Фанфіки українською мовою

    Опис: Як бути, коли ти дізнаєшся, що не можеш вийти заміж за коханого чоловіка, адже обіцяна зовсім іншому? А що робити, якщо цим іншим виявився твій шкільний ворог? Напевно, спробувати, не втратити здоровий глузд. 

    ***

    12.06. 2002 рік, 22:45 квартира Герміони.

      Цієї ночі Герміона ніяк не могла заснути. Безпричинне хвилювання та безліч надокучливих думок не давали їй можливості провалитися в царство Морфея. Як і будь-яка інша дівчина Ґрейнджер переживала через грядуще весілля, адже менше ніж за добу вона змінить статус нареченої на статус дружини.

    Якщо бути відвертою до кінця, то Герміона й досі не могла повірити, що з моменту заручин минуло пів року. Через підготовку до святкування, час  пролетів настільки швидко, що вона навіть не встигла помітити, як промайнули ті шість місяців. Все-таки роки минають дуже швидко. Здавалося, ще вчора вони лишень закінчили школу і сидячи на астрономічній вежі, обговорювали плани на майбутнє, а насправді з того моменту пройшло п’ять років.

    Дійсно, стільки всього залишилось позаду: школа, магічна академія, рік стажування в міністерстві магії Болгарії. І весь цей відрізок життєвого шляху вона пройшла пліч-о-пліч з найкращими друзями — Гаррі та Роном, який за сумісництвом ще й наречений.
    Після стількох випробувань, які випали на їхню долю, вони нарешті змогли зажити спокійно, не переймаючись за безпеку рідних та близьких.
    А тепер Герміона сидить на ліжку, загорнута в теплу ковдру та страждає від безсоння, через майбутню подію. Усі спроби припинити думати за весілля та заснути були марними. Дивне передчуття не покидало її ще з учорашнього дня, після примірки весільної сукні. Сукня дивовижна, пошита по замірах, сіла ідеально, підкреслюючи фігуру, додаючи образу неабиякого шарму. Моллі справжня майстриня, адже по якості сукня пошита нею нічим не поступалася прототипам з магазину.

    Минулого року вона підрихтувала свою стареньку весільну сукенку під параметри Джіні. Молодша Візлі виглядала в ній настільки ефектно, що у “Віщуні” ще довго писали про начебто “дизайнерську” сукню від самої Сессілії Бедфорд. Статті про весілля героя неодноразово потрапляли на перші шпальти газет. По сьогоднішній день за подружнім життям Поттерів сумлінно слідкують журналісти.

    “Мерлін! Невже щось подібне очікує на мене, після одруження?” — подумки жахнулась Герміона. Останні декілька тижнів заголовки всіх видань прямо таки кричать: “Весілля Героїв війни”, “Герміона Ґрейнджер та Рональд Візлі — шлях від дружби до кохання” або “Зворушлива історія кохання найрозумнішої відьми століття та нового гравця команди Дикі ворони”.
    Герміону зовсім не приваблювала перспектива популярності.

    Їй вистачило надлишкової уваги після перемоги, коли протягом першого року, день в день, вона тільки те й робила, що відмовляла нахабам з “Віщуна” в інтерв’ю.

    Герміона — спокійна людина, полюбляє тишу та ненавидить тих, хто хоче засунути свій довгий ніс в чуже життя. Невже журналісти не розрізняють роботу та особисте? Чи просто не хочуть розуміти, що на те воно й особисте і стосується лише її та Рональда.

    З Роном Герміона востаннє розмовляла ще вчора зранку. Дурнувата традиція про те що наречені не повинні бачитися до церемонії. На думку Герміони подібні звичаї — пережитки минулого, а відсутність Рона — ще одна причина її переживань. Вона й без того вся на нервах.

    Близько півночі Ґрейнджер прийшла до висновку, що їй варто хоч трохи поспати, аби потім не виглядати на весільних фотокартках ніби бліда поганка.

    Врешті-решт, випивши горнятко ромашкового чаю та вмостившись в ліжку якомога зручніше Ґрейнджер вдалося таки заснути.Сон обгорнув її з ніг до голови, змусивши повільно провалитися в сновидне царство.

    Завтра на неї чекає дуже важливий день і тільки Мерліну одному відомо, що він принесе.

     

    0 Коментарів