Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

Місто жахів.

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

 

«Вона брудна людина, давайте просто позбудемося її».

— Чи не можна нам трохи розважитися перед цим? Вона не така вже й погана.

— У що вона, дідько, вдягнена? На її сорочці малюнки!

— Це… це череп на ньому? Ви думаєте, вона займається некромантією?

— Я так не думаю. Давайте почекаємо Кейра, подивимося, що він планує з нею робити. Можливо, він захоче залишити її як іграшку. Остання зламалась досить швидко».

Огидний сміх розбудив Несту від її гарячкового сну. Темрява прилипла до неї, тягнучи назад до сну, але як вона зрозуміла слова, вже не змогла б знову заснути.

Її першим інстинктом було подумати, що Томас щось зробив з нею. Накачав наркотиками та викрав її, коли вона спала, але ні, це було неможливо. Вона ще не спала до того часу, коли біле сліпуче світло…

Звідки це світло? А той голос?

Чи були у неї ранні ознаки захворювання мозку?

Її очі розплющилися, коли шкіряний черевик не дуже ніжно штовхнув її в плече. Перше, що вона побачила, було багато ніг, усі в якихось старомодних бриджах, і металеві решітки за ними.

Це була клята камера?

Стривожена, Неста спробувала сісти, але виявила, що не має волі робити це. На її щиколотках і зап’ястях були кайдани.

Кайдани .

Тремтячи, Неста оглядала чоловіків. Вони всі дивилися на неї хтось збентежений, хтось відверто зневірений. На її голу шкіру, вона зрозуміла. Вона почала стягувати шорти, але потім помітила щось у чоловіках.

Спочатку Неста подумала, що світло грає з нею, бо навіщо їм вуха загнуті таким чином? Вона похитала головою, вбираючи їх архаїчний одяг, і коли один із них посміхнувся, оголивши гострі ікла, Неста різко закричала.

— Що, тряс, ти таке?

Чоловіки обмінялися збентеженими поглядами. Відповів високий і товстий, голос його глибокий і зовсім не втішний.

— Те саме, чого боїтеся ви, люди. Фейрі, звичайно.

Він щойно сказав, що він фея?

Неста кліпнула очима.

— Ти щойно сказав, що ти фея?

Усі кивнули. Їхній голод не міг бути помилковим, але до чого, Неста не хотіла знати.

—Як фея?

Посмішки почали тьмяніти.

—Ми не звичайні феї, — гаркнув один з них. —Ми Верховні Фе, і ми служимо в Дворі Жахів».

Двір Жахів. Неста намагалася пригадати чи чула вона коли-небудь про таке місце, але її пам’ять була такою ж нерозумною, як і вона.

— Це місце в Європі?

Європі? — буркнув чоловік, дивлячись на свого друга за поясненнями.

—Не знаю, що це таке, — відповів він. —Можливо, вона з континенту.

— Європа  це і є континент, — сказала Неста, збентежена цим поясненням. —Трясця, я в Європі? Ви мене сюди принесли? Чому я в кайданах? А чому ти так одягнена? Ти займаєшся якимось видом гівняного, корявого косплею?

Вона як могла намагалася подолати свою паніку, але це було безглуздо. Розгубленість чоловіків зростала так само, як і її, їм залишалося спостерігати, як вона бореться з кайданами. Деякий час ніхто не казав ні слова.

— Що ти маєш на увазі, принесли тебе сюди? — сказав той, хто говорив раніше. — Ти сама тут з’явилась. Викинулась на околицю міста. Розвідники знайшли вас і привели сюди.

Неста підвела погляд на чоловіка, його різкі  очі наповнилися відразою і недовірою. Він був високий, вищий за більшість чоловіків, яких вона коли-небудь зустрічала, і мав меч на стегні.

Насправді, Неста спостерігала без найменшого страху, вони всі так. У тому числі кілька дуже гострих і дуже справжніх кинджалів.

Тоді ніякого косплею.

Треба бути спокійним. Можливо, це просто поганий сон і вона швидко від нього прокинетеся. Просто… тільки не втрачати самовладання.

«Де саме це місце? Чи можете ви сказати мені місце розташування?

Відповів інший чоловік, виглядаючи таким же збентеженим, як і інші. —Ви в Витесаному місті.

— Де це, трясця?

— Нічний двір, Прітіан.

Згадка про це місце, Притіан, змусила її груди на мить стиснутись. Вона ніколи не чула про це раніше, і все ж… це ніби забута частина її згадала.

— Я… — вона ковтнула. — Я поняття не маю, що сталося. Чому я закута? Зніміть це з мене!

— Ми нічого такого не зробимо, людино.  Ти повинна залишатися тут, поки Розпорядник не повернеться з полювання.

‘Що, трясця, за Розпорядник?!’

— Вона часто говорить це слово, — пробурмотів один із них. — Трясця . Невже всі людські дівчата такі вульгарні?

Її терпіння закінчилося. —Так і є, малий шматок лайна. Відпустіть мене, я не хочу тут бути!

