Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

Посмішка 2

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

ОПИС:
Я так і не дізналася, якою була б твоя реакція на поцілунок. Ти б здивувався? Чи розсміявся так само безтурботно, як завжди?
__________________________________________________

Як же дивно бачити тебе таким блідим. Шкіра стала майже білою, а лінії обличчя різкішими. Очі заплющені, і я можу спробувати переконати себе, що ти просто спиш. Де твій вогненно-рудий каскад? Де твоя життєрадісна посмішка?

— Прокинься…

Коли мій голос встиг стати таким сиплим і тихим? Коли в інтонації зазвучали оголені нерви? У мене був милий голос лише для: «Привіт, Фінеасе, а що ви робите?». Чому я казала «Ви», якщо мала казати «ти», але на жаль…

Я обережно торкаюся рудого волосся, прибираючи чубчик назад. Тобі так іде. Вперше тебе з волоссям, зачісаним назад, я побачила в засніжених горах, пасма так утримували окуляри від снігу.

Але вперше на твоєму обличчі поєднується спокій і серйозність. Як чарівно…

Нещільно стислі тонкі губи, ледь піддертий загострений носик, високий лоб.

Я гладжу тебе по голові, хрипким шепотом умовляючи тебе прокинутися, не розумію, в який момент встигла настільки сильно прив’язатися до тебе, і коли стала настільки наївною та передбачуваною. Всі слова банальні, але що я ще можу сказати зараз?

Ти мовчиш.

А я згадую, як ти попросив мене посміхнутися, коли я плакала, і зараз мені найбільше хочеться, щоб усміхнувся ти — так само безтурботно, по-дитячому, хочу, щоб знову пролунав дзвінкий і гучний сміх. Я хочу чути твій голос, і мовчати самій, як завжди. Але тепер все навпаки. Я прошу тебе посміхнутися, а ти мовчиш.

Я змахую сльози.

— Фінеасе…

Ти не відповідаєш.

А знаєш, скільки я не встигла тобі сказати? Я так і не дізналася, чи відчував ти до мене щось більше, ніж просто дружбу, чи відчував те, що мучило мене — невимовне кохання.

Я обережно торкаюся сухими губами твого чола.

Цікаво, якою була б твоя реакція на поцілунок? Ти б здивувався, чи розсміявся? Може, просто проігнорував би мою дію? Чи раптом могло з’ясуватися, що я тобі подобаюся?

Наразі я вже не зможу з’ясувати це. Я спізнилася. Я не знаю.

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь

Коментарі на “Посмішка 2



  1. Цікаво і чуттєво написано, незважаючи на короткий обсяг роботи. Не очікувала побачити роботу по цьому фд, але рада що прочитала це!!