Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

Сенді

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

 

Вона була просто на краю дверної рами, я помітив її, коли вийшов з душу, і скривився від болю в шиї. Її тіло було металево-чорне з бежевою цяткою, як піщинки. Вона недбало пройшла по своїй невидимій павутині, ніби кинула виклик гравітації.

— Не влаштовуйся надто комфортно, — сказав я, обмотуючи рушник навколо талії. —Ти вилетиш з вікна, щойно я одягнуся.

Я б не сказав, що я боюся павуків, я просто хотів би, щоб вони були за межами моєї квартири, а не зробили її своєю .

Я пішов до своєї спальні й подивився в дзеркало, вивчаючи синці на своїй шиї. Я чув, як моя мама попереджала мене про небезпеку впускати незнайомців до свого дому.

Одного разу я хоч трохи натякнув, що я, самотній дорослий чоловік, іноді займаюся випадковим сексом. Це було так незначно . Але моя мама нічого не пропускає, це вилилось в сороміцьку лекцію.

Я одягнув джемпер, який у мене є, щоб прикрити синці. Я ніколи не думав, що це мені підходить. Крім того, надворі було дуже жарко, але за цих обставин це не мало значення.

Я повернувся до ванної кімнати з порожньою склянкою, заохочуючи туди свого тимчасового сусіда. Коли він був усередині, я перекинув скло на карниз вікна. Павук сидів непорушно, доки я злегка не торкнувся його задніх лап, а потім він помчав геть.

Я зустрів свого найкращого друга Люка за легким обідом, він сидів біля кафе, коли я прийшов і пив холодне латте. Він кинув на мене ошелешений погляд.

— Що за джемпер? запитав він.-Тут близько 26 градусів!

Він був одягнений у жилетку та нецензурні шорти. Я був надмірно одягнений у порівнянні. Сівши, хитаючи головою, пояснюючи, що трапилося минулої ночі.

Я зустрів милого, красивого, сусідського хлопчика Марка. Ми спілкувалися онлайн тижнями, хоча домовилися про зустріч лише напередодні ввечері. Спочатку я думав, що ми можемо влаштувати хороше побачення, піти на вечерю чи щось подібне. Ми так добре порозумілися, розмова була легкою. Однак ми обидва потребували чогось приємнішого, тож я запросив його до себе.

Це не зайняло багато часу, щоб зрозуміти, що він був досить конкретним у тому, що це для нього, означає  він заздалегідь довго говорив про те, як ми будемо насолоджуватися за зачиненими дверима. Його руки, стиснуті навколо моєї шиї, викликали тривожний дзвінок у моїй голові. Я чемно попросив його прибрати їх.

Він розсміявся, на його обличчі були вираз ненависті й задоволення. Марк оголив зуби, і його красиві риси обличчя стали потворними. Кожна тонка лінія його обличчя перетворилася на глибоку щілину, яка старила його на роки. Мої руки щосили взялися за його руки , коли він натискав на мене- моє обличчя розжарювалося, коли мені стало важко дихати. Ми були однакового зросту, хоча він переважав мене, наче удвічі більший за мене.

А потім це припинилося, просто так. Він відпустив мене, як отримав звільнення. Мої руки вчепилися в шию, коли я робив глибокий вдих, шкіра під ними палала, коли вони тремтіли.

Я трохи стягнув джемпер, щоб показати Люку синці. Він сказав, що мені треба звернутися до поліції. У нас була суперечка, я ще не визначився з цим.

«Дивись», — сказав я колупаючись між шматками салату «Цезар». «Я тут, щоб розповісти історію. Так, це було біса страшно. Але, можливо, я дав неправильне враження».

“Чувак, це якесь лайно ! Ти сказав ні, він не зупинився. Це неправильно!”

Я озирнувся, дехто поруч підслуховував. «Боже Луї, тихіше!»

Ми деякий час сперечалися про це, і я погодився принаймні розглядати це як компроміс.

«Ти б почувався жахливо, якби дізнався, що комусь іншому не пощастило», — сказав він. Звичайно, Луї мав рацію.

Я обняв його на прощання. Ми розійшлися, і я пішов додому, моя липка шкіра дякувала мені, коли я зтягнув джемпер через голову. Мені потрібен був інший душ.

Я випадково глянув на дверну раму ванної й здивовано засміявся. Мій восьминогий піщано-крапчастий порушник повернувся. Я похитав головою.

«Чому ти маленький… це так?»

Вона просто сиділа непорушно, поки ця велика тупа людина намагалася з нею спілкуватися.

“Добре, ти можеш залишитися. Але без сміху! Я знову приймаю душ, тому що я спітнів. Не можна підглядати!”

Минали дні, я почав відчувати дивний затишок у присутності павука. Я назвав її Сенді через її забарвлення і тому, що я зовсім не оригінальний. Я б помітив, що веду з нею односторонні розмови.

«Як справи, друже по ванній?»

«Занадто жарко, Сенді!»

«Як ти думаєш, мені варто зробити ремонт?»

Вивчаючи її зблизька, вона насправді була досить красивою. Я ніколи не думав, що опишу павука таким чином, але вона була. Незвичайні позначки та металевий вигляд зробили її унікальною. Я точно ніколи раніше не бачив такого павука, як вона.

Одного дня я отримав смс від Марка із запитанням, чи хочу я зустрітися знову. Я сміявся над абсурдністю цього й проігнорував його. Пізніше того ж дня я отримав ще одне повідомлення, лише купу знаків запитання. Тож я відповів, як на мене, з дуже цивілізованою інтерпретацією «дякую, але ні, дякую» .

Після цього повідомлення просто посипалися, називаючи мене всіма іменами під сонцем. Потім вибачення, потім знову агресивність. Все тому, що я не хотів знову стати можливою жертвою від смертельної асфіксії. Я не відповів на жодне з них.

Луї збирався трохи попити в моєму саду.

— Ти ходив в поліцію? — запитав він із пляшкою «Корони» в руці. Я похитав головою.

«Поки що ні. Але я думаю, що я це зроблю, перш ніж ти почнеш набридати мені. Марк надсилає мені багато образливих повідомлень».

Я показав їх йому.

«Божечки, з тобою все гаразд?» запитав він.

Я знизав плечима. «Скажімо так, я двічі подумаю, перш ніж зустріти іншого хлопця».

Луї попросив скористатися моєю ванною, перш ніж піти. Я поклав пляшки в мішок для переробки скла, ми випили по три пляшки, що, на мою думку, було нормально. Я почув звук туалету, і Луї вийшов.

«У тебе там був жахливий павук», — сказав він, виходячи. — Але я позбувся його.

“Ти зробив що?” — сказав я, пробігаючи повз нього, щоб перевірити дверну раму ванної кімнати. Звичайно, Сенді зникла. — Що ти з нею зробив?

“З нею?” він засміявся. «Це павук, я спустив його в унітаз».

Я засмутився, повернувся до нього й похитав головою. «Вона не завдала шкоди, навіщо тобі це було робити?»

Він кинув на мене розгублений погляд. «Іноді я справді хвилююся за тебе. Я пішов. Будь на сторожі, повідомляй мені про психа».

Я деякий час стояв у ванній, думаючи, що, можливо, він мав рацію, було трохи дивно, що я засмучений через Сенді. Хоча пізніше того дня, коли вона знову з’явилася біля дверної рами, я був приємно здивований, моє серце навіть трохи підскочило.

«Потрібно більше, ніж флеш, щоб позбутися такого солдата, як ти, правда, Сенді?»

Вона сиділа нерухомо, її численні блискучі очі дивилися на мене. Я махнув рукою, відкинувши її відсутність відповіді.

— Радий, що ти повернулася, подруго.

Того вечора, як тільки почало темніти, я відніс пакет зі скляними пляшками до смітників. Я залишив двері своєї квартири та двері в головну будівлю відчиненими, поки викидав сумку у відведений контейнер позаду будівлі.

Я повернувся нагору, поклав сумку в шафу, а потім вмостився на дивані. Я ввімкнув телевізор і почав гортати Netflix, коли ззаду почувся голос, який налякав мене.

«Неввічливо не відповідати. Я думав, що ти крутий хлопець».

Це був Марк, який стояв у дверях у чорному худі, джинсах і кросівках Converse. Мій живіт закрутило від страху. Я хотів намацати в кишені телефон, але залишив його заряджатися у своїй спальні. Я глибоко вдихнув.

«Будь ласка, залиш мій дім». Я повільно підвівся, мої руки тремтіли. Марк не зробив навіть спроби поворухнутися, хитаючи головою.

«Я не розумію. Нам було так весело разом, тобі це сподобалося».

Я розчаровано зітхнув. «Як ти думаєш, у якому світі я б любив те, що ти зі мною зробив? Ти завдав мені фізичного болю, залишив синці!»

Він усміхнувся. «Це те, що ти хотів, ти просто один із тих «хороших хлопців» , які не люблять говорити». Він зробив лапки пальцями.

Я похитав головою і вказав за нього. «Будь ласка, йди , зараз».

Він засміявся. «Ніби ти цього хочеш? Гаразд, я підіграю».

Я швидко кинувся, щоб пройти повз нього, але він схопив мене за руки, штовхнувши до стіни коридору. Він посміхнувся.

«У вас, безневинних хлопців, завжди є найдурніші фантазії».

Коли почалася боротьба чи втеча, я кинув голову вперед, щоб вдарити його. Я ніколи в житті нікого не бив головою, мені було біса боляче! Та це його настільки злякало, що він відпустив мене.

Коли ви перебуваєте в такому сценарії, як цей, ваш розум не дає вам мислити логічно. Мені довелося пройти в вхідні двері, щоб потрапити в спальню, але моїм пріоритетом на той момент було схопити телефон.

Перш ніж я дійшов до дверей своєї спальні, мене схопили за талію, я сильно вдарився об підлогу. Він був покритий килимом, але мій ніс – перше, що його зустріло. Я відчув, як тепло стікає по моїх губах, а килим вбирає багряні плями.

Марк змусив мене лягти на спину, його руки стиснули мою шию. На його обличчі була бридка усмішка.

«Ось і все, тебе важко отримати». Він притиснувся до мене своїм тілом, і я відчув його збудження. “Це доводить мене до чортиків в очах!”

Я підняв руки, щоб вдарити його по обличчю, але не з особливою силою. Я був дезорієнтований через падіння. Він повернув голову й укусив мою ліву руку між великим і вказівним пальцями, настільки сильно, що полилася кров. Мій крик перелився в жалюгідне каркання, Марк сильно тиснув на мою шию і стискав мені горло.

«Скажи мені, чому ти цього не хочеш», — прогарчав він, і його волосся розсипалося йому на обличчя.

Я не міг ні говорити, ні дихати, і почав бачити зірки. У той момент я подумав, що так й помру. Його обличчя було останнім, яке я коли-небудь бачив.

Потім я почув гучне шипіння.

Марк підвів очі, і його обличчя миттєво залилося кров’ю. Він видав крик, якого я ніколи раніше не чув, крик щирого жаху. Швидко, як спалах, Марка більше не було наді мною, оскільки темрява блокувала мій зір. Я почув більше криків і неприємний вологий звук, схожий на голосне жування.

Темрява розійшлася, і я міг лише розгледіти маркові джинси, і як вони зникли з поля зору позаду мене. Коли намагаючись відвести дихання, я повернув голову, мій зір все ще був трохи розмитим. Але я міг розрізнити великий металевий купол із дуже чіткими позначками. Як цятки піску.

Двері моєї ванної були відчинені, була темрява. Я побачив вісім сяючих сфер, коли від них відбивалося світло з коридору, і Марк звисав, як ганчір’яна лялька, на великих нижніх щелепах. Потім грюкнули двері.

Я буквально застиг на місці. Я не міг поворухнутися або зрозуміти те, що я бачив. Мені знадобилося добрих пару годин, перш ніж я сів, моя шия боліла вдруге за стільки тижнів.

Я ввімкнув кран і змив кров із тремтячої лівої руки, а потім бризнув водою на обличчя.

Я почистив ніс і наклеїв пластирі на руку. Тієї ночі я спав у вітальні, не бажаючи наближатися до дверей ванної кімнати. Мені навіть довелося помочитись в кухонну раковину.

Наступного дня я почувався трохи сміливішим. Я приклав вухо до дверей ванної і нічого не чув. Я повільно відчинив двері й зазирнув усередину.

Нічого

Я повністю її відкрив і збентежений увійшов усередину. Тоді я обернувся, щоб подивитися на кут дверної коробки.

Сенді була в павутині, дивлячись на мене, як зазвичай. Вона врятувала мене від вірної смерті. Я щиро вірив, що вона знайшла шлях до мене як свого роду опікуна.

Коли я придивився ближче, я помітив загорнутий у шовк кокон, не довший за дюйм. На дні кокона я міг розгледіти найменшу пару Конверсів яку ви коли-небудь бачили.

Вона прожила у мене ще кілька місяців, після чого померла. Одного ранку я знайшов її тіло на підлозі своєї ванної кімнати, мене переповнювали емоції. Те, що я відчував до цієї крихітної істоти, я можу порівняти лише з втратою хорошого друга.

«Дякую тобі, Сенді», — сказав я, коли потекли сльози.

Але це було не так сумно, померши, вона залишила подарунок у ще одному крихітному коконі.

Сьогодні вилупилася незліченна кількість павучат. Начебто так і було задумано, тільки один з них облаштувався в моїй ванній. Він оселився в тому самому куті дверної коробки, де вилупився, мій новий опікун, якого ще не назвали. Решта знайшли вихід через вікно ванної кімнати.

Якщо ви випадково живете в моєму районі, ви теж можете дуже скоро знайти свого власного друга по ванній кімнаті.

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь

Коментарі на “Сенді



  1. Вау, яка напружена і містична історія. Ваш персонаж – типовий мешканець міста (напевно), якому пощастило подружитися з цікавим різновидом павуків. Хоча я б на його місці дуже злякалася б, я не люблю павуків. Але кінцівка мене приємно вразила. Сподіваюся, це не остання історія)