Вона рухала ногами, смикаючи залізні кайдани. Ті, що обведені навколо її щиколоток, були притиснуті до землі, а іржавий і важкий на її зап’ястях точно був заблокований. Вона не могла їх зняти сама. Навіщо їм… хто б це зробив? Чи збиралися вони вбити її заради органів чи змусити до секс-торгівлі?

Неста подивилася на них, відчай охопив її. — Слухайте, це було величезне непорозуміння. Я поняття не маю, як  сюди потрапила. Мене звати Неста Арчерон, я студентка…

Усі чоловіки здригнулися від використання її імені.

— Арчерон , — оголив зуби один із них.

— Цього не може бути.

— Вона бреше!

— Брешу?! Я точно не брешу! Я не маю при собі жодного посвідчення, щоб це підтвердити, але це моє повне ім’я!

Вони почали шепотіти між собою, кидаючи на неї обережні, майже налякані погляди. Зачекайте, вони думали, що потрапили не ту людину? Вона могла б з цього почати.

— Тож я бачу, що все це не повинно було статися. Ви потрапили не ту людину, чи не так? Ну, у мене є ідея. Чому б вам просто не зняти ці важкі кайдани, і я піду своїм веселим шляхом? Я навіть не буду повідомляти на вас у поліцію, не хвилюйтеся. — О, вона точно збиралася повідомити про них у поліцію. — Ми можемо покінчити з цим прямо тут, прямо зараз. Жодної шкоди.

Кілька хвилин ніхто нічого не сказав, але потім найвищий з них, той, з яким вона говорила раніше, підійшов ближче. Він звузив очі, потім простягнув руку, смикаючи її волосся.

— Ти що, зупинись!

Чоловік не слухав. Притулившись спиною до стіни, Неста нічого не могла зробити, коли він нахилився і глибоко вдихнув, потираючи її волосся між пальцями.

— Це аж надто моторошно, — прошепотіла Неста, намагаючись не сильно труситися.

У чоловіка перервалося дихання і він відтягнувся, наче його вдарили.

«Вона говорить правду».

— Та невже, Шерлоку.

Він захитався, — мене звати Навір. Я не знаю, хто цей Шерлок, про якого ти говориш.

Так, я вже це зрозуміла. 

Навір дивився на інших, насупивши брови. — Розкажіть Кейру про те, що ми дізналися. Вона стане хорошим інструментом для переговорів з Верховною Леді. Потім він подивився на неї, відверто збуджений. —Нам буде так весело з тобою, Неста Арчерон.

 

 

Минули години відтоді, як чоловіки покинули її камеру. Неста тулилася на підлозі, вкритій сіном, самотня, холодна і така до біса розгублена.

 

Це точно був не просто поганий сон.

Чоловіки їй нічого не сказали. Вона поняття не мала, хто така Верховна леді, і той факт, що вони не були людьми, викликав у неї біль.

Ні, вона не могла навіть думати про це зараз. І як вони звернулися до неї спочатку? Випльовували слово «людина», ніби це була отрута на їх язиках?

Неста була завзятим читачем, тому, звісно, ​​почала каталогізувати все, що знала про цю расу. Феї, феї, феї, … вони мали різні назви, залежно від культури та місця походження. Навіть ельфи Толкіна трохи нагадували їй їх. Вони проживали довге життя, наче вампіри, але їм не потрібна була кров невинних, щоб вижити. Вони їли, пили і розмножувалися, як і люди. Деякі культури зображували їх як миролюбних та лагідних, інші як лютих й готових до бою.

Саме ці були схожі на готових до бою тип, з їхніми широкими мечами та кинджалами.

Відомо, що майже всі вони займалися якоюсь магією. Вони жили в імпровізованих будинках у лісі, і вони точно не були в курсі технологічних удосконалень її світу. Неста могла сказати це, дослідивши територію навколо її камери, помітивши довгий вологий коридор, запалені смолоскипи та тривожну кількість павутини. У сусідніх камерах більше нікого не було, наче її навмисне відокремили від решти.

Це хвилювало. Чому вони повинні тримати її подалі? Вони збиралися заподіяти їй шкоду?

Неста знову провела язиком по рані. Як вона збиралася вибратися звідси? Не схоже, щоб хтось мав прийти і перевірити її. У неї не було нікого.

У тебе немає іншого вибору. Будь хороброю.

Сидячи на землі, Неста намагалася пригадати голос у своїй кімнаті. Це було доброзичливо й затишно, то чому, в біса, це привело її до такого місця? Неста на короткий час поцікавилася, де це місце . Вони, очевидно, не мали географічних уявлень, а Навір не мав уявлення, хто такий Шерлок. Всі знали, хто такий Шерлок.

Страшна думка промайнула їй в голову.

Що якби… а якби вона не була…

Ні. Неста навіть не могла придумати таке  безглуздя. Вона могла знати про те, що існують альтернативні всесвіти, інші світи , але не було жодного способу, щоб її просто кинули в один із таких.

«Таких речей не буває», — сказала вона собі. «Це просто не так. Як я можу бути в своєму ліжку одну секунду, а наступну в камері?»

—  Вірите чи ні, але цього разу я запитав себе про те саме, — обірвав її чоловічий голос. — На жаль, я був молодий і дурний. Більше, аніж зараз.

Чоловік із світлим волоссям, відповідною бородою увійшов до її камери, одягнений у плащ і шкіряні бриджі. Його високі чоботи були вкриті брудом, і він поклав біля стіни лук і кілька стріл.

— Ви, мабуть, Кейр, — сказала Неста, пригадавши ім’я Розпорядника. Вона досі не мала жодного поняття, що таке Розпорядник.

Чоловік кивнув. Його вуха також були загострені, і хоча на вигляд йому було за сорок, ці його темні очі були стародавніми та зловмисними.

Неста подолала тремтіння від страху.

— А ти, мабуть, Неста Аршерон, — сказав він із ноткою вагання в голосі. — Я мало не вбив своїх охоронців, коли вони підійшли до мене з цією смішною новиною, але потім Навір сказав, що від вас пахне старою магією, як і від Верховної леді. Треба сказати, подібність неймовірна. Те ж світло-русяве волосся, ті самі блакитні очі. У тебе навіть такий же хмурий погляд, — посміхнувся він, підійшовши ближче до неї й пригнувшись. — Як тобі це вдалося?

Неста розгублено подивилася ліворуч, потім праворуч. —  Як мені вдалось що?

—  Обдурити смерть.

Неста відсахнулася від його слів. — Я поняття не маю, про що ти говориш. Я дуже навіть жива!

Кейр похитав головою, ніздрі розширилися. Він… він відчув її запах?

—  Ні, ти не жива. Принаймні, не за словами вашої родини.

Моя родина? Її родина була мертвою. Її батьки потрапили в автокатастрофу, коли їй було чотирнадцять, не було інших братів і сестер чи родичів. Чому цей чоловік думав, що вона померла?

— А може, вони не знали, що ти жива, — сказав він, дивлячись на її невпевненість. — Це так? Де ти була всі ці роки? Я визнаю, що я мало знаю про ваше минуле, за винятком того факту, що ви всі троє були людьми. Двох інших, звичайно, вже немає. Одна з них сидить на троні так, ніби вона володіє ним, а інша… — Кейр зіщулився. — Вона бачить речі і вирощує квіти. Яка, до біса, марна трата сил Котла.

Що за біса Котел? Ні, годі. Немає часу на це.

—  Ти хочеш, щоб я був чесним з тобою?

Відчувши розпач у її голосі, Кейр поблажливо посміхнувся. —  Це було б чудово.

—  Я поняття не маю, що відбувається. Взагалі. В одну мить я була в своїй квартирі, готуючись спати. Вчорашній день був жахливим, але, мабуть, стало гірше. Тепер я в цій камері, закута в кайдани, ніби я якась скажена тварина, а купа чоловіків дивиться на мене, наче я обід. Вони кажуть мені, що вони феї і, дозвольте сказати, немає фейрі у моєму світі. Вони існують лише в книгах.

— Книги, — сухо повторив він.

—  Так! Кажуть, я в Витесаному місті. Я поняття не маю, де це!

—  Двір жахів.

Неста подолала бажання вдарити його по обличчю. —  Так, ми вже пройшли через це. Я просто не розумію, як я тут опинилась.

Кейр знову посміхнувся, але на його обличчі не було жодного співчуття. — Ми скоро дізнаємося, леді Неста. Вибачте за умови, але вони є необхідною запобіжною мірою. Я поняття не маю, на що ти здатна,  я б не ризикнув, щоб мій двір розвалиться під ногами».

Неста розкрила рота, щоб закричати, але він заткнув її одним.

О, тепер вона розлютилася.

— Однак це буде недовго, і будьте впевнені, що оскільки я щойно підтвердив твою особу, твоєму життю нічого не загрожуватиме під час перебування тут. Однак я не можу обіцяти того ж для Верховного лорда і леді».

Знову ця Верховна леді. Хто вона, в біса,  чому вони продовжують асоціювати мене з нею?

—  Хто вони?

Кейр підвівся, звузив очі, дивлячись на її футболку. Це було далеко від його власного одягу.

— Правителі двору, звісно. А Фейра, верховна леді? Вона також є однією з твоїх сестер.

Якби вона вже не була на підлозі, Неста б впала.

Кейр знову холодно посміхнувся, перш ніж вислизнути з камери. — Ви щойно стали нашим порятунком, леді Неста. Давайте подивимося, як швидко верховна леді примчить на допомогу своїй сестрі, що знаходиться під загрозою.

—  Під загрозою? Мені здалось ти сказав, що я буду в безпеці.

— О, я не давав таких обіцянок. Я лише сказав, що нічого не загрожує вашому життю. Він подивився вгору, на сходи. —  У нас є дивовижний артефакт, який ми хочемо, щоб ти спробувала. Щоб ти відчувала себе як вдома, підготуємо тебе до приїзду сестри. Я впевнений, що вона оцінить, як ми вдумливо подбали про все».

І тоді  Кейр пішов, залишивши Несту такою приголомшеною, що її шок не передати словами.

Вони… чи планували вони її катувати?

У неї були сестри?

Що, бляха, відбувається?

 

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь