Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

Куди подівся пиріг?

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

Написано для Осіннього фікрайтерського з’їзду 2021 за ключем “Безсонна ніч”.

У Діна зник пиріг і він проводить допит підозрюваних – Сема, Кроулі й Кастіеля.

***

– Давайте повторимо ще раз, – Дін припинив ходити уздовж полиць із книгами і обвів суворим поглядом присутніх. Тоді спинився біля столу з підсвіткою і сперся на нього руками. – Ви стверджуєте, що…
– Діне, може, годі, – Сем отямився від дрімотного стану, коли брат підвищив голос, – четверта ранку. Ми сотню разів тобі сказали, що не знаємо, де твій пиріг.
– Я, між іншим, теж не спав, – відказав старший Вінчестер, – і для мене це найважча безсонна ніч з усіх, які я пережив.
– То давайте розійдемося, – запропонував Кроулі, котрого Дін не випускав з демонічної пастки. Король пекла попросив у Сема стілець, вальяжно розсівся і з нудьгою спостерігав, як Дін шукає пирога, якого купив удень. Потім чоловік вийшов забрати з Імпали книгу заклинань. Тоді подзвонив Гарт, і Дін поїхав на допомогу. А коли повернувся, пиріг зник разом з тарілкою. – У мене, між іншим, важливі справи. Я маю керувати пеклом.
– Ще поекруєш. Я таки дізнаюся, що сталося з моїм пирогом, – старший Вінчестер був непохитний, – і змушу купувати пироги щодня. Отож, ми дійшли до висновку, що в бункері немає привидів, духів, фантомів, джинів, вампірів, божеств, Люцифера і Бога. То яким чином пиріг розчинився у повітрі?
– Діне, це неможливо, – озвався Кастіель, котрий до цієї миті мовчки спостерігав за Вінчестером.
– Якщо пиріг не зник через магію, то його з’їв хтось із вас, – підсумував Дін, чекаючи, коли хтось із трійці обвинувачуваних видасть себе.
– Це не я, – Кроулі підняв руки, – я чистий. Я надаю перевагу вишуканим стравам.
– Перевіримо, – Дін обійшов короля пекла, – Семі, що скажеш ти?
– Я повернувся пізніше за тебе, ти ж знаєш, – той протер очі й позіхнув, – допомагав Джоді здихатися упирів.
– Касе? – Вінчестер звертався до янгола.
– Я… у мене немає потреби у людській їжі, – спокійно відповів Кастіель, і Вінчестер готовий був на стіну лізти. Цілу ніч ці троє торочать одне і те ж саме. Але пирога з’їв хтось із них.
– Проте теоретично ви могли взяти страву, чи не так? – всоте повторив мисливець, та відповіді не дочекався. – Почнемо спочатку…
– Привіт, народ, – до мисливців, янгола і демона приєднався Кевін. Хлопчина здивовано оглянув компанію. – Ви що, не спали? Сподіваюся, нічого серйозного не сталося. Слухайте, а той пиріг, який ми поділили між собою, ще лишився?..
Молодий пророк зрозумів, що бовкнув зайве лиш тоді, коли побачив спопеляючий погляд Діна, і Сема, котрий відчайдушно хитав головою. Кроулі на мигах показував Трену, що підсмажить того у найбільшому казані. Кас мовчки закрив обличчя долонею. Судячи з грізного виразу обличчя Діна, спати вони підуть ще нескоро.

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь