Фанфіки українською мовою
    Попередження щодо вмісту: Ч/Ч

    ОПИС: – Чому ви обрали саме мене, Вілле?
    Грем намагається не розсміятися. На мить він вражається своєю жорстокістю.
    – Тому що ви – найгірший варіант, докторе Лектер. Хоча колись були найкращими.
    /// AU, у якому Ганнібал – невдаха, що живе на окраїні, багато курить і слухає важку музику. Про те, що Вілл – федеральний агент, говорить лише значок та ненависть до смерті; він носить дорогі костюми та любить оперу. Але одного разу Вілл убиває людину…

    Світ білий та плаский. Звук та зір змінюються місцями. Вілл чує цей сухий, холодний колір мірним шумом і гучним безперервним гудінням. Бачить оглушувальні короткі верески спалахами червоного. Час зникає. Тиша чергується зі звуком, наче шахові ходи. Хтось явно перемагає, коли гуркіт стає нестерпним, заповзає під повіки і в рот, забиває подих своїм пік-пік-пік – глибоко, різко, до упору.

     

    Віллу здається, що на долонях тліє шкіра. Вогонь, ледь помітний, хочеться змахнути. Злизати, роздряпати до кривавих смуг. «Не можна рухатися, містере Грем. Процедура займе хвилин п’ятнадцять», — дзвенять у голові слова медсестри. Вілл упевнений: минуло набагато більше часу. Тіло давно задубіле; минули роки, всі про нього забули, людство стерте з лиця землі, і тільки Вілл лежить у сталевій труні і чомусь не вмирає. Старе божество в зачарованій усипальниці.

     

    Білий звук, червоний шум — вони були на початку часу. Цей рев греблі, вереск сигналізації, гул літака, писк машин, чийсь крик. Валторни та барабани нового, яскравого світу сталі й задухи. Голка катетера глибоко у вені, короткі спалахи білого на білому – це прийшло пізніше. Разом з вогнем і нестерпним свербінням. Але часу вже немає. Вілл не знає минулого і майбутнього, не знає нічого, і крик — слабкий, тремтячий, лише луна механічного крику — готовий вирватися з його мертвого тіла.

     

    Грем заплющує очі і бачить неясну тінь. Вона бродить довкола білої капсули, намотує кола і шкіриться. Їй дістанеться вся мертвечина, але Вілл ще живий! Нехай його тіло завмерло, а м’язи оніміли, але подих б’ється об ці кам’яні склепіння, наче вітер у напівзруйнованому храмі.

     

    Вілл повільно ворушить язиком, моргає, ковтає в’язку слину, повну гіркоти. У тіні вимальовується обличчя – його обличчя, тільки вкрите кров’ю і попелом, обличчя принесеного в жертву, обличчя відьми на багатті, Христа на Голгофі. Тінь просочується крізь товсті стіни і лягає поверх тіла Вілла товстим потворним собакою. Скручується на грудях і тисне, тисне – стає нестерпно, дихання б’ється під його важкістю, серце тремтить. Шкіра вбирає темряву і морок, пульсує чорнотою – більше не мертва, але ще жива. І гул, нескінченний, немислимий, гучніший за постріл, яскравіший за пожежу, накочує хвиля за хвилею — поки не затоплює простір цілком. Вілл робить останній видих і зростається з тінню.

     

    ***

     

    Лікар дивиться спокійно, без співчуття. Віллу здається, він говорить незнайомою мовою. Після МРТ вуха ніби заповнені водою, на голові порожньо; думки заповзають у череп повільно, а чужі слова відскакують від нього тихим вереском. Коли лікар розписує схему лікування, Вілл лише киває.

     

     – Енцефаліт – не вирок. Ви вчасно звернулися.

     

    Вілл поправляє налипле на лоб пасмо – він вийшов мокрим і тремтячим, ледь притомним від жаху і нервового збудження. Бути тінню — нестерпно, гостро, чудово.

     

     – Запишіть мене на прийом через тиждень, – Вілл крутить у руках знімок – безглуздий, жалюгідний. Тисяча і одне порівняння для білих кульок очей та звивин, схожих на хробаків.

     

     — У вашій ситуації зволікання схоже на смерть, містере Грем. Я не лякаю вас, але що раніше почнемо лікування, то краще.

     

    Вілл киває.

     

     – Звичайно я розумію. Але мені треба зробити деякі справи, — він душить нервовий смішок. — Це своєрідна спокута.

     

    ***

     

    Вілл купує пляшку сухого червоного. Потім ще одну, трохи сиру і солодкі груші. Груші виглядають особливо безглуздо на потертій стільниці, поруч із пляшкою темного пива і попільничкою — Ганнібал явно не чекав гостей. Але все ж таки бубонить під ніс: «Ви б хоч дзвонили» і розливає вино по келихах.

     

    Через кілька годин — шість тридцять, час сеансу — щоки у Грема червоні від алкоголю, очі доктора Лектера блищать у напівтемряві дешевими скельцями.

     

    Ганнібал каже: «Це непрофесійно», Вілл шкіриться: «До біса» і облизує губи. Їхній другий поцілунок набагато кращий за перший. Довший, глибший, з присмаком крові — у Ганнібала обвітрена шкіра. Вілл відчуває, як кілька крапель розчиняються в роті, а солоний, різкий до нудоти смак розповзається горлом. Грему хочеться взяти в руки дзеркало, щоб переконатися: губи забруднені червоним, так правильно, так чудово. Йому хочеться більшого.

     

    Вілл виглядає абсолютно, розпусно п’яним. Заплутане волосся, крихітна пляма від вина на колись білосніжному комірі, тремтячі руки на чужих стегнах. Ганнібал носить джинси з неможливо щільного деніму – тремтіння м’язів нагадує землетрус на іншому кінці світу, жар шкіри – лише примару тепла. Вілл відсувається, коли терпіти стає нестерпно.

     

    Він відкриває нову пляшку, каже ненароком:

     — Перед сном я фантазував, як убиваю людину.

     

    Ганнібал – незворушний і розпатланий:

     — Хтось скаже, що то деструктивні думки.

     

    Вілл посміхається:

     — Але не ви, докторе Лектер.

     

     — Іноді треба давати собі волю. Стримування постійних бажань породжує бажання набагато гірші.

     

    Грем трохи відпиває і кривиться — смак у вина курний, запліснявілий.

     

     — Слабке виправдання насильству.

     

     – А хіба ваші фантазії породжують насильство, Вілле?

     

     – Ні, тільки його спрагу.

     

    Ганнібал ховає посмішку за келихом. Здається, він задоволений. Вілл дозволяє собі усмішку у відповідь — широку, зубасту, зовсім нечемну. Йому хочеться розкришити келих у руці, а потім довго витягати зубами уламки. Нехай це буде не його рука.

     

     — Я думав, як убиваю Мейсона Верджера. Що це означає, докторе Лектер?

     

    ***

     

    Джек дзвонить у вівторок. Вілл вигулює Хуана в невеликому парку неподалік будинку – акуратно підстрижені дерева, бруковані доріжки – і слухає розмірений скрегіт голих гілок. Хуан голосно дихає, звісивши з пащі язик, далекий гул дороги здається нереальним; останні плями снігу кидаються під ноги то тут, то там. Вілл такий спокійний і чистий — до нудоти. Звісно, ​​він не відповідає на дзвінок. Звичайно, Джек дзвонить ще чотири рази.

     

    Грем вірить, що він добрий друг, тому на дзвінок Беверлі він відповідає одразу.

     

     — Вибач, Джек мене примусив, — вона ховає смішок. — Але справа серйозна. До твого приїзду нічого не чіпають.

     

     – Таролог?

     

     – Напевно. Це ж він любить перевертати людей.

     

     – Грем, приїжджай негайно! – кричить у телефон Джек, Хуан гавкає на гучний звук, порив вітру дряпає гілками небо, і спокій розбивається вщент.

     

    Коли Вілл приїжджає на місце злочину, стан Кроуфорда максимально близький до сказу. Жовта стрічка ледве стримує натовп роззяв — широке, галасливе коло підлітків, людей похилого віку і похмурих чоловіків у потертих робочих комбінезонах. Вілл заходить всередину будинку, у задушливу жовту сутінь, і втягує крізь зуби повітря. Пахне кров’ю та чимось невловимо знайомим.

     

    Будинок невеликий і старий, протяги метаються між кутами, зі стелі звисає павутиння. Серед вузької, темної вітальні людина, прив’язана до стельової балки, стікає кров’ю. Якщо зробити фото і перевернути, то чоловік у яскравому одязі робить крок, його руки розпростерті, у лівій затиснута біла троянда, у правій — палиця і вузлик, пов’язаний зі старої наволочки; голова людини повернута за спину, язик висунуто. Але його вбили та повісили саме так. Блазень, перевернута карта.

     

    Вілл дістає смартфон і шукає значення, посмішка розповзається по його обличчю швидше за пожежу в сухому степу. Непродумане, хибне рішення, невиправданий і безглуздий ризик. Грем акуратно обходить криваву калюжу і опускається навпочіпки. З тіла вийняли мозок — череп розрізали рівно, чорне довге волосся поголили і засунули у вузлик. У застиглому погляді — досконала, безмежна мука.

     

     — Хлопець зовсім без мізків, — пирхає за спиною Прайс. Вілл змушує себе промовчати, тільки виразно дивиться на Джека, і той гаркає коронне: «Всі геть!»

     

    Застигла кров схожа на чорне дзеркало. Грем дивиться на своє відображення — розмите обличчя, темні провали очей, блиск на кінчиках зубів. Його погляд чіпляється за тонку світлу тріщину на ідеально гладкій поверхні. Вілл підчіплює пальцем у рукавичці волосок і ховає його в кишеню. Відходить углиб кімнати і заплющує очі. Коли почнеться вистава, цього разу він буде готовий.

     

    ***

     

     — Останнім часом маю проблеми з контролем. Якоїсь миті його стає занадто багато, і тоді я його втрачаю, — каже Вілл і на мить лякається власної щирості.

     

     — Обладунок, що ви одягли, буває надто важким.

     

     — Так, але я не можу його зняти.

     

    Ганнібал торкається пальцями щоки, мовчить деякий час.

     

     — Навіть коли залишаєтеся наодинці із собою?

     

    – Особливо тоді, – Вілл дозволяє собі криву усмішку. Йому зовсім не радісно. Так, терапія так і повинна працювати, він нарешті розповідає чесно про свої проблеми, але після кожного слова хочеться розкришити обличчя Ганнібала в попіл. Стерти цю втомлену, розуміючу усмішку.

     

    Лектер перетинає кімнату та зупиняється біля книжкової шафи. Його пальці акуратно гладять корінці, стирають невидимий пил.

     

     — Я можу дати кілька порад як ваш психіатр.

     

     – Або?

     

    Ганнібал хмикає і витягує навмання одну з книжок. Вілл тисне в собі бажання поміняти всю бібліотеку його психотерапевта на тверду палітурку або хоча б переставити всі книги в алфавітному порядку.

     

     — Або ви можете зняти ремінь, заплющити очі і віддати мені контроль на кілька годин.

     

    Вілл подумки хвалить себе за витримку – ні смішка, ні нервового зітхання. Він підводиться, повільно знімає ремінь — прохолодну шкіру, крижане залізо — і простягає Ганнібалу. У кожному його русі абсолютний, королівський спокій: я дозволяю подбати про мене, васал.

     

    По обличчю доктора Лектера теж нічого не скажеш. Задоволення? Нудьга? Може, байдужість? Ганнібал сідає на диван і кладе ремінь збоку. У сірій водолазці і м’ятих штанах він не схожий на здатного підкорювати, але його голос цілком:

     

     – Спускайте штани і лягайте поперек.

     

    ***

     

    На кожен удар приходиться вдих. Ганнібал спеціально чекає, поки повітря не закінчується, і коли Вілл вдихає – опускає ремінь. Звичайно, Вілл кричить. Звісно, ​​давиться повітрям. Доктор Лектер міг би посилити задоволення, але йому хочеться змусити Вілла кричати безглуздим способом. Вдих – удар – крик – вдих – удар – крик.

     

    Ганнібал знає: Вілл погано переносить біль, але хоче цього болю. Карає себе за слабкість, наче монах-флагелант. Впивається жертовністю. Прекрасне чудовисько і жахливий лицар в одній особі, милостиня, покладена на вівтар самому собі. Вульгарність. Червоні смуги на світлій шкірі, тремтячі м’язи, сльози в куточках очей. Досконалість.

     

     — Попроси мене, будь хорошим хлопчиком, — каже Ганнібал. Його голос спокійний і хрипкий, Вілл вигинається від цих звуків сильніше, ніж від ударів. Розуміння, що його член бруднить чужі – огидні – штани приносить окреме задоволення.

     

    — Будь ласка, Ганнібале… сильніше, — Вілл ледве дихає. Він хоче – потребує – щоб ремінь вдарив різкіше, тіло щільніше вдрукувалося в чуже, член потерся об тверду тканину. Так багато. І так мало. Але Ганнібал зволікає. Він перехоплює ремінь і водить холодною пряжкою по шкірі. Його пальці жодного разу не торкнулися Вілла, в рухах немає нічого сексуального. Це заводить ще сильніше. Вілл дозволяє собі короткий стогін, коли холодний метал торкається виїмки над сідницями, але доктор Лектер сильніше втискає пряжку в тіло, каже:

     

     – Жахливо, Вільяме. Ти збуджуєшся від болю чи тому, що його дарую я?

     

    Вілл шипить, кожне слово вилітає з нього, наче вогненна стріла:

     

     — Ви стали надто самовпевнені останнім часом, докторе Лектер. Втратили пильність. На місці злочину знайшлося волосся. Я спалив його.

     

     — Не розумію, про що мова, — удар, слідом за ним — майже невагоме погладжування холодною долонею. — Але гадаю, ти плутаєш помилки з випробуваннями.

     

    Вілл піднімається з колін і швидким рухом натягує штани разом із білизною. Червону пелену збудження змиває біла хмару люті. Чоловік не знає, що його більше злить — власна наївність чи чужа безтурботність. Можливо, щось зовсім інше.

     

     — О, ви перевіряли мене на вошивість, докторе Лектер? І як, я пройшов випробування?

     

    Ганнібал ретельно витирає пляму смазки на своїх штанах – волога ляпка на потворно-сірому. Він скручує ремінь кільцем, ховає в тумбочку і тихо відповідає:

     

     – Вілле, а хіба не ясно? Ходімо, я нагодую тебе вечерею.

     

    0 Коментарів