Фанфіки українською мовою
    Попередження щодо вмісту: Ж/Ч

    “Вона чекала своєї нещасної долі”

    Довге чорне волосся розпливлося по парті густими локонами. Іноді з цієї субстанції чулися сумні зітхання й тхнуло апатією.

    – Що сталося, Дульс?

    Слова оживили істоту. Вона заворушилася і невдовзі блакитноока підняла понуро голову.

    – Мене кинули…

    Дівчина навпроти неї втупилася з погано прихованим подивом.

    – Який хлопець посмів так зробити? Ти ж така красуня!

    – Мене кинула подруга. Кейсі не повернеться цілих два тижні, а ще заборонила дзвонити до неї.

    Дульсія схлипнула, інтерес однокласниці швидко вивітрився.

    – А, ти про цю ненормальну. Моя тобі порада, не водися з нею. Ще заразу підчепиш…

    – Яку ще заразу вона підчепить? Невже ви заговорили про чуму, бо нарешті зацікавлені в моєму гуртку “Юних і Палаючих”?

    Роздратування промайнуло на обличчі дівчини, коли здалеку почувся знайомий говір хіміка. Дульсія поклала голову на руки і дивилася відчужено як він наближався. Однокласницю ніби вітром здуло.

    – Не знаєш часом, коли повернеться Альварес?

    Його сірі очі сканували старшокласницю, що сиділа перед ним. Від такого пильного погляду вона спалахнула червоним. Так, він дивний, але все ж за її мірками гарний собою. Утім, батько Кейсі посів сходинку вище в топі ідеальних чоловіків, але поруч із хіміком… волосся електризувалося.

    – Казала, що за два тижні. Вона поїхала кудись на лікування, – щоб відволіктися, дівчина накручувала пасмо волосся мізинцем, але зорового контакту не розривала. Навіть моргати перестала. Хотіла, щоб він потонув у її очах.

    Натомість чоловік першим відвів погляд і кинув до нестями нудну фразу.

    – Ти хороша, Дульсія. Я радий, що Альварес дружить із тобою, ви доповнюєте одна одну.

    “Ніби без вас не знала. Ну, спасибі, що звернулися на ім’я, ви ж церемонитеся тільки з Кейсі” – думки, немов у боулінгу, розбила доброзичлива посмішка дівчини.

    – Добре, що нічого серйозного не сталося. Дякую, що звернулася до мене.

    Він кивнув радше собі, ніж їй, і пішов. Дульсія знову лягла на парту, важко зітхаючи. У руках тримала телефон, але так і не набралася сміливості зателефонувати.

    ***

    – …вісім, дев’ять, десять! Я йду шукати тебе, крихітко!

    “Я не крихітка!” – зупинила спонукання скрикнути і стиснулася в грудочку біля купи зламаного мотлоху, який вона не встигла висунути за двері.

    У кімнаті було не так багато місць, де можна було сховатися, особливо після прибирання. Але ще більше дівчину турбував той факт, що від робота в принципі марно ховатися. У нього безумовно прикрутили якийсь тепловізор або сканер для пошуку загублених.

    Але він немов навмисне підходив надто близько, а потім різко йшов в інший бік.

    – Ти, напевно, знущаєшся наді мною! – не витримала Кейсі, вилізаючи з укриття.

    – Ах, ось де ти…

    – Занадто очевидно, що ти піддався мені. З твоїми здібностями знайти мене в цій кімнатці раз плюнути!

    – Вибач, але плюватися все ж таки не добре, тим паче в мене немає такої функції. Тому що відтворення слини…

    – Гаразд, забудь. Я спати.

    Вона десь відкопала м’який матрац і кілька подушок. Ковдри не було, але якщо спати в одязі, то неможливо замерзнути в приміщенні. Принаймні, дівчина так вважала. Вихователь витягнув шию, немов йому було соромно, іноді позирав на дії дорослої дитини. Кейсі хотіла зайвими подушками скласти межу, через яку робот не повинен у жодному разі переходити. Уві сні складно контролювати своє тіло, якщо він раптом захоче доторкнутися, Кейсі нічого не зможе зробити.

    – За цю лінію тобі не можна, – підсумувала Кейсі, шукаючи потрібні речі у своєму рюкзаку.

    – Це ще одна гра? Як називається? – дзвіночки дзвеніли, коли він нестримно переминався з ноги на ногу невеликими стрибками.

    – Особистий простір, – видихнула Кейсі, падаючи на імпровізоване ліжко. Уся її сутність хотіла вити від здобутого болю, але нічим на ділі це не показала.

    – Такої гри не знайшов, але зате є… – його голос затремтів. Настільки якісні технології вражали. Почула б тільки голос, нічим не відрізнила б від людини. – Я тобі неприємний?

    Запитав би хто-небудь інший, вона знайшла б що відповісти. Сонечко не зробило нічого поганого.

    – Ти помиляєшся, мені просто потрібен час.

    Друг піднісся духом і хитнув головою на знак згоди.

    – Звісно, часу в нас предостатньо! Ми обов’язково потоваришуємо і обоє укладемо міцні обійми.

    – Добре, – дівчина позіхнула і за звичкою вимкнула світло. Лампи згасли, чесно кажучи, від усіх емоцій очі злипалися.

    Щось було не так. І вона не розуміла що або, точніше, забула.

    Сонце якось притихло. Може тут стільки ламп, бо воно боїться темряви? Чи ця дія його деактивує? У такому разі буде нескладно виконувати роботу. Вона боялася пошкодити якісь важливі механізми, щоб як у фільмах жахів робот не збунтувався.

    – Давно не бачилися, Кейсі~

    Хриплуватий голос повільно виробляв слова. Дівчина підклала руку під голову і втупилася в темряву.

    – Про що це ти? Ми ж щойно розмовляли разом…

    У горлі пересохло, коли вона побачила двох літаючих червоних вогників. Це було вже не Сонечко.

    – А ми тебе любили. Знала б ти, як сумувало Сонце, коли навіть через п’ять років ти не повернулася до нас. Було безліч хоробрих і дурних діточок, але ніхто не міг зрівнятися з тобою, – слова ранили, ніби вугіллячка посипалися на незахищену шкіру, – але ти нас кинула!

    Місяць. На відміну від Сонця він чомусь пам’ятав її і навіть більше, впізнав. Не хотілося визнавати, але підлітковий вік тільки трохи змінив зовнішність. У будь-якому разі, зараз вона не та п’ятирічка, яку замикали в кімнаті.

    “Тепер ти 16-річка, яку замикають” – зрадницьки прошепотів голос розуму, але зараз вона вирішила ігнорувати те, що відбувається в голові.

    – Ти хочеш нашкодити мені? Можеш не намагатися, я вже.

    Голова робота зі скрипом крутнулася в протилежний бік. Червоні вогники не відводили від неї погляду, від чого по тілу дівчини бігали світлові відмітини.

    – Хіба ти не боїшся?! Тобі не хочеться втекти від мене?

    Він кричав, голос луною віддавався в грудях тупим болем. Це був його біль чи її власний?

    – Навіть якби захотіла, не зможу.

    Кейсі вказала на свою ногу, задернувши штанину. Вихователь оцінювально оглянув її, а потім моторошно розсміявся.

    – Цього разу даю тобі фору, крихітко. У тебе є три спроби назвати мене так, як називала в дитинстві. Якщо наступного разу ми зустрінемося, а спроби будуть вичерпані… я зроблю з тобою все, що захочу. Домовилися?

    Червоне світло освітило її обличчя, на якому не було жодної кровинки. Він занадто близько підібрався, якщо побачить шрами, то зробить ще болючіше. Вона не витримає…

    – Я згодна, – відповіла дівчина і заплющила очі, чекаючи найгіршого.

    Рука з гострими кігтями потягнулася до неї.

    Клац.

    Кімнату освітили лампи, прибираючи темряву з поля зору. Дівчина побачила сумну посмішку Місяця, перш ніж сонячні промені вилізли назовні.

     

    1 Коментар

    1. Jan 10, '24 at 00:46

      ВААААА. А ЧОМУ, В СЕНСІ. Типу, Місяць пам’ятає, але злий на неї? І Сонце — ні? Але типу в минули
      глава
      щось йшлось про її перший візит до лікаря та щось про те, що аніматронік розлютився? Інформація так рвано подається, що тро
      и важко зрозуміти десь, що реально відбувається.

      Плюс, незрозумілий момент з Місяцем. Що з фразами тут: “Цього разу даю тобі фору, кри
      ітко. У тебе є три спроби назвати мене так, як називала в дитинстві. Якщо наступного разу ми зустрінемося, а спроби будуть вичерпані… я зроблю з тобою все, що за
      очу. Домовилися?”

      Типу. Що за три спроби назвати? Типу, вона повинна згадати правильне прізвисько? Чи в неї є можливість тричі його так називати(бо за розмову вона жодного разу його не покликала)? Наступний раз, це коли взагалі? Буквально наступний, чи той самий наступний, коли спроби, щоб вони не означали, не будуть вичерпані?

      Ви не уявляєте як іноді такий тип від 2.5 особи може плутати. І так, 2.5 – > коли йде змішування образу мислення персонажа з третьою особою. Я обожнюю такий стиль, але треба все ж слідкувати. Я в минули
      глава
      тричі перечитала фразу про те, що проблема героїні в тому, що вона живе з “нею”, щоб здогадатися, що йде мова скоріш за все про матір. Бо буквально до цього в фанфіку згадувалось лише те, що оба батьки нею незадоволені. І те, що батько просто підкаблучник стало зрозуміло пізніше.