Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

Новий однокласник

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

Сьогодні, як і завжди Катерина прийшла одна з перших і одразу почала готуватись до уроків. “Через пів години буде геометрія“,- згадала Катря, тому витягла потрібний підручник та зошит, де акуратними буквами було виведено: “Катерина Шевчук, учениця 11 класу“. Як тут дівчинка почула розмову своїх однокласниць, які сиділи позаду неї. Між Катрею та дівчатами було 2 парти, тому усю розмову почути було не можливо, лише уривки. Але з того, що Катря почула, вона зрозуміла що в їх клас має перевестись ще один учень – Іван Чернов. 

Катря ніколи не бачила Івана на власні очі, проте багато про нього чула. Напередодні в нього трапився конфлікт з однокласницею. подробиць Катря не знала, проте начебто справа була в невзаємному коханні чи щось в цьому плані. Крім того, Іван, за словами знайомих, був ще тим ловеласом. Казали, що наче він дівчат міняє ледь не щомісяця. Про сім’ю хлопця Катерина знала теж не багато. Наче родом він з Москви, але його батька спіймали на якійсь фінансовій махінації, тому уся сім’я переїхала до Києва. Та Катруся не хотіла занадто вірити пліткам. “Люди можуть різне говорити, та не все то правда“. Дівчинка теж не користувалась популярністю в однокласників,  тому навколо неї теж було багато пліток. І всі вони були абсолютною брехнею.

***

Думки дівчинки перервав дзвінок. Почався урок. В класі нічого не змінилось. Маринка і Софія так само обговорюють своїх колишніх, не звертаючи жодної уваги на вчительку. Васька Павличенко та Васька Карасюк так само рубились в якусь гру. Ці хлопці були ліпшими друзями. Класна керівничка їх “дует” називала Васильками, через однакові імена – Василь. Часто можна було почути фрази “Васильки, припиніть валяти дурня, бо зателефоную батькам” чи “Васильки, я вам не заважаю?!”.

Інші однокласники теж ніфіга не робили. “А потім вони будуть набридати вчителям, бо в них погані оцінки”,- подумала Катря, згадавши попередні роки. Ніхто більше не говорив про нового учня, тому дівчинка подумала, що то лише вигадка. Але ні. За п’ять хвилин до закінчення уроку, в клас увійшла класна керівниця разом з якимось хлопцем.

-Дорогі діти. Знайомтесь, це ваш новий однокласник Іван Чернов…

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь