Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

Флеш

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

Взагалі-то це був вихідний Баррі: він встиг пробігтися до своєї улюбленої піцерії, щоб завалитися в ліжко з улюбленою книжкою та їжею, а ще він щойно врятував пару десятків людей з пожежі, горів будинок. Втім, нічого такого, звичайні вихідні навіть відпочити встиг. Але як тільки він ліг почитати, у вітальні відчинилося вікно міжпросторового порталу. Баррі насторожився і миттю скочив на ноги, готуючись атакувати будь-кого, хто завалиться  звідти. Але, на щастя, з порталу з’явилася його подруга з іншої Землі – Кара, відоміша як Супергерл.

– Кара, яка несподіванка? Щось трапилося? – спитав Баррі.

– Саме так. Тому мені потрібна твоя допомога, – кивнула криптоніанка.

 

Що ж, він і так це зрозумів, побачивши її у супергеройському костюмі. Хоч вони й були друзями, але рідко зустрічалися просто так, і з усього виходило, що вони бачились в основному за будь-яких супергероїских обставинах. Кара була для Баррі як сестра, вона часто розуміла його навіть краще, ніж Олівер. Вони були чимось схожі, і обом не щастило в коханні, у Баррі у стосунках панував повний хаос: спочатку він був закоханий у свою прийомну сестру Айріс, але потім та обрала Тоуна, і Баррі змирився з невдачею. Тоді ж він зрозумів, що йому подобаються і хлопці теж, і після довгих ігор у “копа та злочинця” (хоч, в принципі, ними вони і були), він закохався в Ленна, а точніше, у Капітана Холод. У них був приголомшливий роман, протягом якого вони грали один з одним у кішки-мишки. А потім Лен раптом заявив, що йде на Waverider з іншими Легендами, адже це дасть йому шанс стати кращим. Баррі був радий за нього, хоч йому й було боляче його відпускати. Незабаром він дізнався, що Леонард пожертвував собою заради команди та врятував усіх.

 

Баррі був шокований новиною, хоч і виду не подав, але він був мертвий усередині, а тут ще й Айріс із втратою свого нареченого Еді. Здавалося їм би шукати один в одному втіху, але коли на їхньому весіллі з’явилися їхні власні двійники-нацисти, він зустрів Лео. Той був повною копією його Ленна, і Баррі не зміг продовжувати весіля. Звичайно, він не став втручатися у відносини Лео, адже той уже мав кохання всього його життя, але він зрозумів, що більше не полюбить нікого так, як любив свого Капітана. Ось тому Баррі й вирішив присвятити себе супергероїчній справі. І зараз, коли Кара прийшла до нього з проханням, він був готовий допомогти їй.

— Гаразд. Почекай п’ять хвилин, я захоплю свій костюм і попереджу команду, і можемо висуватися на твою Землю, там усе поясниш. — насправді йому просто хотілося ненадовго піти з цієї Землі, де все нагадувало про його кохане. Безумовно, він цінував ці спогади, але іноді йому було просто необхідно відволіктися. Тому, як тільки йому підвернулася вилазка на іншу Землю, він вирішив скористатися цією нагодою. Хоча Баррі дивувався, з чим таким він міг допомогти, з чим не могла впоратися Супергерл – найсильніша на світі дівчина, з якою міг поборотися лише Кларк, хоча той якось розповів, що Кара здатна на більше, ніж він, адже обидва світи — Криптон і Земля – робили її сильнішою, він же зовсім не пам’ятав Кріптон, на відміну від Кари.

 

Зайшовши до СтарЛабсу, Баррі знайшов там Циско і, як не дивно, Лізу Снарт, сестру Леонарда. Він чесно намагався дбати про неї, як обіцяв Ленну, але при зустрічі завжди відчував себе винним, тому що не зміг врятувати її брата – і своє кохання. Циско сильно зблизився з нею, і Баррі підозрював, що після розставання Циско з Циганкою між ним з Лізою є щось більше, ніж просто дружба, і він був за них радий. Він думав, що Леонард теж вважав би, що Циско – не такий вже й поганий варіант. Вони з Лізею підходили одне до одного.

 

— О, Баррі, привіт! Що ти тут робиш? У місті зараз тихо, а в тебе вихідний. Я думав, ти відпочиваєш, – помітивши Баррі, спитав Рамон.

 

— Привіт, — озвався Баррі, помахавши Лізі, яка займалася своїми справами в лабораторії. — До нас із проханням про допомогу перийшла  Кара, тож я хотів попередити, що йду на іі землю, ви ж упораєтеся без мене?

 

– Так, впораємося, – підтвердив Циско, а потім додав. — Звичайно впораємося, адже у нас є Вайб та КідФлеш, а ще в крайньому випадку нам допоможуть Фрості та Ральф. Ми впораємося. Тож поможи Карі.

 

— Домовилися, але якщо що, ти будь-якої миті зможеш знайти мене на Землі-34, — додав Флеш.

 

– Добре, Баррі. На зв’язку.

 

Він швидко забрав свій костюм і, махнувши на прощання Циско і Лізі, попрямував в свою квартиру, де його чекала Кара.

Дорогою Баррі зазирнув до Джо, пояснивши, куди збирається. Джо також побажав йому якнайшвидше вирушити на допомогу Карі. Баррі задумався: чи здається йому, чи всі вирішили звести їх з Карою? Ні, він не те щоб не бачив, яка Кара чудова, але вона не Ленні. Вона не він. А він більше не зможе нікого так любити. Кара варта мати у своєму житті, те що було в нього. Може, їхня історія і була недовгою, але вона виявилася найбільш захоплюючою, що з ним траплялося. І не забувайте, він мета-людина та один із найпопулярніших супергероїв Землі-1.

 

Нарешті, Баррі добіг до своєї квартири, де на нього чекала Кара, яка від нудьги доїдала його піцу і дивилась музичне шоу по телевізору.

 

— Пробач що так довго — довелося зайти ще й до Джо, — вибачився він, хоч його не було десь хвилин двадцять. Але для спідстера це багато.

 

— Нічого страшного. Я з’їла всю твою піцу, вибач. – сказала вона, трохи зніяковівши, а потім підійшла до нього. — Ну, що, готовий?

 

— Готовий, як ніколи. — жартівливо відповів він з усмішкою, крокуючи у пролом у просторі, створену Карою.

 

Опинившись у квартирі Кари, вони застали там сестру Кари, Алекс, яка вже чекала на них.

— Привіт, Баррі, рада, що ти погодився нам допомогти, – помахавши їм, вона встала з дивана, підходячи до нього для обіймів. Баррі тепло обійняв її у відповідь.

 

— То тепер розповідайте, в чому проблема? – сказав він, сівши в крісло.

 

— Баррі, мені потрібна допомога з одним злодієм, хоч би як дивно це звучало, — почала Кара.

 

— Ти жартуєш? Кара, ти Супергерл, і тебе ставить у глухий кут якийсь злодій? — шоковано дивився на неї Баррі.

 

— Він не простий злодій. Він вкрав криптоніт із ДВО, дізнався мою особистість і погрожує її розкрити всім, якщо я стану на його шляху, — зітхнула Кара.

 

— І ще, Баррі… Ти вже бився з ним. Точніше, із його двійником. Ти вже стикався з Капітаном Холодом, – продовжила Алекс за сестру і почала перераховувати факти, але їх Баррі вже не чув: у нього в голові застрягло лише одне: Капітан Холод, Холод, Капітан Леонард, Ленні. Він тут, живий, і  їм треба було битися, а про те, що Капітаном Холодом міг виявитися чужинець, Баррі не хотів навіть думати. Він знав, він відчував: це Ленні. Він зможе його знайти і знову буде із ним. — Він розпочав злочинну кар’єру після того, як втратив чоловіка та сестру, — лише почув Баррі. Чоловік… Він був одружений. Цікаво, на кому, і чи є шанс для них обох.

— Баррі, ти нас чуєш? Баррі? Все добре? — Покликала його Кара.

— Так. Мені потрібна вся інформація про нього, — здригнувся той.

— Я займуся цим, — відповіла Алекс.

Коли Алекс пішла в ДВО за інформацією, Кара сіла біля Баррі і запитала:

— Тепер скажи, що трапилося і чому ти завис, коли Алекс згадала про Капітана Холода.

 

— Леонардо.  Його звуть Леонард Снарт.  І він був моїм хлопцем, точніше, ми намагалися зустрічатися.  Він намагався бути кращим, хоч і пройшов через пекло.  Пізніше він приєднався до Легенд, і нам ставало все складніше бути разом, але ми не здавались.  А потім він пожертвував собою, рятуючи свою команду та весь світ.  І я намагався, чесно, намагався жити далі.  Але нічого не виходило.  Особливо, коли побачив Лео із Землі Ікс.  Його усмішка така сама, як у мого Ленна.  І я не зміг одружитися з Айріс, це було б нечесно по відношенню до неї, — розповів Баррі.

— Розумію. Я так і не змогла забути Мон-Ела. А коли він повернувся одруженим, мені хотілося горланити.

 

– Ось так, Кара. Найсильніші супергерої двох світів насправді найнещасніші.

 

Раптом Алекс вийшла на зв’язок, повідомивши, що знову сталося пограбування в місцевому банку, і там точно був він, Капітан Холод, Леонард.

 

— Може, тобі не варто йти? – Запитала Кара, яка вже встигла одягнути костюм.

 

— Ні. Саме для цього я тут і мені треба з ним поговорити.

 

За хвилину вони вже були у банку. Ну, що сказати – в обох супершвидкість!

 

— О, як несподівано, Кара, ти прийшла на справу зі своїм хлопцем? – спитав Леонард із Землі-34, а це точно був він, Баррі ні з чим не сплутає його голос.

— Ні, я її друг, — підійшов він до злочинця і, не довго думаючи, зняв маску.  — Навіщо ти це робиш?

 

— Не може бути!  Це все ваші інопланетні витівки!  Він мертвий!  — заволав Ленні.  — Дуже розумно видати себе за мого мертвого чоловіка, що далі, сестра?!

 

Після цих слів Баррі розгубився.  Чоловік… Значить, у цьому світі вони дійшли до весілля.  Діючи на інстинктах, він схопив Ленні і змився на супершвидкості з місця злочину кудись подалі.  Кара, завмерши в шоці, не відразу зрозуміла, що трапилося, а вивів її з роздумів голос сестри у вусі.

 

— Супергерл, що у вас там?  Куди зник Флеш?

 

— Все добре, Алексе, він впорається.  Ти знайшла ту інформацію, яку ми просили?  — Переклала тему Кара.

 

— Так, і це дивно.

 

— Гаразд, тоді чекай мене в ДВО, там все обговоримо.

 

 

***

 

Діставшись до непримітного порожнього складу, Баррі зупинився, але щойно він це зробив, йому відразу заїхали кріопушкою по обличчю.

 

— Очікувано, – потер скулу Баррі.

 

— Зніми його обличчя, або я тебе вб’ю, і дуже жорстоко, – Ленні був злий, дуже злий.

 

— Це моє обличчя, я його не крав. Я Бартоломіо Генрі Ален із Землі-1, також я Флеш, — пояснив Баррі.

 

— Як це може бути? О боже, я… що ти сказав? Земля-1… А скільки їх, на твою думку, і яка за рахунком ця? — спитав Снарт.

 

— Це Земля-34. Скільки їх всього – невідомо, це теорія численних Земель, – відповів він.

 

Леонард був шокований, він де стояв, там і опустився на голий бетон, поставив гармату біля себе. Схопившись за голову, він почав розгойдуватися туди-сюди.

 

— Я бачив, як ти помер, інший ти, що мій чоловік. Ти і Ліза — все, що мені було важливе, весь сенс мого життя. Тоді я поклявся, що знайду вашого вбивцю і покінчу з ним своїми руками, — змучено пояснював він.

 

Баррі забив на все і сів біля Леонарда.

 

— Мій Ленні помер, рятуючи свою команду. А я навіть не знав про це і не мав нагоди його врятувати. І хоч ми не зайшли так далеко, як ви, ми тільки починали стосунки, але без нього я не бачу дорогу, по якій мушу бігти. Мені здається, я завжди прагнув його.

 

Непомітно їхні пальці зіткнулися, а потім обидва схопилися за руки один одного, наче знайшли щось цінне. Може, так воно й було. Раптом у голову Баррі спала на думку: що, якщо він, поговоривши з Карою і Алекс, забере Снарта з собою. Навіть якщо в них нічого не вийде, він поверне Лізі брата, і, може, це звучить небезпечно та егоїстично, але він сподівався, що він сам отримає свою втіху.

 

— Якщо я скажу, що в моєму світі Ліза жива, ти перейшов би на нашу Землю? Забув би свою помсту? А я попрошу Кару знайти вбивцю та передати до рук правосуддя. І перед тим, як ти відповиш, хочу сказати, що та Ліза дуже тобі потребує, і вона теж твоя сестра. І… і я тобі потребую, — сказавши це, Баррі сильніше стиснув чужу долоню.

 

Ленні хотів відповісти і нічого не міг з собою вдіяти. Йому обіцяли те, що він хотів найбільше: повернути сім’ю. І може, це не зовсім його Баррі та не зовсім його сестра, але хто він такий, щоб відмовлятися від подарунків долі? Такий шанс дається не кожному, а цей хлопець із обличчям його чоловіка, здається, ним і був, але з іншим життям. Він згадав слова свого Баррі: “Я завжди-завжди повертатимуся до тебе”. Хто б міг подумати, що той дотримається своєї обіцянки навіть після власної смерті.

 

– Гаразд, давай спробуємо, Скарлет.

 

Почувши це, Баррі не стримав сліз, бо зрозумів — що це і є його Ленні. А це означає, що нічого ще не втрачено.

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь