Фанфіки українською мовою
    Попередження щодо вмісту: Ж/Ч

    На решті настав день весілля. Король Франциск надто волів грошей Медічі, тому весілля зіграли як найшвидше.
    Катерина намагалася виглядати елегантно та дорого. Пишну весільну сукню з золотої парчі розшили білими та чорними діамантами. В волоссі нареченої красувалася діадема з рубінами. Розшиті сріблом на високих підборах черевички неймовірно виглядали на маленькій ніжці. Мілена намастила ніжну оливкову шкіру нареченої ефірними маслами замість духів. Катерина виглядала зовсім маленькою  дівчиною, але величаво. Генріх взяв наречену під руку біля алтаря. Церемонію проводив сам папа Клемент. Коли наречені проговорювали клятви вірності, наречений взяв руки нареченої в свої і подивився їй у вічі. Руки в тонких атласних печатках здригнулися, і Генріху довелося притримати ручки нареченої.
    Саме в цей момент Катерина забула що цей брак комерційним. Вона так хотіла вірити у кожне слово їх клятви, здавалося, що дівчина віддасть усе на світі за те, що б це було справжнє кохання.

    Генріх швидко промовив слова шлюбної клятви,  посміхнувшись нареченій холодною посмішкою.
    На балу молодята сиділи окремо від гостей. Біля них сидів тільки король та папа Клиент.

    Донька, моя, Катерина, всі гості тільки і говорять про те, що Ваша переміна в подачі страв неймовірна. А заморожені фрукти у цукрі зі спеціями це просто знахідка. Нехай твої повари навчать цьому трюку моїх.Вже виконано, Ваша Величносте.
    – Дякую, доню! Поздоровлення з весіллям це довгий процес, нехай всі гості спробують цей делікатес, та запам’ятають Францію.
    – Заради дружби з Францією, Італія готова поступитися своїм делікатесом, який в Італії називається заморожений щербет. – втрутився у розмову папа Клемент.
    – О, дорогий папа, Франція дуже вдячна Італії! – смішливим тоном відповів король.
    В цей час до столу молодят підійшла жінка вся в чорно-білому. На білу ніжну тонку шовкову сукню була накинута довга чорна бархатна накидка. По дорогим коштовностям було відразу видно, що жінка належала до вищої знаті. Жінка сміливо підійшла до столу та поклонилася спочатку королю, потім молодятам і нарешті папі дуже витончено. Потім зорко глянула на нареченого, підняла тонку брів та кинула оком на наречену. В її короткому погляді Катерина помітила зневажливість.
    – Вибачте, будь ласка, мою нахабність, Ваша Величносте, Ваша Світлість папа Климент! Але молоді такі привабливі та красиві, що я не втрималася від особистих поздоровлень.
    – Прошу вшанувати вдову сенешаля герцогиню де Пуатье, Ваша світлість. – повернувся король до папи.
    Генріх підвівся та поцілував руку герцогині.
    – Герцогиня, дякую за поздоровлення! Дуже приємно Вас бачити!

    Король насупив брови від такого порушення протоколу.
    – Сину мій, твоя наречена засумувала в колі старих. Піди потанцюй з молодою дружиною. А ми приймемо поздоровлення герцогині замість Вас.
    Генріх поклонився королю та герцогині, взяв Катерину під руки та повів у танці.
    – Правда герцогиня дуже приємна? – запитав молодий чоловік у дружини.
    Катерина холодно відповіла – Я не помітила, мені потрібно більше часу.

    Герцогиня мій добрий друг, я б дуже хотів, що б ви потоваришували як давні приятельниці. Я клянусь вам, що Діана сподобається вам при подальшому спілкуванні.

    Ваші друзі і мої друзі також, мій чоловік! – відповіла Катерина, не видавши своїх емоцій, що вирували у ній. Насправді Катерина була готова зірвати з голови герцогині її прикрасу та розірвати на лоскутки її білу сукню.

     

    0 Коментарів