Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

Місія нездійсненна

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

Emperor’s New Clothes – Jann

– Ти пам’ятаєш всі уроки, як варто розмовляти, що робити?
– Так Білорусь я пам’ятаю! Не нагнітай.
– Я просто хвилююсь за тебе, ти відправляєшся не просто в чуже суспільство, а в саму клітку як нещасна пташка.
– Дякую, за підтримку – у її голосі помітно було чути сарказм – Нічого я доведу цьому телепню на що здатна, дарма він недооцінив мене, хоче здихатися не вийде!
– Що ти таке кажеш, якби…якби він дійсно цього хотів то вже б зробив це.
– Білорусь я знаю про що говорю – обернувшись довкола і впевнившись, що окрім їх в кімнаті більше нікого не має дівчина перейшла на шепіт – мені в руки передали документ в якому сказано, що СРСР готовий був віддати…
🇺🇦Ах! Чорт знов ці бісові сни. Коли ж це вже припиниться…
🇺🇸Що?
🇺🇦Ох, США я й забула що ночувала не в себе.
🇺🇸Тобі знову снився кошмар?
🇺🇦Так, але це радше не просто кошмар як минулого разу, а…спогад. Не дуже приємний
🇺🇸От як, ходи до мене – хлопець міцно обняв дівчину наче відгороджуючи її від усіх небезпек – що саме ти бачила?
🇺🇦Це мої спогади з 1941 року, коли СРСР відправив нас всіх воювати. Я тоді була ще підлітком можна сказати.
🇺🇸Ти тоді привела нас до кабінету Рейха швидше ніж туди дістались союзники, ти добре знала його маєток, яку роль дали тобі?
🇺🇦Розвідника. Я мала проникнути в оточення Рейха і зібрати важливу для нас інформацію.
🇺🇸Але…як завжди щось пішло не так?
🇺🇦Пішло, він здогадався про все, і схоже з самого початку знав мої наміри.
🇺🇸Головне що це завершилось ми добряче натерпілись тоді, як добре що зараз це лише погані спогади.
🇺🇦В мене погане передчуття.
🇺🇸Що?
🇺🇦Наче кішки на душі шкрябають, наче ці спогади не просто так знову спливають в моїй пам’яті. В мене погане передчуття щодо зустрічі з росією.
🇺🇸Ми все добре обдумаємо, все пройде гладко. Не хвилюйся. Якщо і станеться позаштатна ситуація ми її вирішимо.
🇺🇦Гаразд, я тобі вірю. І дякую за підтримку, це для мене дуже важливо
🇺🇸Моя мила, люба українка, я буду поряд постійно – і хоч вони обоє знали що це не так, але ці слова всеодно давали якусь надію і по дитячому вселяли щастя – ну все збирайся, підемо снідати, а далі…обдумувати наші рішення.
🇺🇦Дякую, ці слова вселяють надію. Буду чесною мені страшно, мені страшно знову опинитися в його руках – хлопцю було навіть бридко уявити це, але він стримувався їм не потрібні марні жертви, краще перехитрити опонента.
***
🇵🇱Ти пам’ятаєш всі свої тренування, всі розрахунки?
🇺🇦Так пам’ятаю, мені потрібно буде діяти хитро і швидко, а головне я буду не сама.
🇵🇱Хах, це точно ти в надійних руках з тобою країни Великої 7.
🇺🇦Я не про це, але гаразд хай буде.
🇵🇱Заспокойся я зрозуміла тебе – сміючись дівчина обійняла подругу – ми зробимо все можливе постараємось знайти всі можливі деталі.
🇺🇦І зараз я вам дякую за це. Я точно впевнена що можу покластися на вас, мої справжні друзі.
🇵🇱До зустрічі.
🇺🇦До зустрічі.
Дивлячись як їде потяг, Україна подумки відпускала подругу на місію. Вона згадала ще недавні часи, коли її коло спілкування обмежувалось лише трьома країнами: Польщею, США та Канадою. А зараз у її є ціла команда. Так, Польща права вона в надійних руках. І хіба Україну коли зупиняли проблеми, її життя це вічна боротьба і одного разу вона обов’язково закінчить її і доведе лідерам чого варта!
🇺🇦І так нам варто обдумати добряче план наших дій, всі деталі.
🇺🇸Потрібно повернутися до котеджу по зброю, одяг та екіпіровку.
🇩🇪США тільки ти можеш вилазку перетворити на бойовик в реальності.
🇺🇸Ха-ха о, так. Це мені під силу. Можливо в нас так само круто вийде здійснити наш план, як і у головних героїв фільмів.
🇩🇪Думай великий стратег, ти брав головнокомандування у багатьох війнах, що тобі обдумати якусь вилазку.
🇺🇸Я надіюсь це сарказм, а якщо ні що ж прошу, розумнику наш давай придумуй всі деталі сам!
🇨🇦Хлопці не починайте, як два півні в курятнику чесно!
🇺🇸Канада не мішай! Дорослі мають вирішити свої суперечки самі.
🇨🇦Це я мішаю? Дорослі?! Та ви самі один одному суперечите, завжди лідери, наймогутніші країни своїх регіонів, завжди кращі у всьому, і поки одні народилися вже елітою інші це місце мусять все життя виборювати – махнувши рукою в повітрі той швидкою ходою пішов геть від компанії.
🇺🇦Канада! Не слухай цих дурнів, повернись – прокричала дівчина йому у спину, укоризливо поглянувши на двох інших дівчина побігла наздоганяти друга. Вони ж залишились позаду і ця мить змусила хлопців забути про суперечку і вони покірно наче пси що провинились перед господарем, поплентались в сторону країн, слід яких вже встиг охолонути.
Україна хвилин десять шукала друга після того як втратила його з поля зору. І от нарешті вона побачила невеликий пагорб, який прикривали зі сторони залізної дороги невеликі дерева. Там вона побачила постать, що належала її американському другу. Вона чимдуж побігла в його сторону, обдумуючи свої наступні дії. Коли ж вона опинилася на пагорбі побачила Канаду що спокійно, умиротвореним поглядом дивився на світле небо та степи засіяні житом. Вітер розвивав його волосся, що добавляло драматичності моменту. Вона тихо підійшла та стало обік хлопця також дивлячись попереду, наче це може додати їх якихось внутрішніх сил. Але ось хлопець першим порушив тишу.
🇨🇦Гарно тут. Українці завжди були майстрами прекрасного, це місце як ніщо інше відображає тебе.
🇺🇦Мене? Чим же?
🇨🇦Воно гарне, спокійне та умиротворене, цим можна милуватися вічно. Але от з’являється вітер і прекрасне світле небо може заполонитися ураганом, а поле на якому не має жодного дерева тільки підсилює бурю. Це є відображенням твого внутрішнього світу. Ти прекрасна спокійна діва, до того моменту поки в тобі не проснеться ураган, який тільки й наростатиме якщо полум’я в середині не погасити.
🇺🇦Дуже цікава інтерпретація, а якщо взяти до уваги те що ми на пряму пов’язані з нашими територіями в реальності, то твої слова мають сенс – наступила тиша, і якщо для хлопця вона була нормою то дівчина хотіла швидше прояснитися – слухай, те що сказав США, не сприймай це серйозно. Він так висловився лише в пориві емоцій. Ти важливий член нашої команди, тут і сумніву не має!
🇨🇦А схоже він так не рахує, якщо вважає всіх інших дорослішими, важливішими.
🇺🇦Ні авжеж ні, більш всього що він це сказав тому що твій старший брат.
🇨🇦Ти теж маєш старшого брата, але він не вважає тебе мізерною, а навпаки оберігає як може, готовий собою пожертвувати заради тебе.
🇺🇦Це ж США ти знаєш його емоційні гойдалки. І до того ж наша люб’язність із УПА це лише братерська любов, ми не бачились пів сотні років я думала що вже ніколи не побачу його, а тепер над моїм життям нависає загроза, авжеж він як моя новоспечена, я б сказала, рідня хвилюється за мене. Раджу вам з братом поговорити, по душах. Ви обов’язково знайдете спільну мову, ви ж завжди і всюди були разом. Він хвилюється за тебе, дуже просто ще не усвідомлює яке це щастя мати споріднену душу.
🇨🇦Просто інколи це так набридає, що тебе вважають другосортним. Я не хочу ховатися в тіні брата. Я не хочу щоб мене вважали менш значущим.
🇺🇦Ти зовсім не такий, ти дуже важливий. Перш за все для своєї сім’ї і для мене. Куди подівся той завжди веселий Канада, мій друг ще за довго до того як я налагодила зв’язки з іншими.
🇨🇦Зараз мені не дуже весело..
🇺🇦Слухай, я знаю що бувають моменти коли здається що ти залишився один, нікому не потрібним, але це не так. Завжди знайдеться той кому ти будеш важливий, сім’я, друзі, а можливо і той хто закоханий в тебе – – ходімо до інших США перепросить в тебе, мені так хочеться знову бачити усмішку на твоєму обличчі.
🇨🇦Гаразд ходімо, я поки що не маю наміру з ним говорити, але бачити можу. От якби я зник на певний час, може він би почав більше мене цінувати.
🇺🇦Він любить тебе і дуже сильно, він дуже турбується про тебе і вся ця опіка, слова що я старший а отже головний, це все лиш спроба вберегти тебе.
🇨🇦Надіюсь ти права.
🇺🇦Слухай…а ти не думав над тим щоб знайти собі…дівчину.
🇨🇦Дівчину?
🇺🇦Ну або хлопця, загалом кохану країну.
🇨🇦Ну, поки що це не викликає в мене трепету, мабуть мій час ще не настав. Та і я не знаю хто може згодитися за кандидата.
🇺🇦А ти не вважаєш що кохання тепер нам не потрібне?
🇨🇦Що? Ні, це лише затяті країни старого порядку так вважають, якщо кохання не мішає вашому звичному життю та балансу у світі, то чом би й ні.
🇺🇦З такими як ти у світу є шанс відродити це прекрасне почуття.
🇨🇦Ха-ха, отже моєму майбутньому партнеру чи партнерці пощастить.
🇺🇦Ха-ха це точно – йдучи в сторону вокзалу вони побачили двох винуватців пригоди, які як ні в чому не бувало говорили по душах.
🇺🇸Ехх, ну і я йому кажу: “Тільки зруш з місця і я вистрелю”.
🇩🇪А він?
🇺🇸А він…о друзі ви тут. Давайте вже до вокзалу повертатись, стає прохолодно.
🇺🇦США, на хвилинку.
Я провела хлопцю виховні хвилини і висловила почуття Канади та свої в цей момент, але звісно не з всіма деталями, які мені переповів Канада, бо знаючи хлопців вони ще сильніше б посварилися. Я попросила США надалі трохи менше контролювати Канаду та серйозніше його сприймати. Він вже давно всім довів що є могутньою країною, яка знаходиться у G7. Після цього США таки вибачився перед братом при нас він дійсно щиро перепросив і не думав, що його слова так сильно образили молодшого, пообіцяв надалі ставитися до його як до рівного собі друга. Так ми повернулись до вокзалу і сівши в авто поїхали до котеджу.
🇺🇸І так, варто добряче подумати як змусити Росію піти на контакт. Є пропозиції? – спершись спиною і руками об стіл сказав він. Україна не могла не звернути увагу на американця, та його привабливий вигляд в той момент. Це змусило її трохи почервоніти, але надалі вона відкинула думки про це і зосередилась на розмові.
🇨🇦Ідею їхати до Москви відкидаємо одразу, це може бути чистої води пастка.
🇺🇸Згоден.
🇩🇪Тоді варто зробити зустріч на нейтральній території.
🇺🇦Ну окей, але як його взагалі вмовити? Їхати в Москву і забрати перстень я не можу, отже потрібно зустрітись в іншому місці, але для цього йому потрібно сказати причину зустрічі, а за просто так він реліквію не віддасть.
🇩🇪Схоже не залишається виходу як сказати йому, що саме нам потрібно.
🇺🇦Тоді…можливо запропонувати йому обмін, він нам перстень а ми щось в заміну.
🇩🇪Поступимо політичним шляхом, складемо ряд умов з обох сторін, а вже на зустрічі ви узгодите що кому підходить.
🇺🇸Але що ми можемо запропонувати в обмін?
🇩🇪Мене цікавить навіщо йому перстень, адже якщо він забрав його одже знає що це не просто прикраса.
🇺🇸Росія дуже підступний і хитрий, якби ми не поступили він захоче перехитрити нас і зробити так як вигідно лиш йому, плювати він хотів на правила.
🇨🇦Тоді нам варто обдумати всі можливі варіанти і навіть у випадку, якщо росія поступить власним чином, зробити так щоб це було вигідно нам.
🇩🇪А якщо він не захоче віддавати перстень?
🇺🇦Ми мусимо забрати його.
🇺🇸Якщо дипломатія не справиться, фізична сила зробить свою роботу.
🇩🇪Рукоприкладство будемо використовувати в крайньому випадку.
🇺🇸Потрібно запропонувати йому щось, чого він хоче і дуже сильно жадає.
🇺🇦Це список безкінечний.
🇺🇸Гроші не підійдуть?
🇺🇦У нашому випадку навряд чи. Він прекрасно розуміє що украв чужу річ, але попри це буде висувати умови за яких поверне її, і він знає що я не впаду на коліна перед ним.
Всі задумались на декілька секунд, потрібно було знайти вихід із ситуації. Кожен прокручував у голові деталі, які вони могли би впустити і навпаки, як же все таки поступити. І от Україна з осяяним обличчям перервала мовчанку.
🇺🇦Я придумала можливий варіант який нам підійде, але для цього мені потрібно зробити один дзвінок.
🇺🇸Що ж це розкажи?
🇺🇦Зараз я подзвоню Львову, а потім все вам розповім.

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь