Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

Пташка корольок

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

Похмуре небо навіювало смуток, холодний вітерець викликав тремтіння хрубкого дівочого тіла, туго заплетена коса каштанового кольору уже давно розплелась. Ось темні хмари уже перетворились у дощ, а згодом у зливу. Одяг непомітно ставав вологим, поки не став повністю змокрілий. Та дівчині було холодно та боязко не через це…. Вона залишилася сиротою. Маленький світ миттєво обрушився і тепер замість того, щоб радіти та розбивати шибки рогаткою, яку відібрала у Кямрана, вона сидить на дереві та найбільше всього хоче потрапити в обійми рідних. Але життя суворе і цього більше ніколи не станеться, як би не хотілось.  Тепер замість посмішки на її юному обличчі сльози, а матір природа плаче разом з нею. Чаликушу залишилась одна і цього вже не змінити.

Феріде тильною стороною долоні витерла сльози і поглянула вгору. Тепер райська дуга замінила дощ у небесному світі, сім промінчиків долі упали різними кольорами прямо на подвір’я тітоньки Бесіме. Веселка, звучить так радісно і дійсно веселку можна вважати передвісницею кінця шторму, що людям залишилось протриматися ще трохи і вони будуть врятовані. Але також це замкнене коло, яке часто було передвісником чуми.

Почало смеркати, а на небі з’являлись душі людей, саме так говорив покійний батько маленької дівчини, що зараз намагається найти ті самі, дві головні зірочки. І ось чудо на нічному просторі проявляються мама й тато, вони зовсім поруч один біля одного, наче одне ціле. Простягнувши руку на два небесні тіла, вона наче доторкається до них з дерева, здається, що вони зовсім не далеко й от-от вона дотягнеться, але цього так мало, пальці рук тільки-но й відчувають що повітря. Феріде намагається уявно їх обійняти, відчути розраду та тепло, але відчує тільки прохолоду, вітер, а згодом і тверду землю. В далечі почулись крики Неджміе: ” Мамо, мамо! Чаликушу упала з дерева!”, а потім поряд вона відчула присутність калфів та тітки. ” Ні,ні це не дівчина, а справжня пташка корольок!”, – пролунало у голові перед тим як Феріде втратила свідомість.

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь

Коментарі на “Пташка корольок