Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

це черговий скандал

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

Хто б міг подумати, що правда розкриється так швидко і ненав’язливо. Без дешевих інтриг, награних відвертостей та сенсанційних зізнань.

Хто б міг уявити, що народна артистка України Тіна Кароль безпосередньо на зйомці одного з численних шоу Нового каналу в одному з раундів викриє і себе, і свою колегу. Остання, між іншим, не любить бути в епіцентрі скандалів.

 

***

 

Тіна стоїть на подіумі нудотно-рожевого кольору і натягнуто посміхається, намагаючись не впускати в очі світло софітів. Вона не знає, що спонукало її сюди прийти, і, чесно кажучи, відчуває себе не в своїй тарілці. Шоу на кшталт “Хто зверху” не входять в число її улюблених. Не бійся вона визнавати власну зверхність, сказала б, що це навіть не її рівень. Надто тут все безглуздо. Притула чудово підходить на роль тамади, а власники найбільш палаючих очей за нагороду завжди готові відкушувати підвішені до стелі яблука.

 

***

 

На п’єдестал хлопчачого блакитного кольору підстрибцем виходить Дантес, і Тіна знову думає про те, наскільки тривіальним є оформлення сцени. Блакитний для хлопчиків, рожевий для дівчаток. А на що ще, власне, можна очікувати від шоу, побудованого на стереотипних висновках та сексистських жартах, що проскакують двадцять п’ятим кадром? Звучить мелодія заставки, і Дантес, пританцьовуючи, жестом уточнює свою чергу. Тіна схвально киває — окей, нехай осоромить себе першим. Якщо Притула знову вкине якийсь жарт про те, що панянок треба пропускати вперед, цього разу вона не втримається і кине в нього табличкою.

 

Початок раунду “Правда чи брехня”. Вдарили гонги і одночасно замиготіли різнокольорові лампочки. Жахливе освітлення. Хочеться до біса зламати всі світлодіоди.

 

– Чи правда, що я… — Дантес чванливо вимовляє перші рядки своєї історії, і далі Тіна вже не слухає. Роздивляється його вилиці з нерівномірно нанесеним блиском і пробігається очима по хаотичній укладці. Помічає в неохайних кучерях застряглий золотий метафан і несподівано для себе знаходить це милим. Дантес дивиться їй в очі, але не надто часто — його погляд ковзає по ключицях і плечах, але це не викликає в Тіни відрази. Вова роздивляється її не в якості сексуального об’єкта, а скоріше з цікавістю та відкритістю. Про себе вона визнає, що Дантес кучерявий гарнюня, нехай йому і властива надмірна манірність. А ще ловить себе на думці, що прослухала всю історію. Начхати — Нікітюк все одно ще до початку гри підгледіла, що там правда.

 

– Звучить цілком реально. Думаю, це може бути правда, – відповідає під підбадьорюючі вигуки учасників і всміхається, коли Вова повертає табличку. Леся відіграє подив, і треба визнати, що її фальшива гримаса виглядає навіть реалістичніше за непідробний шок всіх інших. Притула з награним невдоволенням оголошує плюс бал команді дівчат, і Нікітюк переможно показує йому язик. Це невміло прописане в сценарії протистояння ведучих, здається, ніколи не скінчиться, і Притулі доведеться демонструвати неприязнь до Лесі до кінця своєї кар’єри. Дантес клацає пальцями під ритм фонової пісні. Знову злітають з котушок шалені світлодіоди — значить, черга переходить до Кароль. Перед тим, як почати говорити, вона обводить поглядом столи. На одному з них Леся Іванівна знову демонструє свої довгі ноги, і Тіна задається питанням, наскільки міцний матеріал, з якого зроблені стільниці. Напевно, він непробивний.

 

Вона робить крок вперед, підморгує Дантесу, що стоїть навпроти, і ледве помітно піднімає кінчики губ. Заставка звучить цілком одноманітно, наче платівка, що заїла, і з останньою її нотою Кароль полегшено видихає. За спиною активно перешіптуються співкомандниці. Притула викрикує приправлене ентузіазмом “поїхали”, Тіна усміхається і починає свій спіч.

 

– В житті мені траплялося багато дуетів, – Кароль на секунду переривається і облизує губи, прокручуючи в голові сюжет історії. За задумкою її героєм був Стас Михайлов, з яким Тіна одного разу заспівала в дуеті — цю версію і затвердила команда сценаристів. Але зовсім неочікувано їй здалося, що про дует з Михайловим всі давно знають, тому нікому навіть не доведеться вгадувати. Цікаво, що буває за підміну історії безпосередньо під час гри? В контракті не було ані слова про виплату неустойки. Вона вирішує начхати на можливі наслідки та почати імпровізувати — краще це буде народжена по ходу справи сенсація, ніж щось сухе і неймовірно нудне. – Їх було багато і вони були різними, але мені найбільше запам’ятався один з останніх.

 

Усміхається і обводить очима зал — всі зацікавлено мовчать. В очах Дантеса з’являються іскорки. Так, правильно, це буде історія про Саніну.

 

– Дует з Юлією Саніною, рок-дівою українського шоубізу, став одним з найбільш значущих в моїй кар’єрі. Наш кліп набрав понад 10 мільйонів переглядів, – на цьому моменті Леся видає здивований оклик, і Притула не втрачає можливості кинути чергову шпильку на кшталт “одразу видно, хто не стежить за досягненнями колег”. Вони знову починають собачитись, і його зауваження здається Тіні смішним — вона сміється. Залою лунає хвиля реготу.

 

– Я пробачу тобі це, якщо прийдеш на мій концерт! – викрикує співачка, і Леся показує їй схвальний жест. Зала нарешті затихає. Тіна знову звертається до Дантеса.

 

– Десять мільйонів — це не так щоб і багато, але точно не мало. Окрім мотиваційного тексту, людей в коментарях зачепили наші з Юлею рухи. Багато хто навіть порадив нам піти в акторки, тому що хімія між нами вийшла надто реалістичною.

 

Нікітюк перестає перекидатися словами з Катею Кухар і прикипає поглядом до подіуму.

 

– Моє питання таке: чи правда, що мені не доводилося вдавати захоплений погляд, адже мої почуття до Юлі були справжніми? 

 

Очі Дантеса розширюються від подиву, і він просить повторити питання, аби впевнитися, що правильно все зрозумів. Кароль пустотливо посміхається і каже, що повторити їй не складно.

 

Чи правда, що на момент зйомок кліпу я була закохана в Юлію Саніну?

 

На декілька секунд команди застигли в німому ступорі, а потім зала вибухнула вигуками. Вова кидає благальний погляд на жіночий склад, але за правилами учаснику на п’єдесталі підказувати не дозволено, тому дівчата, сміючись, показують йому жести на кшталт “кріпись”. Він почісує кучеряву маківку і ніяково всміхається.

 

– Я навіть не знаю, що сказати… – видає збентежений смішок. Йому вторить Притула, а потім пошепки коментує в мікрофон:

 

– Вал Бебко зараз теж загубив дар мовлення…

 

Резонне зауваження. Тіна різко задумується про те, що щойно сказала на всю країну — начхати, що це не прямий ефір і шоу буде в записі; такий контент вони навряд чи виріжуть. Як добре, що їй вистачило розуму не натякнути про почуття Юлі — якщо після цього щось раптом піде не так, репутація Саніної залишиться такою, як і раніше. А от у Кароль можуть бути проблеми.

 

– Я вірю в те, що талановита людина талановита в усьому, тож чому б вам не бути ще і природженою акторкою? – випалює на одному подиху Дантес. Тіна схвильовано видихає і розвертає табличку.

 

“Правда”

 

Шокована зала застигла в німому мовчанні. Сюди би чудово підійшли слова Кухар з ефіру танців: “Фанати хардколю сьогодні не зможуть спокійно спати”. Коментар Притули також став у нагоді:

 

– Опублікуємо цей випуск першого квітня, бо інакше Тіна ризикує втратити одразу натовп фанів. Бо ж хардколь просто вимре після такого!

 

Тіна кидає на ведучого вдячний погляд — він щойно звернув на себе увагу всіх учасників, і вони перестали так на неї витріщатися. Залишок випуску точно мине в мовчазній збентеженості. Після того, як його покажуть в програмі Нового каналу, Кароль ризикує перетворитися на героїню статей з найбільш сенсаційними заголовками. Королева жовтої преси, леді Епатаж, міс Скандал — так її наречуть журналісти в погоні за наживою у вигляді свіжих пліток. Але начхати. Їй давно слід було це зробити. Вийшло трохи безглуздо — першою, хто дізнався про її почуття, виявилася не Юля, а натовп випадкових гостей шоу для проведення дозвілля. Тіна завжди була дещо імпульсивною, а на цей раз навіть занадто. Залишається сподіватися, що це на краще, і її зізнання ніяк не відобразиться на бездоганній репутації Юлі. Це була історія почуттів, що несподівано вирвалися назовні, і героїня цієї історії безсумнівно краща за будь-якого іншого кандидата на кшталт Стаса Михайлова.

 

 

Я не боюсь

Тепер я вільна

Я вільна-вільна-вільна-вільна-вільна-вільна

 

 

 

 

 

 

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь

2 Коментарі на “це черговий скандал



  1. я вже читала цей фанфік на російській мові, але все одно дякую за можливість перечитати його на українській. сподіваюся побачити ще більше фанфіків вашого авторства в фандомі хардколю (бажано, звичайно, з вищим рейтингом) ☺