Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

Червона троянда

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

-Як вас звати?

Корделія Сакамакі.

Погода на вулиці була звичайна. Її не хотілося роздивлятися. Увагу більше притягувало місце. Це був сад з пишними клумбами, алеями дерев, з маленьким фонтанчиком, столом. Стіл для чаювання або письма. Біля нього сиділа жінка. Вона найбільше цікавила. Її одяг був чорним, але в деяких місцях чорно-прозорий, це додавало грайливості. Ядовито-зелені очі та цинічна усмішка. Складалося враження, що вона виграла в покер і тішиться собою. Темно-червона помада додавала її більшу неповторність. Заблукавши у жіночих очах, я не замітив келих вина в руці. Він вже був присвоєний відбитком червоної помади.

Корделія -французьке ім’я?

-Oui..-сказала, з нотками флірту.

Думаю, має музичну освіту, голос мелодичний і рівний.

-Скільки вам років?

-Набагато більше чим ви думаєте.

Набагато.

-Парфум. Що це за парфум?

Солодкий аромат з квітковими нотами. Здається, що ці пахощі більше підходять молодим придуркуватим дівчинам, які намагаються звернути увагу парубків.  Для Корделії, це не потрібно. Вона притягувала не цим.

-Ох, замітили, -грайливо усміхнувшись- це масло жасмину. Хіба не прекрасний аромат?

-Так. Які ваші інтереси? Останні.

-Зацікавила одна повість. “Яма” написав Купрін. Хороша книга, рекомендую. Може щось нове зрозумієте. Хм…-жінка затихла, але тут же прийшла в себе- А, да, і мій син. Його звати Лайто.

Гх…Як це все безбожно й брудно.

Я хотів щось запитати, але мене перебили.

-Ці червоні троянди привіз мій чоловік з Іспанії.-як тільки, це було сказано посмішка на її обличчі зникла-Але старі були кращими. “Флорентина”.

                                                                            ▪️▪️▪️

Мадам в чорному сиділа за столом у великому саду. Її лілове волосся неохоче гралося з прохолодним вітерцем. Очі дивилися вниз. Можна гадати, який дорогоцінний камінь схожий на них. Нефрит, жадеїт, ізумруд, смарагд, аметист. Темно червона помада. Розтерта . Руки лежали на ногах. Перчатки темного кольору, але з красними плямами. Може хтось помер? На столі пляшка з вином. Розлита. Не вистачало тільки сліз.

Червоні плями на перчатках – це помада.


Oui- (фр.) так.

Флорентина- сорт плетистих  троянд  

https://pin.it/6I7V0hl- одяг Корделії

~ Шуберт – серенада ~

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь