Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

Розділ 7

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

Cкрип.

 

З того моменту, як повернула ручку дверей, я потилицею відчувала на собі гострі погляди, доки не вийшла в коридор. На душі було легко від того, що його реакція була не такою, як я спостерігала, коли заходила в його кабінет раніше. Хоча, я вирішила не заперечувати, що б не відбувалося. Герцог був не з тих персонажів, яким потрібно підвищувати [Інтерес], і мені не доведеться мати з ним справу до закінчення церемонії повноліття. Я обережно зачинила за собою двері та обернулася.

 

І зараз.

 

– Я більш ніж впевнений, що велів тобі жити тихо, хоч у пазуху клади, не викликаючи жодного шуму.

 

– Кья!

 

Морозний голос задзвенів у моїх вухах. Як громом уражена, я повернулася. Там, у тіні коридору, виднівся силует, що стояв у незручному положенні. У темряві я могла розглянути літери, що світяться: [Інтерес 0%] Ледве помітне чорне волосся і крижані блакитні очі. То був старший син герцога, Дерік.

 

– Емілі.

 

– …….

 

– Віддана служниця, яка працює на нашу сім’ю вже майже 10 років.

 

Крок ще один. Дерік вийшов із тіні. Чоловік, що притулявся до стіни коридору секунду тому, незабаром виявився навпроти мене. Він зневажливо дивився на мене з лякаючою аурою в очах. Наче перед ним було сміття.

 

– Ніхто не хотів бути твоєю особистою покоївкою, незважаючи на те, що ми обіцяли збільшену зарплату. З усіх покоївок лише одна погодилася служити тобі.

 

– ……

 

– І гадаю, сьогодні останній день, коли в тебе буде покоївка. Адже ти збожеволіла і вигнала свою єдину служницю.

 

Почуття несправедливості зростало в мені від слів Деріка. Коли це я божеволіла і виганяла її? Рожеволосий був набагато шаленіший за мене.

 

”І це я майже пішла з життя, скуштувавши цієї гнилої їжі!”

 

Від обурення хотілося кричати. Але мене зупиняв напис [Інтерес 0%] над головою Деріка.

 

“Зберись. Якщо він опуститься ще сильніше, я помру.”

 

Зробивши кілька глибоких вдихів і видихів, я постаралася заспокоїтися.

 

“Інтерес 0%. 0%……”

 

Я вже була втомлена розмовою з герцогом. До того ж, я мало що пам’ятаю із цієї сцени, оскільки тоді зосередилася лише на спробах відключити “Вікно Вибору”. Ось чому я вирішила скористатися деякою допомогою системи.

 

“Увімкнути Вибір.”

 

  1. Ха! Невже вона обслуговує тебе й у ліжку?
  2. Можливо її вигнали, тому що вона зробила щось, чим можна це заслужити.
  3. (Мовчки дивитись.)

 

Переглянувши варіанти, я поспішила подумки закричати.

 

“Відключити Вибір! Вимкнути!”

 

<СИСТЕМА> Ви хочете вимкнути Вікно Вибору?

[ Так /Ні ]

 

Я квапливо натиснула [Так]. Вибравши одну з цих відповідей, я вирушила б у рай. Здається, за час, що я витратила на все це, погляд Деріка став ще холоднішим.

 

– Ха. Схоже, мої слова більше не впливають на тебе.

 

Його погляд був настільки гострим, що він ніби збирався вбити мене ним. Я відкрила рота, відмовившись від варіантів Вибору.

 

– Перепрошую за завдані незручності.

 

Як часто мені доведеться перепрошувати, навіть не за свій промах? Між іншим, у мене є те, що називають гордістю, тому я почуваюся приниженою, схиляючи голову наче рабиня. Але все це не має значення, якщо моя мета – вижити. До того ж, ці люди – несправжні, просто вигадані персонажі з гри. Але ця тварюка подряпала мене і залишила шрам, батьку! Брате! І звичайно, схожа на мишу сучка робить з себе жертву. Безліч разів я вибачалася в попередньому житті, перш ніж почала жити самостійно.

 

Зараз така сама ситуація.

 

У минулому житті, як і в цій грі, було небезпечно вибачатися. Хоча я була досить маленькою і все здавалося мені страшнішим, ніж воно є насправді. Ось чому я жила, щоразу вимолюючи прощення доти, доки, здавалося, не втрачала здатність до прямоходіння. Порівнюючи минуле й теперішнє, я не помітила несправедливості. Пенелопа створювала більше клопоту. Не знаю, через постійні вибачення в минулому житті, мені було дійсно легко просити вибачення.

 

“Ця подібність дратує.”

 

Я відкрила рота, думаючи про своє минуле життя.

 

– Як ти щойно сказав, я не знала свого місця досі.

 

– ….. Що?

 

– Я сама винна, що не змогла впоратися із ситуацією, тому тобі не треба її звільняти. Щойно я вибачилася перед батьком і вже поверталася до кімнати.

 

Дерік слухав мої слова з дивним виразом обличчя. Його блакитні очі трохи розширилися, дивлячись на світ по-новому. У герцога була подібна реакція. Я розкрила рота. Повторювати ці слова не так складно, адже, як уже було сказано, я промовляла це багато разів.

 

– Я житиму так тихо, що ти навіть не помічатимеш моєї присутності. Тому, будь ласка, вибач мені цього разу.

 

Я схилила голову.

 

“Невже я була надто байдужа під час розмови?”

 

Я почала розуміти, наскільки нещирим був мій тон і занепокоїлася. Але він би не став перерізати горло своїй сестрі просто так, навіть якщо це така моторошна гра. Я чекала відповіді з чистим серцем, вірячи, що ситуація зовсім не така як з жорстоким психопатом-кронпринцем. Хотілося, щоб це швидше закінчилося, і я могла повернутися до своєї кімнати. Зараз навіть перебування у вертикальному положенні було подібно до тортур.

 

Якщо подумати, моє тіло не в кращому стані через ранковий інцидент з покоївкою, після якого я більше нічого не їла. Дерік мовчав більше 5 хвилин, незважаючи на моє бажання закінчити все це якнайшвидше.

 

– …….Один раз.

 

– ………

 

– Я пробачу тебе лише один раз.

 

Не давши мені можливості віддячити собі, він додав:

 

– Але май на увазі, другого шансу не буде.

 

Це менш приємна відповідь, ніж у герцога. Я полегшено видихнула, зрозумівши, що смерть мені не загрожує, чого слід було очікувати. Але слова подяки не хотіли виходити з мого рота, незалежно від того, наскільки сильно я намагалася.

 

“Так, так. Це тільки заради моєї безпеки.”

 

Я зігнулась у спині і вклонилася з огидним почуттям, ніби кланяюся старшому зведеному братові з мого минулого життя. Потім я, не гаючи часу, повернулася, щоб піти до своєї кімнати.

 

Тоді сталося це.

 

– Ах…..

 

Голова різко заболіла, нудота підступала до горла. В очах усе розпливалося. Не знаю, чи від полегшення, що я не померла, але мої ноги повністю розгубили всю силу. Я швидко почала втрачати рівновагу і спіткнулася.

 

“Я падаю…..!”

 

Підлога наближалася. Але мене вчасно грубо схопили за плече.

 

– Гей.

 

Я відчула, що мене тягнуть назад. Повернувши голову, я натрапила на блискучі блакитні очі прямо перед собою. Дерік врятував мене від падіння.

 

– До мене дійшли чутки, що ти їла зіпсовані продукти.

 

Почувши його бездушний голос, я повернула владу над собою. Він спитав мене, поки я тільки те й робила, що приголомшено дивилася на нього.

 

– Тобі не потрібен лікар?

 

У моїй голові все стало на свої місця.

 

“Він знав.”

 

Він знав, що Пенелопа не винна. Знав, але все одно намагався перекласти на мене всю відповідальність, у тому числі за провини покоївки.

 

“Не попроси я вибачення, він, мабуть, не моргнувши і оком накинувся б на мене, щоб убити.”

 

Мене як крижаною водою облили.

 

– Ні, юний пане.

 

Я висмикнула свою руку з його. Це було інстинктивно. Але вже за мить пожаліла про це. Йому, мабуть, це було б неприємно, тож я натягла на обличчя посмішку.

 

– Раніше я вже обіцяла, що зроблю все можливе, щоби не завдавати тобі незручностей.

 

Тож займайся своїми справами.

 

– Я піду.

 

Ще раз вклонившись, я швидко пішла. Я, швидше за все, виглядала безглуздо, коли риссю йшла коридором, ніби тікаючи від чогось. Але так і було. Мені було страшно, що він спрямує на мене свій меч. Поспішаючи, проходячи коридор і сходи, я не могла помітити це. Вираз обличчя людини, яка залишилася за моєю спиною.

 

***

 

– …..Старший юний пане, хах.

 

Дерік раптом повторив те, що сказала Пенелопа перед тим, як піти. Дурепа не могла навіть назвати герцога “батьком”, але їх із Рейнольдом завжди називала “братами”. Її зблідлий, коли вона впала, вираз обличчя не виходив з нього з голови. Блакитні очі виблискували, спостерігаючи за Пенелопою.

 

Але незабаром він байдуже відвернувся.

 

[Інтерес 5%]

 

Над його головою сяяли білі літери, які Пенелопа не помітила.

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь