно смикати за вухо, або закривати око, як у деяких книгах. Пробуємо: Статус!


    Статус

    Істинне ім’я персонажа: Олександр Олексійович Стоун

    Псевдонім: –

    Вид: Людина (E) 99%

    Ранг раси: E

    Рівень: 0

    Планетарний ID: 10

    Міжпланетний ID: –

    Міжреальнісний ID: –

    Характеристики:

    Сила: 9/10

    Спритність: 8/10

    Витривалість: 5/10

    Живучість: 3/10

    Інтелект: 9/10

    Удача: 1/10

    Расові особливості та характеристики: ?

    (Заблоковано до проходження кваліфікаційного відбору)

    Бонусні характеристики: 0

    Бали розвитку (EXP): 0

    Особливості: –

    Навички: –


    Ну, схоже, ПІБ дістали із баз даних мого світу. Інакше в цьому списку додалось би ще три варіанти. Хоча я Олександр по всім офіційним документам, але всі мене кличуть Алекс. З прізвищем мені пощастило, оскільки в цьому світі я виріс в притулку і отримав своє прізвище там. Вихователь молодшої групи дуже любив всілякі комікси та романи. Ось і подарував мені таке чудове, але незвичне для мого народу прізвище. Я, до речі, при тому був присутній і добре пам’ятаю, як це проходило. Навіть поаплодувати довелось, щоб той фантазер зупинився саме на ньому. Відволікся, продовжимо.

    При наведенні на цей пункт меню система запропонувала приховати істинне ім’я персонажа, на що я погодився.


    Приховати істинне ім’я персонажа?

    Так / Ні


    На спробу “доторкнутись” до псевдоніма система видала мені своє вікно.


    Бажаєте ввести псевдонім та покинути статус?

    Так / Ні


    Поки тиснемо “Ні“, мені ще з характеристиками розбиратися.

    При мисленному наведенні на расу нічого не сталося, а от ранг раси відкрив щось нове.


    Доступ до довідкової інформації дозволено.

     Параметр “Ранг раси” надає представнику раси доступ до функцій системи.


    Планетарний ID видав:


    Доступ до довідкової інформації дозволено.

    Параметр планетарного ID вказує на номер персонажа в планетарному реєстрі гравців.


    А от міжпланетний та міжреальнісний ID нічого не показали.

    По пунктах меню система видала наступне:


    Доступ до довідкової інформації дозволено.

     Параметр “Сила” визначає фізичну міць організму та спроможність висвободити одномоментний імпульс фізичної енергії.


    Доступ до довідкової інформації дозволено.

    Параметр “Спритність” впливає на швидкість, координацію рухів та рефлекси.


    Доступ до довідкової інформації дозволено.

    Параметр “Витривалість” визначає здатність переносити фізичні навантаження та опір втомі.


    Доступ до довідкової інформації дозволено.

    Параметр “Живучість” впливає на загальний стан організму, опір пошкодженням та здатність виживати при пораненнях.


    Доступ до довідкової інформації дозволено.

    Параметр “Інтелект” визначає розумові здібності, пам’ять, логіку та здатність до навчання.


    Доступ до довідкової інформації дозволено.

    Параметр удача впливає на ймовірність успіху у випадкових подіях та на сприятливий збіг обставин.


    Доволі короткий опис. Ну, фізичні параметри я розвивав з народження, як вправами, так і циркуляцією живи по організму. Тут питань немає. Не найсильніша людина на землі, звісно, але й слабким точно не назвеш. А от чому живучість та витривалість такі низькі? Можливо, на показники вплинув той стан, в якому я перебував перед попаданням сюди? Тріщина в черепі, майже спалені маноканали, нульовий запас живи в організмі та купа знеболювальних в крові – сам би такого пацієнта в доходяги опреділив. Головне питання – чи зможу я змінити щось, не звертаючись за допомогою до системи? Хоча це питання на майбутнє. Зараз все одно змінити нічого не в змозі.

    О, таймер з’явився.


    04:59:28


    Схоже, потрібно поспішити. Оскільки інші пункти меню, при концентрації на них уваги, інформації не видали, я вирішив повернутися до псевдоніма.


    Бажаєте ввести псевдонім та покинути статус?

    Так / Ні


    Подумки погоджуюсь на пропозицію.


    Введіть свій псевдонім нижче

    _________________________


    Хоча час і біжить, але подумати все ж варто. Навряд, найближчим часом я зможу змінити псевдонім. Не хочеться бути якимось “Супернагибатором” до кінця життя. В іграх я часто брав псевдонім “Стоун”, але не хочу, щоб щось асоціювалось в ньому з моїм істинним іменем. Недарма його запропонували приховати. Та й скорочується воно погано. А в бою, в кожному разі, почнуть скорочувати. А як не зможуть, то вигадають іншу кличку. Тому виберу Аква. Скорочення АК, або англійське aq не викликає у мене антипатії.


    Введіть свій псевдонім нижче

    ________ Aqua________


    Ви впевнені?

    Так / Ні


    Виберіть свою першу навичку або особливість

    •       Техніка стрільби композитним луком
    •       Техніка кинджального бою
    •       Техніка бою на мечах
    •       Техніка володіння древковою зброєю
    •       Техніка списового бою
    •       Техніка сокирного бою
    •       Мімікрія
    •       Акробатика
    •       Рукопаший бій
    •       Мала система круговороту тілесної енергії
    •       Мала система круговороту магічної енергії
    •       Мала система круговороту енергії безсмертної душі
    •       Мала система круговороту енергії розуму
    •       Мала система круговороту енергії емоцій

    Хм. Цікавий вибір. Не було б у мене досвіду роботи з холодною зброєю і знань з магії – взяв би техніки бою. Хоча… Кого я обманюю. Взяв би магію. Ризик залишитись воїном того не вартий. Я маг до кінчиків пальців. Раптом в цьому світі без цієї системи круговороту магічної енергії творити чари неможливо, і в інших світах також є своя аномалія? Ну, на крайній випадок і кулаком кого хочеш огрію. Вони у мене міцні. Тому вибір остаточний. Мала система круговороту магічної енергії!


    Мала система круговороту магічної енергії

    Опис

    Налагоджує/створює у тілі носія замкнуту систему каналів мани та мале ядро мани.

    Відкриває в системі параметр Магія.

    Рівень особливості: 1

    Ранг особливості: E

    Вибрати малу систему круговороту магічної енергії?

    Так / Ні


    Ядро мани? Ніколи не думав, що колись стану обдарованим. Навіть в минулому житті сформувати його не вийшло. Надто дорого коштувало це чудо. З ним народжувались діти архімагів. І такі, не сильно напрягаючись, уже в 30 років могли зрівнятись кількістю мани зі своїми батьками. Малолітні монстри. Я потом і кров’ю вигризав свій резерв і досяг нижнього рівня Архімага лише в 50. Щоб сформувати таке самостійно, потрібно провести модифікацію тіла і душі. І провести таку модифікацію міг не кожен архімаг в цілительстві.


    Виберіть тип зброї/артефакту системи, який будете використовувати

    •       Посохи
    •       Жезли
    •       Персні
    •       Палички

    Хм. Обділяють брата нашого мага, ой обділяють. Але для мене тут і вибору то немає. Посох для мене звичний і улюблений інструмент. Мені його навіть не вистачало в цьому житті, можливо, тому і пішов в секцію ушу, вони одні вчили його володінню і давали можливість з ним займатися.


    Виберіть зовнішній вигляд артефакту


    І тут мене перенесло у величезну кімнату, наповнену полицями з найрізноманітнішими посохами. Прямі, криві, з візерунками та без. Навіть один змієподібний знайшовся. Дерев’яні, залізні, бронзові і навіть золоті. Самих різних розмірів, форм та із незліченної кількості матеріалів.

    Але це все було не моє. Мені був потрібен мій посох, який я залишив у Вавилоні. Я закрив очі і пригадав його до найменших деталей, до кожного символу, що я витиснув на ньому власноруч. Прямий бронзовий посох, мені по плече довжиною, з невеликим камнем темного обсидіану фраї, вплавленого в його основу, що була оснащена висувним шипом. Надіявся колись піймати в той камінь душу якогось демона.

    Посох

    І раптом шкіра моїх долоней відчула холод і вагу мого посоха, а потім кімната з посохами зникла, а перед очима з’явилось нове повідомлення системи:


    Зброю та особливість вибрано!


    Увага!

    Розпочато інтеграцію системи в тіло гравця!


    І в цю ж хвилину я знову занурився в пітьму забуття.

     


    Вітаю вас, шановні читачі!

    Сподіваюся, вам сподобався новий розділ! Якщо ви хочете дізнатися, що буде далі з моїм героєм в новому, сповненому небезпек світі, запрошую вас підтримати мою творчість та приєднатися до моєї спільноти на Patreon: https://www.patreon.com/FirstDerf

    На Patreon ви зможете:

    Першими прочитати нові глави, ще до їх публікації на інших платформах.

    Отримати доступ до ексклюзивного контенту.

    Впливати на розвиток історії, пропонуючи свої ідеї та голосуючи за різні варіанти розвитку подій.

    Спілкуватися зі мною та іншими читачами у коментарях.

    Також ви можете підтримати мою творчість одноразовим донатом на Ko-fi: https://ko-fi.com/firstderf

    Кожна ваша підтримка допомагає мені приділяти більше часу написанню нових глав та розвитку історії. Дякую за вашу увагу та підтримку!

    P.s.: Буду вдячний якщо ви просто підпишетесь. Викладка на Patreon виходить лише на англійській мові. (Повірте, навіть на одній мові це важко… І не ображайтесь. Якщо україномовних читачів буде багато – додам ще один варіант).  

    З найкращими побажаннями,

    FirstDerf

     

    0 Коментарів