Фанфіки українською мовою
    Фандом: .Оріджинал
    Попередження щодо вмісту: Джен

    Сонце хилилося до заходу сонця, але все ще було ясно. Дві дівчини вирішили прогулятись. Вони йшли стежкою, яка вивела їх до лісу. Знали дівчата його добре, та й він був неглибоким; навіть якби загубилися, то рано чи пізно вони вийшли б кудись із нього. Ішли, розмовляючи один з одним. Дратівливих звуків міста не було чути. Але несподівано, в лісовій тиші, крізь спів птахів та ударів дятла по дереву, вони почули нявкання. Слабке, що йде звідкись із кущів. Вони зупинилися. Незабаром дівчинка вигукнула:

    — Дивись!

    Вона вказала на рудого кота, що вийшов із листя. Він глянув на дівчаток своїми величезними, майже зеленими очима (на одному оці була цятка коричневого кольору). Почулося чергове слабке м’яу. Дівчинка з хвостиком одразу підійшла до малюка, який, у свою чергу, почав крутитись і ласувати біля її ніг. Друга дівчинка підійшла і теж почала гладити його. Несподівано тварина підскочила і побігла кудись прямо. Зупинився і, опустивши одне вухо, з цікавістю почав дивитися на них. Дівчата підійшли до котика, і він ступаючи кроком, пішов далі вперед. Вони знову підійшли до нього. Його події повторилися.

     

    — Може, він веде нас десь? – захоплено сказала дівчинка з хвостиком.

     

    — Та не може бути. – відмахнулася подруга.

     

    Після чого почулося нове мяу, але вже голосніше. Вони переглянулись. Все-таки дівчинка мала рацію. Вони йшли за ним, при цьому гадаючи, куди виведе їхній кіт. Дівчатка посперечалися. Одна сказала, що він виведе їх із лісу до якогось села на околиці; дівчинка думала, що кіт домашній, бо його вовна була м’яка, а пузико вгодоване. Інша сказала, що кіт або не виведе їх, залишиться сидіти і не піде далі або виведе в якісь поля. Ішли кілька хвилин, але вже встигли трохи втомитися. Весь їхній ентузіазм майже вивітрився. Але незабаром вони вийшли на частину лісу, яка була звільнена від дерев, можна сказати, майже голий пустир, що формою нагадує квадрат. Посередині цієї пустири знаходився сірий камінь, що нагадує пам’ятник, перед яким були всипані гілки, шматочки трави та інше сміття. Кіт застрибнув на цю камінь. Дівчата постали перед ним.

    — Ти хочеш, щоб ми розчистили це? – поцікавилася вона.

     

    Почулося ствердне «мяу». Потягнувшись, він випнув рудий хвіст з білою цяткою на кінці. Хихікнувши з поведінки котика, вони почали розчищати завали. Вони були так захоплені цим, що не помітили, коли кіт встиг зістрибнути з пам’ятника та втекти у кущі. Прибравши все, дівчата обімліли — це був не просто шматок каменю, — це було чиєсь надгробок. Верхній напис говорив:

     

    «Вірний друг, улюблений вихованець»

     

    — Стій, невже це…

     

    Вона повернулася до подруги, яка підібгавши губи, почала читати далі.

    «Лазар»

    Знизу були дати одна народження, наступна смерті.

     

    – Дванадцяте травня, – прочитала вона, – це ж, три місяці тому, так?

    Вони переглянулись. Їм стало ніяково.

    «Я чекатиму і пам’ятатиму тебе завжди, Зоря» Знизу, на маленькому постаменті, лежав закритий кулон, у яких зазвичай зберігали фотографію.

     

    – Відкриєш? – звернулася дівчинка з хвостиками до подруги.

     

    – Ну ні!

     

    Вони завагалися. Ніхто не хотів відкривати, а тим більше чіпати речі з могили. Але все ж таки вирішили на «камінь-ножиці-папір». Дівчинка із хвостиками програла. Тремтячою рукою вона потяглася до кулона, і не піднімаючи його, натиснула на кнопку. Кулон із тихим скрипом відкрився. Дівчатка завмерли. На фотографії був зображений рудий кіт. Той рудий кіт, який хвилину тому привів їх сюди.

     

    — Ні, це не він. – Вона почала заспокоювати себе.

    Вони глянули на фотографію ще раз — Той самий колір, та ж біла «ляпка» на хвості і ті ж зелені очі з карим відтінком. Різко піднявся сильний вітер, дерева і трава загрозливо зашелестіли. По спині дівчат пройшов мороз. Одна з них акуратно закрила кулон і, не озираючись, взяла подругу за руку, і вони побігли, куди очі дивилися. З кущів вийшов кіт, він спостерігав за ними ще якийсь час, а незабаром обтершись об пам’ятник, улаштувався клубочком біля кулона.

     

    1 Коментар

    1. Aug 22, '22 at 15:20

      👍 👍 👍