Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

Сила тяжіння. Другий

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

Примітка: 

На даний момент це всі частини.


Люмін вимкнула камеру, потім глибоко зітхнувши, кинула свій погляд убік.

Паймон показала їй “клас”, а Люмін нарешті дозволила собі впасти на ліжко, зариваючись обличчям у подушку.

— О Архонти, — вона простогнала, але голос заглушився тканиною, — я не можу повірити, що зробила все це!

— Тебе це хвилює? — Паймон встала зі столу, зісковзуючи з нього, щоб опинитися в кімнаті з її боку. — Паймон думає, що Люмін добре попрацювала! І ти заробила так багато, навіть не знаючи, що робити! Тобі потрібно продовжувати займатися!

Люмін відсторонилася від подушки, морщить свій ніс через сусідку.

— Ти кажеш це тільки тому, що отримуєш десять відсотків мого заробітку, — бурчить вона.

Все, що вона отримала – хитра усмішка, Паймон навіть не заморочилася, щоб приховати своє задоволення.

— Ну, Паймон теж потрібна якась нагорода за допомогу! Бути модератором нелегко, знаєш.

Вона відкрила рота, щоб дотепно відповісти, але Паймон запобігла такій нагоді до того, як дівчина могла заговорити.

— У будь-якому разі, Паймон підрахувала твій заробіток. Ти отримала понад п’ятнадцять тисяч монет! Це тисяча мори на руках! — вигукнула вона, ляскаючи в долоні.

Яка-небудь шпилька, яку вона готувалася сказати своїй подрузі, була негайно забута.

Тисяча мори? — вона пискнула, її очі розширилися, як тільки вона стрибнула з матраца — їй слід було б працювати в десятигодинну зміну три тижні поспіль на минулій роботі, щоб хоча б наблизитися до такої суми. — Не може бути! Т-так багато? Просто за мою появу?

Паймон кивнула, вушка її кігурумі-кролика радісно підстрибували.

— Це завдяки цьому чуваку Аяксу. Він так просто задонатив десять тисяч монет тобі. — вона скорчила гримасу. — Але це дуже підозріло. Не думаєш, що бард-збоченець мав рацію? Може це якийсь розводняк?

— Ну і який тоді це обман? — Люмін насупилась, вона піднялася, щоб дістати до найближчого стільця, де вона залишила свої трусики. — Я маю на увазі, монети залишаться на моєму акаунті, так? Тоді яку вигоду з цього отримає шахрай?

— Ні-ні! Ти чула про шахрайство із кредитними картками? — Паймон закивала головою, помахуючи пальцем. — Паймон впевнена, що цей хлопець Аякс використав чиюсь карту, щоб купити монети! Коли власник картки дізнається про покупку, вони відкриють «суперечку». Коли TeyvatFans забере твої монети, твій баланс піде в мінус. Якщо ти не повернеш гроші, вони заблокують твій обліковий запис!

— Я зрозуміла. — вона хмурилася, одягаючи свою білизну. Паймон різко схопила свій телефон і почала щось там гортати, відверто ігноруючи Люмін , коли та одяглася. — Ну, на щастя, це не той випадок, і ми можемо собі дозволити залишити монети. Може нам слід прямо зараз їх зняти?

— Так, Паймон теж подумала про це! — вона повернула свій телефон, дозволяючи Люмін побачити екран, на якому показувався потоковий баланс монет. Її монети – всі п’ятнадцять тисяч п’ятдесят, якщо бути точним, вже відображалися на рахунку її акаунта.

Це було швидко.

— Чи є там якісь умови? — вона спитала. — Щось на зразок… Я не знаю, чи треба почекати двадцять чотири години, чи ще щось до того, щоб нам дозволили перевести монети в мору?

Паймон закивала.

— Єдине, що Паймон бачила, то це невелику комісію за переказ будь-якої суми менш як десять тисяч монет! Але так як у нас більше, то все буде чудово.

— Хм, тоді давай знімемо монети зараз. Ми можемо піти поїсти у «Хорошого мисливця» після цього, — вона додала, помічаючи те, як обличчя Паймон повеселішало. — Я думаю, ми це заслужили.

— Люмін! — заволала Паймон, обіймаючи її. Блондинка сміялася, відповідаючи на обійми, намагаючись не чхнути на пухнастий кігурумі подруги, який лоскотав їй ніс. — Ти знаєш шлях до серця Паймон!

— Ми можемо навіть замовити медове м’ясо з морквою! — вона запропонувала, і Паймон стиснула її ще дужче, майже заважаючи дихати. — Окей-окей , пусти мене! Мені треба спочатку прийняти душ.

Паймон відсторонилася, скрививши ніс:

— Справді! Ти трохи спітніла. — вона зробила гримасу. — І все ще напівгола. Паймон бачила досить Люмін і їй вистачить до кінця життя.

— Тобі все ще доведеться дивитися на мене, знаєш. Мені потрібно регулярно зніматися та будувати фанбазу , якщо я хочу виплачувати так борги за навчання. — вона сказала, і Паймон зітхнула змирившись.

— Добре-добре, Паймон розуміє. Це здається досить легким шляхом заробити мору! — Паймон опустила погляд, задумливо потерла руки об свою піжаму. — А що, якщо Паймон буде у вебкамі? Думаєш, вона могла б достатньо заробити, щоби виплатити свій студентський кредит?

— У тебе навіть немає кредитів, про що ти? — Люмін кинула в неї подушку, і Паймон втекла геть, ледь не отримавши по своєму обличчі.

— У Паймон їх немає, але отримувати трохи мори ще нікому не шкодило! — вона вигукнула, пританцьовуючи до свого робочого столу.

Люмін невдоволено похитала головою, але куточки її губ у будь-якому випадку поповзли вгору – незважаючи на спалахи безтактності Паймон, що трапляються час від часу, вона залишалася їй вдячною за надану подругою незамінну підтримку. Вона ніколи б не схвалила цю ідею, якби не наполегливе бурчання Паймон .

Хоча варто визнати, Паймон бубнила те саме знову і знову про вебкам тільки тому, що вона отримувала десять відсотків, як їй і обіцяли. Досі.

— Пам’ятай – ти не повинна нічого говорити про це Етеру . Він уб’є нас двох. — Люмін запнулась. — Ну, можливо, він не вб’є мене, але тебе точно.

Паймон недбало махнула рукою, вже бухнулася назад за свій ноутбук.

— Не хвилюйся! Губи Паймон запечатані. Люмін варто турбуватися більше за те, як вона добре буде приховувати це.

— Я не знаю, як довго зможу це тримати в таємниці. — сказала вона, встаючи з ліжка прямо на свої капці для ванної. — Я не використовую своє справжнє ім’я, і в будь-якому випадку, Етер не той тип, який шукатиме такі сайти як TeyvatFans , але навіть якщо він це коли-небудь зробить і побачить мене там…

— Зараз можна розслабитись! — Паймон закрила свій ноутбук, розвернулася в бік Люмін, несхвально подивившись. — Якщо ти матимеш такі негативні думки, то рано чи пізно вони втіляться в життя.

— Ти маєш рацію, ти маєш рацію. — Люмін засміялася, хай навіть і нервово — незважаючи на те, що вона була на іншому кінці країни, ходила в інший університет, її брат був гіперопікаючим . — Добре, я пішла в душ. Даси мені п’ятнадцять хвилин і потім зустріну тебе внизу?

— Це надто довго! — Паймон кинулась на ліжко і вже щось гортала в телефоні. — Тобі треба поспішити! Паймон уже зголодніла. — вона захникала, і Люмін стрималася, щоб показово закотити свої очі.

— Добре, я зроблю все можливе. — Сказала вона, швидко одягнувши халат для ванної і захоплюючи приладдя. — Але якщо я повернусь і побачу, як ти продовжуєш ледарювати…

— Паймон буде готова до того, як ти повернешся, вона клянеться! Зараз йди, мийся там. — відрізала Паймон , все ще втупившись в телефон. Люмін зітхнула, але вирішила не сперечатися – принаймні вона може стягнути Паймон із ліжка після повернення.

Можна було б подумати, що той, хто постійно бігає за безкоштовною їжею, буде більш схвильований, коли справа доходить до того, щоб поїсти. Але коли Паймон перекинулася, тепер уже звисаючи наполовину з ліжка, Люмін подумала, що її не повинно надто дивувати непередбачувана поведінка подруги.

Зрештою, Паймон завжди була ходячим протиріччям. Вона вийшла з кімнати, тихенько зачинивши двері. У гіршому випадку вона просто піде їсти сама, а коли закінчить, запакує залишки їжі для Паймон.

***

— Паймон така голодна . — Паймон застогнала, схопившись за живіт і сутулившись у кріслі.

— Ми буквально щойно зробили замовлення! – сказала Люмин , бавлячись її витівкам. Вони перебували в «Хорошому Мисливці», студентському кафе, розташованому за два квартали від їхнього гуртожитку.

— Але Паймон вмирає . — єдина відповідь, яку вона отримала. Люмін вирішила проігнорувати її, прямуючи до своєї склянки – вона не спромоглася нічого попити з того моменту, як завершила стрім, і вона почала відчувати спрагу.

Коли вона піднесла склянку до рота, задзвенів дзвіночок у кафе, і вона інстинктивно озирнулася через плече, кинувши погляд на двері – увійшла компанія хлопців, і, коли її погляд блукав по кожному з них, вона раптово зрозуміла, ким вони були.

Як тільки вона впізнала їх, вона відвернулася, стиснувши пальці навколо склянки.

— Гей, постривай, чи це не… — почала Паймон, очевидно помітивши напрямок її погляду. Вона тут же заткнула її, нахиливши голову, сподіваючись, що її не помітять.

Нічого не кажи, — прошипіла вона, зазираючи у двері. Четверо хлопців підійшли до стійки, і їй найменше хотілося, щоб хтось із них побачив, що вона така… Незграбна.

Але що вона повинна була робити, коли хлопець, у якого вона була безмірно закохана протягом кількох місяців, раптово увійшов до того ж місця, що й вона?

Її погляд упав на нього, вона придушила подих і поставила склянку на стіл. Тарталья, або Чайлд, як його найчастіше називали, схилився над прилавком і безсоромно фліртував із дівчиною, яка працює за касою. Сара, якщо вона правильно запам’ятала її ім’я.

Що б Люмін не віддала, щоб бути на місці Сари зараз.

— Знаєш, такий твій вигляд змушує Паймон сумувати. — Паймон похитала головою, хоча, на щастя, вона понизила голос – все ще трохи голосно, але, принаймні, це не було її звичайним радісним збудженням. — Все це не має сенсу! Паймон думає, що якщо він тобі дійсно подобається, тобі варто просто піти і сказати йому!

— Він навіть не знає, хто я! — обурювалася вона, її щоки почервоніли від пропозиції Паймон. Якби все було так просто. — І він такий гарний. З чого йому взагалі цікавитися мною?

Це викликало в неї насмішку:

— Паймон не думає, що він суперкрасень. Насправді Паймон воліла б, щоб ти зустрічалася з його другом. Як його звуть, Ділюк? Він виглядає набагато надійнішим. Або ти можеш подумати про брата Ділюка… Кею? Ну, будь-хто, крім Чайлда. Чайлд схожий на збоченця.

— Я також не знаю Ділюка чи Кею! — Вона глянула на стійку, де Сара записувала їхні замовлення, червоніючи, коли Чайлд продовжував балакати. — А хто цей четвертий хлопець? Я не пам’ятаю, щоб бачила його раніше.

Ні, справа не в тому, що вона стежила за Чайлдом та його друзями. Не зовсім. Вона просто… Помітила їх. Їх було важко не помітити – гарне, багате тріо, яке крутило голову всім, куди б вони не пішли? Чесно кажучи, Люмін подумала, що їм слід створити групу або щось таке. Ймовірно, вони були б популярними.

Нині ж у групі Чайлда з’явився четвертий учасник. Він був високий, як і всі інші, витончений і серйозний, і хоча він тільки навчався в університеті – він мав там вчитися, чи не так – він випромінював зрілість, яку вона не могла не вважати привабливою навіть звідси.

Люмін вирішила відкопати будь-яку інформацію про нього, яку вона зможе знайти, коли вони пообідають та зможуть повернутися до своєї кімнати.

— А? Паймон його знає! Це Чжун Лі. Насправді він не студент, а професор історичного факультету. Що він з ними робить?

Ох. Це було неочікувано.

— Так, це дивно. Може він пригощає їх чи щось таке? — принаймні так було доти, доки Чайлд не витягнув свого гаманця і не простягнув картку Сарі. — Добре, почекай хвилинку. Він не платить. Це Чайлд платить. Що відбувається?

Мабуть, це було хвилююче, що сталося з нею протягом тижня. Окрім того, що вона влаштувала своє перше шоу.

— Може, вони просто друзі? — Паймон знизала плечима. — Ти занадто захоплена цим. Паймон вважає, що буде краще, якщо Люмін просто заспокоїться і зачекає, доки принесуть нашу їжу!

— Хіба тобі не цікаво дізнатися, чому професор тусується із групою студентів? — спитала вона, недовірливо дивлячись на Паймон .

Паймон знову знизала плечима.

— Паймон впевнена, що Люмін хоче знати просто тому, що думає, що пан Чжун Лі гарячий. Знаєш, багато дівчат записуються на його заняття кожен семестр. Паймон чула, що в нього справді гарний голос! Навіть якщо його лекції настільки нудні, що тобі хочеться плакати.

Тепер її обличчя було гаряче. Чи була вона такою передбачуваною?

— Це не має жодного стосунку до цього, — збрехала вона, — мені просто цікаво. Думаю, будь-кому було б цікаво. Дивна ти, Паймон .

Паймон не стала спростовувати це, просто уважно подивилася на неї. Однак, незважаючи на мовчання, Люмін не могла позбутися нестримного бажання дати відповідь; вона відкрила рота, її аргумент був уже на кінчику язика, але, перш ніж вона змогла заговорити, пролунав дзвінок, і вона підстрибнула, вражена ходом своїх думок.

— Ой, наша їжа готова! — Паймон зраділа, взявши дзвінок і засунувши їй в руки. — Іди, принеси нашу їжу! — наполягала вона і, не в змозі заговорити з сусідкою по кімнаті, встала і підійшла до стійки з серцем, що колотилося в грудях, сподіваючись, що Чайлд її не помітить.

Найменше їй хотілося, щоб Чайлд звертав на неї хоч якусь увагу. Не зараз. Не тоді, коли вона все ще хиталася від його несподіваної появи.

Люмін звикла спостерігати за ним здалеку. Перебувати з ним у такій близькості було… Дивно. Хоча частина її розуміла, що він лише хлопець, що не мало сенсу так нервувати з ним, це не завадило їй напружитися, коли вона підійшла до стійки.

Чайлд був на два роки старший за неї, на спеціальності «Ділове адміністрування». Бізнес-школа була прямо навпроти неї, і їй іноді доводилося відвідувати будівлю, щоб прочитати лекції з маркетингу; щоразу, коли це відбувалося, вона завжди оглядалася в пошуках Чайлда, гадаючи, чи може вона шпигувати за ним у коридорах або натрапити на нього, коли він зайнятий у бібліотеці.

Вперше вона зустріла його на першому курсі в орієнтаційному таборі своєї школи. Він не був там студентом, але дружив із Кеєю Альберіхом , який… Він розбив їх табір разом з кількома студентами-бізнесменами, і в той момент, коли вона глянула на нього, Люмін вирішила, що він один із найпрекрасніших чоловіків, яких вона коли-небудь бачила.

Ну, очевидно, вона й половина жіночого гурту так вважала, але вона намагалася не думати про це.

Це була проста закоханість. Дурна закоханість. Навіть не закоханість – закоханість мала на підґрунті хоч якийсь рівень знайомства. Вона нічого не знала про Чайлда, крім його імені, його спеціальності і того, що він тусувався з Кеєю, віце-президентом студентської спільноти у зв’язках з громадськістю, і Ділюком Раґнвіндром , братом Кеї (чи щось у цьому роді? Ніхто не знав, якими були їхні точні стосунки, і жоден з них не хотів уточнювати).

Вона підійшла до стійки, стоячи якнайдалі від Чайлда та його групи, і перемістила вібруючий дзвінчок через стіл. Інший співробітник, якого вона не впізнала, взяв його, замінивши на тацю з їжею, і вона отримала його, кивнувши на знак подяки, радіючи, що її не…

— Люмін! — вона застигла, збираючись відвернутися від прилавка, і, піднявши очі, побачила, що Кея дружелюбно посміхнувся їй і помахав їй рукою.  — Радий бачити тебе! Як твої заняття?

Вперше вона виявила, що ненавидить те, як добре Кея знає своїх молодших. Вона видавила усмішку, помахала йому у відповідь і поставила тацю на стійку: “Досить добре, дякую!”

— Ой, не тікай так швидко. — Кея засміявся, крокуючи до неї, його блакитні очі блищали на світі. Його праве око, як завжди, було прикрите пов’язкою – їй було цікаво, що під нею.

Під час табору він згадав, що з його правим оком все гаразд, але коли його запитали, чому в той час він носить пов’язку, він просто посміхнувся і нічого не сказав.

— Я рідко стикаюся з однією зі своїх симпатичних першокурсниць. Як щодо того, щоб я заплатив за твій обід?

— Що? Все нормально! В цьому немає необхідності! — і взагалі вона вже заплатила. Вона подивилася на друзів Кеї , які дивилися, як вони розмовляють; Чайлд, зокрема, прямо просвердлював дірку в ній. — Я маю на увазі. Я вже, е-е, я вже заплатила. Але дякую за пропозицію.

Кумедно, але Кея ніколи раніше не приділяв їй стільки уваги. Звичайно, він був дружелюбним і лагодив з усіма у школі, але вона ніколи не давала йому приводу згадати себе. Останнім часом вона не порушувала жодних правил, чи не так?

Найменше вона хотіла, щоб віцепрезидент знав, хто вона така. Губи Кеї зігнулися.

— Звісно. До речі, якщо тобі колись знадобиться порада з твоїх завдань, не соромся шукати мене. Можливо, я не найкращий учень у нашій школі, але я маю досить хороший середній бал.

— Ем. Добре. Дякую? — Це було дивно. Чому він раптом став з нею такий милий? Не те, щоб Кея був неприємним, але вона була майже впевнена, що він навряд чи знав, хто вона така.

Він усміхнувся, сліпуче і бездоганно, потім вислизнув, повернувшись до своєї трійці… друзів? З огляду на те, що, ймовірно, професор теж був другом? Вона взяла піднос і повернулася до свого столу, намагаючись не думати про їхню дивну взаємодію і про те, як близько вона підійшла до Чайлда.

Архонти він був привабливим. Вона давно не бачила його так близько – цього семестру її лекції перемістилися в іншу будівлю, тому їй не було необхідності відвідувати бізнес-школу. І вона не так відчайдушно потребувала насолоди для очей, щоб піти туди без причини.

Але від цієї зустрічі з ним ще більше занервувала.

Вона повернулася до Паймон, яка відірвалася від телефону, надулася, коли вона поставила піднос на стіл.

— Паймон мало не зомліла, чекаючи тебе! Чому так довго?

— Кея передав мені привіт. — відповіла вона, плюхнувшись на стілець. — Думаю, у мене мало не трапився інфаркт. Я маю на увазі, це ж Кея! Віцепрезидент шкільної ради! Щиро кажучи, я трохи хвилююся.

— Що? Ти думаєш, що щось зробила не так? — Паймон присунула свою тарілку ближче, вже пускаючи слину на липке медове м’ясо. — Ти майже не розмовляєш ні з ким, окрім своєї групи друзів. Паймон думає, що тобі нема про що турбуватися.

— Напевно, але все ж таки… Я маю на увазі, що це сталося просто так. — вона наморщила носа, дивлячись на тушкований мацутаке . Її багатий аромат долинав до неї, пікантний і спокусливий. — Добре, я трохи параноїк, але все ж таки. Паймон, ти можеш перевірити, чи дивиться він на мене чи щось на кшталт цього?

Паймон видала невдоволений звук, її рот був набитий смаженим м’ясом, але все одно зробила, як вона просила, витягнувши шию, щоб визирнути через перегородку. Її очі розширилися, і вона знову сіла, проковтнувши шматок їжі. — Це не Кея. А ось цей чувак – Чайлд дивиться у наш бік.

Чайлд? Люмін різко обернулася, настільки здивована, що навіть не подумала про спробу прикритися – її погляд завмер у синяві океану, і раптово вона забула, як дихати, захоплена глибиною його погляду.

Паймон мала рацію. Він точно витріщався.

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь