Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

Швейцарський годинник

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

Повертаю свої старі роботи із поміткою “Світ ловив мене, та не спіймав” с:

План дає першу тріщину, коли замість червоного солодкого привозять червоне напівсухе.

Прямі постачальники з Італії це, звісно, чудесно, але не тоді, коли вони тупорилі.

Так він думає.

Він знає, що Вова не любить напівсухого вина, бо йому після того терпко в роті, хочеться води і задоволення взагалі ніякого. Він віддавав перевагу солодким.

І голові приємно, бо хмільно, і в роті весело, бо солодко“.

Так він казав.

Відкриваючи для себе те його вподобання, Єрмак ще довго жартував про «Кагор», причастя і усе, що лиш могло прийти в голову в даному напрямку. Але помітку зробив.

 

Другою похибкою стають персики замість нектаринів.

Чомусь завжди здавалось, що продукти з фермерських господарств класово вищі аніж звичайний продукт з супермаркету. Андрій не любив виділятись там, де того не треба було, але якщо матеріальний стан дозволяв жити добре, то він не бачив сенсу не робити цього. Він не аскет і не збирався вдавати. І коли хочеться порадувати партнера свіжими-натуральними нектаринами без хімікатів-пестицидів і усього на світі, то він не вагається ні секунди. Але коли йому замість свіжих-натуральних-і-далі-по-списку нектаринів приносять корзинку найзвичайнісіньких персиків, то він хоче зносити голови.

Їбав я в рот тих фермерів“,

так він думає.

Він знає, що Вова не любить персики, бо вони пухнасті і в нього з тим проблеми. Коли він кусав персик, то йому завжди здавалось, що персик кусає його у відповідь і довкола губ подразнення не сходило ще кілька днів.

Так він казав.

Єрмак думав, що то може яка алергія, бо знав точно, що персики не кусаються. Він сміявся на ті кусючі історії, переконував, що то ананас так працює, а зовсім не персик і навіть пропонував голити фрукти перед споживанням. Але помітку зробив.

 

Третя тріщина плану вибиває землю з під ніг і перед тим як на очі спускається пелена гніву він встигає подумати, що певне просто не заточений під оці всі милі штуки. Він приймає доставку з ресторану і не встигає помітити розлитий в пакеті суп, до того як поставити собі його на коліна. На штанах розталяпується жирна пляма і він вже навіть не намагається глибоко дихати, щоб тримати себе в руках, коли дзвонить охороні з розпорядженням

Їдьте, блять, в ЦУМ і беріть мені, сука штани. І якщо я, блять, в них не залізу, то я на тих штанах тебе підвішу на найближчій смереці“.

Добре, що ситуацію зі штанами можна виправити в терміновому порядку.

Так він думає.

 

Але Володимир повертається раніше запланованого і так і застає його: згорбленого, злого і розчарованого. Він сутулиться на ліжку, а його ніздрі широко розкриваються від важкого дихання в неконтрольованій злості.

І  Зеленський моментально вловлює його настрій.

Єрмак поважав ту рису, бо здавалось лиш той так вмів.

Володимир ще при вході схвильовано питає:

— Гей, щось не так? — І знімає піджак на ходу.

На що Андрій прямо й каже:

— Я хотів тебе потішити добрим вином і чудесними нектаринами, а на виході маю і вино недобре, і нектарини — персики. На додачу до всього ще й жирна пляма на штанах.

Зеленський сміється і підходить ближче. Він кидає піджак на ліжко поруч, а сам стає поміж розведених ніг Єрмака і обіймає його. По відчуттям з плечей спадає скеля. Отак можна жити.

Андрій впирається носом в його груди і глибоко затягується розрізняючи запахи  тіла, кондиціонеру для одягу і може навіть запах освіжувача повітря з конференц-залу. Отут в обіймах вся злість покидала його. Дихати було наче і важче, бо він зовсім носом втерся в чужу сорочку, але і легше, бо…

— Ну я потішився, чого ж ні. — каже Зеленський і схиляється щоб поцілувати в маківку. Андрій відчуває холодні пальці на вухах і на шиї ззаду. Ситуація стає кращою. — Вино зараз поправимо баночкою меду з найближчого магазину, а персики будеш мені чистити. А куди ж діватись, Андрій Борисович?

Він знову сміється і смикає за вуха, трохи підіймаючи його голову догори, щоб заглянути в очі.

Вова найкращий чоловік у світі.

Так Єрмак думає.

— Ну штани то втрата непоправна, — додає Зеленський. — Мусиш знімати.

Вова найкращий чоловік у  світі.

Так Єрмак і каже.

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь

2 Коментарі на “Швейцарський годинник



  1. Намагаючись відволіктися від думки, що автор натякає, що вони там усі …мгм…))) , все ж розумію пана Андрія, бо напівсухе — то не “Кагор”) Так я думаю) Стиль, обороти, рефрени, — бамбічєскі. Автор-талант!