Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

Розділ 1: ” Перший сільский день Голмса”

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

– Ма , ну чого я маю їхати в село до бабусі ?

– Шерлі , ти не був у бабусі Марії . Вона сумує за тобою . – заспокоювала свого сина , Шерлока Голмса , пані Лідія Голмс .

– Ну добре поїду , але дайте мені грошей з собою .

– Ой , збирайся вже !

 

Шерлок покірно послухав матір і почав збирати речі .

– Я вже готовий ! – крикнув юний Голмс .

– Ну то виходь вже . – гримнув пан Григір .

 

Вся сім’я Голмсів сіла в автомобіль і поїхали до бабусі Марії .

– Чуїте , а чого Майкрофта відправили у Лондона , а мене в село ? – невдоволено сказав Шерлі .

– Дорогий мій , Майкрофт не зірвав шкільну хімічну лабораторії. – єхидно сказав батько.

– Ммм…це ще ви не знаєте все про свого слухняного синочка …-прошепів Шерлок.

 

Пройшло 4 години

– Вставай , сину , вставай ! Приїхали вже .  – кричала мати .

– Еее…шо … – бурчав Шерлі .

– Вставай вже ! – гримнула жінка .

– Ой бо , задовбала ! – ще досі бурчав Шерлок .

– Іди вже . – суворим тоном наказала мати .

 

Вечір , село Вишнівка

– Ну й кімнатка !! Бабуся точно підготувалась . – радісно говорив Шерлі . – Чи я так довго не був , що всі меблі замінили !?

– Так, замінили . Сонечко,  а чому ти не йдеш гуляти , а сидиш тут сам ? – лагідно говорила бабуся .

– Та в дорозі втомився , хочу

відпочити . – з посмішкою відповів старенькій Шерлі .

– О , я маю подарунок для тебе ! – скрикнула бабця .

– Подарунки я люблю 🙂 – задоволено прошептав Шерлок .

 

До кімнати зайшла бабця з книгами в руках .

– Тримай , це збірки детективів !

– Охх, бабусю , ти знаєш мої слабкості …. Дякую !

– Читай з задоволенням , мій любимий хлопчику ! До речі , є ще один сюрприз . Я знаю про твоє захоплення криміналістикою і що ти маєш успіхи у ній. Тому я попросила місцевого поліцейського , щоб він взяв тебе розслідувати злочин .

– Оооо , круто . Стоп ! А у вас у селі бувають злочини ? – здивовано запитав Шерлок.

– Дуже рідко , але цього разу дуже серйозний злочин. Вбивство… – сумно сказала бабуся .

– Ох, тоді моя допомога точна не завадить )

– Тоді готуйся до завтрашнього дня .

– Добре , надобраніч)

– Лягай спати , сонце !

 

 

Наступний день , село Вишнівка

– Шерлі , вставай ! Тебе чекають і сніданок , і поліцейські )

– Встаю ! – крикнув Голмс .

– Тебе вже чекає сніданок і чудова новина ! – лагідним тоном сказала бабця .

Шерлок зайшов на кухню і отетерів . Бабуся наготувала повний стіл їжі .

– Ба , ну ти ніби не мене мала нагодувати , а президента )

– Ти не говори,  а їсти сідай ! – добрим голосом наказала бабуся .

– Ти там казала , що є якась гарна новина !

– Ой , а я зовсім забула ! До баби Дарини приїхав внук Джон Ватсон . Ви ніби дружили коли ти останній раз був тут.

– Охх , Джон , скільки ж ми не бачились . Як прийду з рослідування обов’язково зайду до нього.

– Хочу нагадати,  юний детективе , що ви вже запізнюєтесь !

– То я вже буду бігти)

 

Шерлі встав зі столу , забіг у свою кімнату і побіг до сільського відділу поліції .

– Голмс , а Ваша бабця не казала , що ви не пунктуальні ! – зверхнім тоном сказав пан Григір Лестрейд .

– Пане Лестрейде , вибачте , будь ласка , такого більше не буде ! – вибачався юний не пунктуальний детектив .

– Ну то давайте ближче до справ . Отже , вб.ито дівчину приблизно 16-18 років . Більше нам нікого не відомо . – нудно розповідав поліцейський .

– Тю , то шо ви тут робити якщо Вам нічого не відомо ? – скрикнув Голмс .

– Пане Голмс , як Ви можете так зі мною говорити !? Я пішов на поступки і взяв Вас з собою на розслідування , а Ви так зі мною говорите ? – істерично кричав Григір .

– Я більше не буду . Дозвольте оглянути місце злочину і тру.П .

 

Шерлок Голмс почав оглядати місце злочину . Він швидко знаходив нові деталі , а Григір Лестрейд лише спостерігав , як його перевершує підліток .

 

 

Від авторки :

Вітання , дорогі читачі та читачки ! Сподіваюсь , що Вам сподобається мій фанфік .

Щодо розміру розділів .

Вони будуть маленькими , але їх буде багато,  бо мені так зручніше писати )

Бережіть себе і близьких 💗☺


 

 

 

 

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь