Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

Інопланетне життя

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

Бета: Rin Okita

Дозвольте пояснити одну річ. Мені прикро за те, що має статися.  Подумайте про те, що буде далі. Що нас чекає відкриття, яке ми зробили, і що було б, мабуть, краще, якби ми не контактували з жодними інопланетними істотами.

Перш ніж почати, дозвольте представитися. Мене звуть Джонатан Саммерс, я раніше був дослідником і астрономом у НАСА. У той час я працював у Deep Space Network, відстежуючи космічний телескоп Джеймса Вебба. Я працював зі своїми колегами: Джеймсом Брауном, Мейсоном Парком, Ешлі Віндлом і, останнім, але не менш важливим, нашим керівником Ентоні Вінсентом. По суті, ми були скелетною командою, і через скорочення бюджету не могли найняти більше працівників. Протягом багатьох років я стежив за різними сигналами з космосу, а телескоп надавав нам величезні та прекрасні зображення нашої галактики. Це було захоплююче, таке чудове видовище того, що могли запропонувати небеса. Я і мої колеги, а також наш керівник були вражені цим.

Ще на початку 2010-х нам вдалося вловити сигнали від планет у нашій сонячній системі, а також від супутників. Нас спантеличило, що такі небесні тіла можуть видавати звуки. Навіть наша власна планета має власний тон, незважаючи на те, що в космосі не чути жодних звуків.

Чому я все це розповідаю?

З цього я починаю свою розповідь. Спочатку ми не зібрали багато даних. Все було як і раніше, але телескоп зацікавив нас все більш і більш красивими знімками нашої галактики. Ми отримали зображення чорної діри в Стрільці здалеку, хоча воно виглядало тьмяним і розмитим. Але це все одно було краще, ніж нічого. Так було, поки 6 липня 2022 року телескоп не надав нам зображення планети, яка з’явилася на відстані 156 світлових років від нас. Спочатку планета виглядала не вельми чітко, але потім ми помітили на ній сотні крихітних білих вогників або крапок, оскільки отримали чіткіше зображення.

Мій колега Джеймс запитав, чи ми щойно знайшли потенційне інопланетне життя в галактиці. Я подумав про те саме. Ентоні спало на думку послати сигнал цій планетарній системі.

– А що, якщо на цій планеті є життя? Тим більше, що як вони недружні? – запитав я, думаючи про наслідки, до яких можуть призвести необдумані дії. Тоді ми зупинилися і все обміркували. Після години обговорення було вирішено, що ми повинні надіслати сигнал просто щоб перевірити, чи справді на цій планеті є цивілізація. Пробач нам, боже, за це. Можливо, рішення було не найкращим. Ми мали залишити їх у спокої. Тоді б нас не спіткала жахлива доля.

Ентоні послав на планету сигнал-повідомлення у двійковому коді в надії на відповідь. Якщо ми колись отримаємо відповідь, я сподіваюся, що істоти, ким би вони не були, доброзичливі. Ми очікували, що сигнал зможе досягти планети протягом 5-10 років. Чого ми не очікували, так це раптової зміни часових рамок для надходження сигналу-відповіді. Тому що в той момент, саме тоді, ми раптово вловили сигнали, що йшли з того боку. Якимось чином комусь вдалося відстежити сигнал, що прямував від нас, і отримати його миттєво. Це шокувало і спантеличило нас. Ми не передбачили таку зміну подій.

– Ця планетна система щойно вступила з нами в контакт? – запитав Ентоні.

Ми були вражені й нажахані. Це було неможливо. Щось підхопило наш сигнал, незважаючи на всі логічні пояснення. Те, що мало знаходитися на відстані від 5 до 10 років, як ми підрахували, раптом наблизилось на секундну відстань. Тоді ще більш шокуючим було те, що ми миттєво отримали відповідь у двійковому коді. Ешлі змогла перекласти повідомлення, у якому було написано: ПРИВІТ.

Після відстеження сигналу стало очевидно, що він надійшов з тієї планети. У мене в голові виникало багато питань, найголовнішим з яких було: невже ми щойно виявили інопланетне життя в галактиці?

Звичайно, і Мейсон, і Джеймс відчули паніку, думаючи, що ті позаземні істоти можуть бути ворожим видом. Ентоні надіслав повідомлення, запитуючи, як їм вдалося миттєво вловити наш сигнал. Знову ж таки, після надсилання відповідь була отримана швидко.

Це перекладено:

НАША ТЕХНОЛОГІЯ КРАЩА. НЕЗАЛЕЖНО ВІД ЧАСУ МИ МОЖЕМО ОТРИМАТИ ВАШІ ПОВІДОМЛЕННЯ БЕЗ ЗАТРИМОК.

Тоді Ентоні поставив одне ключове запитання, яке визначило б нашу долю після контакту з ними. Він запитав, чи хочуть вони нам зла. І знову повідомлення було відправлене миттєво, а потім прийшла швидка відповідь. На наше найбільше полегшення, це перекладено як: НІ.

Після того, як ми відправляли та отримували повідомлення туди й назад, стало зрозуміло, що ця інопланетна раса не завдала б нам шкоди. У певному сенсі вони були такими ж, як і ми, цікавлячись, чи існує позапланетне життя, хоча їхні технології, як ми можемо сказати, на тисячі років випереджають наші. Цікаво, що вони досягли такого рівня технологій, який не піддавався жодним поясненням, можливо, порушивши шкалу Кардашева. Вони мали бути на мільйони років старші за нас, враховуючи їхню технологію. Але ці істоти виникли приблизно на 6000 років до нас. У певному сенсі вони теж були молодими, але в цьому випадку все ж старшими за людство. Це все одно, що порівнювати 10-річну дитину з трирічною. З іншого боку, це збентежило нас щодо їхніх технологій.

Минув тиждень, як ми все ще підтримували зв’язок з цією інопланетною расою. Вони дали нам вказівки щодо більш ефективного використання енергоресурсів. Ядерна енергія була однією з таких речей, формою палива, яку ми вже відкрили. Але була також ідея використання кристалів як палива, форми палива, про яку ми не знали. Такі кристали, як рубін, алмаз, смарагд і навіть сапфір, і навіть найпоширеніші з дорогоцінних каменів і металів можна використовувати як джерело палива, якого може вистачити на сотні років без постійного виснаження ресурсів планети. Це нас зацікавило. З того, що інопланетні співрозмовники дізналися про нас, вони сказали, що ми справді володіємо технологією виробництва такого палива. Також вони занепокоєно зауважили, що ми зосереджені лише на створенні зброї для війни, а не на розробці технологій, які могли б сприяти розвитку нашого суспільства, Таким чином, можливість подолання паливної кризи та нестачі енергії була б зупинена. Вони сказали, що ми молодий і дурний вид, який робив такі божевільні дії, але все одно готові допомогти нам, надавши ці інструкції щодо створення всього, що допомогло б покращити наше життя. Деяким із наших урядовців повідомили про це відкриття, а також про те, що нам сказала ця інопланетна раса. Вони записали це, вважаючи, що альтернативні види палива, такі як ядерне паливо та кристали, можуть бути корисними для людства, як і для них самих. Таким чином, ми зрозуміли, що це взаємна співпраця між двома видами, які одного разу зможуть об’єднатися і принести мир, а одного дня разом подорожувати зірками. На жаль, ці мрії так і лишилися нездійсненними.

16 липня інопланетяни перестали виходити з нами на зв’язок. Дивно, подумали ми. Ми завжди з нами спілкувалися, і вони надсилали відповідь майже миттєво. Чи бачили вони, що ми не більше ніж примітивний вид? Невже вони вирішили зв’язатися з іншими інопланетними расами і відштовхнути нас? Після використання одного з найпотужніших телескопів у світі, щоб подивитися в напрямку планети. Там все здалось, як завжди. Тоді я запитав:

– Невже вони дійсно вирішили припинити з нами спілкування?

Ентоні знизав плечима й подумав, що щось пішло не так. Можливо, наш відправник несправний і нічого не надсилає. Але при огляді все виглядало добре. Тоді єдине логічне пояснення, полягало в тому, що вони більше не зацікавлені в тому, щоб зв’язуватися з нами. Було вирішено залишити їх у спокої. Наш телескоп як і раніше був націлений на них, на випадок якихось змін.

Поки що нічого не сталося, але ми все ще сподівалися, що нам надішлють відповідь. Та, як я вже сказав, відповіді від інопланетян довгий час не надходили. Отже, все знову стало таким, як і будь-який інший день, у постійному пошуку більш розумного життя десь і, можливо, в пошуках отримання більше сигналів з інших областей космосу. Але….

20 липня щось сталося.

– Хлопці, подивіться на це! – гукнув до нас Мейсон. Телескоп надав нам вид на планету, з якою ми раніше контактували. Тільки цього разу ми побачили те, що, на нашу думку, були величезними кораблями, які летіли ліворуч і прямували в інше місце в космосі. Повернувши телескоп, щоб побачити, що відбувається, ми спостерігали за дивовижною подією. До планети прямували ще десятки кораблів, які летіли прямо перед ними. Кілька хвилин нічого не відбувалося. Потім ми почали помічати крихітні спалахи світла в цій області. Це виглядало як суміш червоних, зелених, синіх і жовтих спалахів. Але ще більше нас вразило те, що деякі кораблі, здавалося, зникли в момент появи жовтих спалахів.

Невже ми стали свідками космічної війни?

Я молився даремно, це було не так. Ми спостерігали, як усі кораблі, що прийшли з планети, вже зникли. Єдине, що залишилося, – це кілька десятків тих кораблів, які прилетіли з космосу. Після кількох хвилин спостереження ми раптом отримали два повідомлення з планети. Переклад приблизно такий:

МИ ШКОДУЄМО.

Потім інше повідомлення:

МИ ЗАБРАЛИСЯ.

Отримавши ці тривожні послання, Ентоні швидко надіслав повідомлення, запитуючи, що відбувається. Його було отримано, але відповідь так і не надійшла, і стало зрозуміло, чому, коли Мейсон подзвонив нам повернутися, щоб побачити ще одну зміну подій. До свого жаху ми помітили величезну миготливу лінію світла, що виходила з одного з більших кораблів загарбників, спричиняючи яскраве, червонувато-помаранчеве світіння планети, що, стало зрозуміло, означало, що планета була спалена зсередини і ззовні масивним вибухом, що здався крихітною лінією вдалині. Це було справжнім потрясінням — нарешті знайти інопланетне життя, яке бажає співпрацювати з нами, котре було знищене ворожим видом із набагато кращими технологіями.

На наше ще більш сумне відкриття, один із цих кораблів якимось чином уловив радіохвилі, що надходили від нашого об’єкта, змусивши мене та інших затремтіти від страху, що ми можемо бути наступними. На жаль, це виявилося правдою.

Один із кораблів загарбників надіслав нам повідомлення у двійковому коді. Ешлі неохоче переклала це, і моя підозра та жах підтвердилися. Це перекладено таким чином:

ТИ ПРИЄДНУЄШСЯ ДО НИХ.

Ми дивилися в телескоп і бачили, як ці кораблі, як ми і передбачали, повернулися в напрямку нашої планети. Зараз вони прямують до нас. Враховуючи оцінку швидкості та відстані, я принаймні зрадів, що вони з’являються перед нами не миттєво, але це не змінює того факту, що ми зараз дивимося на нашу неминучу кончину. Наш наглядач підрахував час, який знадобиться для прибуття кораблів, і сказав наступне:

– Здається, у нас лишилося два місяці на цій землі. Я наполегливо пропоную вам максимально використати своє життя, поки вони не прибудуть. Бо коли вони нарешті досягнуть орбіти Землі, буде надто пізно. Якщо у вас є друзі та близькі, проводьте з ними час. Попросіть пробачення у всіх, кого ви, можливо, образили в минулому. Тому що зрештою все це не матиме значення.

– А як щодо решти населення? – запитав я, – їм потрібно про це знати.

Тоді Ентоні сказав:

– Немає сенсу нікому розповідати, тому що це нічого не змінить. Навіть наші власні уряди не можуть нічого зробити. Тим не менш, нашому уряду варто повідомити про майбутнє вторгнення.

Гадаю, він мав рацію. Ми плакали, перш ніж закрити наш заклад і повідомити уряд. Вони розуміли всю серйозність ситуації і вирішили не говорити про це публічно. Тож тепер ви можете запитати: навіщо я вам це розповідаю, якщо я маю про це мовчати?

Бо, як кажуть, немає сенсу. Я вважаю, що це також означає, що немає сенсу приховувати це. Немає сенсу приховувати себе і зроблені нами відкриття. Як сказав Ентоні, максимально використовуйте своє життя тут. Загладьте провину, проведіть час зі своїми друзями та коханими, поки у вас є така можливість, будь-що, що у вас є у списку. Тому що зрештою все це не матиме значення.

Що стосується мене, то саме це я і збираюся зробити з тими двома місяцями, які нам усім залишилося.

Але я не можу не думати про те, чи не знайдуть вони спосіб дістатися до нас швидше.

 

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь