Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

P.S. І кожен фініш – це, по суті, старт.

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

І все на світі треба пережити,
І кожен фініш – це, по суті, старт,
І наперед не треба ворожити,
І за минулим плакати не варт.

Ексклюзивне інтерв’ю з молодятами від Рити Скітер перевершило всі очікування та побило всі рейтинги. Такого феєричного повернення героїні війни ніхто навіть не уявляв. Драко і Герміона привідкрили завісу свого життя, але головні таємниці залишили припадати пилом у надрах своєї свідомості. Магічний Лондон довго перетравлював епічну новину. Навіть, коли Мелфої переїхали на інший континент, їм не давали спокою англійські репортери. Пізніше, коли Пенсі нарешті стала головним редактором «Віщуна», журналісти перестали дошкуляти Драко та Герміоні, а статті виходили лише за попереднім погодженням. Лондонцям все ж таки було дуже цікаво читати про життя сім’ї Мелфой.

Після весілля Герміона та Ліра змінили прізвище на Мелфой. Скриплячи зубами, Люціус прийняв таке рішення сина. А хто б не погодився, якби Драко був готовий взяти прізвище Герміони! Але чоловіка все ж таки переконала Нарциса: «Своєю гординею ти обірвеш свій рід, своє прізвище…» Бачився лорд Мелфой тільки з онучками, які часто бували в них. Син із невісткою не з’являлися у родинному маєтку.

Рональд заспокоївся не відразу. Він ніяк не міг дізнатися справжню причину зникнення Ґрейнджер і це його сильно хвилювало. Теорію, яку Герміона і Драко придумали для громадськості Візлі відмовлявся сприймати, відчував, що пазли не складаються. Дафна його вмовляла не турбувати минуле, дати можливість друзям самим розібратися: «Подивися, вони дуже щасливі. А те, як вони до цього прийшли, і що відбувалося у них під час цього шляху – це їхні особисті речі. Герміоні та Гаррі дуже пощастило з таким другом. Спробуй бути для Драко… хоч би не ворогом. Почнімо з взаємного терпіння…» Рон не був підкаблучником, він любив і поважав свою дружину, тому й прислухався до неї. На черговому спільному слизеринсько-грифіндорському святі він шокував усіх присутніх, подавши руку для рукостискання Мелфою. З того часу і почалося взаємне терпіння, яке переросло в товариство.

Герміона і Драко відвідали сімейство Візлі в Норі, де обидва отримали догану від Моллі за таємничість. Вони подякували Падмі за підтримку дочок і за те, що не видала таємницю. Як пані Візлі не намагалася з’ясувати справжню причину поділу дівчаток, їй це не вдалося. Не допомогла навіть обіцянка незаперечної обітниці.

Батьки Герміони вийшли на пенсію. Містер Ґрейнджер залишився власником клініки, але майже всіма справами займався управитель. Раніше він дуже хотів, щоб його дочка продовжила їхню справу, але Герміона знайшла себе в іншому покликанні. А поки Вільям радів за Ері: нехай не дантист, але медичний напрямок у сім’ї не перервався.

***

Джеймс Поттер вирушив на другу хвилю навчання за обміном. На розподілі він потрапив на той же факультет, що й брат. Тоді будинок Птаха-грім не виграв кубок школи з квідичу, але свою довгоочікувану перемогу цього року нарешті отримав вперше за сезон. І це завдяки новому гравцю з Гоґвортсу. На матчі також були присутні представники різних професійних команд. Джеймс дуже здивувався, коли після матчу до нього підійшов тренер “Техаських рейнджерів” і запропонував пройти кваліфікацію.

Після довгих роздумів та розмов з усіма родичами (і не тільки) Джеймс вирішив переїхати на інший континент. Так старший син пішов стопами матері, яка була неймовірно рада і горда за сина. Батько також підтримав його у всьому, і обидоє Поттери стали почесними гостями на кожному матчі Джеймса.

Після закінчення Гоґвортсу він вступив до Далласької вищої магічної школи, де через два роки почала навчатися й Ліра.

Після закінчення навчання дівчина влаштувалася до Магічного Конгресу Управління Північної Америки на посаду заступника Голови департаменту захисту магічного правопорядку. У майбутньому їй пророкують крісло Глави департаменту або навіть Президента конгресу.

Джеймс був одним із найуспішніших гравців Північної Америки. Його команда, не без його заслуги, минулого року здобула перемогу в Чемпіонаті світу з квідичу. Поки що його кар’єра шукача складалася добре, і йому постійно надходили пропозиції від різних команд. Також він бере участь у благодійній організації допомоги дітям-чарівникам у ролі тренера з квідичу.

На двадцятиліття Ліри Джеймс зробив їй пропозицію, на яку вона, звичайно ж, відповіла «Так!». Ось так перший поцілунок, перше кохання та перший чоловік став єдиним на все життя. Адже він був тим самим. Їм дуже пощастило знайти свою рідну душу з першого разу.

Пишне весілля на березі океану, щасливі батьки, найрадісніші бабусі, які вже були готові няньчити правнуків (за словами Моллі). Одним словом, сімейна ідилія. Ліра запрошувала і Люціуса на свято, але він чемно відмовився. Герміона обмірковувала, що могло цьому супроводжувати: його категорична ворожість і гордість? Чи совість, яка прокинулася в похилому віці? А раптом? І лише Драко знав правду. Вперше з дня тієї самої розмови він звернувся до батька, і то не особисто, а листом: “Не думай, що тобі тут будуть раді. Ти не заслужив любові моїх дочок!”

Батьки, разом (не те щоб Драко не міг собі дозволити цього сам), подарували молодятам віллу, де проходило святкування. Про це вони повідомили вже наприкінці свята.

***

Пів року Ерідан довчивалася в Гоґвортсі, а далі перевелася до Ільверморні. Розподіл дівчина не проходила, її поновили на факультет, який вона обрала під час обміну. Ті пів року були найніжнішими та найпрекраснішими в їхніх з Албусом стосунках. Ще рік вони змогли триматися за почуття на відстані, яка для кохання ніколи не була на заваді. Вона завжди тільки дозволяла повністю переконатися у щирості почуттів та намірів. Але Ері з Албусом були ще надто юні та запальні. А дві головні перепони кохання – обставини та страхи. Це не було одностороннім зв’язком, вони обидва нудьгували, писали, тужили. Просто у них не вистачало сміливості попросити батьків про переведення в іншу школу. Албус та Ері на літніх канікулах майже одночасно зважилися на серйозну розмову. І це був найдоросліший їхній вчинок. Вони розійшлися друзями, без суперечок, образ і мук.

Для рідних новина пролунала без жодного натяку на смуток, а навіть із посмішкою. Тільки запитання від Герміони: “Ти впевнена?”, і від Гаррі: “Ти все добре обдумав?”

Спочатку вони шалено сумували й навіть замислювалися: «Може поквапилися?», але згодом стало легше. Потім вони просто звикли до відсутності коханого поряд. І, правду кажучи, взагалі до відсутності другої половинки. До закінчення школи кожен не мав серйозних стосунків – просто поодинокі побачення і кілька поцілунків крадькома.

Зараз Албус та Ерідан просто хороші друзі, які навчаються у Паризькій магічній академії, він на зіллевара, вона на чармедика. Вони зрозуміли, що перша закоханість не завжди закінчується коханням на все життя. Обидва залишилися дорогі один одному. Албус оберігав її від усіх, але ревнощів побачивши щасливе обличчя колишньої дівчини в обіймах нового хлопця не відчував. Ері сама підшукала відповідну партію хлопцеві. Вони навіть ходили на подвійні побачення. І нехай Ері та Албус не разом як пара, але вони точно більше, ніж просто друзі. Вони все ще люблять одне одного, але не закохані.

***

У Гаррі та Джіні народилася дочка Лілі, а у Пенсі та Блеза син – Семюель. Хрещеними обох малюків були Драко та Герміона. Тепер вони разом проводили дуже багато часу. Загальні свята або просто дружні посиденьки. Рон і Тео з дружинами також були на них, але набагато рідше.

Забігаючи наперед скажемо, що Лілі та Сем опинилися на одному факультеті – Ґріфіндорі. Тоді ж бо батьки хлопця здивувалися.

Незабаром після весілля Герміона та Драко переїхали до Сан-Франциско. Пів року за Ері в Англії наглядала Нарциса. Їй Драко передав місце в опікунській раді школи чарівництва. Герміона продовжила свою адвокатську практику, але стала набагато менше брати на себе справ. Найняла двох заступників, а сама займалася лише найбільшими та найскладнішими випадками.

Позаяк Драко у фірмі “Мелфой-індастріал” займався міжнародними відносинами, він зміг швидко налагодити зв’язки в Сан-Франциско і відкрив власну фірму з доставляння магічних артефактів та зілля – “M-Group”. Благо, юридична підтримка у нього була найкраща в штаті. Попри те, що він був конкурентом свого батька, прямо дорогу йому ніколи не переходив, швидше за все намагався взагалі не перетинатися з ним. Якось так вийшло, що Мелфой-індастріал не співпрацював із країнами у цій частині світу, і Драко просто продовжував робити свою попередню роботу, але в іншому місці. З боку це виглядало як масштабування корпорації, саме так це було озвучено пресі.

І Драко, і Люціус відмовлялися від коментарів з цього приводу, дотримуючись принципу “нехай думають що хочуть, головне, щоб не турбували їхнє минуле і не перекручували сьогодення”. Батько не висунув претензій синові. Тут точно була замішана рука Нарциси, вона завжди була якимось громовідведенням між своїми чарівниками. Чоловіка вона до кінця не пробачила, але ставилася до нього терпимо. Леді Мелфой відкрила власний фонд допомоги маґлонародженим чарівникам, який допомагав дітям та їхнім батькам з адаптацією у новому світі. Джіні Поттер стала її помічницею. Спочатку вона допомагала суто для піару, як дружина героя війни. А потім Нарциса запропонувала їй постійну співпрацю.

Теодор Нот став найбільшим постачальником зілля для компанії Драко. Так шкільна дружба переросла у співпрацю. Полумна Нот на своїх експедиціях часто знаходила цікаві артефакти або старовинні книги рецептів та щоденники магів. У результаті ті, які не належали до лав національного надбання тієї чи іншої країни, потрапили в розпорядження Мелфоя. Більшість цих пошукових робіт сам Драко спонсорував. У розшифровці рунічних розпоряджень чи інших стародавніх мов допомагала Дафна Візлі, яка закінчила Французьку магічну академію і працювала перекладачем у Міністерстві Магії.

Через рік Драко та Герміона побачили довгоочікуваний блакитний вогник унизу живота жінки. Тепер вони разом ходили і до маґлівської клініки, і до чардомедика – жодних сюрпризів та недомовок. Довгоочікуваний хлопчик у сім’ї Мелфоївн народився здоровим і вчасно. Дотримуючись традиції Блеків, сина Драко та Герміона назвали Оріоном.

Одразу після народження сина Герміона взяла декретну відпустку, залишивши свою фірму на заступників. Це було її власне рішення, але воно збігалося з думками Драко, чому він, безумовно, був щасливий. Коли Орі виповнилося пів року, Драко запропонував найбожевільнішу ідею своїй дружині, і вона погодилася. Тепер він залишив компанію на своїх заступників.

На той час дочки встигли закінчити навчання, тому Герміона і Драко стали ще вільнішими у своїх думках, а й діях. Сімейство Мелфоїв вирушило у навколосвітню подорож. Вони відвідували різні магічні та маґлівські пам’ятки, і просто гарні місця. У них не було конкретного графіка чи плану, вони просто переміщалися за покликом серця, залишаючись в одному місці по кілька місяців, а в тих, що найбільш полюбилися, іноді й купуючи нерухомість, щоб тепер обов’язково повернутися всією сім’єю. Так і була приглянута вілла для Ліри. Для Ерідан у передмісті Парижа було придбано невеликий особняк, у якому сім’я проводила осінні канікули. Дівчині шалено сподобався цей будинок під час їхньої чергової подорожі, і батьки його в таємниці придбали. Поки що ключі чекали на особливої нагоди…

Спочатку Джин, Вільям та Нарциса були проти того, що Драко та Герміона пропадатимуть незрозуміло де з маленькою дитиною. Але згодом вони змирилися і зрозуміли, що нічого поганого в цьому немає. Їхні діти вже дорослі й самі здатні розпоряджатися своїм життям. Треба сказати це у них чудово вдавалося. Наперекір частим роз’їздам, виконувати обов’язки батьків для старших дочок виходило чудово. В основному з цим їм допомагали лети ключі, і тоді вони разом із радістю проводили час у найпрекрасніших місцях планети. З дівчатами часто прибували Поттери, чому тішився навіть Драко, адже вони розбавляли його жіночу компанію. А при кожній покупці нерухомості вони неодмінно запрошували всіх друзів на святкування.

Життя штовхало їх. Це ранило, лякало і часом здавалося по-справжньому вбивало. Але в результаті вони не просто вижили, вони стали справжніми бійцями. Бійцями за своє щастя, за власну долю.

І найголовніше в їхньому житті не те, що здійснилися мрії, а те, що вони здійснилися поряд із коханими людьми.

︵‿୨💗୧‿︵

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь