Але чому так серце стукає?
від Mirror_SecretЦе неправильно. Абсолютно точно неправильно. Навіть небезпечно.
На вечірці в палаці Асґарду вона першим чином шукає його темну, вдягнену в темно-зелений кафтан, фігуру. А, коли знаходить, заспокоюється і посміхається йому. Він розмовляє з послом Свартальгейму, усміхаючись його неосвіченості. А вона слідкує за кожним його рухом, за кожним швидким поглядом в свій бік.
Навіть Одін не зможе переманити її увагу до себе, адже дивиться вона виключно на нього. Не може нічого з цим зробити. Ніби її внутрішній компас завжди шукає його, завжди хоче бути якнайближче до нього.
Ось він прямує до неї, огинаючи всіх гостей. Зупиняється за пару кроків. Так близько і так далеко одночасно. Вона уважно дивитися з напівопущених вій, граючи свою роль тендітної асині, але він помічає всю цю показову байдужість. Завжди.
— Чудовий вечір, чи не так, Леді Сіґюн? — його голос ніби спокійний та тихий, але для неї всі інші затихають. Ніби вони тут самі.
— Погоджуюсь, Ваша Високість, — її голос звучить не так мелодично як завжди. Це трохи пригнічує настрій. Але він здається цього не помічає, пильно дивлячись на неї своїми чарівними зеленими очима. Хто придумав ці тортури, Зірки?
— Тоді, щоб він став ще чудовішим, чи не зробите мені честь станцювати зі мною? — протягує їй свою руку запрошуючи на танець. І як тут відмовити?
Вона протягує свою у відповідь, він м’яко бере її і кружить у ритмі танцю. Музика як випадково така повільна і спокійна. Романтична. Її біла сукня кружляє разом з нею в цій таємничій мелодії вечора.
Вона неповинна кохати його. Неповинна так червоніти, заглядаючи в його зелені очі. Неповинна літати на сьомому небі тільки через те, що він взяв її долоні в свої. Але не може вирівняти стукіт свого серця разом з ним.
***
Він закутий у кайдани і відповідає за свої злочини, створені в Мідгарді, перед Всебатьком. Злочинець. Він убивав невинних людей, погрожував цілій планеті каменем Нескінченності. Але не відчував за собою кривавий слід, що тягнувся за його вбранням, заперечував, що зробив щось погане.
Було боляче. І їй було ще болючіше від усвідомлення, що вона відчуває до нього не заслужену ненависть, а ніжність упереміш зі жалістю.
Вона неповинна відчувати цього, неповинна, так тягнуться до нього після всього, що дізналася. Це неправильно, нелюдяно, аморально.
Але варто йому заглянути в її очі, і вона зникла. Знову. Цей погляд з дещицею жалю про заподіяні страждання, означав для неї набагато більше звинувачень Одіна. Але вона відвела очі в німому докорі, не побачивши його смуток, що на мить віддрукувався в його зіницях. Її віра була для нього важливіше значно більше докорів «батька».
Але магією вона написала, щоб побачив тільки він: «Я все одно тебе не залишу». Руни вийшли не такими гарними, як завжди, але й цього було достатньо, щоб на його обличчі з’явилася слабка, невпевнена усмішка.
— Ти вирушаєш у в’язницю Асґарда, за всі злочини створені тобою. Може там, ти подорослішаєш, — слова, сказані царем, не заперечують. Але так захотілося прокричати, що він не заслуговує на таке, але вона б збрехала. А вона не любила брехати.
Його відвели до в’язниці, до нижніх ярусів палацу. Тяжкий тягар ліг їх на плечі.
Можливо, вони більше ніколи не побачаться, але він хоч би був живий.
***
Локі Одинсон, принц Асгарда, Бог Підступності, був убитий, коли захистив свого брата у сутичці з темними ельфами.
Вона не могла не прокручувати цю звістку у своїй голові весь день. Повітря у легенях не вистачало, а очі сльозились. Серце нестерпно боліло від туги за тим, хто викупив свою провину перед троном.
Вона не вірила, що він загинув. Була впевнена, що він встиг втекти, викрутитись, обдурити. Але реальність була однозначною і нестерпно болісною. І навіть зараз вона кохала.
Навіть Всебатько, що викликав її в тронний зал, не зумів повністю відволікти її. Лише його обличчя перед її очима змогло б повернути їй почуття.
— Ти кохала його, дитино? — питання було дивним, але вона була надто захоплена своїм горем, щоби це помітити.
— Навіть, коли він був лиходієм для всього Асґарду, — м’який дотик до золотого волосся, зовсім не старими руками правителя, а такими знайомими.
Вона повільно підвела голову і побачила його. Живого, здорового, оповитого зеленими сполохами, розсіяної магії. То був він. Щастя засяяло на її обличчі. Як він вижив? Чому вдавався Одіном? Питання здалися зараз зайвими.
Він повільно поцілував її. Так легко, ненав’язливо, солодко.
У всьому тронному залі тільки Локі та Сіґюн.
І це було так правильно.
0 Коментарів