Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

Шампанські очі

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

Тіна Кароль ніколи не відрізнялася романтичністю. В колі знайомих її поза очі прозвали залізною леді — такою суворою і холодною вона була до оточуючих. Безсумнівно, Кароль елегантна і граційна, і одного погляду на неї вистачає, аби записати її ім’я в словник синонімів до слова “ніжність”. Але так здається лише спершу. Тіна не розкидується м’якими словами, не готує несподіваних сюрпризів, не приділяє вечори кропіткому пакуванню подарунків. Найчутливіша леді країні ніколи не відрізнялася особливою чутливістю. Принаймні так сказали б всі люди з її оточення. Переважна більшість. А в тої єдиної, хто залишився, про ніжність Тіни ще не питали.

Романтичний список для закоханих звучить як дешева ідея, і на полиці серед інших журналів він не надто вражає Тіну — вона скептично гортає збірку та ставить її на місце. Навряд чи на стелажі біля каси знайдеться щось гідне, туди зазвичай складають всю макулатуру. Вона не настільки імпульсивна, щоб скуповувати всякий непотріб. Але згодом перші ноти маловідомої пісні з радіо занадто наполегливо вдаряють їй в голову. Вона обережно озирається і крадькома кладе тонку брошуру на чекову стрічку. Добре, може, таки дещо імпульсивна. Може, ідея не така вже й погана. Принаймні з нею ніколи такого не робили.

 

створити романтичну атмосферу 

 

А нижче дрібним шрифтом уточнення: вимкнути світло і запалити свічки.

 

Гасить світло, в темряві розглядає пайєтки на своїй сукні і роздратовано тягнеться рукою до вимикача. Хто взагалі вирішив, що тьмяне освітлення має вважатися романтичним? Поправляє троянди в вазі, розгладжує складки на одязі і знову гасить світло. До біса все, час довіритися випадковому журналу за знижкою.

 

ввімкнути романтичну музику

 

Це тільки другий пункт, а слово “романтичний” вже неабияк витріпало Кароль нерви. Що вважають романтичним автори цієї статті? Романтика настільки суб’єктивна! Можливо, для когось немає нічого більш романтичного за пісні Сердючки. Чи за звук відкоркування пляшки шампанського. Зітхаючи, Тіна вмикає пісню з радіо, яку пам’ятає по вирваних з контексту рядках. “Шампанські очі”. Піанобой. Дивно, що вона не чула її раніше.

 

“Буває страшно дивитись в твої 

Шампанські очі”

 

– наповнити кімнату чарівним ароматом

 

Бере з полиці важкий флакон і розпиляє над собою парфуми із солодкуватим запахом. Якби можна було скуштувати любов, вона б точно виявилася шоколадною. І зовсім трохи цитрусовою.

 

Юля застає її зовсім несподівано — стоячи спиною до дверей, Тіна уважно зачитується статтями на сторінках, підносячи брошуру впритул до очей. Саніна, посміюючись, складає речі на комод — невже не легше читати при світлі? На день народження вона неодмінно подарує Кароль настільну лампу.

 

Перекидає волосся на один бік і безшумно підходить до дівчини з-за спини. Хитро посміхаючись, зазирає через плече — їй нещодавно перевалило за тридцять, але вона ніколи не буде занадто дорослою, аби налякати когось надміру полохливого. Особливо якщо цей хтось — з головою занурена в читання Тіна Кароль. Декілька секунд Юля мружиться, намагаючись сфокусуватися на тексті, а потім хапає Тіну за плече. Кароль підстрибує, обертається і рефлекторно накидується на Саніну, яка істерично сміється.

 

Саніна! – вигукує налякано і дещо ображено, але після того, як ловить її пустотливий погляд, врешті тане і заливається дзвінким сміхом. Вони дивляться одна на одну і сміються, тоді як в очах Тіни відбиваються вогники свічок, тому її зіниці виглядають зовсім як розпечені жаринки в каміні. Дивляться і сміються, тоді як в повітрі пахне шоколадом і зовсім трохи цитрусом; тоді як троянда у вазі трохи ожила і піднімає оксамитові пелюстки; як сукня Кароль переливається блискучими червоними пайєтками. А потім Юля перестає сміятися і зовсім серйозно дивиться Тіні в очі. Окидає поглядом кімнату, і їй у вічі впадає тоненька збірка, розкрита десь посередині. Вона усміхається краєм губи і лагідно торкається скроні Кароль, відводячи за вухо завите пасмо, а потім мовчки повертається до дверей. Хвилину порпається в рюкзаку, намагаючись дати лад застібці-блискавці, що постійно заїдає, а тоді дістає з крайньої кишені… Такий самий примірник. Тримає його перед обличчям Тіни, і очі Кароль на момент округлюються від здивування.

 

Романтичний список для закоханих? – вона лукаво усміхається, і в її очах проскакують бісики. – Це так в твоєму стилі, Саніна. 

 

Юля стикається з нею поглядом — тепер в ньому теж читаються бісики. Вона повільно підходить до дівчини, бере її за підборіддя і легенько штовхає до ліжка. Тіна, зойкаючи, приземляється на край і стягає на підлогу охайно постелене покривало. Саніна нависає над нею, гаряче дихаючи в шию, і Тіна помічає навколо її очей сліди розтертої підводки. На контрасті з чорним очі виглядають такими… Шампанськими.

 

Але не в твоєму, Кароль.

 

Опускається поцілунками на ключиці, і Тіна, стримуючи стогін, тихо вимовляє дещо здавлене:

 

Заради тебе хоч зірку з неба.

 

Хриплий шепіт Юлі — останнє, що вона чує перед тим, як Саніна торкається своїми розпеченими вустами її губ.

 

“Проте і без цієї збірки ми кохатимемось так само палко”

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь

Коментарі на “Шампанські очі