Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

I

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

І

Обі-Ван Кенобі вперше в житті втратив своє легендарне самовладнання.

Дарт Мол, давно забутий ворог, вбивця його вчителя, знову цілить у серце джедая. Давня подруга, герцогиня Мандалору Сатін у його полоні. Планета занурилася в темряву.

Для Обі-Вана це було ударом під дих. Раптом згадалась подія майже півторарічної давності: тоді на сенатському кораблі зрадник погрожував вбити герцогиню, і невідомо чому Сатін зізналась що кохає джедая…

Зараз він розуміє як вони з Енакіном підходять один одному в плані учителя та учня…

І зараз йому предстоїть важка, практично самогубна місія: пробратись на Мандалор, викрасти з-під носа Дарта Мола і Саважа Опреса герцогиню, а далі… мабуть канцлер накаже ввести на планету війська, і скоріше за все це буде його 212 корпус під командуванням Коді. Можливо інтервенцію підтримають якісь окремі клани планети, та хто його зна…

Можна зараз попросити Коді та його найкращий дует Ваксера та Бойла приєднатися до нього як прикриття, благо кілька комплектів мандалорських обладунків у нього завалялись. Та на жаль два мільйони облич Джанго Фетта аж занадто часто маячили перед очима у галактики. А сам Фетт колись служив у Варті Смерті, тож колишні співслуживці його впізнають…

Він повинен зробити це сам.

І йому потрібен корабель. Бажано швидкий і з одною-двома гарматами…

***

 

  • Іди ти в гніздо гандарок, Енакіне!

Обі-Ван ледве виліз із димучої кабіни корабля свого учня. Того самого, на якому Скайвокер довіз Ротту Хатта на Татуїн до батька. Схоже після того польоту до корабля навіть астродроїдів не підпускали. Як був грудкою металобрухту, так і залишився.

  • Та ну, учителю, я на ньому недавно на Кейто-Неймодію літав і все працювало як годинник.
  • Енакіне, здається Сила не хоче щоб такий роздовбай як ти до неї приєднувався, бо я не можу інакше пояснити як ти виживаєш на таких відрах болтів на кшталт цього!
  • Та ну, R2 ж недавно до нього дивився.
  • І дроїд твій такий же як ти. Я краще попрошу в Квінлана. Чи майстра Пло.
  • У мене є ще один…
  • Дай вгадаю, він ще гірший ніж ось цей.
  • Та де там. Відібрав у Гондо Онаки один непоганий VCX. За те що пошкодив на винищувачі Асоки гіпердрайв.
  • Де він?
  • Зараз проведу…

***

  • Енакіне, вигнати б тебе з Ордену…
  • А що таке?
  • Чому ти таку кралю в ангарі ховаєш? На такому спайс ганяти а не рятувати герцогинь.

А корабель був справді хороший. Майже крейсерські гармати, двигуни хоч метеори перевозь на корпусі, щей дефлектори явно «позичені» із республіканського військового транспорту. Дуже схожий на транспортник «Чорного Сонця» чи Пайків.

  • Радий старатися, вчителю. Щасливого порятунку коханої.
  • Енакін! Сам не кращий якщо не гірший.
  • Не метайте стрілки а беріть банту за роги. Зустрінемось на вашому весіллі. – і Скайвокер стрибнув на припаркований поруч спідер.
  • Я точно здам його Йоді. – люто пробурчав лицар, сідаючи за штурвал…

***

  • Куди мене переводять? – люто пробурчала блондинка побачивши постать у рогатому шоломі.
  • На Корусант з усіма умовами. – пролунав такий рідний і коханий для герцогині голос.
  • Обі! – Сатін повисла на шиї в джедая, майже цілуючи його в губи. – Це найромантичніший нічний кошмар мого життя.
  • І останній. – Кенобі ніжно пригорнув її до грудей у броні. – Та спершу линяємо звідси.
  • Чекай. Ти прихопив комлінк?
  • Так, а що?
  • Дай сюди, налаштую на потрібну частоту.
  • Що трапилося?
  • Примирення сестер.
  • Бо-Катан?
  • Вона.
  • Радий за вас.
  • Зараз начаклую для нас прикриття. Так просто від цих рогатих не втечеш.
  • Дорогою налаштуєш. Ходімо.

Дорогою Обі-Ван прибив ще одного охоронця і змусив Сатін надягти обладунок – два охоронці не викличуть підозр на відміну від раптового переведення полонянки. За цей час герцогиня вийшла на потрібну частоту.

  • Бо, ти чуєш мене. Сестро, прийом.
  • Сатін! Що трапилось.
  • Потрібен феєрверк, гідний владики ситів. Допоможеш?
  • Що, прийшов твій лицар зі світловим мечем?
  • Прилетів. І просить допомоги.
  • І ти її отримаєш. Перекажи Обі-Вану що він милий.
  • Бо, а як же Кодекс Істинних Мандалорців?
  • Я готова це переглянути. І жартую. Лицарі це твій уділ сестро. Почекай трохи і можеш летіти.
  • Дякую, сестро…

Хвилин через десять на платформах з охороною раптом пролунали вибухи. А потім група «Нічні Сови» раптово атакувала своїх ворогів. І поки мандалорці стріляли один у одного, герцогиня з джедаєм застрибнули в свій корабель. А потім розстрілявши кілька посадкових платформ та з почесним ескортом у вигляді двох винищувачів «Ікло» ретирувались із охопленої терором планети.

Уже в гіперпросторі Обі-Ван поставив корабель на автопілот та рушив на пошуки герцогині. Сатін вирішила нарешті за місяці полону прийняти душ, про що свідчили звуки води із санвузла. При думці про те, як оголена герцогиня підставляє своє тіло під струмені гарячої води в штанях у джедая потіснішало а обличчя злегка почервоніло.

І поки Обі-Ван боровся з хтивими думками герцогиня, загорнута тільки в рушник вийшла з душу.

У джедая мало не відпала щелепа. Все ж він мусив визнати, що Сатін попри майже тридцять років життя дуже гарна. Блакитні очі, аристократичні риси обличчя, прямий носик, пухкі губи та довге біле волосся. Ні, її почуття не однобічні.

Обі-Ван просто обійняв її, а потім палко поцілував в губи. Герцогиня охоче відповідала на поцілунок. Час зупинився. Навіть швидкість світла здавалась повільною немов найтовстіший хатт у галактиці. «Ось як це, коли твої почуття взаємні. Розумію Енакіна як ніколи.» – думки Обі-Вана в цей час жили своїм життям.

Нарешті закохані розірвали поцілунок – не завжди вистачає повітря на щось подібне. Джедай глянув на обличчя герцогині. В її блакитних очах читалось безліч емоцій – від радості до захоплення. Її герой повернувся і знову врятував свою принцесу від лиходіїв. І крім цього відповів на її кохання взаємністю. Що може бути кращим?…

  • Ти… – прошепотіла вона.
  • Так, мила. – відповів Обі-Ван. – Я нарешті зрозумів це, коли Мол ледь не забрав тебе у мене. Тай твоє зізнання тоді на Коронеті змусило мене замислитись про нас.
  • Я могла тільки мріяти про щось подібне. У моїх снах ми були щасливі разом, літали на Конкордію чи Набу де веселилися і насолоджувались один одним. А тепер ми близькі до втілення цього в життя…
  • Я б із задоволенням. Та це не на часі. Мені з Енакіном ще твою планету визволяти…
  • Тобто окуповувати?
  • Ти знову за своє…

Обі-Ван відпустив її з обіймів та сів у крісло пілота, розуміючи що бовкнув зайвого. Цей гордий норов герцогині Крайз.

Як і тоді, майже двадцять років тому ще коли Квай-Гон був живий і вони разом захищали юну спадкоємицю давнього і могутнього клану від цілого блоку з бунтівних кланів, до яких пристала навіть її сестра, котра щойно прикрила їм спини. Джедай згадував як вони часто сперечалися про доцільність будь-яких бойових дій, хай би яка шляхетна мета не стояла на кону. Хоч і була Сатін лютою пацифісткою, та все одно мандалорська впертість та хоробрість була їй притаманна як і всім її співвітчизникам.

І ось зараз, коли Дарт Мол зі своїм братом захопили її рідну планету, до того ж заручившись підтримкою найбільших злочинних угрупувань галактики, вона проти підтримки з боку Республіки. Як же їй пояснити, що із лордом ситів переговори займають лише той проміжок часу, що необхідний для ліквідації темного користувача Сили…

Поки він думав корабель покинув гіперпростір. Перед очима постав Корусант, столиця Галактичної Республіки. Враховуючи напругу між ним та Сатін, вони знову холодно розпрощаються, вона виступить у Сенаті, де розповість про поточну ситуацію на планеті, й можливо знову заведе пісню про те. Що Мандалор нейтральний і допомоги армії клонів не потребує, а бандити ніщо у порівнянні з могутністю кланів усього мандалорського сектора. Звісно ж, вирішувати долю багатостраждальної планети тільки Сенату та Палпатіну. Але рішення буде явно не на користь гордої герцогині. Можливо Амідала з Набу, Орґана з Альдераану та Мотма з Чандрілли і виступлять проти, та не лише ці планети мають представників у Сенаті…

За цей час Сатін переодяглася і зайшла в кабіну. На ній трохи обвисло сиділи синя куртка, сірі штани та високі чоботи. Волосся було зібране в дещо розтріпаний пучок, а обличчя не бачило макіяжу вже давно.

  • Куди Вас доставити? – без ентузіазму спитав Обі-Ван.
  • Ти сам знаєш де на Корусанті мої апартаменти.
  • Сатін… Я б на твоєму місці просив допомоги в Сенату…
  • І втягнув мій Сектор у не нашу війну?! Мої люди й без того вирушають добровольцями на допомогу Республіці чи сепаратистам на Орд-Мантелл, Фелуцію чи інші охоплені війною планети!
  • Це їхні проблеми. Мандалор надто багато воював з Республікою та джедаями. За цей час виросло безліч поколінь, у яких війна в крові. І на жаль, твоя пацифістська політика не дуже подобалась великим кланам як Візсла чи Саксон. Та що там, твоя рідна сестра пішла проти тебе. Я не певен що цього разу вдасться знайти обхідний шлях для відмови Сенату в питанні введення військ у сектор.
  • Ти просто зрадник ідеалів ордену! – на її очах блиснули сльози. – Тобі просто не терпиться помахати своїм лазерним мечем у черговій битві, та цього разу не з якимись бездушними залізяками а проти гідних на твою думку суперників! І весь твій Орден такий! Ви проміняли ідеї збереження миру в галактиці на керівні посади у армії!
  • Сатін…
  • Відчепись від мене.
  • Але…
  • Я зробила занадто поспішні висновки щодо нас з тобою…
 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь

2 Коментарі на “I



    1. Звучить інтригуюче. В принципі на ф*кбуці я не зареєстрований, тож скаргу не кину. Питання в тому яка вам із цього користь і що український фікрайтер забув на орк-платформі.