Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

Як змінити сюжет, і не померти від наслідків. Пролог

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

Викладаю цю роботу також на сайті https://archiveofourown.org/ під ніком Leprikonus

_______________________________________________________________

Перше, що я побачила, коли відкрила очі, це системне повідомлення. Як в усіх цих фанфіках про попаданців з ігровою системою. Єдине, що відрізнялось від стандартного початку це напис:

[«Доброго дня шановний Користувач!

Для активації системи потрібен ключ-код Адміністратора.

Наразі всі адміністратори зайняті, будь ласка зачекайте».]

Просто прекрасно, навіть на тому світі чекати адміністратора… Мені довелося разів п’ять перечитати повідомлення, поки до мене дійшло, в яку ситуацію я потрапила.

По-перше, я померла. Але коли? Я навіть не пам’ятаю своєї смерті.

По-друге, судячи з усього, я майбутній попаданець із системою. Повірити не можу. Ніколи не бажала собі такого геморою. Але, якщо так склалось, треба якось жити.

По-трете, що сталось з моїми рідними? Що з мамою та бабусями? Як моя подруга? Що з моєю кицею? Як вони відреагували на мою смерть? Чи взагалі живі? Так, спокійно! Візьми себе в руки, треба відволіктись, не вистачало впасти в істерику тут. Треба мислити ясно. Спочатку розібратись в ситуації, а вже потім нервувати.

Де я взагалі? Я озирнулась. Це, що, космос? Схоже на те. І зірочок багато. Вони яскраво спалахують і потухають, але нові з’являються дуже швидко.

– Привіт, майбутній Користувач! – переді мною з’явилась темна фігура, закривши мені весь пейзаж. То це і є Адміністратор? – Ну, що? Ти готова до наступного життя? Чи треба починати з самого початку і пояснювати, що таке система і так далі? – До інших поспішаєш? Ну вибач, але я тебе трохи затримаю.

– Почекайте, пане Адміністратор. У мене є декілька питань.

Адміністратор важко зітхнув і зробив рух ніби масажував перенісся. Ні я перша, ні я остання, чи не так?

– Добре, але я не буду роз’яснювати тобі кожну дрібницю, після переродження ти зможеш про це запитати у своєї системи.

– Вона відповість на всі мої питання? А якщо ні?

– Тоді ти зможеш звернутись до технічної підтримки.

– Ого, у вас і таке є? Гаразд. Ось мої питання. Перше: як я померла, і що з моїми рідними?

– Не можу сказати, як ти померла, але з твоїми рідними все гаразд, вони живі, хоча сумують за тобою.

– Звідки мені знати чи правду Ви кажете, чи ні?

– Хууух, – він показово важко зітхнув, – в мене немає часу тобі це доказувати, тому ось, дивись.

Він клацнув пальцями та замість старого повідомлення в системному вікні з’явилось зображення. Там дійсно була моя сім’я, моя подруга та її родина. Всі вони знаходились біля крематорію, хах, все таки зробили, як я і хотіла. Це добре, що з ними все гаразд, я боялась, що з близькими щось сталось. Зрештою я спокійно видихнула і зображення зникло.

– Друге питання: розкажіть мені про Систему, хоча б основні моменти.

– Хууу… – він зітхнув ще тяжче. – Добре, давай пропустимо це, основи ти знаєш: Вікно статусу, Рюкзак, Книга навичок, ну ти там вже сама розберешся. Стосовно того, в кого ти перевтілишся, то тут вже не я вирішую, може, в якусь ОЖП, а, можливо, в сюжетного персонажа. Ось, що ти повинна знати: всі Системи, котрі виходять звідси, пов’язані. Після проходження навчання тобі видадуть 4 вміння: «Створення підземелля», «Знищення підземелля», «Перенесення в Форум», «Повернення додому». Навичка «Перенесення в Форум» телепортує тебе в місто під назвою Форум. Це місто було створено для всіх користувачів нашої Системи. Там вони можуть спілкуватися, торгувати, є навіть Арени, як для боїв так і для спортивних змагань. Вбивства інших Користувачів там суворо заборонені, і зайти в твій світ, без твого дозволу ніхто не може, як, в принципі, і ти не зможеш зайти до інших без їх дозволу. Втручатися в сюжетні завдання іншим користувачам теж не можна.

– Ого… це круто… – у мене були змішані відчуття, з одного боку ура, люди, а з іншого – фу, люди… – Добре, тоді третє питання: куди Ви мене відправите?

– Ну тут вибираємо ні я, ні ти, а пресвятий рандом! Беремо колесо, – він жестом фокусника витяг звідкись колесо з великою кількістю написів, – і крутимо! – і прокрутив його з такою силою, що я злякалась, раптом його відірве. – На цьому колесі, як ти могла помітити багато назв, б’юся об заклад ти всіх їх знаєш! Звісно це тому, що з кожним із них знайома, це назви певної гри, серії книг, серіалів, манг і так далі. Навіть, якщо ти не пройшла гру повністю, не додивилась серіал, або взагалі подивилась першу серію і кинула, тут є все!

Я здригнулась від жаху. Якщо там є навіть непройдені ігри, кинуті серіали — це справжній нічний кошмар! А якщо я попаду в Dark souls? А якщо в Гру престолів?! Я потихеньку починала панікувати, з кожним разом все більше, як тільки бачила, що стрілка на колесі проходить повз назви тих світів, в які я не хотіла б потрапити ні за яких умов.

Поволі колесо сповільнювалось, і нарешті зупинилось. Я видихнула. Стрілка вказувала на Наруто. Це не найгірший варіант, який міг випасти, тому я була задоволена.

– Ех, знову Наруто, ніякої креативності. Слухай, давай трохи змінимо, – він майже пересунув колесо наступною відміткою до стрілки, і я здригнулась знову. На відмітці красувалась назва корейської манхви Ennead.

– Ні! Не треба! Мене все влаштовує! Нічого міняти не треба! Наруто це супер! – не дай Боже, опинитись в одному з персонажів Ennead, чи в якомусь іншому серіалі, який я дивилась, наприклад Teen Wolf або Supernatural. Я потрясла головою, від таких думок стає моторошно. Я ще ніколи не була так рада, що ніколи не грала в Хоррор-Ігри. В Dark Souls же не було жанру Хоррор?..

– Хм, – вирвав мене із думок Адміністратор, – ну добре, добре, якщо Наруто, то Наруто. Я поспішаю, тому ось коротка інструкція: Ти потрапиш до всесвіту аніме, з усіма цими філерами. Далі тобі все пояснить система, після прибуття. Ну, я побіг! Щасливого нового життя!

І він зник. А мене затягнуло у щойно відкритий портал.

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь

5 Коментарі на “Як змінити сюжет, і не померти від наслідків. Пролог



  1. Знаючи мою вдачу, я б потрапив в Дарк Сулс… перший його грець дарк сулс, без деревяшки та портків с голою дупою наперевіс, тай без системи точно, а ось шо ще точно, шо вороги будуть любити як на нг7+ )

     
  2. Непогано. А що зі світом Ennead(я бачив манхву з такою назвою на манг.ін.юа але що з нею не так?) І до речі чому ви не використовуєте (В МІРУ) феменітиви? Ще одне запитання стосується того чому немає пояснення щодо 4 функції “повернення додому”?
    Ну ось перелік моїх запитань, продовжимо подорож цим світом завтра або сьогодні)
    Лю вас з найпрекраснішої місцини в Сонячній системі, Маневиччини.
    Бережіть себе і Україну в собі.

     
    1. Дякую за коментар.
      Стосовно Ennead, це досить цікава але тяжка манхва(особисто для мене). ГГ там дуже багато страждає. Стосовно феменітивів, тут скоріше моя особиста звичка. Я не маю нічого проти них, я сама дівчина, але особисто для мене важко перевчитись їх використовувати. Стосовно функції “повернення додому”, її опис буде пізніше коли ГГ отримає цю навичку, але посуті це банальне повернення із міста Форум в світ Наруто.
      Дякую що читаєте. Бережіть себе також. Слава Україні!