Фанфіки українською мовою

    – Хей, хто б чи що б ти не було, скажи паляниця!– сказала я перше, що прийшло в голову. Серйозно, ти питаєш в супер дивного типа, який з’явився буквально нізвідки, про паляницю, замість того, щоб тікати куди по далі??? Ще б запитала про відділення Монобанку, чи ще щось з розряду фраз “перевірка на москаля”. Дуже логічно. Молодець. Не забувай нагадувати собі про цей момент щоразу, коли будеш звинувачувати головних героїв фільмів та книг в тупості, сама така,звісно, якщо виживеш, адже, через твоє нічогонероблення ймовірність цього стрімко прямує до нуля. Навіть зараз ти просто стоїш і думаєш про свій косяк, а не про те як рятувати власну дупцю. Може хоча б спробуєш щось зробити? Ауу? Що з тобою не так?

    — Я, Локі з Асгарду і на мені тягар великої мети , я прийшов повідомити радість, ваш світ буде вільний, я прийшов врятувати вас…

    — Так стоп стоп стоп, зупинися, ну і від чого, скажи мені, будь ласонька, рятувати нас прибув конкретно ти, давай, здивуй мене.

    — Від волі , свобода – це величезна брехня . Варто вам це прийняти, і ваші серця… пізнають світ. Вона примушує вас не радіти життю, а мріяти про завоювання влади.

    — Ага, ясно, понятно, я тебе зрозуміла, на жаль, все ж таки не вийшло здивувати, хоч постарався би придумати щось нове і оригінальне, але ні, весь час одне і теж, все що я можу сказати тобі, вставай в чергу «спасатєль», тому що ти не перший, хто прийшов рятувати нас від свободи або, як ти там казав “величезної брехні”, в принципі, можеш записатися на 2023 рік, думаю до того часу ми з першими справимося, ну і якраз вторгнення потусторонніх сил гарно ляже в хронологію останніх подій, — я постаралася дуже мило посміхнутися. Хм, ще один «спасатєль» на наші голови. Пресвятий хто там головний(я тепер не впевнена), я прошу, Хватить (Мда, тепер в мене до того всього ще проблеми з вірою, якщо існує Локі Асгард і все це інше, то чи існує бородатий дядько на небесах? І як мені з цими знаннями Великдень та Різдво святкувати?), — і взагалі прямо одразу таки тобі повірила, що ти – це тооой самий Скандинавський бог обману. Взагалі-то я читала міфи і знаю, що Локі не має бути схожим на милого британського актора, да і тим більше, ти маєш бути явно вищим,– хоча він і так довгий, як дремайлівська гребля, скажу я вам,– ну і рижим, — я переможно cхрестила руки, мило усміхнулась і гордо підняла голову. Але недовго я раділа, тому що в мене вже щось летіло!!!В останній момент я встигла відскочити, і в дерево, що було позаду мене вдарило, яскраве світло (молодець, ти розізлила того типа, сонце, вітаю, схоже твій інстинкт самозбереження давно покинув цей всесвіт,  але тим не менше … Якого біса?).

    —Ах ти ж вилупок, та щоб тебе грім побив… — як якийсь Асвабадітєль дозволяє собі пулятися в мене якимись незрозумілими лазерами, магією або чим то там не було, —  та щоб твоєю мордою просо молотили…

    Саме в цей момент на божка впала суха, але досить не маленька гілка з дерева. Що ж карма є. Ще б якась бджола його гризьнула, я би була безмежно щасливою, але маємо те що маємо, дякую і на тому.

    —Ти відьма…

    —Да да, саме так, — хоч би не засміятися, хоч би не засміятися, хоч би не засміятися, так все зібралася, ух, ти сама серйозність, ну і ще ти ну дууже сильна конотопська відьма, хах, — будеш і далі до мене чіплятися, в жабу перетворю, —хіхіхі, з його нарядом і поведінкою він вже схожий на неї, — а взагалі ти так і не доказав мені, що ти саме той бог Локі з Асгарду, як казав мій викладач з математичного аналізу, без доведення не повірю, може ти просто якийсь чаклун, який вирішив приміряти амплуа бога, або проста людина, що знайшла магічні артефакти, знаєш, тут багато варіантів є…

    —Досить! Ви всі мізерні перед мною! Я бог, тупе ти створення!

    —Ще одне слово і повторюсь я пе-ре-тво-рю те-бе в жа-бу, зелений, як я бачу тобі подобається, довго звикати не прийдеться… Взагалі, знаєш, ти якись дуже злий, як ніби Саурон, помножений на анти-Дамблдора в квадраті. Так про, що я, звідки мені знати що ти Локі, а не, знову таки, якийсь відьмак, і навіть якщо припустити що саме ти Локі то я б не сказала, що ти саме канонічний, але в тобі явно є щось від бога обману з «Надприродного», ти до речі, як ставишся до солоденького і двох братів, що ганяють на Імпалі з ангелом в плащі? А історія про коня то правда, чи видумка, як і те, що ти рижий? А що на рахунок інших дітей — Ферніра, Йормунганда і Хель, ти нічого не подумай, просто ти виглядаєш занадто молодим, як для багатодітного таточка. Якщо я не помиляюсь Локі – льодяний велетень, але тим не менше, Локі також і бог вогню, впридачу до і всіх інших його талантів, це не створює якогось дисонансу всередині тебе?

    — Зупинися, — викрикнув той, — я це я. По-перше, по-друге, і назавжди. — в нього в руках небезпечно блиснуло, щось схоже на кинджал,може, все ж таки ще не пізно накивати п’ятами?  Я повільно відступила на декілька кроків назад, — А зараз ти розкажеш мені, у всіх деталях, звідки ти знаєш про те, що я належу до раси йотунів, відьма.

     

    2 Коментаря

    1. Jun 14, '22 at 12:05

      Стільки задоволення від прочитання, це просто шикарно! Ну і просто неймовірне поєднання Локі, відсилок на матаналіз і колоритної української лайки 🙂 З нетерпінням чекаю на продовження!

       
      1. @magicalpinetreeJun 15, '22 at 17:45

        Дякую ☺️