Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

не вбиває

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

написано для Осіннього Фікрайтерського З’їзду 2021

ключ: все, що не вбиває

 


 

Кас не розуміє. Навіть після стількох років на Землі поміж людей він так і зрозумів всіх тонкощів буття людства. Вони нелогічні; брешуть, коли хочуть і не хочуть; сміються, коли боляче; і дивні.

Кас не розуміє Діна. Точніше, він не розуміє його постійне бажання жертвувати собою заради інших, кого-небуть, кого він знає три години. І це бісить. Вінчестер викликає багато почуттів у янгола, і роздратованість займає почесні перші три місця, бо Дін дуже бісить.

Особливо зараз, коли поїхав із Семом на полювання на групу джинів вдвох, бо «бла-бла-бла-бла-бла, я не думаю про себе, і бла-бла-бла-бла». Янгол не дуже слухав тихі виправдання чоловіка, поки той напівживий лежав в лікарні і не давав себе лікувати. Сем попередньо втік за кавою, аби не попадати під гарячу руку друга. Дуже розумно.

– Як ти не розумієш? — злісно шепоче Дін, бо кричати він поки сил не має, — ми не можемо витрачати твої сили на всілякі дурощі!

Кас не розуміє. Ось Дін доросла і розумна людина, час від часу каже глибокі слова, поки не забиває рота пирогом, але як він може казати таке? Може, пирога йому дати? Звісно, зараз сили Каса не в найкращому стані, але ж і Апокаліпсису поки не передбачається. А Вінчестеру допомога потрібна зараз.

– Ти не дурощі, Діне! Ти сам казав, що ми сім’я.

– Не привід так ризикувати тобою!

– Ти буквально продав душу за Сема. А мені треба просто руку прикласти!

Чоловік голосно кашляє і сильніше натягує ковдру. Щока порізана, ребро зламане, і розквітає низка синців. Кас, звичайно, може просто покласти руку і зцілити, та без згоди Діна цього краще не робити. Після минулого разу, коли йому ледь руку вовкулака не відгриз, а янгол вилікував проти волі самого хворого, Вінчестер не спілкувався з ним чотири дні. В цьому треба бути обережним.

Дін хрипить від болю.

– Дуже погано? — роздратованість трохи переходить в хвилювання: чоловік має не дуже гарний вигляд.

– Знаєш, все, що не вбиває…

– Повертається повторити в твоєму випадку, — Кас подає суху серветку. — І в цьому проблема, Діне!

Вінчестер лише усміхається і витирає обличчя від поту. Допомагає ненадовго. Кас не розуміє Діна. Не розуміє його впертий характер і бажання захистити всіх від усього поганого. Навіть якщо все це закінчується погано для самого Діна. Його іноді хочеться вдарити. Іноді дуже сильно.

– Ти ж не безсмертний.

– Але я все ще живий. Може, я ваш новий Бог? — по-дитячому питає чоловік і нахабно грає бровами. — Покайся перед Господом Богом твоїм, а потім він тебе покарає, як поганого хлопчика.

Кас невпевнено кашляє і поправляє комір сорочки. От же гівнюк. Але і янгол не перший день живе з Діном від одним дахом, аби зрозуміти, що йому просто заговорюють зуби. З миттєвою швидкістю сині очі виразно дивляться в зелені, а подих опаляє шкіру з веснянками.

– Я просто боюсь тебе втратити.

Кадик Діна помітно ходить від ковдрою, поки чоловік облизує губи. Одного доторку до шкіри за вухом вдосталь, аби Вінчестер став желе і погодився з усім, що скаже його янгол. Через кілька хвилин Дін програшно киває головою і притуляється до чужих губ; пошкодження зникають.

– Ходімо, сильний мій.

Але Кас знає Діна.

 

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь

2 Коментарі на “не вбиває