Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

Cherry blossoms

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

Зйомна квартира неподалік університету, недорога, жити можна. Зі стипендією і дрібними підробітками можемо собі дозволити жити в однокімнатній, з витонченими малюнками цвілі в туалеті і з одуром скрипучим диваном. Але що ще потрібно для існування, правда?

Його губи міцно охоплюють мій член. Я прямо відчуваю, як він на них реагує — та й взагалі реагує на торкання. Але мій погляд все так само відчужений і виставлений на цю прекрасну білу стелю. Мій глибокий видих відбивається від стін, поки хлопець пестить мене, цілує, як останнє у своєму житті.

Нічого не відчуваю.

Абсолютно нічого не відчуваю поряд зі своїм соулмейтом.

 

Не розумію як це могло статися і в який момент, але це сталося. Я просто в одну мить зрозумів, що не маю жодного бажання дивитись в його карі очі і шукати в них золоті вкраплення. Як раніше тримати його за руку, погладжувати злегка жорстку від миючого засобу та сухих фарб шкіру та гладити йому сорочку перед виходом до університету. Все раптово перетворилося на мізерно залишене минуле і моє життя справді розділилося на «До» та «Після».

Я розплющую очі. Знову їх закриваю. Темрява змінюється розпливчастою картинкою та бензиновими розмивамі перед очима.

Я думав, що мені здається. Коли ти з народження думаєш, що все, що оточує тебе, — жорстокий світ, а потім раптом зустрічаєш Його. Справжнє диво та благословення, яке врятувало мене від депресії та передсуїцидального стану перед новим соціумом та переїздом до іншого міста. Та навіть до іншої країни! Ванкувер завжди був рідною домівкою, але батьки наставляли мене на відкриття нових можливостей і горизонтів, тому підкорити країну мого етнічного походження було справою честі, гідності та татковим «хочу». Але все ж таки, мені пощастило… Ковток свіжого повітря і такий необхідний острівець умиротворення та спокою. Захисту. Донхьок був тим, хто показав мені справжній Рай на Землі, і я вдячний йому, як ніхто інший. Згадую наш Початок. Добивався цілий рік університетського життя, періодично давлячись квітами.

То був він. Констатувався факт.

То був мій соулмейт.

Я пам’ятаю все до дрібниць. Ці переглядки, що зводяться до неможливого збентеження, а потім і до зауваження викладача вишмату — мовляв, розплющте очі на дошку і слухайте про матрицю. Але мені було нецікаво слухати про матрицю, синуси та котангенси. Мені було цікавіше знати, які улюблені книги у Донхьока.

— Ти мене любиш, Мінхьон-оппа? — питає він по-звичайному коли лягає в ліжко. Наше спільне ліжко. Не скажу, що я здаюсь підозрілим або щось таке. Мої старі шорти, ледь помітна посмішка, вологе після душу волосся. І здавалося б, до чого тут це все? А при тому, що Донхьок виглядає спокійно і ніжиться до мене, опускаючи мені голову на плече. Якби він був котом, то я почув би мурчання.

А я обмірковую питання.
— Чи я тебе люблю? — перепитую з якоюсь нерішучістю, ніби намагаюсь навіяти цей момент як чіп на думку. — Люблю. — І брешу сам собі.

— Я тебе теж люблю, — він усміхається. Я відчуваю всім тілом, як він усміхається і треться щокою об моє плече, як цілує мене, по-господарськи притискає до себе, щоб заснути.

А до мене так довго не йде сон. Почуваюся не у своєму конструкторі, і з’являється бажання встати та піти. Але максимум, що я можу зробити, то це піти у туалет.

І повернутись знову до того, на кого не хочеться дивитися. Адже відчував, що мені знову намагаються зашкодити.
І я вирішив, що настав час врізати життя по ебалу.

***

Місця для поцілунків — виходи з музеїв, синці під очима та пауза за пару секунд між треками із загального плейлиста. Він обіймав його текстом через квартали (комбінація літер улюбленого імені невидимими подушечками пальців торкається щік). Він пам’ятав про шрам на тильній стороні долоні і дарував саморобні дротяні кільця (всі — від шампанського, яке хлопець дбайливо розливав у кавові стаканчики, на які вони ніколи не одягали кришечки).
Вони були друзі. Дру-зі. Двоскладні (“я” і “ти”, “ти” та “я”), посиденьки навіть о другій годині ночі, неохайні поцілунки на лоб під час вдалих і кумедних жартів. Як похвала. Поплескування по плечу. Це було так чудово і так швидкоплинно. Вони познайомилися лише місяць тому, але вже виявили між собою дуже багато спільного, це все накрило з головою та такими неймовірними емоціями. Вони все чудово розуміли, але дистанція не порушувалась навіть на п’яну голову.
Це, можливо, і на краще: вони у звичайній манері погоджувалися, що взаємне кохання — це нестерпно і нудно.

— Від цієї нудьги, чи знаєш, ні в кого нічого геніального не виходило, — шепоче соулмейт так солодко, очі його блищать від свічення екрану ноутбука.
Сидять собі горе-творці, невіруючі, але піднесли біль до Олімпу.
Ті, що вічно шукають пристань, опору, але тільки сліпо збиваються. Зіткнення, що упираються в один одного. Ті, хто намагаються розчинитися в морській піні, загубитися в глибинах серед різнокольорових риб Океанії.
Напевно, тільки їм дано правильно трактувати слово дружба.
Напевно, Мінхьон дуже ув’язнений у метафорах, щоб бути по-справжньому зрозумілим.

Вони бігали і веселилися, кидали у вікна занедбаного каміння; сперечалися, хто виб’є найбільше скло, яке наступного дня переливатиметься сонячними зайчиками, коли ці двоє мимо проходитимуть шляхом до університету.

Смішні підлітки, яких виносило зі сміху з малозначних причин у транспорті, на парі у занудного викладача журналістики, під час ідеальної тиші при абрикосовому світанку. Вони рятувались від цієї міської метушні, обіймалися, закутаючись у полиняний плед і відчували себе щасливими.

***

Моя людина-родинна-душа; людина, зустріч із якою, здавалося, була призначена долею. Завжди вислухає, зрозуміє та втішить.

Цього разу стукіт сердець звучав в унісон. У мене перехоплювало подих від цих неперевершенних відчуттів. На цей раз я вирішив прийняти позицію «Коли не знаєш, цілувати чи ні, про всяк випадок цілуй». І я не пошкодував. Це було дійсно неймовірно. По-новому, я ніби заново народився і згадав як мене звуть. Його шовковисте волосся лоскотало мені носа, коли чубком падав йому на обличчя. Я прибирав його, покриваючи дрібними поцілунками його щіки і закочував очі, коли він жадібно дихав. Переводив подих, щоб знову поцілувати мене. Що це було: дар Божий чи пекельна повінь? До запаморочення і темних плям перед очима, до стану, коли ти втрачаєш дар мови і не можеш зрозуміти, чи це казка чи ні — настільки це феєрично. Я думав над цим станом щастя, і мені здається, люди губляться, коли думають про щастя як про кінцеву мету.

Хіба ви не знаєте, з чого починається сильне почуття? З дрібниці. Ви колись закохувалися? Взаємно, невзаємно, неважливо. Що ви відчуваєте першим: збентеження, чи ви відкидаєте, що вже потрапили в цю пастку з любовних фантазій? Це сум’яття відчуттів, незручного мовчання, втрати в собі. Кохання як отрута розсмоктується по шкірі і просочує, вводить в тебе жилку загальмованого щастя та страждань одночасно. Ти окрилений, наповнений силою та енергією, прагнеш від нього уваги, хочеш бути якнайбільше задіяний у його житті. Щоб людина теж тобою просочилася. Але поруч із ним робиш невимушений вигляд, навіть трохи гордий і сором’язливий, розраховуєш на його ініціативу з низки «фантазії з людиною, яка тобі симпатизує». Це було відчуття болю в грудях, метеликів у животі та мурашок по шкірі. Будь-яка думка про нього викликала збентеження та почуття задоволення, пов’язаного зі страхом; захоплення, німе бажання торкатися та вдихнути його запах. Проводити майже щоранку під університетом по півгодини в надії «випадково» з ним зіткнутися, може ще краще: дійти до аудиторії і щасливою раптовістю та благословенням Всесвіту сісти разом за одну лаву. Але як би я не приховував своїх почуттів, мої друзі Юта і Йонхо тихо посміювалися як я змінювався при появі Донхек на горизонті. Я завжди вважав, що відклеїти маску від обличчя важко. Але завжди знайдеться той, хто зніме її легким рухом руки.

Ми вперше зустріли один одного в коридорі через кілька тижнів початку навчання: я, як відповідальний учень не пропускав жодного заняття, а він плутався в кабінетах, розкладі і вважав себе соціопатом з відмінним уїдливим почуттям гумору. Хлопець стояв біля стінки і дивився щось у телефоні, його волосся ховало ці прекрасні очі. Тоді я й зрозумів: бачу найпрекрасніше творіння у своєму житті — тисячі маленьких, але справжнісіньких яскравих зірок в очах, у сяючому обличчі, у цих кістлявих кистях. Губи, які говорять багато про що і говорять (багато), які змушують захоплено затамувати дихання і вмить закохатися. Донхьок був просто Богом, який зійшов із неба.

Я вперше почував себе безнадійно закоханим і коли вкотре намагався з ним заговорити, хлопець просто розвертався та йшов, ніби й не чув мого голосу. Настільки глибоко він заліз у мою голову, що почав гризти кору головного мозку. Я чув постійний нав’язлиий хрускіт, і єдине, що літало у мене в голові так це: «Ти не будівник, хулі з себе будуєш незрозуміло що». Але мій стан душі так і не був озвучений прямо центру моїх зітхань, а скомканий і запхнутий глибоко і надовго. Нестриманість — один із моїх, здавалося б, головних мінусів, який, втім, зовсім не допомагає з тим самим визнанням, на жаль. І я ж усвідомлював, що для перетину межі потрібно максимально підготуватися до всіх наслідків, продумати шляхи відступу, щоб не впадати в депресію ще глибше. Потім навалилася туга. Туга – це коли хочеш чогось, сам не знаєш чого… Воно існує, це невідоме та бажане, але його не висловити словом, не передати музикою і не покласти на крик. Ти просто ніби захлинаєшся ртуттю, яка несподівано перетворюється на море і накриває тебе цілком. Хлопці бачили мій стан, намагалися розвеселити, прикрутити цей настрій «не чіпайте мене, я вмираю».

— Не кисни. — Накамото наполегливо пхав до мене свій ланчбокс із паличками, змушуючи поїсти. Він звик тягати мені їжу в останні тижні з нашої зустрічі з Донхьоком, і щоразу перед нашою спільною парою друзі тягли мене до їдальні. Спроби нагодувати зрідка вдавалися успішно — я просто здавався, адже не було сил їм довго суперечити. Мені завжди здавалося: сталося, отже, сталося. Яка до біса різниця, чому небо вкотре впало мені на голову? Воно впало, отже, треба вистояти — і я вистояв. Зібрався на пару, повиснувши з усмішкою на Йонхо (той твердив про те, що мої перепади настрою його до чортиків лякають). Але я лише хотів здаватися більш безтурботним, адже показуватися перед своїм центром Всесвіту похмурою колодою теж не хотілося.

Але чорт, він був такий гарний. Я рано вранці плюю пелюстками квіток вишні і думаю, що якби не біль у грудях, то це можна було б навіть назвати романтичним. Але він ніби розрізав мене навпіл одним своїм існуванням, і я досі дякую Богові за те, що саме цей день, де я безтурботно звалився на лаву зі своїми приятелями, змінив мою долю. Містер Кім До Йон задав проект, досить великий, але нескладний — вечорів п’яти на працю мені виявилося б досить, якщо відмовитися від відеоігри. Пари він розподілив самостійно, щоб ми не надумали хитрувати, тому й теми були заздалегідь підготовлені, щоб уникнути повторення. Але погодьтеся, не буває таких чарівних збігів. На цілий потік зазвучали наші імена разом Лі Донхьок і Лі Мінхьон. Я був на сьомому небі від щастя і не знав, як це тактовно приховати. Але його очі знайшли мої, і я мало не втратив голову. Юта завзято штовхнув мене в бік, поки я продовжував дякувати Господу і всім богам Олімпу.

Це була реальність, послання з самих небес, інакше. Тепер у мене була можливість заговорити з ним на загальну тему, може навіть дізнатися його краще (від цієї думки мене кидало у дикий захват). Головне не збожеволіти і не проковтнути мову!

***

Наші стосунки закрутилися дуже швидко, і я став сумніватися, чи були вони надійними: не люблю спонтанності, але ще більше не люблю, коли Донхьок не тримає мене за руку. Наш перший поцілунок відбувся у мене вдома, коли я, перебираючи сторінки конспекту, диктував Донхьоку основну формулу для нового розділу нашої роботи, і зловив його погляд. Цей проект виявився тривалим: аж на чотири місяці до кінця семестру, і у нас на днях мав відбутися публічний захист. Я б не сказав, що боюся, але Лі особливими знаннями не блищав з цього предмета, а я трепетно ​​тримався за стипендію. Мені було важко продумати всілякі питання викладача, і в мене вже починався нервовий тік, посмикування м’язів обличчя напружувало ще більше. І цього вечора все знову повторилося, мої руки затряслися. Якби не наявність можливості контролювати свої думки, я б назвав це накатуванням істерії. Донхьок пригорнувся до мене, обіймаючи, що було дуже дивним, адже між нами весь цей час трималася певна дистанція, і ми не порушували її. Максимум, що я міг від нього отримати — це хитра усмішка, коли він запалював сигарету в моїй кімнаті, або поплескування по плечу. Можливо абсурд, але сюди так само можна включити кілька разів сміху з моєї незграбності, але це зовсім інші історії, які зігрівали навіть у рекордно низьку температуру.

Моє улюблене число це два, і я замріяв, дивлячись у його очі, щоб у цьому світі нас завжди було двоє.

Адже цілувати Донхьока — найправильніше, що колись зі мною траплялося. Це відчуття горить усередині, коли я з нетерпінням тягнуся ближче, він проходить пальцями по моїй шиї, зупиняє долоню біля серця, що гулко б’ється. Напруга спадає нанівець, адже є тільки я та він. Він ковзає язиком по моїх губах, і я з німим стоном пускаю його всередину, відчуваючи, як наше дихання змішується, вторить один одному. Все всередині мене стискається, вибухає феєрверками, і наші імена в голові стають неважливими, лише темними плямами в повітрі, хто ми, що ми малозначно. Його дійсно пухкі злегка рожеві губи від частих покусувань виглядають як стигла вишенька на торті, від якої зносить дах. Поцілунки максимально біля губ, дратуючи.

Господи, вибач. Я вмираю від нього.

Він обіцяв мені бути Лі Донхьоком, який працює ще старанніше. Він так втомлювався, що засинав будь-де, і я знаходив це неможливо привабливо милим. Він працював допізна в кафешці баристою, спав кілька годин вдома і біг на лекцію: подекуди я допомагав йому, але викладачі завжди вимагали усну підготовку, а не виконання домашніх завдань на папірцях. Тому з кожним тижнем сесія ставала все ближче, а годинник сну з рекордною швидкістю знижувався до мінімальних цифр. Я хвилювався, влаштовувався на підробітки, але не затримувався на них надовго, бо боявся злетіти зі стипендії. Вона поки що була найстабільнішим заробітком і приходила щомісяця. Донхьок пишався мною, але я бачив у його втомлених очах це нерозуміння навіщо мені хапатися за ці гроші. І на цю тему в нас теж були регулярні суперечки: він завжди був тим, хто не розраховував на даровщину, а волів досягати всього власним трудом. Аргумент, що моя праця – мій розум, ніяк не працював.

Він знав, що я не люблю морепродукти і часто при зручній нагоді готував дві різні страви, якщо не йшов мені на поступки. За це я був йому вдячний і завжди захоплювався цією турботою з його боку. Донхьок завжди намагався мені догодити, незважаючи на те, що в нашій маленькій старій квартирі саме я займався домашнім господарством. Підсвідомо жалкував його, після пар чи роботи, що приходить додому, посилаючи в душ, а потім запрошуючи до столу заради майже охололи вечері. Погоджуся, що мої кулінарні навички були далекі до епіцентру мого Всесвіту, який встигав за баром не лише варити каву, а й допомагати кухарям від нестачі рук. Чи не боявся, здавалося, ніякої роботи і завжди вважав, що гроші — це щастя, і що їх більше, то краще. Він міг ходити в дирявих конверсах, але на наші півроку принести футболку, на яку я колись подивився в торговому центрі, перевернувши від обурення цінник етикеткою вниз. Він був втомленим милим кошеням, яке ледве добиралося до ліжка, адже завтра треба рано вставати і взагалі: «Хьон, я сповнений сил і енергії, тому мені треба їх зберегти на завтра», — голосно при цьому позіхаючи.

Він поїдав мої чізкейки за переглядом фільмів і залишав чашки по кімнаті, ніби граючи зі мною в якусь дивну гру. Я не скажу, що сердився, але обурювався такій поведінці. І на жаль, не завжди вгадував слушний момент, коли він «у настрої». «Побутівщина» є завжди, начебто.

Лише раз я замислювався, чи варто продовжувати наші стосунки. Додому я тоді плівся повільно, через що звичайні п’ятнадцять хвилин ходьби до будинку переростали у двадцять п’ять. Я довго думав, що ж скажу йому, як мені поводитися, чи варто мовчки зібрати речі і випарюватися як ранкова роса із його життя? Але варто мені переступити поріг квартири, я помітив, що навколо панувала атмосфера, що явно не нагнітала у цей раз. Донхьок чекав мене за столом, приготувавши гарячий какао з зефірками у формі сердечок і лазанью з м’ясним рагу, променисто посміхаючись і з ентузіазмом рвавшись зробити мені масаж.

За весь період наших стосунків ми мали багато порожніх суперечок, але в кого їх не буває? Ми сварилися, били посуд, а потім довго цілувалися, ховалися один від одного в рідних обіймах. Біль від скандалів швидко проходила, змінювалась чимось космічним: пристрастю, і бажання накривало нас, варто було Донхьоку провести своїм вологим язиком по моїй шиї.

Я тремтів від цього, моє тіло мене не слухалось, варто було лише опинитися в його руках.

Він змушував мене вигинатись йому назустріч. Наче сліпе кошеня шукало його вуста, щоб зім’яти ці губи у черговому поцілунку.

Не минає й десяти хвилин: я уривчасто дихаю. Як ганчіркова лялька лагідно підлаштовуюсь під його поцілунки та стискання свого тіла цим прекрасним Богом. Не можу повірити, що він мій. Почуваю себе благословенною людиною. Донхьок почувається космосом. Таким нескінченним та натхненним.
Те, що ми зараз голі, змушує обох трохи напружитися, бо спогади нашого першого разу стають значно чіткішими, а всередині все хаотично кидається з боку в бік.

— Я сьогодні погано поводився. Ви покараєте мене, сонбенім Лі? — шепочу на вухо хлопцю, і той божеволіє по новій від того, наскільки це одурманююче і сексуально. Упевнений, ми вже й не пам’ятаємо, через що посварилися цього разу.

Перший поштовх із таким солодким охканням: я кричу. Закінчити готовий відразу — настільки це все розбурхує; я стримую себе з останніх сил, але розрядка все одно приходить швидко. Не можу знайти фокус, вдивляючись у цю стелю. Зітхаю, глухо стогну, Донхьок притискається до мене всім тілом. Навалюється, щоб знову зробити сміливий поштовх, і ще один, змушуючи мене тремтіти як осиновий лист. Тремтять губи, хочу щось сказати, але з рота виривається тільки слабке гарчання. Донхьок не витримує і п’яти хвилин, різко розвертає себе вже обм’якшого мене від оргазму. Починаю розрізняти кольори. Він кінчає мені прямо в рот, а я, не відриваючись від члена, слухняно все ковтаю і тільки потім піднімаю на Донхьока свій помутнілий погляд. Намагаюся знайти слину, щоб облизати пересохлі від збудження губи. Він відновлює подих і нарешті запитує:

—Тобі сподобалося?

Не можу втриматися: у відповідь згідно з мичем, нетерпляче лізу за новим поцілунком.
— Здається, комусь довподоби. — Донхьок сміється в чужі пухкі губи, відповідаючи легким поцілунком. Не можу чинити опір, як і він мені.

Нерозумно посміхаюся, ховаючи ніс у вигині шиї Донхьока, коли лютневе сонце, що сходить, огортає нас востаннє перед тим, як провалитися в сон, залишаючи легкі поцілунки на блідих щоках.

***

Коли Донхьок говорив під час труднощів «Все минає, пройде і це», то Мінхьон не думав, що торкнеться його почуттів до нього.

Вони порвали між собою навесні.

— Твої останні слова? — Мінхьон підняв свій стомлений погляд. Навіть не так. Чи не втомлений, а змучений. Змучений цього року Пекла у вигляді Раю. Його Пекла. Брехні самого себе, він брехав прямо в очі, витрачав і свій, і його час даремно. Але реакція на слова хлопця була не такою, якою він очікував.

Він проковтнув ком у горлі, відвів погляд убік і запустив кисть руки в неохайне волосся.
— А вони обов’язково мають бути останніми?

Вони знову брехали собі. І ця брехня була не такою солодкою, щоб узяти її та проковтнути. Дати один одному шанс. Це хлопець чудово розумів, розтягуючи рукави нової кофти. Він підбирав слова, щоб тактовно висловити свої думки, щоб не розплакатися посеред вулиці. Йому було шкода. Що саме шкода — попраного року життя на самообман чи того, що його доля виявилася помилковою, — він не міг відповісти. Ні через день роздумів, ні за місяць. Це була довга дискусія, і все закінчувалося тим, що він просто заплутався як дурний підліток.

Донхьок простяг руку до Мінхьона, який не знав, як її взяти, і йому довелося зламати хлопцю пальці своїм мовчанням.

Новий розділ його життя увірвався того ж дня на зустрічі першокурсників на задньому дворі, коли блондин похмуро йшов через цей натовп до потрібного корпусу до актової зали. Вони зіткнулися лобами, хлопчик з такими чудовими і вражаюче темними очима проткнув Мінхьона наскрізь. Його ім’я було Лі Те Йон — філолог-першокурсник, зовсім трохи вищий за старшокурсника навпаки, такий розгублений серед цих незліченних кабінетів і людей. Лі вперше був здивований, наскільки витончено може виглядати хлопець, як його рухи — здавалося б, марні й неохайні, втрачені, — акуратно і ніжно рухалися в повітрі. Мінхьон закашлявся новими квітами в туалеті того ж дня — пелюстки тигрової лілії на смак були кислими і кардинально відрізнялися від цвітіння вишні.

Чи було таке можливе? Мін не біг до лікаря, залишаючись у невіданні і в страху, адже все ще був із Донхьоком, хоч і останній день — але як же це занапастило серце. Адже він не такий, щоб міняти партнерів як рукавички. Це все давило на мозок, але Мінхьон і не здогадувався, як все могло швидко обернутися. Тут він не міг забути біль в очах Донхьока, а зараз – плавні рухи кистей Те. Наче він диригував якусь надчутливу і найпрекраснішу мелодію.
Адже правильного вибору насправді не існує — є лише зроблений вибір та його наслідки. І Мінхьон, як дурний підліток вибирав не стабільність і взаємне кохання (скоріше вигідне), а невідомість, глибину, море, в якому він втратить свій інстинкт самозбереження і з блаженною усмішкою піде на дно. Мінхьон терпіти не міг доморощених філософів, які стверджували, що час — найкращий лікар. Час – добрий анестезіолог. Роки притуплюють біль, але рана залишається. І незважаючи на те, що він розлюбив Донхьока (як йому здавалося), рана в серці була глибока: дуже багато у них сталося за це «ми», тому він не міг знайти собі спокою. Ходив туди-сюди, шукав відповіді на питання, які не вимовляв вголос. Він був пригнічений, байдужий, марилось, що Мінхьон не розумів суті соулмейтів.

Йому здавалося, що ці квіти означали долю протягом усього життя; що вони житимуть «довго та щасливо», як у будь-якій казці Дісней. Але цього не сталося, і зараз він боровся з отрутою у вигляді Лі Тейона, який просочував тіло, змішувався з в’язкою багряною кров’ю, хотів жити в кожному куточку свідомості, витісняючи Донхьока із макітрі та думок. Пізнавши в розквіті років емоційну смерть, перебуваючи в згубній байдужості, людина все одно мріє про те, щоб жити. Мінхьон хапався за життя, розриваючись між Тейоном і Донхьоком, тому що їхні світи так кардинально відрізнялися! Кожен був привабливий і згубний. Він так хотів жити далі, не заходячи на сторінки в соціальних мережах до «Покровителя вишневих пелюсток», бо це було важко сприймати. Публікації разом були видалені.
Мінхьон хотів знову радіти та відчувати. І мрія ця, як джерельний ключ, завалений валунами, все одно сочилася тоненьким струмком у серці. Він сумував цими вечорами, і спогади в голові спливали перед сном, адже стільки часу було витрачено на нього. Адже колись Мінхьон вважав його за Бога. Персональний Бог. Тим божеством, яке захистить від зла, врятує від нічних кошмарів і подарує казку-марево де вони втечуть у захід сонця під якусь пісню Кріса Брауна. Але навіть самі, здавалося, у перспективі реальні бажання можуть у будь-який момент вибухнути нерозумінням, злістю і розставанням. На зміну Донхьоку завжди приходила іпостась Тейона.

— Які твої улюблені квіти? — Ні «Скільки тобі років?», ні «Ким працюють твої батьки?», а саме таке запитання поставив Мінхьон Тейону у коридорі, спеціально підглянувши його розклад. Такі дії нагадували колишнє «сталкерське минуле» за Донхьоком, і від цього ставало погано, але не сумно, як раніше.

Тейон ховав свою скромну усмішку, сяючи, коли Лі так приходив до нього і розбавляв зміну своїм оксамитовим голосом. Вони говорили надто багато: по телефону дорогою додому, на зупинці автобуса, увечері, шепочучи один одному смішні жарти про Кім Чен Ина. Але Те це подобалося і було абсолютно нове, він сприймав старшокурсника як щось неймовірне у своєму житті, поклавши свавілля на їхні стосунки. Йому подобався його гучний заливистий сміх, ця дитяча посмішка та фішка вставляли в корейську мову англійські слова.

— Що думаєш про посиденьки на балконі з печивами та чаєм, де перед твоїми очима червоне сонце ховатиметься за горизонт і свіже повітря розвиватиме твої волосся? — питав кокетливо Тейон, переплітаючи свої пальці з пальцями Мінхьона. Тоді вони вперше пройшлися за руки університетським коридором, і це було випробування не для нікчем: обидва хлопці не відчували щастя при публічному розголосі. Але біса, як після таких слів, сказаних настільки оксамитовим голосом, не спробувати покласти весь світ перед Тейоном?

Мінхьон так божеволів: він любив цілувати цю посмішку і всотувати цей м’який сміх, залишати теплі відбитки губ на щоках, лобі та кінчику носа. Ці риси обличчя, м’яке волосся, гострі ключиці все було як уві сні. Прекрасне безумство, що перетворює на залежного закоханого підлітка. Він обожнював Тейона як ніхто інший, вишукуючи зустрічі. Першокурсник був не проти — це були його перші стосунки, і він виявився в них недосвідченим, закликаючи старшокурсника до лідируючої позиції, уважно вбираючи кожну дрібницю їхнього першого тижня привабливості один до одного. Це було чарівно і не можна не кричати про це на весь світ, адже Мінхьон був щасливий! Хлопчик був такий несміливий і поетичний, що старшокурсник періодично заслуховувався і навіть не уявляв, що можна так гарно говорити. Він тримав Тейона за руку, розповідав смішні та цікаві історії зі свого життя та студентства, сидів з ним на кухні та пив білий чай, солодко нашіптуючи як від хлопця чудово пахне.

— Все буде добре. — Тейон відчував періодично хвилювання старшокурсника. Він був чимось стурбований, постійно вдивляючись у згаслий екран смартфона. — Все правда буде добре. — Лі заплющував очі, губи Те торкалися його щоки. Нагадувало торкання тополиного насіння в ореолі бавовняної вати в далекому дитинстві. М’яка, легка, повна обіцянок.

Деякі речі ніколи не залишаються позаду у порожнечі. Вони не бажають покірно і тихо вмирати в минулому, постійно вириваються назовні — із забуття, з пам’яті, з минулого, — і дають себе знати в саму невідповідну хвилину. Мінхьон проводить рукою по вилиці Тейона. Той же уважно спостерігає, ніби зачарований і наляканий — як у перший день їхнього знайомства. Періодично знаходить подібності його рис особи з Донхьоком і лякається. Іноді Тейон набуває схожої інтонації як у колишнього, ходу, переваги у їжі. Мінхьон хоч і почувається закоханим підлітком, і вважає хлопця подібним до пухнастого кролика, але він таємно вважає себе хворим. Поки Те сміється йому в обличчя, він виглядає наймилішою істотою на планеті. Коли той цілує Мінхьона, щось змінюється: очі неймовірно сексуально блищать. Тейон охоплює руками обличчя юнака і сідає на нього зверху. Іпостась Донхьока розчиняється ніби по клацанню. Повітря зрадливо здавлює легені, стає в’язким і густим, важкодоступним. Лі виглядає задоволеним, спостерігаючи, як тіло Мінхьона напружується, коли він проводить своїм вологим язиком по його шиї. Йому подобається ця гра і така несміливість їх початку, адже те, як Мінхьон через секунду охоплює тіло Тейона і по-власницьки перекидає першокурсника на диван… Ніяк не в’яжеться з квіточками та милістю. Ця пристрасть спалахує так само яскраво, як і їхні карі очі. Вони одне ціле, одна емоція, одна футболка на двох, одна банка морозива. Один полегшений і глухий стогін, коли Тейон без сил сповзає з Мінхьона на місце поряд.

Хрінова правда. Люди хочуть, щоби їх любили. Якщо не люблять — нехай захоплюються, ненавидять, зневажають. Що-вгодно, аби до них відчували почуття. Тому що на цьому злощасному чорному екрані вистрибує повідомлення та виявляється черговим «лівим». Не те, що потрібне. Донхьок знав це і дратувався від усвідомлення, що його так швидко забули. А хто б не сердився?
Він хотів розпустити чутки, починати тероризувати свого колишнього з фейкових сторінок, робити хоч щось, щоб не відчувати порожнечу всередині. Але він так само проводжав цього дрібного засранця, який з дитячим виглядом і трепетністю тримав руку Мінхьона. Хлопцю не залишалося нічого, як дістати свій смартфон та розблокувати його. Це був його шанс на щось, адже у сопливих мелодрамах завжди працювало.

_LeeDong.hyuk подобається Ваше фото.

Мінхьон: Я хочу знищити в собі все, що може хоча б трохи нагадувати про тебе. Я просто так не можу. Бігаєш моїми венами туди-сюди, зовсім наплювавши на особистий простір. Ти можеш вийти з голови? Я заслуговую щастя, а не твої карі очі

 

Але Марк так і не знаходить у собі сили, щоб відправити це смс, адже побачивши вспліваюче повідомлення на фоні, знову давиться цвітінням вишні.

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь