Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

Дещо насамкінець

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

– Йди.

Лорд Рутвен відчинив вікно, що веде прямо в хуртовину. Засніжена земля видалася б йому прекрасною, не мучи його те, що відбувається за дверима. Крики паладинів, що нишпорять по замку. Їхні жорсткі руки з гуркотом відчиняли двері з такою силою, що ті майже вилітали з петель.

Я сказав тобі: йди!

Втрачаючи свою холоднокровність, Август здавався колючим. Можливо, він був розлючений? Або принаймні стривожений. З його широких плечей злетів піджак, який накрив здивовану Хлою з головою («вибач, я не можу запропонувати тобі щось краще»). Чоловік схопив мініатюрне тіло за плечі і посадив леді на підвіконня, не в змозі стримати жалю у своїх очах.

Двері в їхню кімнату, як одни з небагатьох замкнені, швидко були знайдені. Дерев’яну перешкоду  вже мали намір вибити. Удар, удар, гуркіт. З кожним звуком Августу ставало все важче – той почав напівголос промовляти.

Послухай. Не біжи до лісу. Нізащо, зрозуміла? Знайди найближче село, знайди Вінсента.

Черговий удар вивів лорда з себе і той майже встрянув тендітну дівчину, підвищуючи голос.

Пообіцяй, що бігтимеш, доки не знайдеш поселення!

У кімнаті пролунав гучний тріск. Настільки різкий звук, що було незрозуміло: це дверна засувка? А чи тріснуло це скам’яніле серце Августа, коли той побачив чужий смуток? Не чекаючи навіть кивка від жертви цього замаху, Рутвен невинно притулився губами до чужого чола, в ту ж мить виштовхнув Хлою д’Апше з вікна. Не обтяжуючи себе прощальним поглядом, чоловік повернувся  обличчям до “божих посланців”, які вже вдерлися до кімнати.

Із цього моменту  дівчина не знала, що відбувається з Рутвеном; чоловік не знав, чи жива зараз Хлоя. Одне точно: хуртовина за лічені хвилини приховала сліди, а з вікон замку валив чорний дим. Але це не так важливо, адже Август встиг попрощатися.

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь