Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

Глава 4  – Як мені дізнатися, що це не пастка? – Ніяк. У тому й веселощі.

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

Глава 4 

– Як мені дізнатися, що це не пастка?

– Ніяк. У тому й веселощі.

Будинок Єлени Коллінз

 Ранок 8:00. Єлена поснідавши, збиралася на роботу, коли знайшла біля каміну кулон з яскраво-синім камнем. Цей кулон дівчина загубила ще два роки тому і ніяк не могла його знайти. Дівчина дуже зраділа тому що вона його знайшла, адже це подарунок від її найкращої подруги, і вирішила його одягнути сьогодні.

Коли Єлена сіла у свій автомобіль, її не покидало відчуття, що за нею хтось стежив. І так всю дорогу до відділку. Приїхавши вона залишила свої речі у кабінеті та попрямувала до шерифа, щоб запитати, що нового по справі Рейна. Зайшовши до кабінету шерифа вона не побачила його на своєму робочому місці та вирішила дізнатися де він. Через деякий час Єлена знайшла помічницю шерифа Еллі і запитала у неї: Еллі, привіт. А ти не бачила містера Девіса?

Привіт, Єлено. Ні, не бачила. Я розмовляла із сусідом його, містером Форбсом, то він сказав, що не бачив містера Девіса зі вчорашнього дня. І що вони вчора ввечері мали дивитися разом футбол, але містера Девіса не було вдома і на дзвінки він теж не відповідає. На нього це не схоже. відповіла Еллі.

Твоя правда, не схоже. Але думаю, що з ним все добре і що він просто втомився працювати без відпусток. сказала Єлена та пішла до себе у кабінет.

Коли Єлена повернулася у свій кабінет, в неї різко стала боліти голова, як тоді на парковці біля супермаркету. Біль був настільки сильний, що здавалося, ніби голова зараз лусне. Раптом дівчина почула якийсь дивний голос у голові, він говорив, що знайшов їх. Потім дівчина стала бачити картинки: як хлопець з іклами тримає якусь дівчину за горло…

Після цього вона подумала, що є два пояснення цьому: або це вампір, який вбив містера Рейна і він планує вбити ще й дівчину, або ж Єлена божеволіє. 

Попрацювавши трохи дівчина вирішила поїхати додому. Коли Єлена вийшла з відділку в неї знову здавалося ніби за нею хтось стежить. Приїхавши додому вона вирішила прийняти холодний душ, щоб освіжитися після важкого дня. Після душу дівчина переодяглася в домашні спортивні штани чорного кольору та сіру футболку зі знаком улюбленого персонажа “Марвел”, а на плечах в неї був світшот теж сірого кольору.

Тим часом Дін і Сем були вже майже біля дому Єлени. Сем нагадав братові, щоб він не провокував дівчину і вів себе спокійно. На що Дін піднів руки і сказав, що він самий спокій. А Сем лише зітхнув і попередив, що говорити буде він, а брат погодився і сказав: Прапор в руки, командире.

Постукавши у двері, Єлени відчинила хлопцям і сказала: Проходьте до вітальні, я зараз підійду.

Зайшовши Дін звернув увагу, що в дівчини футболка із знаком зірки одного із персонажів «Марвел». І чомусь подумав, що вона полюбляє комікси та фільми про супергероїв. Так воно і було.

Сем і Дін посідали на диван і стали вирішувати з чого почати говорити. Сем відповів брату, раз перемовини буде вести він, тому і вирішувати буде теж він. І тут Єлена повернулася та запитала у них: Ви голодні? Чи може вип’єте чогось? Кави, води, чаю?

Мені кави, будь ласка, а Сему зелений чай. ласкаво попросив її Дін.

З цими словами вона пішла на кухню за напоями. Через кілька хвилин дівчина повернулася вже з чашками зеленого чаю та кави і подала їм. Єлена з чашкою кави сіла навпроти них у крісло.

І так, почну я. Сьогодні виявилося, що зник шериф. Зі вчорашнього вечора. Він зі своїм другом мали разом дивитися футбол, але його не було вдома і на зв’язок він теж не виходить. почала розповідати дівчина.

Можливо він зникав раніше? запитав її Дін.

Ні. Це для нього не характерно. Він хоч і працює без відпусток, але щоб от так різко зникати, то ніколи. відповіла дівчина. І взагалі після вашого приїзду все змінилося. Ви зі своїми вампірами і вервульфами. То за мною хтось стежить. То ще щось…  додала вона.

Ми розуміємо, що це як грім серед ясного неба, але це правда. І ми хочемо тобі допомогти. зазначив Сем.

Добре. Краще перейдімо до справи. Який ваш план? прямо запитала дівчина.

Єлено, перш ніж ми розповімо наш план, тобі варто знате ще дещо. сказав молодший брат, а дівчина різко напружилася.   Ми тут через мої ведіння про тебе. Ти людина з надприродними здібностями. Ми вважаємо, що ти відьма. І ми тут аби тобі допомогти. продовжив Сем.

Ахах, і ви туди ж! Та скільки можна! Всі хочуть мені чимось допомогти. Зрозумійте мені не потрібна нічия допомога. намагалася їх переконати Єлена.

Якщо чесно я не дуже хочу мати з тобою справу, але варіантів більше немає. Ми намагаємося врятувати тобі та твоїй сестрі врятувати життя.  І взагалі, ти становиш небезпеку для суспільства. Не змушуй нас переходити до крайнощів, які тобі не дуже сподобаються. втрутився Дін, але потім пожалкував про сказане.

Ти мені погрожуєш в мене вдома? Хм, сміливо.  Дін, ти напевно забув, то я тобі нагадаю одну річ: я можу вас здати поліції. відповіла Діну дівчина.

Дін, ти тільки погіршуєш наше становище, помовчи. – звернувся Сем до брата. Єлено, послухай, ми справді хочемо тобі допомогти. Я тебе розумію, бо був у подібній ситуації, не відштовхуй нас. Ми маємо достатньо ресурсів та зв’язків, щоб вияснити, які саме в тебе здібності і як їх контролювати. Просто обміркуй все і сповісти нас як приймеш рішення. сказав Сем, рятуючи ситуацію.

Трохи заспокоївшись після цієї суперечки, Сем подумав, що йому з братом краще піти зараз і залишити Єлену, щоб вона могла все обдумати. Прощаючись Дін та Сем звернули увагу на кулон який лежав на полиці: Незвичний кулон. зазначив Дін.

Так, це подарунок від подруги. з усмішкою сказала дівчина.

Дуже гарний. І Єлена, будь ласка, подумай. Хоча б заради сестри. виходячи з будинку сказав Дін.

Добре, я подумаю. І на майбутнє, маніпуляцію із сестрою більше не використовуйте, заради свого ж блага. Бувайте! відповіла хлопцю Єлена і попрощалася.

Випровадивши гостей, Єлена вирішила зателефонувати сестрі, щоб дізнатися як почувається Мей. Чесно кажучи, Мей її не хвилювала взагалі, але вона поважала друзів Ребекки, тому намагалася бути більш доброзичливою. Хоч і подруга сестрі їй не дуже подобалася, Єлена вважала, що Мей не заслуговує на таку подругу, як Ребекка. Підстав так вважати було більше, ніж достатньо. До прикладу, Мей приймала Ребекку, як належне, Мей не цінує самовіддачу подруги, неодноразово вона надавала перевагу іншим друзям, які насправді не дружили з Мей.

Ало, Бекс, ти вже вдома? А як ти, як Мей? запитала Єлена у сестри.

Привіт, так я вдома. Я відносно добре, а от Мей не дуже. Вона закрилася в себе у кімнаті та не хоче розмовляти зі мною, після того, як приходили Сем і Дін. відповіла Ребекка сестрі.

Ну враховуючи, що з вами сталося, то її реакція цілком адекватна. Їй потрібен час, не тисни на неї.  А на рахунок тих хлопців: чого вони приходили, що казали? продовжила дівчина.

Може й так. Вони запитували чи ми щось знаємо про того хлопця і чи будемо заявляти на нього.  І сказали, що в разі чого можна дзвонити їм. А так більше нічого. відповіла Бекка.

Чорт! Більше з ними не розмовляйте без моєї присутності. А якщо будуть задавати питання знову, то кажіть, що не будете розмовляти без адвоката.  наказала їй старша сестра.

Єлена, я можу вирішити сама, з ким мені розмовляти, а з ким ні. Ти все драматизуєш, як завжди. Ти надто багато на себе береш. Тобі не здається? зазначила молодша.

Повір, цього разу я не драматизую.  І ні, мені не здається. І враховуючи, що сталося, то це вирішувати буду я, поки не переконаюся, що все владналося.  Я намагаюся тебе захистити, а ти мені отак дякуєш. промовила Єлена.

А ти вже вирішила, що подаруєш Мей на день народження? перейшла на іншу тему Ребекка, не виявляючи бажання далі розмовляти на цю тему.

Так, я подарую їй альбом, який вона зможе сама розписати його, вклеїти туди фотографії. До речі, на котру годину святкування? відповіла їй сестра.

О 15:00 ти маєш вже бути на місці з букетом і подарунком. констактувала Ребекка.

Ох, як я не люблю ці святкування. Добре, буду в 15:00. зітхаючи сказала дівчина.

Закінчивши розмову дівчата, повернулися до своїх справ. Ребекка готувала вечерю, а Єлена планувала дивитися серіал. Єлена не могла закінчити дивитися серію, бо її думки були зовсім про інше. Вона стала обмірковувати пропозицію Вінчестерів та Кроулі. Її цікавило те, чому Король пекла сказав, що Сему і Діну не варто знати про їх знайомство. Хоча сам сказав, що вони друзі. Дівчина запідозрила, що з ними щось не так. 

З одного боку Вінчестери, мисливці на нечисть сказали, що мають достатньо ресурсів, щоб дізнатися, що з нею відбувається і хто вона насправді. А з іншого, Кроулі, був досить переконливим теж, тим паче він точно знає як користуватися магією, здавалось Єлені.

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь