Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

Один в одному

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

Кацукі – людина, яка тримає свої секрети близько до серця. не те, щоб звичайний день народження вважався абсолютно секретним або щось таке, але для нього це була частина його самого, доступна тільки людям, які не мали іншого вибору, окрім як знати.

Це приблизно означає, як його батьки, дурні, яких він знав у дитинстві, які були запрошені на вечірки, коли у нього не було вибору, і кілька близьких родичів, які згадували про нього раз на пару років чи близько того.

На жаль, це означало, що Деку було включено до цього списку придурків. Так само, як Кацукі згадував день народження Деку, це приходило в його в голову, можливо, за тиждень до цього, він ніби ліниво згадував день, згадував час, коли вони були маленькими, і були схвильовані, бо це означало, що Деку, безперечно, отримає нову іграшку Всемогутнього, що означало, що Кацукі також отримає нову іграшку Всемогутнього, тому що він братиме її кожного разу, коли вони грали. І Деку підігравав, усміхаючись, коли Кацукі брав на себе їхню епічну сюжетну лінію.

День народження проходив, він ставав старшим, і вже жодного разу не привітав Деку з днем ​​народження. Так само, як і Деку ніколи не вітав його з днем ​​народження, коли цей день настає. Не в середній школі і точно не в UA.

В цей момент він навіть не був упевнений, чи пам’ятає його день народження. Ніколи не цікавився так, щоб знати. Схоже, всесвіт не братиме до уваги, дбає він про це чи ні.

Досить спокійний день, незважаючи на безліч студентів, що тиняються по залу, застав  Кацукі з його групою однокласників, які прибираються, щоб вони могли зібратися подивитися фільм.

Хоча спочатку він не був у захваті від цієї ідеї, Киришима переконав його тільки після того, як пообіцяв бути партнером Кацукі з тренувань наступного тижня. Що, як всі знали, означало бути його боксерською грушею, тому що, давайте подивимося правді в очі, він робив свої найкращі тренування сам, забиваючи когось іншого, просто щоб випустити пар.

Кацукі кинув кудись свій телефон, відштовхуючи всіх з дороги, щоб добре помити посуд. Він не знає, як хтось із цих дурнів може думати, що вони будуть готові до дорослого життя до наступного року з такими навичками, які вони мають зараз.

Він бурчить, коли люди проходять повз, входячи і виходячи, і складають брудний посуд. Він миє ретельно, але швидко, навіть не поспішаючи витирати стійку, ліниво спостерігаючи, як входить Деку з оберемком ковдр.

Всі розкидають подушки, піднімають їх з дивана, розстилають, простирадла, і всі звично роблять з одногодинного фільму більше, ніж варто було б, і роблять більший безлад, ніж вони хотіли б прибрати.

Він зітхає, коли світло тьмяніє, і все, що залишається – це світло з кухні.

– Бакуго! Ну ж, починається! – крикнув Камінарі зі свого місця між Міною та Серо на дивані.

Кацукі витирає руки рушником, закочує очі і розмірковує, де, чорт забирай, він сидітиме. Він обмацав свої штани, намацуючи громіздкий телефон і насупився, коли його там не було; після швидкого огляду він виявив, що його також не було на кухні.

Кацукі вимикає світло і йде в загальну зону, всі його однокласники повернуті обличчями до екрану; спалахи, що світяться, відбиваються їхніх обличчя. Він ловить краєм ока погляд Деку, але наступної секунди задрот згорбився і дивиться вперед.

Йому не подобається, що він не знає, де його речі, тому він обмацує обідній стіл, розгладжуючи руки, поки не підсуває синій футляр до краю. Він не може повністю розібрати кольори, але через слабке світло від телевізора він бачить синій, вистачає й цього, не думаючи, рухаючись, щоб розблокувати його на автопілоті, він пробирається до єдиної подоби доступного місця, яке він може бачити.

Це маленький куточок на підлозі, забарикадований ногами Тодорокі з його місця на дивані, Деку з іншого боку і окулярами, що лежать перед ним. Простір виглядає занадто маленьким для нього, ніби йому доведеться скласти ноги, і роздратування відволікає його настільки, що він навіть не помічає незвичайну фонову картинку на своєму телефоні, коли він штовхає чиюсь голову, щоб потрапити на це місце, і одночасно набирає свій пароль.

– Ось, – шепоче Деку, коли Кацукі влаштовується так близько, що їхні ноги торкаються, і він буркотливо дозволяє Деку накрити їх краєм ковдри. Він не може повірити, що ділить ковдру з Деку і Ураракою.

Він хмуриться, але киває головою, знову дивлячись на свій тепер розблокований телефон, готовий вимкнути звук і зменшити яскравість, коли бачить, що з якоїсь дивної причини він вирішив змінити фонове зображення з його безтурботної картини сходу сонця в горах з його останньої пішої пригоди на маму Деку, що обіймає маленьку йоркширську собачку в худі з Всемогутнім.

Якогось біса.

– Якого чорта … – бурмоче він, дивлячись на екран цілих десять секунд. Він натискає кнопку переходу в режим сну, недовірливо хитаючи головою, добре, він дійсно може зрозуміти, що в нього і Деку один і той самий чохол для телефону. Він був міцним і простим, оформленим із Всемогутнім. Але чи справді в Деку немає пароля, тому що це така дивна, нелюдська поведінка, яка змушує його хотіти залякати його.

Але коли він натискає бічну кнопку, щоб знову запалити телефон, він помічає квадратні сірі крапки та клавіатуру, які вказують на те, що він дійсно має пароль, як у звичайної людини.

Він навряд чи може цікавитися тим, що Деку приховує, коли його серце б’ється так сильно, затримуючи дихання, тому що у нього є свій власний телефонний код, встановлений на його день народження, тому що він лінивий у таких речах, хоча він шукає усамітнення рівно настільки, щоб встановити його на повну дату народження, рік і таке інше — так що це не може бути випадковістю.

Але про всяк випадок…

Пальці Кацукі переміщаються сенсорним екраном, автоматично вводячи свій день народження, і спостерігають з легкою панікою і витріщеними очима, як він видає м’яке клацання і переноситься на головний екран. Він проводить пару разів, значки пропливають повз як у тумані, поки його розум перевертається догори ногами.

Він все ще намагається зрозуміти цей збіг. Як? Що спільного між числами у дні народження і тим, що Деку міг би знати? Що-небудь, що могло б його хвилювати? Що-небудь?

Ні, ні, тоді що? Чому? Він упевнений, що це не його телефон? Він натискає на повідомлення про всяк випадок і бачить кілька тем під іменами типу “мама” замість “стара карга” та “Урарака-сан” замість “круглолиця”, а номера Тодорокі-куна у Кацукі навіть не було цього, так що …

Якого чорту; він ковтає, його обличчя повертається, щоб подивитися на Деку поруч із ним. Деку відчуває його пильний погляд, виглядає схвильованим і дивно дивиться на нього, поклавши руки на підтягнуті коліна.

– Каччан? Що трапилося? Не вистачає місця? – Запитує він, трохи посунувшись, щоб дати йому простору.

Кацукі на мить затримується, щоб подивитись на Деку. На цього маленького виродка, якого він досить довго зневажав, але останні два роки справді змирився з їхнім дивним тяжінням один до одного. Друзі дитинства проходять довгий шлях, мають глибоке розуміння, яке, навіть якщо вони цього не хочуть, приходить, коли знаєш когось ще до того, як йому вистачило розуму сховатися.

Деку дивиться на нього з занепокоєнням, його волосся пухнасте і виглядає металевим у світлі екрану, його очі затінені, проблиск занепокоєння з’являється, чим довше він дивиться. Кацукі закриває роззявлений рот, його погляд падає на телефон у руці, і Деку дивиться на нього збентежено. Це замішання, тобто, поки Кацукі не розмахує ним однією рукою, поки екран не повертається обличчям до Деку, він штовхає його в груди.

– Не мій. Та сама… та сама причина, напевно, – каже він і не відпускає, поки Деку намагається вихопити його зі своїх грудей.

– О, ох, добре, дякую, Качч-

Він завмирає, телефон все ще в повідомленнях, коли він дивиться на нього, і є тільки підозра, коли він поступово повертає голову, поки вони не опиняються на рівні очей, як у фільмі жахів.

Кацукі кусає вуста, усмішка сяє з причини, яку він не знає, і його брови піднімаються, як і його веселощі всередині, коли він відпускає телефон і спостерігає, як обличчя Деку знову змінюється, цього разу в відтінки червоного, який він ніколи не бачив на ньому раніше; щодо Кацукі, принаймні. Досить весело, адже цей червоний відтінок зазвичай видно у дівчат.

– Очевидно, той самий код доступу, – він бурмоче, хоч і запитально нахиляє голову, бо хоче, щоб Деку підтвердив це.
– Я… – Деку намагається, але не може викликати заперечення. це змушує шлунок Кацукі стискатися. – Ем…
– Угу, – заспокоює його Кацукі, вдивляючись, як обличчя Деку починає змінюватись в якійсь втомленій гримасі.

Він не впевнений, чому, але він не хоче, щоб Деку думав, що він розлючений через це. Тому що насправді він не збентежений, можливо, спантеличений безумовно, але не злий. І він ніби не хоче, щоб Деку його міняв. Кацукі зітхає, між подушками поруч із ним щось блищить, і, не надто турбуючи Тодорокі, він просовує руку всередину і дістає телефон. Ось він.

Кацуки набирає код, злегка хитаючи головою і намагаючись не розтягнути губи в усмішці. Він заходить до своїх налаштувань і швидко набирає новий код.

Не підводячи очей, він шепоче Деку:

– П’ятнадцяте липня, правильно? – Він говорить нерішуче, не тому, що не впевнений у даті. Він знає день народження Деку з того часу, як вони були дітьми; можливо, неохоче, але це випалено у його мозку. Але більше тому, що Деку ніколи не підтверджував, що він спеціально використовував день народження Кацукі як свій код.

Але він і не заперечував цього.

Він так довго відштовхував Деку, але щодня Деку доводить йому, що не хоче відпускати його. Що, незважаючи на їхні проблеми, Деку ніколи активно не намагався відмовитись від них, що натомість він думав про Деку в повсякденному житті, як про когось особливого.

Іноді він не знає, що йому робити з цим знанням. Але він думає, що найменше, що може зробити, це показати Деку, що він готовий повернути йому те, що він отримує Бути другом Деку звучить не дуже весело, але бути його ворогом – це як камінь у животі.  Хоча він має відчуття, що Деку не погодиться ні на що менше, ніж бути друзями.

Це змушує Кацукі не вибирати жодного з цих варіантів. Це покаже Деку, який вважає, що може передбачити кожен рух Кацукі. Він закінчує налаштування свого нового коду, а потім штовхає свій телефон в обличчя Деку, надто близько, і очі задрота бігають, перш ніж зупинитися на його заблокованому екрані.

– Тепер ми підходимо один одному, – каже він тихо, зі сміхом у голосі.

Деку ковтає, його зелені очі широко розплющені, і він з недовірою переводить їх з екрану на обличчя Кацукі.

Кацукі дивиться вниз, відчуваючи тривожне поколювання в грудях, у ребрах. Він думав про те, що Всемогутній думає, що він і Деку – дві сторони однієї монети чи ще якесь лайно. Вони були одним відбитком, гарним балансом, принаймні так Кацукі щосили намагався це бачити.

Але оскільки Деку нічого не робить, а тільки дивиться на нього, як на справжнього виродка, він починає шкодувати про свій нехарактерний вчинок. Можливо, це справді збіг… Ну, навіть якщо так, Кацукі вже ухвалив рішення. Крім того, можливо, це його шанс першим почати тягнутися до Деку.

Він прочищає горло, простягає руку так, щоб Деку все ще міг бачити екран, і набирає день народження Деку за однією цифрою за раз, повільно і рівно, щоб його пальці не тремтіли. Він думає, що вони однаково тремтять.

Він ковтає збентеження, невпевненість, він змушує себе посміхнутися, але це якась маленька, слабша усмішка, ніж він хотів би визнати.

Деку вдихає, ніби Кацукі щойно вдарив його, його очі відбиваються синім від фільму, який грає, посилюючи ніжність, що розростається, що загрожує просочитися з кожної його пори. Деку нав’язує йому своє солодке обожнення, ніби їм знову чотири роки; це разюче, це було давно.

Хоча він терпіти не може, коли йому хочеться плакати, він думає, що пропустить це повз вуха. Він закочує очі, коли нижня губа Деку починає тремтіти. Задрот шморгає носом, його голова нахилена, і Кацукі відчуває тепло від їхньої спільної ковдри. Голова Деку починає повільно нахилятися вперед, може відчувати його гаряче дихання своєму обличчі.

Кацукі різко виривається зі свого розм’якшеного, вразливого стану і струшується, штовхаючи долонею в лоба задроту.

– Деку, – попереджає він, у його словах паніка, але він не хоче турбувати інших. момент здавався надто інтимним.

Деку сіпається назад у такій же тривозі, ляскає рукою по роті, жалібно скиглить, наче знає, що облажався.

Що це, чорт забирай, було? Ось чому він ніколи не намагається бути милим із Деку. Тому що, коли він це робить, Деку завжди проходить усю милю занадто швидко.

Кацукі пропонує йому дружбу, а Деку намагається поцілувати його. Кацукі злегка гарчить, трясучи головою, щоб позбавитися від збентеження, яке поглинає його голову своїм полум’ям, що обпалює.

– П-просто дивись  фільм, – випльовує він, сердито схрестивши руки на грудях й ігноруючи Деку, щоб сфокусувати погляд на екрані перед собою. Він нічого не бачить. повторюючи в голові те, що тільки-но сталося, знову і знову. Він не може повірити, що Деку змусив його заїкатися.
– Д-д-добре, – відповів Деку, повертаючись, щоб теж подивитися цей жахливий фільм.

Їхні руки все ще стикаються, бавовняний рукав сорочки Деку м’який у порівнянні з твердими м’язами, які він відчуває під ним. Як тільки Кацукі починає звертати увагу, коли його плечі починають розслаблятися, він здригається від грубих пальців, які ковзають по руці внизу; вони ковзають по кісточках пальців, зависаючи на секунду, перш ніж влаштуватися між ними.

Деку стискає, швидко і сильно, начебто він наляканий, але все одно робить це.

– Деку! – він знову лає його, хоча його серце б’ється так швидко, що в нього паморочиться в голові; він не може навіть поворухнутися.

Деку пирхає, неприємно тицяє плечем у плече Кацукі. Його пухнасте волосся лоскоче шию, коли Деку кладе голову йому на плече, він міцніше стискає руку Кацукі. У маленького гівнюка навіть вистачає нахабства простягнути іншу руку, щоб схопити передпліччя Кацукі в обіймах коали.

– Боже, Деку, – повторює Кацукі, нехарактерно схвильований, дивно поважний перед чесними діями Деку.
– Дивись фільм, Каччан, – каже йому Деку з надутими губами.
– Як я можу це робити, коли ти-
– Це ти був такий милий.

Кров Кацукі приливає в мозок, голова паморочиться.

– Що-що! Кого ти, бляха, назвав-
– Чи не могли б ви двоє перестати шепотітися? – каже Джиро, і в кімнаті лунає хор згоди.
– Вибачте!
– Замовкни, – голос Кацукі напружується, ігноруючи те, як це, здається, розлючує Деку, і швидко повертає руку, поки вони з Деку не виявляються разом; він не зупиняється, щоб подумати, перш ніж знову переплітає їхні пальці, стискаючи так сильно, що Деку здригається поряд з ним.

Задрот булькає щось дурне поруч з ним, перш ніж він бере себе в руки, знову ударяючи своїм товстим черепом по плечу і падаючи в бік Кацукі. Він навіть кладе їхні руки собі на коліна і втикається обличчям у шию, потираючи своїм маленьким носом, ніби намагається стерти його риси.

Минає хвилина, і Кацукі тупо дивиться по телевізору на Париж, і що відбувається на його вулицях.

Маленький вологий поцілунок втискається в його шию, лоскоче.

Не думаючи, він вибиває лайно з голови Деку.

– Ай!
– Тс-с-с! – клас їх втихомирює.
– Чорт забирай, – Кацукі стискає зуби; він знає, що це його вина. Буквально в ту секунду, коли він спробував зв’язатися з Деку, він не просто взяв милю, він взяв космічний корабель прямо до чумацького шляху.

Боже, і Кацукі просто дозволяє йому. Ну, чорт забирай, якщо він збирається відстати, то це не означає, що він страшенно боїться Деку або чогось ще. Він ще глибше втискається вниз, поклавши голову на пахучі яблуками кучері Деку.

Деку мрійливо зітхає, Кацукі хмуриться. Він навіть не хоче знати, що станеться наступного разу, коли Кацукі запропонує йому мир. Він навіть не хоче знати, як далеко він потрапить до рук Деку.

Щонайменше він знав, що потрапить не він один.

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь

Коментарі на “Один в одному