Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

Корона, кров та лози. Хто як не я?

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

– Тобто Яйце знову впливає на інших?
– Воно точно впливає на мене. Але є ще хтось. Хто покликав мене до Яйця.
Паффі знервовано присіла на сусідній стілець. Поруч бігали Мішель та Майкл, можливо вони грали в квача. Така весела дітвора.
Текно поправив свій новий плащ, знову криваво-червоний. Він задумливо подивився на підсвинків. Яким він був, коли був крихіткою? Певно вже і не згадає. Але треба відкинути ці думки, йому варто поговорити з Паффі.
– Здається Про-Омлет знову має боротися проти Яйця. Ти можеш пройтися про всіх колишніх учасниках Імпер’яйця?
– Так звісно. А ти?
– А я маю перевірити Яйце на наявність пошкодженої оболонки.
– Стоп що! Якщо воно реально незахищене і те, про що ти розповідав, правда, то воно тебе підкорить. А нагадую, що ти один із найсильніших. Це надто небезпечно.
– А хто окрім мене?! Ег!?
Діти на секунду перестали гратися і глянули на дорослих. Запанувала тиша, було чутно лише кудкудахкання курки Майкла. Щоб порушити цю паузу, Текно продовжив:
– Я давно звик до голосів у своїй голові. Можливо тому мене змогли повернути до тями після того. Яйце як і мої голоси, просить крові.
Паффі не знала що й мовити. З одного боку вона розуміла, що Яйце треба перевірити, але з іншого. Було в неї якесь погане передчуття.
– Ми маємо зупинити Яйце, розумієш? Краще з цим не тягнути. Бо може знову статися щось на кшталт Кривавого Бенкету. Чи хочеш щоб доля Фуліша та інших повторилась?
– Ні…
Питання про Фуліша зачепило Паффі за живе. Боляче було бачити, як прийомний син помирає при тобі, через це кляте Яйце! То не має повторитися!
– Гаразд, іди. Я розпитаю свіх учасників Імпер’яйця. Щодо Макла не турбуйся, скоро має прийти Фуліш з своїми, я попрошу щоб він приглянув і за мішель, і за Майклом.
– Дякую.
Текно спішно піднявся з стільця, поправив корону і подався до виходу. Біля дверей був його меч. Свин швидким рухом підхопив його. Потім він озирнувся на останок, провів очима по кімнаті. Майкл та Мішель зробили для курочки мінігойдалку. Такі безтурботні.
– Майкл, ти поки-що лишаєшся тут. Я попрошу Філа, щоб він тебе забрав.
– Ура! Добре.
– Таббо все ще зайнятий?
– Так! Але він обіцяв скоро прийти до тата Ранбу!
– О, це чудова новина. Бувайте.

 

 

– Філза, забереш Майкла? Я залишив його у Паффі. Я просто маю підготуватися, маю пройтися до деяких учасників Імпер’яйця.
– Я з сподіваюся ти не плануєш відвідувати саме Яйце?!
Текно хитро всміхнувся. Не хотілося, щоб Філ нервувався, тому доведеться збрехати. А то знав він його вже давно, зараз ще почне відмовляти.
– З Яйцем розберемося, але не сьогодні.
– Ти ж дивись мені.
– ЙЙОоооо! Та не переймайся так. Обіцяю завтра точно буду. Якщо ні, то нехай я втоплюся в лайні!
– Не смішно…
Філза засудливо подивися на старого друга. Наче все як завжди, але чуло його нутро, що Текно щось йому недоговорює. Але перевірити він то ніяк не міг. Він секунд з 30 дивися на свина і навіть не знав що йому сказати. Відчув, що трохи затерпла спина, розправив крила. З ним часто таке траплялося. Ну бо крила досить таки великі, навантаження від них чимале. Текно ліниво позіхнув. Він взяв з собою кілька жовтеньких яблучок і закрив скриню.
– Все я пішов. Не забудь про Майкла! Ранбу може нас прибити і не зможе, бо привид, а от Таббо таметіальну оболонку має, може надавати триндюлів, якщо ми забудемо про їх сина.
– Добре, добре. Ти тільки будь обережнішим.
– Гаразд.
Постать Текно зникла. А от тривога Філзи ні…

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь