Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

Раптова новина

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

У будинку на автозвалищі вперше за довгий час не кипить робота. Після чергового вдалого полювання двоє братів спокійно упорядковують старовинні книги, тексти, знаходять різні знаряддя вбивства монстрів, що залишив їм у допомогу і на згадку про себе їхній названий батько, мисливець, а невдовзі й привид. Їм обом бракує старого Боббі з його вічними бурчанням, піклуванням про них і добрими порадами. «Чистий четвер» хлопцям перериває дзвінок у двері.

– Відчиниш? – кивнув Дін братові, спершись на бильце дивану і розглядаючи рушницю не менше ніж сторічної давнини.

– Давай ти, – не відриваючись від книги буркнув Сем, що стояв біля книжкового стелажу, – я зараз трохи зайнятий.

Ще кілька секунд Дін дивився на рушницю, потім обережно поклав її у спеціальний футляр і, потерши долоні, пішов відчиняти двері.

 

***

Останній автобус поїхав рівно п’ять хвилин тому, а через пролиту на топ каву він поїхав без шатенки, що прибігла на зупинку.

*Що ж, ласкаво просимо до мого життя*.

Поправивши на плечі шкільну сумку, в якій було трохи одягу, кілька книг для підготовки до екзаменів, ноутбук, плеєр, платіжна картка та документи, дівчина ще раз подивилася на мапу в руках. Звідси до потрібного місця 6 кілометрів. Написана на старому блокнотному листі, адреса була приклеєна скотчем у кутку карти й закривала частину США.

*Добре, поїдемо на таксі*.

 

***

На порозі пошарпаного часом будинку перед старшим Вінчестером стояла середнього зросту дівчина в червоному картатому топі з закоченими рукавами, коротких джинсових шортах, червоній кепці, кросівках і з густими темно-коричневими локонами, що вільно спадали на спину.

Першою незручну тишу перервала незнайома гостя.

– Доброго дня, ви не підкажете, чи тут живе… – вона подивилася на мапу, і трохи примружившись від сонця, знайшла на вклеєному аркуші ім’я. – Роберт Сінгер?

Хлопець років 28 відвів погляд убік, збираючись з думками, а коли знову глянув на дівчину, то відповів:

– Він помер рік тому. Я його друг. Чи можу чимось допомогти?

Вінчестер видушив доброзичливу посмішку, зміряючи поглядом юну гостю, що трохи змінилася в лиці після новини про смерть Боббі. Йому самому досі до кінця не вірилося, що Боббі нема.

– Не думаю, – вона стисла губи і теж спробувала посміхнутися у відповідь.

– Чому це? Не думаю, що я чимось гірший за нього.

Від хлопця віяло шармом, котрим він упевнено користувався, і самовпевненістю. Шатенка, може б, і пофліртувала з цим красенем, якби не даремно пройдений шлях.

– Хізер Сінґер. Роберт був моїм батьком, – простягаючи руку приголомшеному хлопцеві представилася вона.

 

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь

2 Коментарі на “Раптова новина



  1. Вітаннячка мої любі! Рада вас бачити на українській стороні фан-фікшену! Потицяйте по клавіатурі, щоб я знала що ви тут)). Так от, про що це я? У написанні та редагуванні цього фф брала участь ще одна авторка, але оскільки я поки що не можу розібратися як відмітити соавтора, то відмітю цю гарну людину у коментарях. Дякую за допомогу чудовій @Rin Okita 😘❤️
    Скоро буде друга частина, не губіть;)