Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

Це просто цигарки.

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

Чую бісило в Осаму майже все і він із задоволенням при можливості вказував напарнику на це, будь то елемент одягу, чи сказана хлопцем фраза. Осаму ж в свою чергу був більш лояльним до Накахари і не дойобувався з пустого місця, хоча й претензії досить часто виникали до рудого з його боку. І якщо на деякі звички, слова або вчинки Дазаю було частіше байдуже, то було дещо, що він не міг ігнорувати.

Отож, після чергового завершеного завдання, хлопці попрямували до штабу мафії, щоб доповісти Морі про успіх. По дорозі Чуя дістав пачку цигарок, узявши одну й запалавши. Хлопець і затяжку не встиг зробити, як почув бридкий голос сусіда:

— Я помітив, ти часто палиш, — каже Осаму, дивлячись на низенького.

— То й що? Ти також колись палив, — огризається той. Вміє ж Дазай його дратувати.

— Це було давно, тому не рахується! — посміхнувся той. Накахара лише невдоволено закочує очі і починає йти швидше. Звісно, темнокосий його наздоганяє, від чого той невдоволено сичить.

— Чого ти пристав? Це просто цигарки, — каже рудий.

— Ти хоч знаєш, як швидко тебе це вб’є? Я не хочу залишитися без напарника, Морі-сан тоді мені ще більшого придурка знайде, ніж тиии… —  драматично протягує останнє слово Осаму, спостерігаючи за реакцією рудого. Той лиш насупив брови – видимо, така поведінка напарника дратує ще більше. Як і завжди.

І хоч як би Дазай не кепкував з Накахари, десь, у темних закутках його душі (якщо вона в нього взагалі була), таке зловживання тютюном викликало в нього занепокоєння. Але він навіть сам собі не міг точно сказати, чому.

— Якщо захочу, то в будь-який момент кину. Якого чорта тебе це взагалі колише? Тобто коли мене ледь не вбив якийсь покидьок, ти й пальцем не повів, а тут тебе несподівано почала хвилювати моя звичка… — юнак робить глибоку затяжку. — А, допетрав, здається. Тебе ж сьогодні нічогенько так по макітрі луснули. Може через це, га? Нумо, скільки буде 2+2?

— Ой, да ну тебе, — відмахнувся Дазай. Що ж, він визнає, що Чуя його переграв та знищив.

— Неправильно. Навіть цифри забув, бідолашний… — юнак починає сміятися. А Осаму що? Це його не ображає, тому він теж регоче. Трохи посміявшись, обидва мафіозі замовкають і продовжують йти далі.

— Ну, добре, хай буде по-твоєму. Я теж хочу, згадаю хоча б чому кинув, — вищий хлопець зупиняється, простягаючи руку Чуї. Той, знов закотивши очі, затискає свою цигарку між губами, а потім тягнеться до кишені, дістаючи звідти пачку і простягаючи напарнику.

“Будеш винен мені потім,” — думає він.

Осаму бере цигарку, але ігнорує запальничку, яку завбачливий Накахара запропонував. А все тому, що він потягнувся до обличчя рудого і, притиснувши кінчик своєї цигарки до цигарки напарника, прикурює від неї, єхидно при цьому посміхаючись.

Реакція сама така, як він і очікував: Чуя почервонів і жваво відсторонився.

— Ти що в біса коїш, га, підора шматок?!

У відповідь на претензії зніяковілого і водночас розлюченого хлопця Дазай голосно зареготів, а згодом, трохи заспокоївшись, подивився на напарника, зробивши максимально спокійний вираз обличчя.

— А що такого? Це ж просто цигарки, — відказує Осаму, покрокувавши собі далі, як ні в чому не бувало. Всередені він, звісно, був неймовірно задоволений своїм нахабним вчинком.


Пісня UkrTrashDub – Це Просто Цигарки; оригінал Princess Chelsea – The Cigarette Duet

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь

Коментарі на “Це просто цигарки.