Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

Можна?

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

Опис: 

Армін трохи боявся, не хотів поспішати навіть із такою річчю, як, здавалося б, простий поцілунок. І сьогодні, аж через місяць , Жан нарешті почув заповітне слово – “Можна”.

 

***

Останнім часом Жан нагадував собі одного ішака зі старої, навіть швидше зі стародавньої казки — вона була написана задовго до зведення стін і набагато раніше, ніж з’явилися титани. Той віслюк супроводжував якогось зеленого гіганта в поїздці за принцесою, а по дорозі постійно питав, чи доїхали вони вже, чи довго ще їхати і все в такому дусі. Ось і Жан бігав за Арміном, постійно питаючи: «Можна? А сьогодні можна? А тепер дозволиш? А завтра буде? Вже місяць минув, можна?» — і треба сказати, не просто так.

Справа в тому, що… ем… як би пояснити… Вони подобалися одне одному. Ні, подобалися не як друзі, а як… закохані.

 

Кірштейн це знав. Арлерт це знав. Вони обидва це відчували, обидва були готові стати найближчими людьми один для одного, але… Але Армін трохи боявся і тому не хотів поспішати. Дозволяв обіймати себе, цілувати в потилицю, але не в губи. А Жану вельми вже хотілося простого поцілунку двох закоханих, чекати так довго, було справді важко. Тому Армін порадив шатену просто іноді питати в нього, чи можна, чи не настав час.

 

І сьогодні Армін вимовив заповітне слово – можна.

 

Жан був радий. Дуже радий, радий настільки, що був готовий роздягнутися до нижньої білизни і бігати навколо казарми в одних червоних, у білий горошок труханах, сповіщаючи всіх у радіусі п’яти кілометрів про своє щастя. Але в результаті він з жахом виявив, що йому виявляється трохи страшно.

 

Адже він так довго чекав цього моменту, того самого чарівного моменту, коли зможе укласти це світловолосе диво у свої обійми і пристрасно, душевно поцілувати від щирого серця. А в результаті все обернулося так. Було навіть трохи прикро.

 

Поцілунок вийшов зовсім безневинним. Ніжним, неквапливим, лагідним… Добрим, трохи боязким і… бентежним. Армін червонів, як міг, — інакше як хотів побити рекорд помідора за насиченістю червоного кольору. А Жан боявся. Йому так хотілося цього, але … У голові з’явилася ціла купа думок, що заважають: «Що якщо йому не сподобається? А якщо я прикушу йому губу і зроблю боляче? Звичайно, серед них були і зовсім дурні,, але тільки Кірштейн чудово розумів, що вони не зможуть сплестися язиками, і тому конкретно цього не боявся.

 

— Бачиш, зовсім не страшно… А ти боявся, — бурмотячи тремтячим голосом, слабо посміхнувся Жан, заглядаючи в блакитні очі Арлерта, а той лише тихо засміявся.

 

– Не в мене руки тремтять, безстрашний ти сміливець, – тихо відповів той, прикусуючи губу і трохи зніяковіло відводячи погляд. Правда, погляд його тут же переміщається на товариша по зброї, який все ще не відсторонився, так і не знайшов у собі сил відпустити світловолосого. – Ти нервуєш.

 

— Просто… Просто… Можна ще раз? – Язик заплітається, і Жан, бачачи, як Армін несміливо киває, з жахом відчуває, як по віску від напруги стікає крапелька поту. Але нічого вже не зробиш, треба діяти.

 

Потім було краще. Набагато краще, приємніше, тільки ось… Жан зрозумів.

 

Зрозумів, що час потрібен був зовсім не Арміну, — час був потрібен йому. І зараз він був тільки радий, що вони обоє не поспішили з такою річчю, як перший взаємний поцілунок.

 

А зараз… Як би не тремтіли руки Жана, він все одно обійматиме Арлерта, притискатиме до себе щосили. І Армін це знає.

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь

Коментарі на “Можна?