Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

Том 1. Розділ 4

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

Через деякий час моя туша розтинала простори університету. Я запитував себе, навіщо сюди приперся, і моя безневинна свідомість відповідала: «щоб знайти Його».

Імені я його не знаю – у профілі був вказаний псевдонім, скільки йому років – теж, адже цифра «дев’яносто дев’ять» навряд чи відповідає дійсності. Єдине, що мені відомо, це його причетність до університету та приблизна зовнішність. Я як міг запам’ятав обличчя незнайомця, щоб не сплутати і не проґавити.

Ще одне питання, яке було б варто задати: «навіщо цей хлопець мені здався?»

На нього я не знав чіткої відповіді. У мене була внутрішня потреба зустріти цю людину, мені потрібно було знати, чим вона зайнята і де вештається. З того часу, як він вторгнувся в мій особистий простір, я не можу відмовитися від нав’язливої думки дізнатися його ближче.

«Що зі мною діється?» «З якого часу мене почали турбувати незнайомі суїцидники ?»

Нарізавши кілька кіл, я зрештою завис на центральній прохідній. У цей час закінчувалася третя пара – майже всі студенти розходилися по домівкам. Я був без поняття, який із трьох виходів вибере «невідомий», але сподівався, що не помилився.

Я чекав довго, вдивляючись у кожного. Косі погляди, шепіт – все це залишалося незмінним. «Невже вони й досі вірять у ці чутки?» Відстежити всіх людей навколо було неможливо, мої очі просто розбігалися в різні боки і ковзали по обличчях.

«Тобі тут не місце».

Якоїсь миті я попутно почав відстежувати власника цих слів. «Тільки б не перетнутись із цим психом знову»… З кожною хвилиною напруга все сильніше охоплювала тіло. «Я ж не боюся його, правда?»

Прикувши себе до асфальту, я міг витримати ще п’ятнадцять хвилин, активно вистежуючи двох ненормальних. Почалася наступна пара, людей навколо в рази поменшало так само, як і моєї надії знайти «невідомого».

Почувся звук повідомлення з телефону.

«Ти мене чекаєш?» (Смайлик)

Я почав крутити головою. Надійшло нове повідомлення:

«Як мило».

«Твою чарівну похмурість помітно за кілометр». (Смайлик)

Я почав ходити навколо, дивлячись на хлопців з телефонами.

«Ще сподіваєшся мене знайти?»

«Хіба ми не домовлялися на вечір?»

«Хах, реально мило».

Я дивився на кожного, але ніхто не підходив до опису. Чорне волосся, але занадто коротке. Чи не та форма обличчя. Інший колір очей. Ніхто не підходив.

Повідомлення припинилися. Я підозрював усіх. Хлопець, який розмовляє по телефону, брюнет із компанією, з дівчиною…

Повз мене хтось пройшов. Занадто близько. Блондин у навушниках… Постать більше ніж на фото, кучеряве світле волосся. Ще й моторошний. Я насупився і злісно почав оглядатися.

«Мені приємна твоя увага».

«Напевно ти засмучений».

«Хм, знаєш, я залишив тобі невеликий подарунок».

«Щоб було веселіше». (Смайлик)

Невже я його змарнував? Дивлячись услід студентам, я злобно продовжив читати далі.

«На лавці праворуч лежить конверт».

«Це для тебе».

«Мій псих». (Смайлик)

Я миттю дістався місця, недовірливо оглядаючись. На лавці справді був конверт. Я його розкрив і виявив фото… себе? На парі. Близько року тому. Ще кілька таких фотографій з минулого, і де я з похмурим виразом обличчя прямував в універ. Це було буквально кілька днів тому.

Невже цей псих насправді сталкер?

***

Після спроби зловити «невідомого» я попрямував на зупинку. Все думав про його прохання; про те, куди він міг зникнути, які його та мої мотиви. «Невідомий» був надто близько, відступати зараз зовсім не хотілося.

Почувся різкий звук гальм та удар. Я обернувся на крики оточуючих і виття сигналізацій. За звичкою міського роззяви пхати ніс у всі колотнечі я поспішив на поклик трагедії, що стрімко розвивається.

Я пошкодував, що проїжджа частина – це не кінотеатр. Стовпотвор людей і пробка не давали розглянути все в подробицях. У покореній машині я помітив людину – вона не ворушилася. На асфальті, здається, нерухомо лежав ще одна. В очі кинулися плями крові, слух уловив невтішні дитячі ридання в гомоні натовпу.

Я розвернувся і побачив маленьку дівчинку. Вона, у свою чергу, побачила мене, підібралася впритул і показала у бік тротуару, де, трохи осторонь основного місця події, лежала ще одна жертва – жінка, – з неприродньо вивернутою ногою, з-під її тіла почала натікати червона калюжа.

Я ошелешено дивився на те, що відбувалося, і мене кольнула думка: «Це я хотів побачити?» Маленька дівчинка продовжувала плакати і смикати мене за кофту, а я ніяк не реагував, заворожено спостерігаючи.

«Цього я хотів?» «Троє або більше жертв, на дорозі, чужі біль і страждання». «Що станеться з цією маленькою дівчинкою?» На моєму обличчі з’явилася усмішка, мала завмерла і перестала плакати. Я нахилився до неї.

— Леді не личить плакати, правда? — мовив я дружелюбно, згадуючи, як цю фразу часто повторювала якась мати в дитячому садку.

Проте маля замість того, щоб заспокоїтися, заревла з новою силою і кинулася від мене в натовп. «Дурна, ти ж загубишся!» ― подумав я, дивлячись услід. Але ця нитка за пару хвилин випарувалася без сліду. Я хмикнув, оглянув оточуючих і розвернувся у звичному для мене напрямі.

Прийшовши додому, насамперед зайшов перевірити чат. «Невідомий» не відповідав на мої повідомлення з питаннями, а час наближався до вечора. У кімнаті я пив чай, дивлячись на фотографії з конверта, потім вийшов покурити, поміркувати… «Чи я цього хотів?»

Зайшов в інтернет і вбив у пошуковій системі запит про сьогоднішні аварії поруч з універом. Вже було викладено кілька новин. Виявилося, що у водія відмовили чи гальма, чи серце, чи все відразу, і він на смерть збив двох людей. Сам він помер на місці, по ходу врізаючись у ще кілька машин. Про маленьку дівчинку не було жодного слова.

«Чи цього я хотів?» На моєму обличчі знову з’явилася посмішка. «Хотів же?» Я взяв із кухні ніж, зайшов у ванну і провів їм по внутрішній частині передпліччя. Чи так йому зараз було боляче, як їм? Не так. Вони вже точно не зможуть зітхнути знову. Посмішка не сходила з губ. Хотілося просто врізати собі за такий вираз обличчя, від якого нудило. Краплі крові скочувалися в раковину. Я хмикнув, промив рану і повернувся до кімнати. Курив ще хвилин п’ять.

«Що я в біса творю?»

***

Тік-так, тік-так. Ішов урок. Вчитель активно розповідав нову тему. Дівчина кинула на стіл записку. «Будемо зустрічатися?». Тік-так, тік-так.

Її пишне волосся, приємний запах, охайний зовнішній вигляд і постійне кокетство. Ми були знайомі ще зі шкільних років. Нещодавно кожен із нас вступив до свого університету. Вирішуючи відсвяткувати цю подію тільки між нами, ми зайшли до мене додому. Там нас зустріла тиша – ми розсміялися. Почали дуріти, я ненароком перекинув її на ліжко, вона почервоніла і засміялася.

― Тобі цього хочеться? ― дівчина з бешкетом усміхнулася. ― Мої подруги казали, що спочатку не зовсім приємно… Але я готова… зробити це з тобою.

Серце забилося, я завмер і не міг нічого сказати. Я відчував страх більше, ніж збудження… «Мені не треба так тебе чіпати, щоб любити», — хотів би я так сказати, але язик не повертався. Вона не зрозуміє, образиться, розповість подругам і буде плакати.

― Мені хочеться? — вона незрозуміло подивилася на мене, голова починала боліти. — Хіба не тобі це найбільше потрібно?

Голова закипала, думки зникали, серце забилося швидше. Я з силою стиснув її руки, спостерігаючи за наляканим і збентеженим виразом обличчя. Проте дівчина не наважувалася заперечувати. Я розстебнув її блузку, сильніше м’яв її груди, ширше розсовував ноги. Доки їй не стало боляче, поки вона не змогла більше витримувати мовчки. Сльози покотилися її щоками, вона здавлено зашепотіла: «Боляче, зупинись, прошу, не треба».

Я почав усміхатися та отримувати задоволення.

З кожним рухом кімната наповнювалася болючим стоном. Дівчина прикусила губу, бажаючи залишити всі зойки в собі. Але їй це вдавалося важко. Вона все питала: «Навіщо?» Якби я міг відповісти…

Від цього питання голова крутилася ще більше. Я нічого не розумів. Просто штовхався в тіло, що не піддається. Просто тримав її зап’ястя, аби не дряпалася. Просто… Я не міг зупинитись. Це було не в моїй владі.

Останні поштовхи… Вони на межі гидоти та екстазу. Я повалився на ліжко поряд. Посмішка не сходила з мого обличчя. Так захотілося повернути все назад у часі. Вибачитись?

Дівчина лежала ще кілька хвилин, байдужа, ніби її тут вже не було. Їй вдалося тихенько підвестися. Краєм ока я вловив, як вона похитнулася. Мовчки, ніби пурхаючи над підлогою, вона зібрала свої речі і вийшла з кімнати. Незабаром почулося, як вхідні двері зачинилися з легким клацанням.

Посмішка зійшла з мого обличчя. Я з жахом намагався переварити те, що сталося. Мені стало не по собі, почало нудити, голова ходила кругом. В університеті вона вдавала, що не знає мене.

Скінчений придурок. Краще зі мною взагалі не спілкуватись. Нікому.

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь