Фанфіки українською мовою
    Фандом: .Оріджинал
    Попередження щодо вмісту: Джен

    – І що воно? – запитав Русий, шмигаючи носом. – Розповіси, як це тобі три пальці відхреначило?  

    Вітер хитав вже зсохлий очерет, поміж якого сиділи чоловіки. Було холодно, як і належить бути погоді восени. Двійка, котрий марно намагався розпалити багаття, підняв очі догори, вишукуючи у хмарах спогади. 

    – Та як же, по простому. Працював свого часу на лісопильні недалеко од Буковелі. От там вже й.. 

    – О, то виходить ти браконьєрив? А з виду такий пристойний чолов’яга. – обізвався парубок, який не так давно щось вишукував в рюкзаку, а вже проштрикував злісним поглядом старшого. 

    – Не кіпішуй, Зелений. Ти ж сам із себе екоактивіст і вереге- вегетаріанець, тьфу, а консерви за обидві щоки уплітаєш, ги-ги. – кинув насмішку Русий. 

    – Не розумієте ви нічого. Ці ж консерви невідомо якого складу, певно, один папір. 

    – Ну так-так. Ось, чистою українською папір “свинина” та “яловичина”. Такий би папір кожен день їсти, ги-ги. 

    За мить в Русого полетіло якесь сміття, котре Двійка одразу ж підібрав.  

    – О, ось і на розпал є матеріал. Папір-непапір, а консервами багаття не розпалиш. А щодо Буковелі.. У дев’яності часи інші були, вдома будь-яка копійка потрібна була.  

    – Інші часи.. Ніби зараз ліпше.. – пробурмотів Зелений. Йому було дев’ятнадцять, наймолодший з усіх присутніх, та й ті не розуміли, що його потягнуло сюди. Всі просто промовчали. В кожного була своя причина знаходитись тут. Гроші, мрії, гроші, цілі.. Авіазавод, який на думку групи, був наповнений усілякими цінними речами, стояв аж за тринадцять кілометрів, а вже темніло. От і вирішили перечекати ніч в очереті. 

    – Ну так, що там з лісопильнею? 

    – Та нічого. – Двійка закашлявся, відганяючи від себе дим щойно розпаленого полум’я. – По молодості своїй був дурним, вирішив якнайшвидше роботу зробити й додому поїхати. А не бачив, куди рука поїхала, а з нею і три пальці на пилорамі всьо – відрізало.  

    Старий чолов’яга простягнув руку з двома пальцями, показуючи її, немов якийсь трофей, іншою дістаючи з кишені майже пусту пачку цигарок з пошарпаною запальничкою. Остання виглядала старшою за свого власника. 

    – Ото вже дивина, – ляснув Русий в долоні, не приховуючи здивованого обличчя. – Поділишся цигаркою? Після такої історії закурити те що треба. 

    – Ця остання, тому вибачай. 

    Зелений глянув на старого з-під лоба нахмуреним поглядом. 

    – Вір-не вір – у нього кожна сигарета остання. Де ви їх тільки берете? – відкривши звідкілясь надибану банку консерв, хлопець тикнув пальцем в бік старого. 

    – Звідки можна звідти й беру. Доживеш до мого віку – зрозумієш. 

    – Е ні, я не палю. 

    – В такій справі не палити – зневага до перших. 

    – Ніби я тих перших знав. – скептично кинув Зелений. 

    – Ще дознаєш, малий. А з таким норовом ще й згинеш десь в кущах або вихорі. 

    – Мене мати навчила, як не згинути.. 

    Русий розреготався: 

    – Так ти мамин синочок виходить? Ги-ги. Чого ж ти сюди поліз, а не лишився під спідницею? 

    – Русий, заспокойся, – почав Двійка. – Ти сам тільки прийшов сюди, тому не заривайся. Ба може, цей малий Ока, а він навіть в свої дванадцять знав більше од тебе. 

    – Тц, скажеш також. – Чоловік розлючено кинув палиць в багаття.  

    Вогонь весело затріщав, а розмовники стихли, вслухаючись у свист вітру, який все гойдав очерет. 

     

     

    0 Коментарів