Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

Забуте віяло

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

Кімната Лю Цинге після гостьового візиту завжди подовгу не могла знову прийти до порядку. Не любив він пускати когось прибирати у себе, а сам для цього був надто байдужий. Поки кімната виявилась прибраною, пройшло щонайменше години дві, але все одно не всі речі встали на своє місце. Цинге мовчазливо підняв зі столу віяло, розглядаючи малюнок на паперовому забутому супутнику свого шисюна.

 

Поспішно закривши віяло, Лю Цинге зле фиркнув. Кожного разу він обіцяв, що розгубленість Шень Цінцю — то лише справа самого Цінцю. Обіцяв, що більше не буде як клята собака бігати за своїм шисюном. Обіцяв, що чхати йому буде на те, що весь свій час той приділяє своєму набридливому та надто егоїстичному учню. Обіцяв. Але знову всі обіцянки йшли коту під хвіст, коли він вставав на меч і з усією можливою швидкістю прямував до Шень Цінцю, щоб віддати йому забуту річ. Він же знав, що завтра Цінцю буде засмучено шукати віяло, відмінивши всі уроки, це приведе до безладу. А ще до того, що клятий Бінхе буде мов набридлива муха ошиватися поруч. Цього ніяк не можна допустити.

 

Коли він дістався до піку, в вікні місцевого лорда ще мерехтіло світло запаленої свічки, а туди-сюди мерехтіла худощава тінь. Цинге непокоїться, ще раз перевіряє чи не забув віяло, ще раз налаштовується на розмову, щоб байдуже відповісти старшому, не видавши жодної емоції. Поки думки збирались разом, його гукнули.

 

— Шиді Лю, ти чому так пізно прогулюєшся? — несподівано перед очима виник силует Цінцю, через що всі сплановані фрази пішли коту під хвіст, а саме — геть з пам’яті Цинге.

 

Не знайшовши в своєму запасі більш доречних слів, він лише протягнув свою знахідку і, відвернувши лице, холодно промовив:

 

— Ти знову його забув.

 

На якусь секунду в повітрі повисла тиша. А потім Шень Цінцю повис на шиї свого шиді, міцно обіймаючи того, ніби йому повернули безмежну кількість золота, а не звичайне паперове віяло, що було трохи пошарпане життям та подорожами.

 

— Дякую , шиді! Ти навіть не уявляєш як я радий, що ти його знайшов, я вже з ніг збився, ніколи б собі не пробачив втрату дещо настільки цінного, — прошепотів Цінцю, а Цинге, навіть не маючи можливість бачити, просто фізично відчував його посмішку, — Це віяло ти розмалював в минулому році й залишив мені зі словами, що тобі такі речі не до вподоби. Я просто не міг втратити твій подарунок.

 

— Ти все ще бережеш цей мотлох? Він же нічого не вартий, звичайне сміття, проста проба пера, — здивовано промовив Лю Цинге, хоча у самого мурашки пройшли по шкірі, ось чому віяло здавалось йому знайомим, це ж його власна робота, — Твій Бінхе по одному проханню намалює двадцять таких, ще й кращих.

 

 

Якби ж Цинге знав якої саме болі міг завдати такими короткими реченнями — він би подумав щонайменше тричі. Обійми закінчилися, руки Шень Цінцю опустилися і більше не тримались за шию заклинателя поруч. Це виглядало як наближення шторму.

 

— Я не маю нічого проти того, що ти вважаєш це не таким корисним, як гарний меч, не маю нічого проти твоєї злості на Бінхе, то не мої справи, — злим потоком вирвалось у Шень Цінцю, а далі язик його вже не тримав, — Але обезцінювати мої почуття і говорити, що це мотлох, сміття і якась проба ти не можеш. Якщо я його бережу, мені це важливо. Мені важливе це віяло!

 

З кожною секундою температура навколо них зростала, а розгублений Цинге взагалі не розумів як він втрапив в немилість до свого шисюна.

 

— І дурень, який його намалював. Він теж важливий для мене не менше віяла і Бінхе. Чорт з ним, навіть більш важливий, ніж вони, пік, та все навколо!

 

Цінцю охопила невимовна злість, він ніяк не міг збагнути, що хтось може бути настільки дурним, щоб не помічати, що весь час лорд цього піку дивиться лише на свого шиді. Посміхається йому. Йде в єдиний свій вихідний в важку дорогу, щоб навідати його і випити з ним всього чашку чаю, а потім, повертаючись додому, лише й думати про те, що кожного разу він не може сказати всього декілька слів: « Чи можна тебе поцілувати?».

 

Але зараз… Після слів, що він уже сказав, його відносини з шиді, з великою ймовірністю уже ніколи не будуть нормальними. Можливо, це останній раз, коли Цинге з ним говорить отак просто, стоячи перед ним, без невдоволення і хмурого погляду, яким він лякає людей так, що ті ще пів свого життя його пам’ятають.

 

І він забуває про злість, про всі правила, цінності, етикет, Цінцю швидко бере лице свого шиді в свої лодоні і цілує. Невміло, встривожено, але ніжно та обережно. Цілує так, ніби невловиме крило метелика, що торкається поверхні озера, створюючи вібрацію на воді та вібрацію в серці Цинге. Уста ледве торкаються, але його шиді все одно від несподіванки втрачає з рук віяло і тепер вже сам обіймає Цінцю за талію обома руками, щоб той нікуди не дівся. І теж цілує. Впевнено, пристрасно, ніби чекав цього пів свого життя, якщо не більше. Язик мов жвава змія проходить до рота власного шисюна і він тільки зараз на секунду задумується як це, напевне, неправильно. Але це неважливо, якщо жалкувати, то точно не зараз, коли та людина, про котру він завжди мріяв, знаходиться поруч, а вуста її цілують твої.

 

Шень Цінцю червоніє та трохи відводить лице. Поки цього не сталося, все могло бути так як є. Але після проходження точки неповернення, чи зможуть вони зберегти спілкування після такої витівки Шеня? Чи зможуть взагалі дивитися один на одного? Чи зможе Цинге взагалі навідувати хоч інколи його? Питання і страх накопичувались мов сніжна куля, що з кожною секундою збільшується, допоки не поглине тебе з головою. А Цинге мов палюче сонце, що одним поцілунком в скроню розтоплює сніг тривоги.

 

Вони не говорять. Це надто важка справа для них обох. Цілуються до самого ранку в обіймах один одного, наче це їх остання ніч, що ніколи більше не повториться. А на ранок вони прощаються палким поцілунком і обіцянкою, що ввечері Цинге знову прийде і розмалює йому ще одне віяло. Цинге витратить весь день на те, щоб сестра навчила його розмалювувати ті кляті речі. І хоча кісточка не меч, він буде старатися, щоб бути й надалі “ідіотом, що важливіший за все”.

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь

Коментарі на “Забуте віяло



  1. У мене чомусь не виходило написати коментар з телефона. Тому я спеціально зайшла з комп’ютера, щоб сказати, що ця робота чудова❤ Ваші ЛюШені такі софтові. Дякую💕