Фанфіки українською мовою

    1. Які батьки, такі і діти чи Не в тому місці, не з тими людьми.

     

    Він закинувши ноги сидів на підвіконні, відчуваючи спиною моторошний холод, що йшов від каміння замку, а можливо, це було через те, що він, закотивши рукав, розглядав потворне татуювання, згадка про те, які помилки він накоїв і які зробить у майбутньому.

    Його життя обіцяло бути іншим, але, на жаль, все змінилося.

    Адам Блайд був учнем школи чарів і чаклунства Гоґвортс, він навчався на факультеті Слизерина, на сьомому році навчання став Старостою Хлопців. Це був високий юнак з густим, чорним як смола волоссям і прозоро-сірими очима.

    Завжди з прямою як тростина спиною і гордо піднятим підборіддям, своїм тільки виглядом він вселяв у людей розуміння, що він належить до самого привілейованого класу чистокровних аристократів, чиє коріння за розповідями брало свій початок від самого Мерліна. Ніхто особливо в це не вірив, але сім’я все ж таки дуже пишалася цією старою байкою. Хоча чорти в очах видавали в ньому чарівність і веселу вдачу.

    Після школи на нього чекала блискуча кар’єра в Міністерстві Магії, розкішний особняк, красуня дружина та спадкоємець. Загалом, найпримітніше життя простого аристократа, у якого дуже незвичайний, можна сказати, грандіозний рахунок у банку.

    Все життя Адама було розписано поетапно, він знав, що робитиме завтра, через рік, через п’ять років і навіть що він робитиме у свої вісімдесят.

    Але рік тому сталося те, що перетворило його життя на пекло, перевернувши все з ніг на голову. Те, що поселило в його голові такий липкий, огидний страх за себе та своїх близьких.

    А саме – відродження Темного Лорда.

    Насправді нічого не віщувало лиха, навіть навпаки, того дня на всіх факультетах панувала святкова атмосфера. Останнє випробування Турніру Трьох Чарівників, на кону світова слава трьох, а в нашому випадку чотирьох представників різних шкіл магії. Цю історію знають усі. Загинув хлопець із Пуффендуя, Седрік Дігорі. І саме з цього моменту повністю розплановане життя Адама Блайда дало тріщину.

    Того дня він сидів на трибунах разом із усім Слизерином та їхніми родинами, які входили до батьківського комітету або були спонсорами школи. Вони їли різні солодощі, а комусь навіть удалося протягнути вершкове пиво. Генрі Фулл із шостого курсу таємно від батьків та викладачів розливав вогняне віскі.

    Адам чудово проводив час, але все ж таки з нетерпінням чекав закінчення останнього змагання та оголошення імені переможця. Не те щоб йому було не начхати, але він поставив величезні гроші на виграш Поттера, якого, до речі, як і всі на його факультеті, просто так недолюблював, за компанію.

    Але, будучи людиною розумною і заповзятливою, він розумів, що Хлопчик-Який-Вижив-І-Не-Один-Раз, переможе. Йому вдалося обдурити Кубок Вогню і Дамблдора, а це щось таки означає для хлопця на четвертому курсі. Про його псевдогероїчну перемогу над Темним Лордом Адаму слабо вірилося, але факт залишається фактом, хлопець живий, а це вже багато чого варте, а зараз бореться у змаганні великих представників трьох шкіл.

    У всьому Гоґвортсі панувало просто безумство, люди кричали, носили різні значки, плакати з іменами учасників, за яких вболівали. Близнюки Візлі запропонували робити ставки, але на Слизерині недолюблювали цих зрадників крові, тому робили ставки між своїм факультетом. Адам чекав оголошення переможця, адже якщо його темна конячка переможе, він отримає непогану суму..

    — Не можу повірити, що ти справді вболіваєш за Поттера. — Курт досі був здивований, сам він поставив на Флер Делакур, але не через те, що вона сильний гравець, а тому, що він має слабкість до гарненьких обличь. Курт Белламі був найкращим другом Адама, разом вони пережили стільки, що вже можуть вважатися братами, хоч, швидше за все, так воно і є. У світі чистокровних усі припадають один одному родичами. — Ти думаєш, малорослому ідіотові й тут пощастить?

    — Може, він і виграє, але навряд чи ці гроші принесли б мені насолоду, гівнюк багато про себе уявив, — крізь зуби сказав Флінт. Звичайно, він його ненавидить, Поттер найкращий гравець у команді Гріфіндора і не раз відбирав перемогу у Слизерина прямо з рук.

    — Вболіваєш не зовсім правильне слово, ти ж не бачиш мене з плакатом «Поттер наш герой», тут швидше вклав гроші в надійну інвестицію, і, як ти вже помітив, ідіоту щастить. — Адам оглянув друзів глузливим поглядом. — Отже, синки, слухайте та записуйте, у таких справах треба думати холодною головою, а не тим, чим думав Курт, роблячи ставки.

    Усі дружно розсміялися, не зважаючи на суворі погляди інших уболівальників.

    — Зате мені після цього може щось обломитися. — Під сміх друзів продовжив анітрохи не засоромлений Курт. — Хоча, як і тобі з Поттером.

    Адам хотів продовжити словесний поєдинок з другом, але на жаль, краєм ока слизеринець побачив, як Люціус Малфой, давній приятель його сім’ї і далекий родич, зігнувся навпіл, обличчя знівечила гримаса болю та страху, а сам він тримався рукою за праве передпліччя.

    Їхні погляди зустрілися, і в той момент Адам уже знав, прочитав це в наповнених страхом очах Люціуса

    Усьому кінець.

    Мелфой різко піднявся і швидко покинув трибуни, а з ним і деякі глави сімейств, що були там.

    Це був кінець світу, і початок чогось дуже моторошного. Він уже знав, що Поттер і Діґорі не повернуться, а зустріч із Волдемортом неминуча.

    У першому він був неправий, учасники повернулися, під бурхливі оплески, які змінилися криками, адже один з них був мертвий, і звичайно ж, це був не Поттер. Почалися паніка, хтось плакав, хтось кричав, а хтось не міг зрушити з місця, серед них був і Адам. Батько Седрика був невтішний, як і всі інші, навіть Адам відчував скорботу, але швидше не за Седриком, а по собі, тому що в нього незабаром відберуть, він сумував за неминучою втратою волі.

    З дня відродження Темного Лорда минуло трохи менше чотирьох місяців. Але для Адама Блайда минули роки, він ніби постарів. Наляканий, втомлений старий, замкнений усередині тіла молодого, хлопця. Десь він змужнів і став сильнішим, проте здебільшого просто навчився приховувати страх.

    Літні канікули, які він зазвичай проводив з Куртом десь за кордоном, цього року перетворилися на справжні тортури.

    Він тепер не належить собі, він бик із тавром, слуга, не більше.

    Ніколи у своєму недовгому житті Адам не думав, що так боятиметься і так ненавидітиме кров, яка тече в його жилах, кров, яка перетворила його на безмовного раба Волдеморта.

    Помічений самою смертю.

    Вже місяць як він у Гоґвортсі, у ролі старости. Він любив свою школу, але цього року був особливо радий повернутися. Втекти як останній боягуз від усього, що його оточувало. Ненадовго, щоправда, лише до різдвяних канікул. Не просто так йому дозволили повернутись. Не як студент, а як Смертожер, як яблуко, що прогнило, в ящику зі свіжими.

    Адам Блайд сидів у холодному коридорі і ненавидів себе, свою безпорадність. Жаліючи і прокручуючи раз-по-разу той злощасний день, коли він так зневажливо і так недалекоглядно відмовився від пропозиції посіпак Того-Кого-Не-Можна-Називати приєднатися до них.

    Ніколи він не думав, що Волдеморт повернеться, і тим більше не думав, що перед ним стане вибір бути вбивцею або померти.

    Ще з юних років він вирішив для себе, що немає нічого гіршого тавра сина Пожирача, тільки хіба що бути ним. Знаючи, де і як помер батько, Адам розумів, які наслідки спричиняють погані вчинки. І хоч він хотів би мати повноцінну сім’ю, і можливо навіть братів, але не хотів вирости безхребетним виродком як його друзі, які по суті жалюгідні тіні їхніх батьків, які не заслужили навіть на власну долю і лише повторюють помилки батьків.

    Адже його батько Дарен Блайд — Пожирач Смерті і був засуджений до довічного ув’язнення для особливо небезпечних злочинців Азкабану.

    Друзі сім’ї часто говорили про нього із захопленням, адже він був вірним слугою Самі-Знаєте-Кого, і навіть будучи на суді не відмовився від своїх переконань, хоча сам Адам не до кінця розумів, як людина може бути героєм, якщо він убивав людей, нехай і бруднокровок.

    Сам Адам вірив, що він інший, але зараз зрозумів усю іронічність того, що відбувається, він і є його батько, з тією різницею, що Блайд старший пішов на це добровільно.

    Якби він хоч на секунду подумав, які наслідки за собою понесе його відмова.

    А наслідки були фатальними.

    Він втратив матір.

    І ні, її не вбили, хоча краще це було б так. Її викрали з її ж будинку, її друзі, друзі сім’ї, якщо таке поняття взагалі існує у чистокровних. І звичайно ж метою всього була не вона, метою було змусити Адама прийняти мітку і стати залежним від милості пана, якому потрібні були його гроші та можливість проникати в Гоґвортс.

     

    Того теплого липневого вечора він прийшов додому з матчу по квідичу. Грали «Гармати Педдл» із «Осами». На порозі його зустрів заплаканий домашній ельф.

    – Тіпсі, де мама? — він міг не питати, отже, вже знав, але все ж таки сподівався, чи що. – Мама! Мамо, я вдома! Тіпсі, чого ти ридаєш, що трапилося?

    Але домовик тільки дужче розплакався, витираючи сльози об сіре простирадло, яке служило їй одягом. Ну ось, це справжня істерика.

    — Тіпсі, я наказую тобі заспокоїтися і відповісти, що сталося. — Адам намагався бути спокійним, але липкий страх уже почав торкатися потилиці.

    — Пане… пані…вона… її викрали… — ельф ще дужче розплакався і простяг йому лист, у якому була лише адреса «Бермі драйв 64, сьогодні опівночі». Не дивлячись на хвилювання за матір, він все ж таки закотив очі — «До чого ця драматичність?»

    Зараз на годиннику було дев’ять, у нього було в запасі три години, але що він міг зробити? Попрощатися із дитинством? Піти до аврорату — ні, буде ще гірше. Спробувати напасти і забрати її звідти теж не вийде, її вб’ють ще до того, як він дістане паличку. Думки гарячково роїлися у його голові і був лише один варіант, який збереже матері життя.

    Його жертва.

    Він повинен прийняти мітку та схилити коліно перед цим темним виродком. Він і не помітив, як у метаннях від одного кута залу до іншого минуло дві години, треба зібратися з думками та заспокоїтися, він наказав Тіпсі принести келих вогняного віскі і пішов переодягнутися в спальню. Навряд чи Волдеморта зацікавить його одяг, але все ж таки маглівські джинси викличуть питання. Адам випив  вміст келиха, принесений ельфом, і почав продумувати стратегію, але в голові була лише одна думка – не дати приводу її вбити.

    Його мати Димитрія Блайд стала вдовою у двадцять чотири роки, і те, що цей шлюб не обіцяє їй нічого доброго, було зрозуміло з самого початку. Її вирощували як потенційну дружину, точніше, як товар, який має придбати найдостойніший, чистокровний наречений. Заручини відбулися ще коли їй було п’ятнадцять, а весілля одразу через місяць після закінчення Гоґвортсу. За цей час вона бачилася зі своїм чоловіком щосили десять разів, а розмовляла з ним і те менше. Не сказати, що вона була засмучена, коли дізналася ім’я майбутнього чоловіка, просто сподівалася, що батьки виберуть хоча б того, кого вона знала, але, будучи старанною дочкою, мовчки погодилася на все, адже до своєї долі вона готувалася від народження.

    Але все ж таки вона дала собі слово стати кращою дружиною у світі, однак стримати його їй не судилося, після майже трьох років шлюбу, вона стала вдовою при живому чоловікові. На її сім’ю, як і на багато інших родин Пожирачів, впало засудження суспільства, але слизеринці не були б собою, якби не викрутилися і з цього, і через кілька років для багатьох сімей все забулося.

    Димитрія після смерті чоловіка вирішила повернутися в будинок батьків, але вони не прийняли її, віддавши заміж за Пожирача, чудово знаючи, хто такий Дарен, а коли його посадили, вони відхрестилися від дочки та онука, побоюючись зіпсувати собі репутацію.

    Через роки бабуся Адама раптом згадала існування онука та доньки, але вони вже й самі не хотіли з нею спілкуватися. Димитрія можливо переступила б через себе якби Адам захотів побачитися з бабусею, але він навідріз відмовлявся. Щороку він отримував подарунки від неї, які спалювалися в каміні, навіть не відкрившись, як і листи. Незабаром бабуся зрозуміла, що їй у родині Блайдів їй не раді, та відступила. Ні Адам, ні Димитрія не знали, як вона і що з нею, їм було й удвох добре. Так вона залишилася разом із сином жити у похмурому, самотньому особняку.

    Хоча, сказати, по правді, у глибині душі вона раділа, що її чоловік ніколи не повернеться. Між ними не було кохання, або навіть дружби, вони були незнайомцями, яких пов’язали мотузки шлюбу назавжди, але вона весь час чомусь боялася його і знала, що він погана людина.

    Хоча сам Даррен ніколи не ставився до неї погано, він був завжди ввічливий на людях, досить холодний, але все ж таки уважний у ліжку і ввічливий вдома, але його очі завжди і надовго залишалися байдужі і холодні, і погляд його змінювався на трепетний тільки при згадці Темного Лорда, ну або сповнений презирства, коли мова заходила про маглів.

    Димитрія була прекрасною матір’ю і намагалася прищепити синові якості, яких ніколи не було у його батька, доброту, вміння любити та прощати, а також щиро сміятися.

    Сам Адам просто душі не чув у своїй милій, ласкавій мамі, яка скоріше була схожа на його сестру, тому намагався все робити так щоб вона була задоволена і пишалася ним.

    Адам струснув головою позбавляючись образу, матері який щільно засів у голові і трансгресував за вказаною адресою, де на нього вже чекали два Пожирачі, вони повели його до старого покинутого особняка. Запитувати у посіпак, де його мати, було безглуздо, отже, все зрозуміло і так. Тому він просто намагався тримати обличчя спокійним і згадати все, що він знав і вивчав про оклюменцію.

    Пожирачі привели його до дверей великої зали і відчинили їх, Адам повільно увійшов, всі дивилися на нього. Він бачив безліч знайомих осіб, які зазвичай підходили вітатись і питати про здоров’я матінки, брехливі виродки дивилися на нього з безпристрасним обличчям. Вони всі вишикувалися з різних боків зали як у хороводі, а по центру стояв головний винуватець свята.

    Блайд швидко глянув на нього і відразу ж опустив погляд, щоб Темний Лорд не побачив погано прихованої огиди. Навіть у найсміливіших фантазіях він би не зміг уявити таке обличчя, зеленуватого відтінку з криваво-червоними очима і змієподібними рисами, здавалося, від людини залишилося тільки тіло.

    — А, Блайд-молодший, я бачу, вирішив таки відвідати наш маленький захід. — Темний Лорд говорив тихо, майже пошепки, але все одно його чули через гробову тишу, що витала тут. Навіть голос його був як шипіння змії.

    — Мій Лорде, я… — Адам опустився на одне коліно, але гучний крик пана обірвав його.

    — Мовчати! Як ти смієш відмовлятися від честі служити мені, чи ти зв’язався з мерзенними зрадниками крові? — Він театрально змахнув руками граючи на публіку. — Твій батько був найвірнішим моїм слугою, крім Белли, мабуть. Ти зганьбив його, хлопче, але я з радістю наддам тобі урок від його імені. Круціо!

    Напевно, навіть якби Адам хотів комусь розповісти про те, як відчував себе не зміг би підібрати слів.

    Пекельний біль, агонія, цих слів недостатньо. Відчуття було ніби тобі разом ламають усі кістки, знімають шкіру та підпалюють тіло. Він відчував, як в його вени заливають лаву, вона вирує в ньому, плавить його, палить. І єдиною думкою у його голові була лише надія на швидку смерть.

    А потім все різко закінчилося так, як і почалося. Він розумів, що лежить на підлозі, а з рота тече кров. Мабуть, він упав обличчям униз, розбивши собі губу. Горло боліло від криків, хоч від агонії він навіть не помітив, що кричав.

    — Піднімайся, хлопче, твій Лорд сьогодні милостивий. — Голос Волдеморта доходить до нього як крізь тони води, але все ж таки він насилу, та знайшов у собі сили піднятися, правда, ноги не слухалися і в нього вийшло тільки з другої спроби. — Отже, Адаме, я бачу, ти сильний, батько міг би пишатися тобою, якби ти постарався. Розкажи мені про себе, скільки тобі років, ти ще навчаєшся у Гоґвортсі?

    «Настрій у нього звичайно вітряний, як портова хвойда» — зло подумав Адам про себе, а в голос сказав:

    — Мій Лорд, мені сімнадцять, я навчаюсь у Гоґвортсі на останньому курсі.

    «Круто, голос майже не тремтить, тільки охрип. Зараз головне не блювати» – думав Адам намагався зібратися, він відчував слабкість і нудоту, але йому не можна було показати іншим свої почуття.

    — Добре, то навіщо ти прийшов сюди, мій юний друже? — він знову зашепотів, але обличчя його спотворила гримаса, яка, мабуть, мала бути посмішкою, але виглядала по-справжньому моторошно.

    “Тому що ти виродок і ніяк не можеш здохнути, ти викрав мою матір, і ти змусив мене шантажем сюди прийти щоб я став твоїм слугою і робив всі брудні справи за тебе” – але вголос:

    — Я хочу служити вам, мій Лорде. Я знаю, що мав необережність грубо відповісти вашим … ем, друзям, але я усвідомив, що коли я відповів відмовою, то втратив багато, і сподіваюся, що ви дозволите мені правильно служити вам. — Адама мало не вирвало від смаку його змієподібної дупи, яку він зараз так старанно вилизав. Він застосував свої навички в оклюменції, щоб закрити розум і не дати Волдеморту зрозуміти, що він думає про нього насправді. Голова розболілася, але зараз він не надав цьому особливого значення, адже здавалося, що на його тілі не залишилося жодного місця, яке б не боліло від закляття.

    — Тобі пощастило, я потребую своєї людини в замку, ти прощений. — Зітхання полегшення злетіло з його губ, проте Волдеморт ненадовго підійшов до нього і незграбно поплескав по плечу, мабуть, це мало бути щось доброзичливе, але йому знову не вдалося витиснути з себе людські почуття. Він давно не був людиною. Монстр. — Але ти маєш довести свою вірність.

    — Звичайно, мій Лорд, дякую. — Він уже збирався запитати, що для цього треба зробити, але через страх забув про справжню причину свого візиту. — Пане, моя мати…

    — Ах так, вона пишається зараз тобою, — серце Адама билося як божевільне, вона жива. — Приведіть її.

    Один з Смертожерів вивів маму з натовпу, вона була як завжди бездоганна, у шовковій темно-фіолетовій сукні, з ідеально причесаним русявим волоссям, тільки більш бліда, а очі сповнені страху і невиплаканих сліз. Як вона не намагалася, а маски у неї завжди погано виходили. Він уже хотів підійти до неї, але його зупинив голос.

    — Димитрія люб’язно погодилася погостювати в нас, ти не проти? Тут вона в цілковитій безпеці, правда, люба? — він підійшов до неї і взяв її своїми довгими, мерзенними пальцями за підборіддя. У момент, коли він торкнувся її, Адам ненавидів його ще більше, ніж будь-коли. Мама лише злегка здригнулася і одними губами вимовила: “Так, мій Лорд”.

    А Адам думав, що легко відбувся. Мати — це гарантія, що він буде слухняним песиком.

    ***

    Від важких думок його відволік стукіт підборів, що долинав від коридору, з декількома сходинками посеред нього, які несподівано з’являлися під ногами неуважних студентів. Мабуть, одна зі студенток-зубрил забула про час у бібліотеці і зараз поспіхом поверталася до вітальні. Адам повернув голову і побачив когтеранку, що бігла з усіх ніг, червону і захекану.

    Ну точно, хто ще міг засидітись у бібліотеці, як не ботаны з факультету синіх? Зрадівши тому, що прямо до нього в руки прибігла людина, на якій можна буде зігнати хоч краплю своєї агресії, а саме — познущатися і зняти бали. Він почав повільно і безшумно спускатися.

    В цей час когтевранка спіткнулася об ту саму злощасну сходинку і випустила величезний оберемок книг, конспектів, та ще паличку на додачу, але замість того, щоб почати збирати свої речі вона просто стояла і тупо дивилася на них, ніби чекаючи, що вони самі зберуться і підуть у її вітальню.

    — Не беру на себе сміливість стверджувати точно, але, на мою думку, ці книги повинні припадати пилом на бібліотечних полицях, ну або лежати на столі у вітальні свого факультету, але аж ніяк не на брудній підлозі. — Від голосу дівчина смикнулася і швидко підняла на нього переляканий погляд. Але коли вона зрозуміла, хто перед нею розслабилася. Вона впізнала старосту Хлопців та зрозуміла, що загрози немає.

    — Навіщо так лякати? Я вже думала, це Півз, — сказала вона, примруживши очі.

    Розчарований такою байдужістю до його старостської персони, він почав повільно підходити до неї.

    — На мою думку, я гірше, тобі не здається? Звичайно, кидати тролячим гноєм я не буду, але як мінімум зніму бали, — схоже, така заява її не вразила, тому він роздратовано продовжив: — Твоє ім’я та курс?

    — Кассандра Ла’Мар, п’ятий курс, — і хоч говорила вона серйозно, але очі блищали. — А твоє?

    — Чому ти, Кассандра Ла’Мар, п’ятий курс, вирішила, що тобі дозволено гуляти по школі після відбою? — він не міг повірити, що це непорозуміння йому так нахабно відповідає.

    Коли вона назвала своє ім’я, він згадав, що кілька разів бачив її біля слизеринського столу. І точно, це та сама дівчина, яка полонила серце його друга, не так щоб зовсім, але Курт часто задивлявся на неї.

    Хоча на смак Адама вона простакувата, йому подобалися дівчата з більш вишуканими рисами, а в цієї все якось із надлишком, великі губи, ніс, очі на любителя. До того ж бідна, безрідна, один плюс — не бруднокровка. Не те щоб у нього були якісь упередження, на відміну від свого оточення у нього був здоровий глузд, однак він розумів, що б там не говорили про рівноправність, бруднокровки ніколи не зрозуміють істинної магії, магії роду. Та й Курту вони б не пробачили зв’язку з напівкровкою, що вже говорити про маглонародженною. А друг чомусь бачив у ній щось більше, але якщо, по правді, то фігура гарна, але знову ж таки надто низька, як першокурсниця.

    Адам розумів, що з його смаком він вади і в янголі знайде, але їй до янгола як йому до Грінділоу.

    — Не те, щоб я вирішила, просто засиділася, багато домашнього, та й дорога не близька.

    — Що ж. — Протягнув він. — На твою думку, мені як старості скільки балів варто зняти зі нахабної студентки, яка гуляє вночі по школі?

    — Я, як студентка, думаю, що я зможу пережити будь-яке зняття. Ну а щодо зухвалості, навряд чи я могла якось поранити твої почуття, — у її голосі явно чулося роздратування.

    — Що ж, це твоє рішення, п’ять балів з факультету Когтевран за прогулянки після відбою, п’ять за неналежну поведінку та ще п’ять за недбале ставлення до шкільного майна, — самовдоволено посміхнувшись, сказав Адам, маючи на увазі розкидані книги. — Думаю, наступного разу я не буду такий добрий.

    Очі Ла’Мар просто метали блискавки. І вона вже була готова розмазати цю єхидну усмішку на випещеному аристократичному обличчі, але подумавши, що він того не вартий, заспокоїлася, точніше, спробувала. Ці слизеринці багато про себе думають, просто староста, а замашки як у Міністра. Ледве стримуючи себе, вона сказала:

    — Сподіваюся, не доведеться.

    — А тепер, гадаю, тобі краще зібрати це все, — сказав він, піднімаючи і простягаючи одну з книг, яку вона випустила, — і швиденько зникнути з моїх очей геть.

    Далі все сталося за секунду. Вона простягла руку, щоб забрати книгу, але різко її відсмикнула. Очі когтевранки наповнилися непідробленим жахом, і в цей момент здивований такою реакцією Адам зрозумів, що забув закатати рукав і що ця ідіотка побачила мітку.

    Він уже був рвонувся до неї, збираючись заткнути їй рота, оскільки був упевнений, що Кассандра почне кричати, але вона і не думала. Швидко розвернувшись, дівчина побігла щосили, на ходу прокричавши: «Акціо паличка!». Кассандра бігла швидко, а він за нею, намагаючись зрозуміти, як він міг так лоханутися і як діяти тепер.

    У паніці думки гарячково крутилися — «Якщо спробувати стерти пам’ять, вона може забути і як ложку тримати, адже я знаю теорію, але на практиці так і не доводилося використовувати. Може, залякати? Підкупити? Вбити? Чорт. Як я міг так залажати?!».

    Не встигла дівчина пробігти й десять метрів, як він схопив її за плече, повернувши до себе обличчям і впечатавши в стінку, а щоб вона не почала кричати, він заткнув їй рота рукою. Іншою рукою він вихопив її паличку та відкинув подалі.

    — Тепер тобі страшно, як я подивлюся, — він вирішив, що найкраще її залякати, у школі вона все одно буде під його контролем і з виду нікуди не дінеться. — Ти ж дівчина не дурна, і розумієш, що не мусила бачити те, що бачила?  Вона кивнула. — Добре, ти розумієш, хто я і що можу з тобою зробити? Змусити мовчати не проблема для Смертожера, я можу відрізати тобі язик. — Почувши це, очі її розширилися від жаху. Певною мірою насолоджуючись тим, що відбувається, він наблизився майже впритул. Потім забрав праву руку з рота, і плавно опустив її на тендітну шию Кассандри, а лівою рукою він дістав свою паличку і приставив її до щоки і так переляканої дівчини.

    — Може, краще пустити в тебе Аваду? — вона заперечливо похитала головою, намагаючись вирватися. — А, а, а вже йдеш? Як щодо старого доброго маглівського способу? — він дужче стиснув горло. Адам відчував під своєю долонею, як прискорився її пульс, як у спійманої пташки. — Ти ж любиш маглів?

    Кассандра вже не могла дихати, а в очах почало темніти, ще трохи і вона знепритомніє. Ніколи вона не думала, що помре просто тому, що виявилася не в тому місці і не в той час, ну і раз уже на те пішло, то не з тією людиною.

    Як міг небезпечний убивця та Смертожер проникнути сюди? Її впевненість, що Гоґвортс — найбезпечніше місце у світі, звалилися як картковий будиночок, коли вона дивилася в холодні, сірі очі хлопця.

    Але тут він різко її відпустив, вона зігнулася навпіл, намагаючись віддихатись. У цей час Блайд підняв з підлоги паличку дівчини та простяг їй.

    Кассандра, не вірячи своїм очам, не вірячи тому, що жива, простягла тремтячу руку, щоб забрати її. Але він відвів руку з паличкою в бік, підійшов, піднявши її за підборіддя і спитав:

    — Тепер я сподіваюся ти розумієш, який я добрий з тобою?

    — Так… — слабким хрипом вимовила вона, кашляючи.

    — Добре, ось як ми зробимо, я відпускаю тебе, і ти йдеш у свою вітальню, лягаєш спати і забуваєш про цей маленький інцидент. Але якщо ти посмієш хоч комусь сказати, натякнути, або навіть подивитися на мене якось підозріло, я зроблю так, що ти, Кассандра Ла’Мар, п’ятий курс, благатимеш мене про швидку смерть.

    — Я… я мовчатиму.

    — Розумниця, а тепер іди до себе, тобі треба виспатись, — сказав він і для більшої драматичності поцілував її в чоло. Потім забрав руку від підборіддя, відступив на крок і простяг паличку. Когтевранка швидко вирвала її.

    Вона подумала, що може самій спробувати знешкодити його і покликати на допомогу, в закляттях вона сильна, просто ніколи не доводилося випробовувати свої сили на практиці.

    Але Блайд начебто прочитавши її думки, спокійно і навіть м’яко попередив:

    — Твої милі бруднокрові бабуся з дідусем помиратимуть найболючішою смертю, якщо ти спробуєш напасти на мене, тому не роби дурниць, ступай, і не забувай, що я стежитиму за твоєю поведінкою. — Добре, що Курт так багато говорив про неї останнім часом, погрози розправи над конкретними людьми виглядають явно переконливішими.

    Її очі розширилися від шоку – він знав, знав, що вони магли, як? Що ж, другого попередження достатньо, і ще не до кінця вірячи в те, що правильно почула, вона різко розвернулась і побігла, думаючи лише про те, що це лише початок. Пожирач у Гоґвортсі. Поттер має рацію, Той-Кого-Не-Можна-Називати повернувся і смертей не уникнути.

     

     

    0 Коментарів