Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

Шосе сліз

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

Вбивства на “Шосе Сліз”- серія нерозкритих вбивств і зникнень дівчат і жінок в Британській Колумбії , що відбулася на ділянці Шосе 16 довжиною десь 800 кілометрів , пролягаючи між містами Принс-Джордж и Принс-Руперт. Згідно офіціальним джерелам , кількість жертв на 2006 становить 18 але по заявкам місцевих організацій корінних народів , воно може досягати 43.

Номер        Ім’я                Вік        Місто                                                    Дата

1             Глорія Муді        26     Вільмяс-Лейк                                       25.11.1996

2            Мішелін Паре     18     Хадсонс-Хоуп                                       ?.11.1973

3            Гейл Уейз             19      Клироутер                                            ?.11.1973

4   Памела Дарлінгтон    19         Камлупс                                            06.12.1973

5   Колін Макміллен      16   Уан-Хандрей Майл-Хаус                  09.08.1974

6 Моника Игнас                16    Террейс                                                 13.01.1974

7  Моника Джек                 12   Мерритт                                                 06.05.1978

8 Морин Моузи                33     Камлупс                                                 08.05.1981

Р0зслідування

У 2009 році поліція обшукала приватну власність на острові Піл у пошуках тіла Ніколь Холл. Територія належить Леланду Вінсенту Світцеру, який зараз відбуває покарання за вбивство другого ступеня свого брата. Майно також шукали останки інших жінок на Шосе сліз, але подальших запитів у цьому напрямку не було. 25 вересня 2012 року Королівська канадська кінна поліція  оголосила, що ідентифікувала вбивство однієї з жертв, американського злочинця Боббі Джека Фаулера, чия ДНК була у Коллін Макміллен (Colleen McMillen) була знайдена на тілі. У 2007 році, але лише через десять років, з’явилася технологія, яка дозволяє ідентифікувати злочинців. Фаулер також причетний до вбивства Гейл Вайс і Памели Дарлінгтон у 1973 році. Він може бути винним ще в десяти вбивствах, вважають представники Королівської поліції. Незважаючи на це, слідчі не впевнені, що всі вбивства будь-коли будуть розкриті. За наявності підозрюваних у ряді випадків у поліції недостатньо підстав для пред’явлення звинувачень.

 

Расизм

Деякі критики стверджують, що відсутність результатів опитування є результатом системного расизму.​​​ За повідомленнями, також викликають занепокоєння зникла жінка у Ванкувері та вбивства Роберта Піктона. Питання системного расизму в цих випадках було досліджено в документальному фільмі 2006 року «У пошуках світанку», режисером Крістіною Велч, який містив розділ про жертв Рамони Вілсон «Шосе сліз», включно з інтерв’ю з членами сім’ї та громади. Звіти про Алею сліз часто ігнорують той факт, що більше половини зниклих жінок є професорами штату.

Активісти стверджують, що «ЗМІ менше приділяють уваги корінним народам». Крім того, хоча зникнення датуються 1969 роком, лише у 2005 році був запущений проект E-Pana, щоб дослідити схожість між цими випадками. Ніколь Хоар, біла жінка, яка зникла в 2002 році. Globe and Mail, Vancouver Sun і Edmonton Daily News повідомили про перший випадок “Tears Road”. Гледіс Радек, місцева активістка та тітка жертви Тамари Чіпман, «вважає, що без Холла поліція не зможе розслідувати справи, а засоби масової інформації не зможуть інформувати громадськість про те, що сталося .
ЗМІ та можливості щодо підвищення обізнаності

1) Тотемний стовп Шосе Сліз, піднятий сім’єю  Тамари Чіпман в Кіцумкалум, 4 вересня 2020 року.
2) СЕРІЙНИЙ Вбивця: Шосе сліз – підкаст Crime Junkies, який транслювався 15 грудня 2019 року.
3) Cold Track сценарій, написаний французом -сценарист Сільвен Бланшо за мотивами «Дороги сліз».
4) У пошуках світанку (2006) – це документальний фільм від Метіса режисера Крістін Валлійка, приблизно 16-річна Рамона Вілсон, одна з жертв, знайдених на шосе. Документальний фільм Уельсу наголошує на реальності, з якою жінки-аборигени стикаються сьогодні: за останні 30 років близько 500 жінок-аборигенів зникли безвісти або були вбиті в Канаді. Валлійська мова розкриває соціальні, економічні та історичні чинники, що впливають на цю статистику.

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь