Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

4.1. Екскурс у минуле

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

Іноді, щоб зрозуміти, потрібно поринути у спогади.

 

17 років тому

 

Фінальний рік навчання. Протягом якого емоції всіх учнів дуже часто змінюються від радості до смутку, від тривоги до полегшення. Він обтяжений підготовкою до іспитів, великою кількістю курсів та практик. Але це також фінальний акорд шкільного життя, і саме в цей момент хочеться зібрати всі спогади: зробити те, що не встиг зробити, але так хотілося. За ці сім років усі знайшли перших друзів, вірних помічників, пізнали першу закоханість та перші труднощі.

 

Радість переповнює учнів, бо незабаром у житті кожного з’явиться щось нове, і ця сходинка у вигляді школи буде пройдена. Після війни більшість залишила тривогу позаду. Вони не знають, що їх чекає попереду, але вони втомилися від страшного відчуття, яке переслідувало останні роки. Те, що зараз кожного переповнювало, — це цікавість і тривога: «А що ж буде далі?»

 

Сумно через те, що війна вкрала дитинство. Так хочеться, хоч на останньому році навчання, пізнати всі радощі підліткової безтурботності, адже кожен із майбутніх випускників Гоґвортсу дуже швидко подорослішав. І зараз ці хлопці та дівчата, сімнадцяти та вісімнадцяти років, мали досвід життя, який багатьом тридцятирічним і не снився.

 

Драко Мелфой, який на шостому році навчання назвав Гоґвортс жалюгідною подобою школи, зараз сидів у Великій залі та опосередковано брав участь у розподілі першокурсників, яких цього року було дуже багато. Судом його зобов’язали закінчити навчання, наклавши безліч заборон на чарівну паличку, фінанси та нерухомість. Це було справжнім покаранням — продовжувати навчання з тими, кого зневажав усі попередні роки. Але зараз усі вони герої, а він — нікчемний зрадник. Про це кожен говорив у спину, але ніколи в очі, бо якийсь страх перед ним ще був. Мало було тих, хто зрозумів його ситуацію — не пробачив, але й не так був гостро налаштований проти нього. Серед таких були, як не дивно, Гаррі Поттер та Герміона Ґрейнджер, які несамовито захищали його та матір у суді. «Ґрифіндор до самої кістки» з їхнім вічним бажанням допомогти та врятувати всіх навколо. З його факультету повернулися небагато: Пенсі Паркінсон, Блез Забіні та Теодор Нотт. Дафну Грінграсс із сестрою Асторією перевели до Шармбатону і цьому Драко був дуже радий: не бачити постійні рожеві слинки молодшої Грінграсс з приводу їх заручин. Йому тільки сімнадцять, а Асторії зовсім шістнадцять, яке весілля? Дайте хлопцеві пожити хоч трохи на своє задоволення, без зобов’язань перед сім’єю, якими його тюкали з самого дитинства. І це в нього вийде цього року: батько з Азкабану йому не наказ, а мати завжди підтримувала сина. Це буде найкращий навчальний рік у його житті.

 

«Смертежерський покидьок» — почув хлопець за спиною.

 

      Драко скривився, а потім усміхнувся. Все одно ці репліки краще, ніж Круціо Воландеморта або його божевільної тітки. Він витримає це. Хлопця відвернув дзвінкий заливистий сміх — ґрифіндорці вітали чергового першокурсника оплесками та оваціями. Його увагу привернула Герміона Ґрейнджер, яка виділялася своїм відчуженим виглядом з усієї тієї веселої компанії. Менша Візлі штурхнула її по плечу, привертаючи до розмови, і ґрифіндорка, натягнувши посмішку, почала кивати. Драко помітив щось дуже знайоме у поведінці дівчини.

 

На Ґрифіндор повернулися всі учні, які пережили війну. І зараз їхній факультет був найчисленнішим. Герміона Ґрейнджер сиділа в оточенні своїх друзів, які раділи та веселилися, але дівчина не могла розділити з ними це почуття. Їй було дико радіти в цьому приміщенні, де ще три місяці тому вони прощалися із загиблими друзями та рідними. Герміоні було дуже складно пройти цю повоєнну депресію. Події останніх років істотно вплинули на її стан. Тяжкі інциденти довго тримали дівчину в шоковому стані, змушуючи її відчувати тривогу та страх. Майже щоночі Герміону мучили кошмарні сни, після яких вона відчувала небезпеку. Це нормальна реакція на ситуацію, що Герміона пережила. Але її друзі виходили з цього стану протягом усього літа, а Ґрейнджер займалася питанням відновлення пам’яті своїх батьків. І на своє ментальне здоров’я у неї просто не було часу. Її постійно переслідувало почуття провини через застосоване заклинання проти батьків.

 

Останні три тижні серпня вона все ж таки вирішила присвятити відвідуванню маґлівського психіатра. І їй трохи полегшало. Але потрібен час, щоб забути та прийняти всі травми, смерть близьких людей. Герміона не могла собі дозволити зараз радіти. Можливо пізніше. Друзі розуміли переживання дівчини й приймали її рішення самостійно розібратися з ситуацією, що виникла. Джіні, звичайно, намагалася якось відвернути Герміону і постійно виривала її з сумних думок, але та рідко піддавалася її спробам. Хлопці взагалі опустили руки занадто швидко, вони також були знесилені морально та фізично.

 

З Роном вони зійшлися на тому, що поцілунок у Таємній кімнаті був просто моментом ейфорії. Вони мали цілих два місяці, за які кожен зрозумів, що між ними просто юнацька закоханість, що була вичавлена ​​з тісних дружніх стосунків і не мала жодного майбутнього.

 

   На повторному сьомому курсі директрисою було прийнято рішення зміцнювати міжфакультетські відносини через поселення старших учнів в окремій вежі зі спільною вітальнею. Жити їм доведеться по двоє у кімнаті. На дошці оголошень був вивішений список сусідів. Драко, через свій зріст, зміг глянути через усіх:

 

«Старости курсу: Герміона Ґрейнджер та Пенсі Паркінсон — кімната №1.

№2 — Гаррі Поттер, Рон Візлі.

№3 — Теодор Нотт, Невіл Лонґботом.

№4 — Драко Мелфой, Блез Забіні… »

 

Далі Драко читати було нічого, все, що потрібно, він дізнався і це його влаштувало. Краєм вуха він почув верески сестер Патіл і Браун, хтось там був разом. Але його це не цікавить. Зараз його та всіх у вітальні здивувала відсутність уїдливих висловлювань Ґрейнджер та Паркінсон на ситуацію, що виникла. Тож усі розійшлися.

 

Зайшовши в кімнату, Герміона побачила з різних сторін від вікна два ліжка з зеленим і бордовим балдахіном. Біля кожного, з одного боку, стояв невеликий стіл та полиця для книг, а з другого — шафа для одягу. Валізи, дбайливо перенесені ельфами, вже чекали на своїх господарок. Повітря в кімнаті здалося дівчині трохи спертим, тому Герміона підійшла до вікна, відчиняючи його. У кімнату одразу почала просочуватися прохолода осіннього вечора, яка віддавала вогкістю Чорного озера. Дівчину відволік звук дверей, що відкриваються.

 

— Ґрейнджер, давай відразу розберемося, — зачинивши двері початку Паркінсон. — Найкращими подругами ми не станемо, але пропоную закопати сокиру війни. Кажу відразу, я не вибачатимуся за всі свої попередні образи, але в майбутньому, постараюся без них, тільки не виводь мене.

 

— Домовилися, Пенсі, — спокійно промовила Герміона, прямуючи до свого ліжка. — Мені не потрібні вибачення.

 

— Ух, до Герміони я поки що не готова. Але можливо у майбутньому. Так далі. речі мої не чіпати, навіть якщо вони не на своєму місці; одяг мій не брати; хлопців водити тільки за попередженням, щоб я пішла, не хочу спостерігати за лизаннями рудого і тебе.

 

— Не хвилюйся, цього не буде. Прохання у відповідь такі ж, не хотілося б перетинатися з твоїми білявими коханцями.

 

— Драко — тільки друг, якщо й приходитиме, то тільки для розмов, — піднявши очі до лоба, промовила Паркінсон.

 

— Все одно попереджуй, я поки що не готова з ним перетинатися, — Герміона вже сиділа на своєму ліжку.

 

— Ти ж його захищала в суді! — здивовано вигукнула Пенсі.

 

— Він не винний у тому лайні, що хотіли на нього повісити. Мелфой — жертва ситуації. Але залишається все тим же уїдливим негідником.

 

— Тут згодна, — реготнула Пенсі. — Але він не такий уже й поганий, просто не підпускає до себе близько людей. Для своїх: він дуже вірний та надійний.

 

— Ти мені зараз сватала Мелфоя? — піднявши брову, спитала Герміона.

 

— Ґрейнджер, ти щось як скажеш, — пирхнула Паркінсон, хапаючи свій одяг. — Я в душ, а ти забудь про останню фразу. Я рада, що все почалося не так і погано, — тихо промовила дівчина і вийшла з кімнати.

 

— І я рада, — пробурмотіла Герміона.

 

І її це реально влаштовувало. Якби вона була в кімнаті з кимось зі своєї компанії — з неї б не злізли з розпитуваннями. Оскільки вони з Паркінсон домовилися про нейтралітет, поки все складалося просто ідеально. Спілкуватися з Пенсі, виявляється, не так вже й складно, навіть можна спробувати налагодити стосунки.

 

   У кімнату постукали.

 

— Так? Увійдіть, — сказала Герміона. — Мелфой?

 

— Ґрейнджер, — сухо, без уїдливості привітав її хлопець. — Де Пенсі? Вона забула мантію у вітальні.

 

— Вона в душі. Поклади їй на ліжко, — промовила Герміона, показуючи рукою на спальне місце сусідки.

 

Драко мовчки поклав одяг і вийшов, залишаючи Герміону у роздумах. Виявляється, він може бути дбайливим, таким, як Гаррі та Рон з нею. Але чи принесли б хлопці їй мантію? Ні, швидше за Джіні прислала б когось із втраченою річчю або сама віддала б її. Вони добрі друзі, але іноді губляться у своїх діях. Дівчина переодяглася в піжаму і лягла в ліжко з книгою.

 

Мелфой зайшов до своєї кімнати, де вже облаштувався Забіні. Їхня оселя дуже сильно нагадувала попередні слизеринські спальні: сіро-зелені тони, у кожного свій стіл та шафа. Єдиною відмінністю стало вікно, що виходило на озеро та ліс, адже раніше, у підземеллях, вони були позбавлені можливості спостерігати життя над водою. Це дуже тішило Мелфоя, йому вистачило вогкості в минулому житлі.

 

— Ти де був? — спитав мулат.

 

— Я гуляв коридорами, а після повернення, знайшов мантію Пенсі та вирішив занести її, — лягаючи на своє ліжко, промовив Драко.

 

— З якого часу Драко Мелфой такий дбайливий? — піднявши брову, спитав Блез.

 

— Іди в сраку, Забіні, — не розплющуючи очей, відповів блондин і змахнув паличкою, полог його ліжка засунувся. — Якщо приведеш якусь дівку — не забудь про заглушку.

 

— А ось спеціально не поставлю, щоби тобі заздрісно було.

 

З-під пологу ліжка показалася рука Мелфоя з виставленим середнім пальцем.

 

— Ай, як не аристократично, — манірно промовив Забіні на півдорозі до дверей.

 

Після душа Пенсі ще довго сиділа на дивані із Забіні. Спочатку вони просто розмовляли, але потім перенесли все в горизонтальну площину. І якби не Лонґботом, який крався до своєї спальні й звалив торшер у коридорі, то вечір приніс би їм більше задоволення. Неохоче Блез витяг свої руки з-під халата Паркінсон, і провів її до кімнати.

 

Коли Пенсі повернулася, Герміона вже спала, полог її ліжка було відкрито, а сама дівчина звивалася і щось бурмотіла собі під ніс. Поки остаточно не перейшла на крик.

 

— Ґрейнджер, трясця, — Пенсі підбігла до ліжка і почала трясти дівчину за плечі, приводячи її до тями. — Що з тобою?

 

— Па-Паркінсон? — Герміона озирнулась у всі боки незбагненним поглядом, потроху приходячи до тями, згадуючи, що знаходиться в спільній спальні старост. — Все нормально. Зараз минеться.

 

Герміона читала книгу і заснула, забувши прийняти зілля сну без сновидінь. Через це їй наснився кошмар, у якому її катувала Белатриса Лестрейндж. Її мозок, як заїжджена платівка, повертається до цієї події. Щоразу дія сну розвивається до етапу вирізування написи на передпліччі, після чого Герміона прокидається. Дівчина сиділа в холодному поті, тремтячи від страху, з прискореним серцебиттям.

 

— Не думаю, що це дуже нормально, але тобі видніше, — сказала Паркінсон, прямуючи до свого ліжка. Тільки психованої сусідки їй не вистачало.

 

— Спасибі за турботу. Все буде нормально. Я просто забула випити зілля.

 

Герміона на тумбочці намацала заспокійливі пігулки. Трансфігурувавши склянку і наповнивши її водою, вона прийняла ліки. Більше Паркінсона не бачила цих нападів, Ґрейнджер далі постійно намагалася накладати заглушку на своє ліжко. Дівчині вся ця опіка була не в радість, від кого б вона не йшла.

 

     Ґрейнджер намагалася втекти від друзів; веселі компанії зараз були їй у тягар. Як виявилось, для дівчини перемога стала дуже підступною річчю. Вона створила ілюзію, що всі проблеми закінчилися, вселяючи помилкове почуття переваги над переможеною стороною. І від усвідомлення цього почуття, Герміону часто корчило аж до нудоти. І коли починало здаватися, що все виходить, що вчора був уже світліший день, що була пройдена чергова перешкода і проблема, то цей серпанок ілюзії прекрасного спадав.

Більшість часу Герміона проводила в бібліотеці або під Гримучою вербою. Вона почала ще більше читати. Читання відволікало її від нагальних проблем. Герміона занурювалася у вир сюжету, що захоплював, отримуючи шанс, хоча б на якийсь час, забути про власні негаразди, особисті проблеми й переживання.

 

Дівчина мріяла повернути колишню впевненість. Їй хотілося вернути те втрачене почуття захищеності та безпеки, або знайти щось нове, те, що допоможе розв’язувати проблеми. Вона хотіла отримати свою колишню маленьку затишну реальність: безтурботну та спокійну.

 

Майже щовечора, аж до відбою, інколи ж і довше, Драко проводив на Астрономічній вежі. Вона була його тригером переживань, його джерелом картань.

 

Все життя, усіма своїми діями він намагався довести батькові, що гідний прізвища Мелфой. Робив усе, що було завгодно Люціусу, навіть якщо це категорично суперечило його думці. І це зіграло з ним злий жарт, який мало не закінчився ув’язненням в Азкабан. Перебуваючи в камері слідчого ув’язнення, Драко мав час обдумати всю цю теорію з чистою кров’ю. І він остаточно зрозумів, що вся ця ідея була небувальщиною. І йому не такі вже гидкі напівкровні та маґлонароджені. А після свідчення Поттера і Ґрейнджервзагалі остаточно переконався у своїх домислах. Тепер йому хотілося показати всім, що він не такий уже й поганий; не такий, яким був усі попередні роки. Навіть рідний факультет відвернувся від Драко, як би він не доводив, що чогось вартий, що має право на своє існування, кожен вважав своїм обов’язком сказати йому, який він вилупок. Але Драко тримав себе в руках і не зривався на людях. Всю свою злість він випускав у польотах на мітлі, вриваючись із величезною швидкістю в потоки вітру.

 

За місяць трохи вилізти з цього лайна допоміг Поттер. Який сам особисто запросив його в команду по квідичу, даючи всім зрозуміти, що ворожнеча між факультетами не його стихія. Вони обоє були шукачами-переслідувачами. Цього року у боротьбі за кубок до чотирьох факультетів додалася п’ята команда — збірна восьмого курсу. І їх головною метою стало виграти та показати, що сила перемоги у дружбі та партнерстві.

 

***

У день народження Герміони, Джіні разом з Роном та Гаррі організували вечірку-сюрприз. Все було ідеально і колишня Герміона дуже зраділа б, але зараз це обтяжувало її. Після чергового тосту та гучних побажань, почалися танці й дівчина непомітно покинула вітальню, захопивши із собою напівпорожню пляшку вогневіскі.

 

На вулиці було темно, нікуди не вийдеш, бібліотека вже зачинена, коридорами тинятися не хотілося, залишилася лише Астрономічна вежа. Герміона піднялася по сходах і її погляду відкрився чудовий краєвид на нічне озеро, у темних хвилях якого відбивалася місячна доріжка. На обличчі дівчини навіть виявилося невелике почуття розчулення.

 

Вона зробила ковток із пляшки та заплющила очі, відчуваючи, як напій обпалює все всередині. Може, він допоможе випалити все те, що так гнітить дівчину. Герміона почала підійматися на підвіконня, сама не вірячи своїм діям. Вона дуже боялася висоти, а тут щось її тягне туди.

 

— На твоєму місці, я б не робив цього, — пролунав голос із темного кута, після якого дівчина зіслизнула з підвіконня і коліном ударилася об камінь, через що на ньому миттєво показалася червона доріжка.

 

— Не хотів тебе налякати, — володар голосу вийшов із темряви. Герміона відразу помітила платинове волосся, яке переливалося при світлі місяця.

 

— Мелфой? Що ти тут робиш? — ошелешено запитала Герміона, все ще відчуваючи, як від страху шалено билося серце.

 

— Ласкаво просимо до осередку моїх роздумів, — він обвів майданчик рукою.

 

— Ось де ти пропадаєш вечорами.

 

— А ти, виявляється, стежиш за мною? Невже закохалася?

 

— Мелфой, тобі тут вітром мізки вивітрило? — збентежено промовила Герміона. — Просто Пенсі часто скаржиться, що не може тебе знайти.

 

Чомусь від цієї не до суперечки з Мелфоєм на душі ставало якось спокійно і безтурботно. Виникло почуття, що все як раніше — до війни, коли вони постійно огризалися одне одному.

 

— О, ви ж тепер подружки, — усміхнувся Драко. — Усім кістки перемили чи тільки мені?

 

— Заради Годрика, Мелфой! Перестань думати, що все у світі крутиться навколо тебе, — піднявши очі до лоба, промовила Герміона й опустилася біля стіни, шиплячи від болю, на коліні все ще залишалася відкрита рана.

 

— Епіскей, — промовив Драко, спрямовуючи паличку на її коліно.

 

— Що, так гидко бачити мою кров?

 

— Трясця, Ґрейнджер. Я тобі рану загоїв, а ти починаєш, — він запустив руку у волосся і сів поруч, другою забрав пляшку у дівчини та зробив ковток. — Не шукай приводу зачепити мене чи вивести на крівний конфлікт. Цього не буде. Я вже давно усвідомив, що ідея хворого на півкрівки та традиції моєї чистокровної сім’ї не такі вже й прекрасні. Особливо це стосується безносого, — він скривився і зробив ще ковток. — Чому ти все ще вважаєш, що ти мені гидка?

 

— А ти колись мені давав шанс подумати інакше?

 

     — Ґрейнджер, вибач за всі образливі слова, що я казав. Раніше я відчував до тебе неприязнь… бо ти заважала мені вчитися, точніше, ти завжди була попереду. Батько цим мене дорікав і я сам, бачачи тебе в таблиці над собою, відчував злість. Я з народження в магічному світі, знаю і можу менше чи гірше за ту, що зовсім недавно про нього дізналася, — продовжував говорити Драко, роблячи ковток вогневіскі після кожної репліки. — А у вересні я побачив у тобі себе. Ти чомусь здалася мені такою ж розбитою, — він повернув голову до Герміони й подивився їй у вічі, побачивши там розуміння.

 

— Я вже давно не тримаю образи на тебе, — Герміона відібрала пляшку і зробила ковток вогневіскі. — Раз у нас вечір одкровень… Повір, Мелфой, якби не місткість цієї пляшки — я б не була відверта з тобою. Щобільше, ти був би останньою людиною, до якої я прийшла б для розмови.

 

— Це взаємно, знай.

 

— Перед початком пошуку горокрастів, я стерла своїм батькам усі спогади про себе та відправила їх до Австралії. Після війни я з найкращими чармедиками намагалася навернути його. Виявляється, мій Забуттятус ідеальний. Але його скасування для магів стерпне, а ось для маґлів… — Герміона зробила ще один ковток і Драко помітив самотню сльозу на її щоці. — У серпні мені сказали, що ця процедура буде довгою та хворобливою для них. Але найгірше, що вони можуть померти. Є відсоток смертності серед маґлів, яким відновлювали пам’ять. І ось, у мене залишився тиждень для остаточного рішення: зробити спробу все повернути або залишити все, як є, обриваючи всі можливості повернути собі повну сім’ю.

 

Незрозуміло за яким поривом, Драко простяг руку до її обличчя і витер сльозу, але швидко відсторонився.

 

— Хочеш я попрошу нашого сімейного чармедика подивитися на їхню історію? Він дуже здібний.

 

— Мелфой, чи це ти? — вражено дивилася дівчина на цілком серйозного хлопця.

 

— Перестань. Мені не важко. Тільки треба написати матері. Думаю, вона буде лише за. Нарциса дуже любить допомагати людям.

 

— Дякую, Драко, — приголомшила Герміона хлопця подякою, звертаючись до нього на ім’я. А потім вона його добила, стиснувши своєю крихкою теплою долонькою його холодну.

 

— Будь ласка. І з днем ​​народження, — сказав Мелфой, намагаючись придушити усмішку, яка з’явилася на його вустах.

 

Герміона тихо, майже нечутно подякувала йому ще раз, ховаючи в долоні свою збентежену усмішку. Вже було за північ, на озеро опустився туман, який перейшов у дрібний дощ і майданчик огорнула волога, через яку співрозмовників пробив озноб. Драко підвівся з холодного каменю і подав руку Герміоні. Вони мовчки поверталися в вежу, наостанок обдарувавши один одного поглядом біля дверей своїх кімнат.

 

***

Через два дні цілитель сім’ї Мелфой ознайомився з історією батьків Герміони, висловлюючи перевагу в бік відновлення пам’яті, оскільки були дуже хороші задатки для одужання. Крім того, він зголосився допомагати з цією процедурою та реабілітацією.

 

Після першого позитивного прогресу у стані батьків до Герміони почав повертатися здоровий сон та апетит. Вона стала залишатися на розмови з друзями та однокурсниками у вітальні. Іноді вона помічала в цій компанії Драко. Хлопець став частіше проводити час із друзями та командою по квідичу. Тренування займали багато часу та зусиль. Хлопці навіть могли разом сидіти за столом у Гоґсміді за обговоренням стратегій гри. Мелфой все рідше помічав їдкі фрази на свій бік. І це дуже надихало його.

 

Друзі не могли натішитися поверненню колишньої Герміони. Гаррі й Рон усе частіше розмовляли в спільній вітальні й навіть стали частими гостями в її кімнаті. Джіні затягла подругу в Гоґсмід за покупками, а Ґрейнджер, своєю чергою, запропонувала Паркінсон і та погодилася. Це дивне тріо стало досить часто зустрічається у спільній вітальні чи коридорах школи, викликаючи загальний ажіотаж.

 

Одного вечора дівчата влаштували дівич-вечір у загальній вітальні, поки хлопці були на тренуванні. Після пари випитих келихів вони вирішили зіграти в «Правду чи дію».

 

— Паркінсон, правда чи дія? — спитала Візлі.

 

— Правда.

 

— Скільки хлопців у тебе було? — підступно посміхаючись, спитала Джіні.

 

— Два, — відпиваючи зі свого келиха, спокійно сказала Пенсі.

 

— Цікаво, — простягла руда. — Думала, що список буде довшим.

 

— Я теж так думала з першим, — погравши бровами, сказала слизеринка і всі дівчата залилися реготом. — Чудово. Моя черга. Ґрейнджер, правда чи дія?

 

Герміона не була готова відвертатися.

 

— Дія.

 

— Добре, — Паркінсон замислилася на мить, але швидко видала, — поцілуй наступного, хто увійде до вітальні.

 

Герміона дивилася на Пенсі здивованими очима. Вона не була нецілованою панночкою, але цілувати першого зустрічного, хоч і знайомого, було надто. А що як це буде Кормак? Він і так діставав її своєю увагою, благо зараз він перейшов на Ханну. А якщо це буде хтось зі слизеринців? Гойл, наприклад. Вона подумки скривилася. А якщо Мелфой? Залишалося молитися, щоб першим зайшов Гаррі або Рон, навіть згодна на Невіла.

 

   Дівчина не цілувалася з усіма підряд, але досвід, хоч і невеликий її був. Перший поцілунок був із сусідом маґлом на літніх канікулах після другого курсу. З Роном був один поцілунок у Таємній кімнаті, а з Віктором Крамом вона проводила вечори точно не читаючи книги. З ним вона пізнала перші ніжні дотики до свого тіла, в яких пара не зайшла надто далеко.

 

— Охо-хо, ґрифіндорку випробовують на хоробрість, — примовляла Лаванда Браун.

 

— Гаразд, — змирилася Ґрейнджер. — Падма, правда чи дія?

 

— Правда!

 

— Ти зустрічалася з двома хлопцями одночасно? — з цікавістю спитала дівчина.

 

Але «Ні» у відповідь Ґрейнджер пропустила. Оскільки двері до загальної вітальні відчинилися і в кімнату почали входити хлопці, що поверталися з тренування. І на превеликий жаль дівчини першим увійшов її найстрашніший сон.

 

Драко Мелфой.

 

— Ґрейнджер, — штовхнула ліктем ґрифіндорку Паркінсон.

 

Хлопці зупинилися біля дверей і щось обговорювали. Мелфой сперечався з Поттером про стратегію матчу і вони не звертали увагу на компанію захмелілих дівчат. Випивши для хоробрості залишок напою зі свого келиха, Герміона рушила у бік хлопців.

 

— Вибач, — тихо промовила вона поруч із Драко, а потім вставши навшпиньки, поцілувала його в щоку.

 

Герміона проковтнула занадто в’язку слину, коли її погляд зустрівся з приголомшеними очима з-під піднятих брів Мелфоя. Вона стала дуже глибоко дихати, намагаючись подолати свою паніку. Герміона відчула дуже приємний аромат, який почав пробиратися глибоко у її організм. Після душа від Мелфоя пахло морем із домішкою цитрусових нот.

 

— Нічого особистого, Мелфой, — швидко промовила Герміона й обернулася до дівчат, молячись усім відомим богам, щоб її обличчя було не дуже червоним.

 

— Агов, це не чесно! — почала кричати Паркінсон.

 

— Було завдання поцілувати? Я це зробила! — сіла на диван і закинула ногу на ногу, вона намагалася бути спокійною, хоч у душі в неї вирував ураган.

 

— Але це слабко, — пирхнула Пенсі.

 

— Більше конкретики треба було давати, Паркінсон, — посміхнувшись, сказала Ґрейнджер, випиваючи зі свого келиха, який їй наповнили, поки вона виконувала своє завдання.

 

А біля дверей все ще стояв Мелфой: вражений і спантеличений. Цей недоцілунок був не гидким. Але до такого повороту він точно не був готовий.

 

Після вечора її дня народження вони перекинулися парою фраз, він сказав їй про чармедика, а Герміона подякувала за допомогу. Хлопець не цікавився її справами, а дівчина сама не хотіла нав’язувати більше своїх переживань.

 

Зі ступору Драко вивели товариші по команді, які штовхнули його в спину.

 

— Когось використали, так, Мелфой? — реготів Гаррі й вдарив по плечу хлопця.

 

— Відчепися, Поттер, — пирхнув Драко і мовчки попрямував до своєї кімнати, обмірковуючи цю ситуацію.

 

Ще пів року тому він би наговорив Ґрейнджер всіляких коментарів, але зараз промовчав. Просто стояла, як мармурова статуя, не показуючи ознак життя. Раніше його переконували в нікчемності маґлонароджених, йому було гидко перебувати з ними в одному місці. Нині ж дотик її губ був не противним, було щось інше. І це не давало йому спокою.

 

Пізніше Герміона, аналізуючи ситуацію, не могла зрозуміти, як швидко Драко Мелфой з людини, якої Герміона не помічала і навіть уникала, став важливим для неї. Всього одна розмова та один вчинок — і він їй… потрібен? Життя завжди підштовхує нас до непередбачуваних результатів. До цього моменту Герміона вважала себе за розумну. Але зараз вона мала безліч запитань без відповіді. І це сильно зачіпало її. А найголовніше питання: «Чому цей ігровий поцілунок так озвався в її тілі?» Вона все сиділа, намагаючись заспокоїти своє серцебиття та дихання. Навіть без дзеркала Герміона знала колір своїх щік і вух — все палало. Вона ніколи раніше не відчувала такого. Навіть її закоханість у Рона не зачіпала її так. За такий короткий час його запах встиг засісти до її легенів. Закинувши голову і притулившись сильніше до стіни, Герміона заплющила очі й перед нею миттю сплив важкий сіро-блакитний погляд.

 

    Герміона не знала, що від чармедика містера Сміта завжди летить дві сови: одна їй, одна — Драко. Чомусь йому було дуже важливо, як проходить лікування пана та пані Ґрейнджер. І це викликало у хлопця купу запитань. Він ніколи раніше так не заглиблювався у ситуацію абсолютно сторонніх людей. Але Ґрейнджер йому не стороння, вона багато натерпілася через його сім’ю. І ця допомога найменше, що він може запропонувати дівчині. Окрім цього, Драко взяв на себе фінансову частину лікування. Не повністю, звичайно, адже якщо Ґрейнджер про це дізнається — буде скандал. Тому він попросив лікаря розділити платежі й в жодному разі не казати про це дівчині.

 

Вже у своєму ліжку, заплющивши очі, він програвав у своїй голові цей мінімальний дотик. І лише спогад про нього озвався в організмі знайомими почуттями. Тіло вкрилося мурашками, як і раніше у вітальні, коли вона доторкнулася своїми м’якими вустами до його холодної щоки, і її тепло почало поширюватися по всьому організму хлопця, досягаючи найменших клітин. Більше шокувало Драко те, що ці спогади відгукнулися тіснотою в штанах.

 

«Він хоче Ґрейнджер?»

 

«Так?»

 

Ні, просто вона приваблива собою. А в нього давно не було близькості до дівчини. З цим треба щось робити. Сьогодні ж потрібно знайти з ким випустити пару та отримати розрядку.

 

Незважаючи ні на що, охочих кинутись у ліжко блондина лишилося багато. Кожна з них хотіла розпалити пристрасть і розбудити щирі почуття, щоб стати леді Мелфою. Навісивши на вуха локшину семикурсниці зі Слизерину, Драко вивчав її рота своїми губами, а руками перевіряв пружність її сідниць. Мері або Меггі, для блондина зараз не так важливо, видавала хтиві стогони, закликаючи хлопця до інтимніших дій. Але Мелфой мав інші наміри. Відірвавшись від губ дівчини, він натиснув їй на плечі, змушуючи опуститися навколішки. Дівчина все зрозуміла без зайвих слів, та й сама вона була не проти. Вона спустила штани разом із боксерами й без роздумів почала оральні ласки.

 

Але ці дії не викликали потрібного ефекту для хлопця. Збудження не зростало, а навпаки стало спадати. Він узяв голову дівчини й почав грубо штовхатися. Було видно, що вона була досвідчена у цих справах. Дівчина не давилася і не спробувала відсунутися, а навпаки, намагалася глибше увібрати чималий розмір Мелфоя. Сам хлопець тримав її міцніше за підборіддя, штовхаючись у податливий рот. Драко закопався в її кучеряве волосся і прикрив очі. Його думки поверталися до володарки схожої неслухняної зачіски, і це зіграло переломний момент у його кульмінації. Він почав уявляти, ніби це правильна Ґрейнджер зараз зі стогонами відсмоктує йому, стоячи на холодній підлозі у сирих підземеллях, не боячись бути спійманою черговими старостами чи Філчем. Драко видав протяжний стогін і скінчив до рота дівчини.

 

— Ти молодець. Можеш бути вільна, — незворушно промовив Мелфой, заправляючи сорочку у свої штани.

 

Дівчина підступно посміхнулася і потяглася до хлопця за поцілунком, але той відсторонився, обдарувавши її суворим поглядом. Чиста користь, нічого більше. Але цього разу корисливі цілі зіграли проти Мелфоя. Замість очікуваної розрядки він отримав багато запитань. Засинаючи у своєму ліжку, Драко думав, що останні дні в його думках часто-густо стала з’являтися Ґрейнджер і чим її звідти виперти він не розумів.

 

Мелфой прокинувся рано і вирішив сходити до душу. Одягатися він не став, хто так рано шастатиме по вітальні. Так і пішов із голим торсом в одних піжамних штанях, що низько сиділи на стегнах, накинувши на плечі рушник. Двері ванної відчинилися прямо перед його носом і в його груди врізалася Ґрейнджер з розчервонілою шкірою і вологим волоссям. Дівчину відвідали такі самі думки, як і хлопця, але вона забула змінні речі. І зараз стояла перед Мелфоєм тільки в одному банному рушнику, що тримала на грудях.

 

— Вибач, не думала, що когось зустріну, — сказала Герміона і, обійшовши хлопця, попрямувала у бік своєї кімнати, залишаючи за собою шлейф аромату мандарину.

 

     — Я теж так думав, — не обертаючись, сказав собі під ніс Драко, відчуваючи, як його тіло знову пронизує бажання. І він дуже радий, що Ґрейнджер пішла, адже вона ніби помітила висхідне бажання, яке вже було видно через широкі штани.

 

Зачиняючи двері, Герміона побачила широку спину, що ховалася в пару ванної кімнати. Вона усвідомила тільки в кімнаті, що була перед ним майже оголеною і, що кинулася, майже поцілувавши, в його мускулисті тверді груди. Які так хотілося відчути під своїми руками. І ця спина, по якій хочеться провести своїми нігтиками, під час пристрасного поцілунку. Герміона відчула, що внизу живота почало спалахувати полум’я, якого раніше не відчувала. Ні обійми, ні торкання Віктора; ні закоханість, що тяглася роками до Рона, не викликала в ній такого потягу. І хто ж став винуватцем? Драко Мелфой — кошмар всього дитинства, став юнацьким бажанням. Дівчина закрила обличчя руками й відкинулася на ліжко, розуміючи, що має симптоматику божевілля, яке посилюється спалахами марення і чортової збудженості.

 

Треба ж було перейнятися симпатією до слизеринця, який на неї ніколи не подивиться. Вона лише трохи дала слабину, і ці почуття почали заповнювати її думки та сни. Дівчина стала багато відволікатися і стала незібраною, що не залишилося поза увагою Джіні. Герміоні треба було навчитися стримувати серце, що раптово забилося, коли знайомий силует показується на горизонті; не опускати очі у Великій залі чи на спільних заняттях, коли ловить його погляд.

 

З того дня всі думки Драко тепер були зайняті лише Герміоною. Коли дівчина входила до навчального кабінету або Великої зали, він звертав увагу на неї, а думки вже самі вимальовували те, що ховається під надто правильною шкільною формою. Іноді Мелфой помічав, як її сорочка була розстебнута на три, а не два ґудзики й тоді розумів, що ще один — і він побачить гострі ключиці, що буквально зводили його з розуму після подій у дверях ванної кімнати. Коли вона в бібліотеці дуже захоплювалася читанням, то закушувала олівець, і Драко уявляв, як вона торкається цими губами його тіла. Якби вона була легіліментом, то обізвала б його збоченцем. Хоча ні, прочитавши всі думки — надіслала б у нього непрощене закляття, стовідсотково. Ґрейнджер стала отрутою, яка повільно поширювалася всим організмом, вражаючи органи, заселяючись там надовго. Але найгірше, що Мелфой став помічати схожі хтиві погляди в інших хлопців. І це в нього викликало зневагу та ревнощі. Хто наважився дивитися на його предмет бажання?

 

Дівчина відчула пильний погляд на собі. Вона знайшла винуватця за слизеринським столом. Мелфой нахабно посміхнувся і продовжив про щось говорити із Забіні.

 

Стоп!

 

Чому він почав дивитися на неї? Невже він здогадався про почуття дівчини й тепер висміює її з друзями? Але найдивніше, що від цих поглядів, виникало почуття, що її тілом розливається розпечена сталь.

 

Герміона часто помічала його в бібліотеці. Може, й раніше він туди ходив, але обділяв її увагою. Зараз же, вона скрізь відчувала на собі палкий погляд блондина, який пробирався в найдальші клітини її організму.

 

Одного вечора Драко сів з нею за один стіл. І так, протягом тижня, він просувався все ближче до її місця, доки не опинився поряд з Герміоною. Весь час дівчина сиділа, ніби їй у спину засунули спиці та не давали рухатися. Вона намагалася надати собі спокійного вигляду, що було надзвичайно складно зробити під його нищівним поглядом. Герміона відчувала, як простір навколо них загуснув, наче він був в’язкою субстанцією. Ще трохи й все довкола буде поглинено нею. Герміона підняла погляд і подивилася в його очі, в яких виднівся запал. Дівчину накрило замішання.

 

— Добре. Чого ти добиваєшся?

 

— Не розумію, про що ти говориш, — сказав Мелфой, відвівши свій погляд на пергамент.

 

— Усі ці млосні погляди та постійна присутність десь поруч? — вона запитливо підняла брови й з викликом подивилася на нього.

 

— Ґрейнджер, та в тебе манія переслідування, — він посміхнувся, не відводячи очей.

 

 «Ах так? Вирішив пограти у непробивного? Побачимо…» думала Герміона, подумки посміхнувшись своїм майбутнім діям. Вона присунулася ще ближче до нього, тепер їхні стегна дотикалися. І від цієї дії пішли мурашки по шкірі обох.

 

Драко відчував, як її отрута поширюється від місця, де вона дотикається, з величезною швидкістю. Хлопець проковтнув, не даючи зрозуміти, як вона справді діє на нього. І в цей момент він зрозумів, що давно програв цю битву.

 

Ґрейнджер дивилася своїми очима, і він тонув у цьому теплому вирі. Мелфой відчув, як мурашки та холодний піт виступили на спині, коли вона своїм пальцем почала вести від його долоні вище, присуваючись дедалі ближче.

 

— Ти цього добиваєшся?

 

Герміона провела рукою ключицями хлопця, опускаючи її нижче на груди. Зараз Драко не міг усвідомити, що йому було потрібніше: щоб вона опустила свої підступні пальці нижче пояса і дізналася про всі його бажання, чи, щоб прибрала руки та не відчувала його.

 

— Може вистачить? — майже пошепки сказав Мелфой. Він не чув і не помічав нічого навколо, все його сприйняття було сконцентровано на маленькій дівочій долоні.

 

— А що, тебе заводить? — наблизившись до вуха, тихо сказала Герміона, обпалюючи його шкіру гарячим подихом.

 

— Може, — не зовсім чітко, тремтячим голосом пробурмотів Драко. Біля неї він втратив усю свою впевненість.

 

— І мені це подобається, — вона нахилилася ще ближче, тепер її груди зачіпали плече хлопця.

 

— Правда? — ошелешено і з надією пробурмотів Мелфой.

 

— Розмріявся. Перестань ходити за мною мов цуцик, — вона схопила всі свої записи й побігла до дверей, згоряючи від сорому через свої дії. Чи це не від сорому так палко? Ґрейнджер залишила за собою шлейф аромату мандарину, який вже кілька тижнів зводить Мелфоя з розуму.

 

Герміона подумала, що, здається, у цьому раунді вона перемогла, але програла всю битву, погодившись на його допомогу.

 

Наступного дня хтось упіймав її за лікоть і затяг у порожній кабінет. Мелфой притиснув Ґрейнджер до стіни біля дверей, тримаючи її за плечі.

 

      — Ти — моя кара, — прошепотів він їй на вушко, спеціально торкаючись губами, викликаючи зітхання дівчини. А потім почав опускати свої руки по її тілу, відчуваючи тремтіння, тільки не міг зрозуміти чиє. Драко зупинив руки на стегнах, стискаючи їх сильніше, а потім з риком відірвався, пересилюючи себе.

 

«1:1. Твій хід…»: подумав хлопець, виходячи в коридор, залишивши здивовану дівчину одну в курному приміщенні.

 

Сидячи на здвоєному занятті, Герміона помітила виразне обличчя Мелфоя і те, який він був спокійним і впевненим. А сама вона все ще відчувала його м’які губи та сильні руки на своєму тілі. Герміона так відчайдушно хотіла знову це відчути. Їй було дуже тривожно, чи не вміє Мелфой читати думки, які зараз переважно зайняті бажанням повторити.

 

«Гра продовжується! Ти перший здасися!»

 

На наступному занятті по зіллях, Герміона зголосилася працювати в парі з Ноттом, отримавши аж два факультети здивованих поглядів. Це був перший етап підступного плану дівчини. Ґрейнджер використала весь свій досвід у флірті з хлопцем. Незручні торкання при передачі інгредієнтів, легкий збентежений сміх, накручування локонів на палець. При всіх цих махінаціях дівчина кидала слизький погляд на сусідній стіл, де Драко вже двічі зіпсував зілля, зламав три пера та заробив відпрацювання через пропалений підручник. До кінця заняття очі Мелфоя майже метали блискаиці. Герміона, виходячи з класу, подарувала йому підступну усмішку, від якої в нього по спині пробігли мурашки.

 

***

 

— Драко, що з тобою сталося? Ти сам не свій. Знайди з ким скинути пару, — з нерозумінням кинув мулат. — А зараз тобі треба покинути кімнату. У мене побачення з Пенсі, — погравши бровами, промовив Забіні.

 

Тепер Драко розумів дві речі: Ґрейнджер зараз у кімнаті одна, і ніхто його не відверне. Він без стуку увійшов до її кімнати.

 

— Мелфой, ти у своєму розумі? А якби я була не одягнена? — розлютилася Герміона, обертаючись з-за столу.

 

Його усмішка відповіла за нього, він був би не проти, якби дівчина була оголена. Можливо, це пришвидшило б процес. Кімнату поринула в розжарену тишу. Вони свердлили один одного пекучими поглядами, що пронизував до кісток. Ґрейнджер повернулася до своїх записів, ігноруючи його присутність. Драко повільно підійшов до Герміони зі спини й поклав їй руки на плечі. Її тіло здригнулося і вона випустила книгу, переривчасто зітхнувши.

 

Мелфой почав спускати руки до її ліктів, ніжно погладжуючи їх. Все ще перебуваючи ззаду, він нахилився до шиї дівчини й, акуратно прибравши волосся, залишив маленький короткий поцілунок. Герміона заплющила очі та нахилила голову, відкриваючи більше простору для його дій. Мелфой усміхнувся, розуміючи, що вона здає свої позиції недоторканої фортеці та незабаром буде готова здатися. Драко відчував, як від неї виходить жар і трепет. Хлопець мазнув кінчиком носа по її шиї й вдихнув той солодкий цитрусовий аромат, що хотів відчути ще ближче.

 

    — Ти цього хотіла? — у відповідь він почув здавлене зітхання.

 

Тягучий приємний біль внизу живота вимагав більшого.

 

Вона не хотіла зізнаватися.

 

Він не хотів зізнаватися.

 

Але обидва бажали капітуляції.

 

Драко провів губами по шиї, залишаючи мокру доріжку з поцілунків, злегка прикусивши вушко, що зірвало з її губ довгоочікуваний стогін. Герміона не змогла стримувати свої емоції. З затуманеними думками вона насолоджувалась його дотиками, готова прийняти свою поразку. Але в наступний момент, відчула прохолоду і почула звук дверей, що закриваються.

 

Він пішов.

 

Цей паршивий, сексуальний, бажаний засранець довів її до піку збудження і просто пішов?

 

«Бісовий син!»

 

Все! Їй урвався терпець.

 

Вона вискочила з кімнати й попрямувала до Гаррі. Немов фурія, влетівши в них з Роном оселю, викликаючи непорозуміння друзів.

 

— Гаррі! Терміново. Де картка?

 

— Подивися на столі, — вириваючись із полону Джіні, відповів ґрифіндорець. — Щось трапилося? Тобі допомогти?

 

— Ні, просто шукаю декого, — випалила дівчина і миттю зникла за дверима.

 

— І довго ще триватимуть ці шлюбні ігри? — захитавши головою, розмірковувала руда.

 

— Джіні, ти про що? Які ігри? — з нерозумінням спитав брат.

 

— Роне, сподіваюся, скоро дізнаємося. А поки що, не бери в голову, — кинула молодша Візлі.

 

— Ти щось знаєш і не розповідаєш? — спитав Гаррі, притягуючи до себе дівчину.

 

— Швидше за все, я дуже спостережлива. Вам також варто придивитися. Дуже багато цікавого побачите, — із загадковою усмішкою відповіла Джіні.

 

Драко стояв на Астрономічній вежі, все ще відчуваючи її смак на своїх губах. Ще мить і він здався б, прийнявши свою поразку. Він готовий повернутися і зізнатися їй, що вони загралися. Потрібно щось робити. З думок його вирвав звук стукоту підборів, хтось піднімався сходами. Обернувшись, Драко побачив Герміону, яка була розлютована важко дихала. Мерлін, вона була такою гарною і небезпечною. Її хотілося боятися та любити.

 

— Поцілуй мене… — сказала одними вустами Герміона.

 

Здається, серця обох зараз не витримають. Побачивши один одного, вони ніби зірвалися з ланцюга і миттю побігли назустріч один одному, навіть не думаючи ні про що. Драко вп’явся в її губи, цілуючи жорстко, пристрасно, доводячи дівчині своє бажання. Герміона з величезною радістю відкривала уста, відповідаючи, поклавши руки йому на плечі. Драко миттєво проникнув у рот своїм язиком, пестячи піднебіння. Коли вона дряпнула його шию, зариваючись у волосся, Драко видав протяжний стогін, який був заглушений м’якими губами дівчини.

 

Мелфой відірвався від солодких губ і притулився чолом до дівчини.

 

— Я поступово закохуюсь у тебе…

 

Руки Драко вже непристойно блукали її тендітним тілом, а губи вміло цілували шию. Герміона шепотіла щось невиразне, але йому ніколи розіміти сказане. Вона облизує від насолоди губи та покусує їх. Але, наступного моменту, збирає всі свої сили та відсувається від нього.

 

— Не зараз, не так. У мене… — зніяковівши, пробурмотіла дівчина, видихаючи йому в шию.

 

Драко зрозумів, що Герміона не мала близькості з хлопцями. Він захопив її в обійми та поцілував волосся.

 

— Я зачекаю. Не буду наполягати.

 

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь