Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

1

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

— Ха-а?! — Чуя підхопився зі стільця, в мить коли його голос дзвінко відбився від високої стелі кабінету головного редактора видання. — Цілий місяць? Я не розумію, до чого такі величезні терміни, наші розслідування майже ніколи не тривають так довго! — Він невизначено махнув рукою в повітрі.

 

Очі Морі нагадували поверхню замерзлого озера; він вклав підборіддя на переплетені пальці. Світло з панорамного вікна за його спиною красиво підсвічувало суворі риси та ідеально підігнаний одяг, роблячи його схожим на скульптуру. Він стоїчно чекав, поки Накахара подолає фазу найбільшого збудження.

 

Другий його підлеглий — Дазай — сидів за півтора метри від киплячого Чуї і здавлено хихотів.

 

— Це не смішно, Дазай! — очі Чуї ледь помітно звузилися.

 

— На мою думку, досить смішно.

 

— Ні разу!

 

— Трохи кумедно, — на його обличчі була саме та ідіотська усмішка, яку, Чуя впевнений, Дазай тренував навмисне такою, щоб виводити його з себе з найвищим коефіцієнтом ефективності.

 

— Ох, заткнися, — він ледь не перейшов на шипіння, повертаючи свій від’їхавший стілець назад, агресивно сідаючи на нього.

 

Уловивши зміну тональності підопічного, Огай знову повернувся до теми.

 

— Час для цього розслідування, як на мене, обґрунтований. Вам потрібно не просто написати матеріал, а й зібрати всі попередні дані. Ви діятимете за кордоном, у зовсім незнайомій обстановці, стежачи за найбагатшою людиною у світі. Це не те, що навіть ви двоє змогли б провернути за тиждень.

 

Чуя метнув все ще роздратований погляд на Дазая. З виразного заграваючого вираз його обличчя змінився байдужим та знудженим, ніби він навіть не збирався слухати боса. Проте, ніхто з присутніх не сумнівався, що він запам’ятає найдрібніші деталі наданої інформації і в ході розслідування жодного разу не звернеться до протоколу, щоб уточнити подробиці. Чуя не міг визначити, який із цих виразів дратував його сильніше.

 

Справа, яку отримали двоє журналістів, що найчастіше працюють у парі, справді виглядала значною.

 

Це стосується того, хто очолює трійку найбагатших людей світу — Френсіса Скотта Фіцджеральда. В інформаційному просторі рояться інтригуючі чутки, пов’язані з розважальними заходами, які він пристрастився влаштовувати по всьому світу. Жодної конкретики. Ніхто з його казково багатих гостей не збирався ставати інформатором для, нехай навіть найвпливовішого і значущого не тільки в Йокогамі, а й у всій Японії, видання. Їм було не з руки втрачати розкішні розваги, які влаштовує Фіцджеральд.

 

— Навіть шляхом шантажу деяких присутніх на цих заходах персон, нам вдалося розвідати лише нечисленні поверхневі дані. Вони описували ці заходи як щось, що цілком відрізняється від того, з чим зазвичай асоціюється Френсіс. Розваги описувались як щось «поза межею», незвичне та екстраординарне.

 

Ходять чутки про те, що побувавши хоча б на одному такому заході, світогляд здатний повністю змінитися, і звичні розваги більше не зможуть задовольняти розпещених цими екстравагантними заняттями відвідувачів. У мене є всі підстави припускати, що Фіцджеральд влаштовує щось на зразок ігор на виживання. Раніше такі розваги вже знаходили хвилю популярності, але це тривало недовго, і їх досить швидко прикривали. Але Гільдія зі своїми колосальними ресурсами може займатися подібним навіть перед очима поліції, залишаючись непоміченими. Крім того, один із допитаних людей, що працюють на Фіцджеральда, якого нам вдалося розколоти лише шляхом екстремального шантажу, згадував жахливий реквізит та щось пов’язане з горами утилізації дешевого одягу після закінчення заходів. Маю сміливість уявити, що це те, що залишилося від нещасних учасників ігор. Чорт… — він нишпорив по кишенях по другому колу, коли Дазай безмовно вийняв з внутрішньої кишені піджака власну запальничку і кинув її Морі. Той спритно впіймав її і підкурив.

 

— Еліс чан знову краде ваші запальнички? — Чуя припідняв брову, обхопивши свої лікті руками, впираючи їх у стегна. Він виглядав як людина, яка намагається прийняти ситуацію.

 

— Схоже на те, — Огай тепло посміхнувся, затягуючись.

 

— Це мило. Здається, вона стурбована тим, щоб позбавити вас шкідливих звичок.

Бос трохи скривився:

— Абсолютно ні, зараз кожна думка в голові моєї доньки зайнята тим, щоб знайти ефективний спосіб насолити мені. Щодня вона пробує щось нове, але деякі ії звички надто надійно вкоренилися, — від одного спритного руху руки запальничка повернулась до господаря, точно прослизнувши поверхнею дорогого столу.

 

Трохи незграбно перехрестивши ноги і прибравши їх під стілець, Чуя сидів не маючи уявленя, як прокоментувати цю ситуацію.

 

— Як би там не було, — Морі з ніжністю поправив рамку з портретом доньки на столі, — ви двоє — мої найкращі люди, ваші матеріали та розслідування завжди напрочуд точні та проникливі. Думаю, що ніхто, крім вас, не зможе провести розслідування ретельніше і зробити найбільш обґрунтовані висновки. Я майже повністю впевнений у своїй теорії, але ми не можемо публікувати матеріал безпідставно. У нас не вистачає фактів, за здобич яких ви й візьметеся, — він розгойдувався на кріслі, уважно вивчаючи обличчя підопічних. — Чуя-кун, що тебе турбує? — у його голосі була теплота, коли він запитально схилив голову, але кабінет полонила атмосфера холодного розрахунку, яка запевняла, що ніхто з присутніх не має права на те, щоб по-справжньому сперечатися.

 

Чудово розуміючи це, Чуя несвідомо дивився трохи спідлоба, злісно пожовуючи внутрішній бік власної щоки.

 

— Чи так необхідне це безглузде прикриття?

 

Дазай відкинувся на спинку свого стільця, ледь помітно з цікавістю зиркнувши на Накахару.

 

— Маю сказати, що так, Чуя, — Морі сперся обома ліктями на поверхню столу, дещо з’їдаючи відстань між собою та підопічним, — за даними мого джерела, наступний захід Гільдії пройде на півдні Франції, у передмісті Ніцци. Близькість до Середземного моря дуже спрощує імовірне транспортування учасників ігор і реквізиту, промислова місцевість — відмінне маскування для сховищ, а пагорби ускладнюють будь-яке спостеження. І до того ж, ця місцевість не позбавлена ​​звичного для організатора та його гостей шику.

 

Чув запитально кліпнув, не відводячи очей від співрозмовника.

 

— І наскільки ця місцевість є ідеальною для проведення ігор на виживання, настільки ж вона ідеальна для медового місяця!

 

Жилка на шиї Чуї ледь здригнулася. Стало ясно, не стримайся він цього разу — його стілець вилетить прямісінько в панорамне вікно, за яким уже почав формуватися гарний рожевий захід сонця.

 

Він пропустив повз вуха мерзотні звуки сміху, що видавалися Дазаєм. Морі продовжив:

 

— Звичайні туристи в Ніцці не рідкість, це факт. Але ми все ще повинні пояснювати ваше проживання в одному номері. Робота обіцяє бути інтенсивною, і ви все одно проводитимете багато часу разом. Чому б не заощадити? — Морі задоволено зім’яв докурену сигарету в елегантній попільничці.

 

— Ви надаєте нам ресурси для спільного місячного проживання на південному французькому курорті з усіма зручностями, але заощаджуєте на номері в готелі?

 

Бос розвів руками:

 

— Ми завжди думаємо наперед. Дазай не знає французької і в будь-якому випадку завжди буде поряд з тобою. Ваше співавторство передбачає багато спільної роботи, тому відсутність кочування з номера на номер піде тільки на користь.

 

Втрачаючи всяку надію, Чуя втомлено глянув на свого колегу, який відповів йому широкою посмішкою чеширського кота.

 

— Крім того, вашим уявним медовим місяцем буде просто пояснити перебування двох іноземців на курорті, які часто-густо закриваються у своєму номері і майже не відвідують звичайні пам’ятки, як прості туристи.

 

Чуя почав молитися всім існуючим богам про те, щоб стримати вираз свого обличчя у нормі, але, здається, тільки погіршив своє становище, насправді виглядаючи так, немов зараз він ні то заплаче, ні то розсміється. Він був вдячний хоча б за те, що Дазай це ніяк не прокоментував.

 

— Звісно, ​​з’являючись на публіці, ви маєте переконливо розігрувати закохану пару.

 

— О, це буде неважко. Чібі такий чарівний, я міг би покласти його в кишеню і носити з собою всюди, не кажучи вже про кілька обіймів на публіці.

 

— Тц, бачите про що я? Він абсолютно нестерпний! — Чуя вказав на Дазая, що реготав, навмисно нехтуючи зоровим контактом з ним.

 

— Чу-уя, ти теж мені подобаєшся, — награно муркотів Дазай. — Я впевнений, що місяць в обмеженому просторі, обтяженими важливою спільною роботою, практично без можливості відволіктися або втекти кудись, пролетить майже непомітно.

 

Чуя дивився на нього, і якби він не знав свого колегу досить давно, то вважав би, що досі незнайома йому на обличчі Даза емоція, прикрита театральним захватом, могла б бути невпевненістю та переляком.

 

— … І потім просто з’єднай всі три файли! — Дазай уже кілька хвилин щось захоплено пояснював їхньому новенькому стажеру — Накаджимі Ацуші — милому хлопцеві, трохи за двадцять. Його резюме не блискуче, проте на співбесіді він справив враження на менеджмент і Дазая, якому з якоїсь причини найчастіше доручають роботу з новачками. Старанність і ентузіазм Ацуші були незаперечно похвальні, але Дазай використовував ці якості юнака виключно у свласних цілях, змушуючи того робити всю рутинну роботу за нього.

 

— Так старанно ти говориш про свою роботу, тільки коли пояснюєш, як її варто виконати іншим, а Дазай? — Чуя говорив із свого робочого місця по сусідству, не відриваючи очей від екрану лептопа.

 

— Це називається інвестиція, Чуя! — Радісно відмахувався той, крутнувшись на стільці, підхоплюючи зі стелажу чергову папку з паперами, щоб поставити її на стопку в руках Накаджими. — Одне точне пояснення краще за кілька поверхових, тоді це не доведеться робити двічі, так, Ацуші?

 

Той невпевнено кивнув, не бажаючи остаточно усвідомлювати твердження, з яким погоджується.

 

— Мабуть, ти здатний багато зробити, щоб як наслідок не робити нічого, — невдоволено пробурчав Чуя.

 

Дазай нерозбірливо наспівував, а Ацуші щосили намагався вдати, що його тут немає, і це не він чує неприкритий діалог про те, як його відверто використовують.

 

— Кхм, Дазай-сан, можу я спитати? — Накаджима оглянув стіл старшого в пошуках тимчасового притулку свого стосу паперів, але, взявши до уваги непроглядний безлад, вирішив, що доцільніше продовжувати тримати його руках.

 

— Звісно, ​​Ацуші!

 

— Акутаґава-кун теж чекає, коли ви дасте йому якесь завдання. Може мені варто відправити його до вас, коли я повернуся, чи передати щось?

 

Дазай на мить закотив очі, почувши про ще одного новачка, що прийшов до редакції разом з Ацуші.

 

— Я відправлю йому емейл, — без ентузіазму буркнув Дазай.

 

Ацуші просяяв:

 

— Дякую, Дазай-сан! Він буде щасливим!

 

Попрощавшись обіцянкою здати свої та дазаєві звіти до кінця дня, Ацуші повернувся до свого робочого місця.

 

— Ти огидний керівник, — Чуя коментував дії колеги, все ще не відриваючи погляду від екрану.

 

— Чібі-сан сьогодні добрий. Тобі шкода Акутаґаву? — воркував Дазай.

 

— Не називай мене так, і якщо ти дійсно хочеш знати мою думку, то твоя байдужість, можливо, найкращий внесок у кар’єру Рюноске.

 

— Ну Чу-у-у-я, я знаю, що насправді ти не маєш це на увазі, — у його голосі чулася єхидна посмішка, яку Накахара ігнорував навіть своїм бічним зором.

 

Як би він не хотів це визнавати, деякі методи Дазая справді добре працювали, і з-під його опіки виходили хороші співробітники.

 

— Ти найгірший, я це маю на увазі.

 

— До речі! Чур ми беремо моє прізвище!

 

— Чого?! — Чуя нарешті перевів на нього знервований погляд.

 

— Під прикриттям! Ми молодята, у нас має бути одне прізвище, — він посміхався так, наче правило першого вигуку справді закріплювало за ним право вибору. — Ми будемо використовувати наші справжні імена, бо всі наші статті тут випускаються під псевдонімами!

 

— З якого дива ми повинні використовувати твоє прізвище? — Чуя стискав край власного столу, його кісточки побіліли, що було ознакою його наміру перенаправити злість на неодухотворений предмет, замість того, щоб шпурнути ним у колегу. — І що це за минуле століття? Невже кожен не може залишитися зі своїм прізвищем? Це безперечно право вибору кожного.

 

— Для переконливості! Тобі не здається, що для прикриття ми повинні задіяти всі доступні нам методи, щоб навіяти більше довіри? Я б не порушував питання таким чином, якби справа стосувалася справжнього заміжжя.

 

— Головне не перегнути палицю із твоїми методами, — Чуя схрестив руки, передражнюючи напускну пустотливу інтонацію Дазая.

 

— Хочеш, щоб ми взяли твоє? ~ — Дазай пограв бровами.

 

— Нізащо, я не дозволю тобі використати моє прізвище з будь-якою метою, — відрізав Чуя. — Чому б нам не розглянути альтернативу? Нове прізвище для обох видається більш справедливим варіантом.

 

— Чуїн маленький мозок не розуміє, що для того, щоб зробити це, нове прізвище спочатку має належати одному з нас, і це має значитися в документах, — Дазай наспівував, підкотившись на своєму кріслі до робочого місця колеги. — У результаті ми отримаємо ту саму несправедливість, яку ти так турбуєшся.

 

— Ти зараз серйозно ризикуєш життям, Осаму Дазай, не смій…

 

— О! Емейл від Кунікіди! — Дазай впритул притиснув крісло Накахари своїм до його робочого столу і спритними рухами відкрив додаток їхньої робочої пошти на чуїному ноутбуці, оточивши його довгими кінцівками. — Це нові документи та бронь нашого готелю!

 

— Що, коли він встиг?… — Чуя, здавалося, навіть не звернув увагу на надмірно близький контакт.

 

Дазай прокручував сенсор лептопа, дійшовши до броні, яка була зареєстрована на Осаму та Чую Дазаїв і видав вдоволений звук.

 

— Ти!.. Я тебе прикінчу!

 

 

 

Після того, як вони зачинили дверцята таксі біля входу в оточений акуратною зеленню готель, Дазай ні на мить не випускав Чуїну руку зі своєї. Він притримував його за талію, коли вони входили в широкі двостулкові двері невеликого бутік-готелю в Ніцці, котячи за собою частину багажу.

 

Обидва доклали зусиль, щоб виглядати пристойно навіть після більш ніж десяти годин польоту. Дазай носив свої звичайні довгі рукави, але матеріал сорочки змінився зі звичної грубої бавовни та класичного крою на льон та розслабленіший ситлует. Прямі штани, які, як уїдливо відзначив Чуя, були йому ідеально по розміру, а не «придуркувато підстрелиними для такої безглуздої довготелесої каракатиці».

 

Чуя носив легкі вільні чорні штани, білу футболку та сорочку з рукавами трохи вище ліктя. Перед приземленням вони додали останні штрихи, натягнувши свої фіктивні обручки з позолоченої нержавіючої сталі. Не без задоволення в дзеркалах холу готелю Чуя зазначив, що вони виглядали дуже навіть добре.

 

— Bonjoir! — зі звідкись взятим англійським акцентом, весело вигукнув Дазай при вході.

Чуя лагідно засміявся, повиснувши на дазаєвому плечі, коли той притяг його ще ближче. Біглою французькою Чуя пояснив ресепшіоністці, що у них вже є бронь.

 

Незважаючи на те, що Дазай наважився вибрати готель без його участі, він виявився чудовим. Максимальна кількість зірок у номерах — чотири, але тільки тому, що його будівля була старовинною і просто не могла відповідати сучасним просторовим вимогам для отримання п’ятої зірки. З того, що встиг помітити Чуя, прилегла до готелю територія та хол були вражаючими. Невеликий розмір приміщення компенсувався величезними дверними та віконними отворами, високими стелями та світлими стінами, а з холу виднілася арка, через яку можна вийти до саду, що знаходиться у внутрішньому дворику. Приміщення було заповнене екзотичними рослинами у горщиках, між гілками яких красиво умістилися дзеркала у металевих рамах. Це було гарно. А ще, звичайно, зручно. Готель розташовувався неподалік місцевих апартаментів Фіцджеральда, що спрощувало стеження. Звичайно, це місце буде красивим. Тут, мабуть, немає інших. Дазай ймовірно ткнув пальцем у небо, вказуючи Кунікіді саме це місце. Чуя глибоко вдихнув.

 

Отримавши два ключі, він подякував робітниці і підняв правдоподібно ніжний погляд на Дазая, що свідчить про те, що вони можуть іти.

 

— Хіба ж mon petit не чарівний? — Дазай звернувся до дівчини, цілуючи Чую в волосся.

 

— Вона не розуміє тебе, Осаму, — з усмішкою звернувся до нього Чуя, зиркнувши на нещасну киваючий робітницю.

 

— Оооh, moi aussi je t’aime! — проспівав Дазай у відповідь, розвертаючи їх обох до ліфта, притримуючи Чую за талію і продовжуючи говорити з працівницею. — Він постійно освідчується мені в коханні, уявляєте, як мені пощастило?

 

Ще ніколи шлях за три метри до ліфта не здавався до вух почервонілому Чуї таким довгим.

 

Як тільки автоматичні двері зачинилися, Чуя вивернувся з обіймів і вперся в протилежну стіну.

 

Дазай театрально підняв долоні догори, не стримуючи його.

 

— Що за спектакль, боже, — фиркнув Чуя.

 

— Буквально те, чим ми приїхали сюди займатися, mon cherie, — Дазай сперся потилицею в стіну, дивлячись на лічильник поверхів, і м’яко постукував кінчиками пальців по поверхні валізи. — Слід було більш наполегливо дати Морі зрозуміти, що тебе так сильно це дратує.

 

— Справа не в цьому, — промимрив Чуя собі під ніс. — У сенсі, я продовжую думати, що ти жахливий, тому весь час, що нам треба бути на людях, я думатиму про те, що ти це буквально хтось інший, — спідлоба він глянув на Дазая, який однобоко посміхався. йому. — Але що було не так із моїм прізвищем?!

 

Дазай пирснув сміхом.

 

— Не смішно, Дазай! Я не давав згоди, і тепер мені здається, що мене обікрали, — Чуя не встиг насупитися, суючи руки в кишені, як був різко стиснутим міцною хваткою колеги на своїй талії, коли той виводив їх з ліфта.

 

— Чуя, це було право першого слова, і я виграв, — хихікнув Дазай. Ведучи їх коридором, він нишпорив очима по фігурних номерках на дверях.

 

— Це не справжнє правило будь-якої взаємодії. І взагалі, до чого була вся ця вистава в офісі, якщо ти все вирішив ще до розмови зі мною, коли надіслав Кунікіді все заздалегідь?!

 

Дазай зупинився біля потрібних дверей, прикладаючи ключ-карту до замку і просто знизав плечима.

 

— Люблю говорити із Чуєю.

 

Накахара завмер, і Дазаю довелося м’яко підштовхнути його, щоб той зайшов у номер. Він зачинив двері, увійшовши слідом.

 

— І ще одне, – він вставив ключ у слот біля входу. — Тобі краще звикати до того, щоб звати мене на ім’я.

 

— Клянуся, ти прийшов у цей світ, щоб перетворити моє життя на пекло, — Чуя попрямував до кімнати, не бажаючи дивитися на нього.

 

— Не забувай, що для всіх ми тут молодята і тепер це і твоє прізвище! — Дазай крикнув з коридору, прилаштовуючи чемодан.

 

Чуя промовчав. Не те щоб він міг забути про це хоча б на секунду, і незвичне, але не неприємне відчуття обручки на пальці не нагадувало йому про це будь-якої миті, коли його власна рука опинялася в полі його зору, або коли елементарна дія начебто взяти стан води тепер супроводжувалося легким металевим стукотом.

 

Це має бути дуже довгий місяць.

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь