Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

Кінець або початок

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

Під покровом ночі , його наполовину мертве тіло лежало на землі . Хмари зібралися на небі, закриваючи місяць і ховаючи зірки за м’яким сірим ватним полотном .Легкий вітерець зриває квіточки сакури , вони повільно лягали на трупи що  були навколо відкинуті від ударної хвилі  , розкинуті на галявині , в калюжи крові , приймали темний колір . Віяв  запах : квітів , пороху , вогню .  Ледве дихаючи  Накахара дивився голубими та глибокими та крижаними  як океан очима на небо .

Руде волосся було все в землі та крові , ворогів та своей . Все тіло ломить , відчувається нестерпна  біль . Дихати боляче , напевно ребра зламані . Одяг все швидше приймає червоний колір . Набратись би хоть трішки сил та набрати когось , може хоть хтось візьме трубку та забере . Врятує . Так не хочеться померти , так рано . Коли він і пальцем не може пошевелити . Очі вже закриваються , сили нема триматись …

Десь неподалеку  доносяться звуки під’їжджаючого автомобіля .

В цей раз він зробив все що міг . Не вже програв ? Не вже кролика піймали ? Він так довго і так старанно тікав . Тікав від темряви , яку боявся .

•••••••••••••

Під покровом ночі .

Місячне сяйво освітлювало кімнату.  На підвіконні у вазі стояли квіти.  Чорна космея, її темно-червоні лебестки одували шоколадним ороматом.  По середині   кімнати , велике ліжко .  На білому ліжку були роскидані  книги.  Їх було кілька . Кілька десятків .

На підлозі розташувався юнак . Його біле волосся розпалося по килиму, голубі очі дивилися в стелю, намагаючись побачити там щось не звичайне.  Поряд розірваний  конверт  і в нему засушена шоколадна квітка.  Конверт старий більше чем декілька років . Він точно щось згадав.  До його обличчя прилив рюм’янець . Але очі були на мокрому місці .

В кімнату зайшла дівчина ,  довге темно червоне волося подало на підлогу , біла сукня , і алі очі .

Вона підійшла до хлопця і сіла поряд.

— Ліппман  , сонечко мое –  проводивши рукою по волоссю юнака , залишила свою долоню у того на щоці . – Чому очі сумні ? Невже ти засмутився за провалену місію . Все добре , вони не значні люди . Ми нечого не втратили  . Це вони повинні шкодувати .

 

—Ні , причина не в них . Мені на це байдуже . – на обличі усмішка – Але  чому ви до мене прийшли ?

 

— Хотіла нагадати тобі дещо.

 

Вставши з підлоги , вона підійшла до вікна . Руки тримала за спиною .

Ліппман прийняв сидяче положення .

 

— Через місяць починається зайняття у першаків .

 

— Так , у цьому році було відібрано у головний штаб 20 людей , п’ять серед них дівчат одній із них всього 20 років . Дуже юна .   У підрядні штаби увійшло біля 60 людей . Не так багато .

 

— Нам багато і не потрібно . Нам потрібні кращі із крашіх . Ти також коли попав сюди був юний , усього 19 років . І поправка 21 людина попала в головний штаб .

 

— Що ? Невже я когось забув . Я точно пам’ятаю що їх двадцять .

 

— Цей хлопець був відібрат мною особисто . Поки його документів нема , того ти і не знав . Він прийде сюди завтра , я вас познаемлю . За нього відповідаєш ти . Ти повинен придбати все що тому треба , навчити всього що він не вміє , і прослідкувати щоб він пристосувався . – вона кинула короткий погляд на Ліппманна  , обережно взявши квітку з вази . На її плечі ліг теплий плід . Юнак стояв позаду , поклавши свой руки на талію дівчини .

 

 

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь