Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

Розділ 2

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

Викладаю цю роботу також на сайті https://archiveofourown.org/ під ніком Leprikonus

____________________________________________________________

У будинку голови клану було досить затишно. Мікото провела нас на другий поверхні до кімнати Ітачі і сказала, що покличе на обід.

На перший погляд та і на другий теж, кімната Ітачі була, ну, не дитячою. Навіть у мене були якісь іграшки. А у мого кузена тільки полиці з книгами. Чи вміють діти його віку читати? Не знаю. Я вмію тільки тому, що, по суті, мені вже більше 25 років, і Система, – дякую їй за це, – завантажила мені в голову знання японської.

Повно книжок, і ні однієї іграшки. Дивний набір для дворової дитини. Хоча якої дворічної… Система, скільки Ітачі років?

[«На даний момент Учиха Ітачі у віці 1 року і 2 місяців. День Народження: 9 червня». ]

Він на пів року молодший за мене. І на нього вже такий тиск? Тільки не кажіть, що він уже ці книги читає. Я підійшла до полиць. Будда змилуйся, що вони сюди понаставляли? Яка політологія? Яка економіка? А це що? Книга про волю вогню? Я відкрила випадкову сторінку і подивилась, що там написано.

А написано там було цікаво і дуже незрозуміло. В одному абзаці кажуть, що воля вогню – це сила для захисту селища та його жителів, а в наступному – що це сила для захисту дорогих тобі людей; в ще одному абзаці пише, що воля вогню для збереження майбутнього наших дітей. І десь в кінці завершується тим, що воля вогню – наше все, вся Коноха – наша сім’я, і всі наші життя будуть покладені, аби її захистити.

Бляха, хто дає дітям таке читати? Хіба Ітачі не малий, для такого?

Я озирнулась на Ітачі: він слухав якусь казку мого брата. Хм, що мені з книжкою робити? Поставивши її на полицю так високо, як змогла, пішла до хлопців.

Коли я до них підійшла, Шисуі зупинився і повернувся до мене. Ітачі теж повернувся, але його зацікавлений вираз обличчя, який був під час розповіді мого брата, зник, змінившись на більш сором’язливий. Я посміхнулась йому і простягнула руку для привітання. Не зразу, але він її потиснув.

– Я – Сецуко, а ти Ітачі, так?

Він мугикнув і кивнув. Досі я дивувалась, що він занадто розвинений для такої малої дитини, але все таки десь прогрес, а десь затримка. Можливо, він так старався швидше навчитись ходити, що тепер у розмовах та проявах емоцій трошки затримався? Я думала, діти у його віці куди більш емоційні, однак він поводиться так, ніби не впевнений, яку саме емоцію показати. Наприклад, зараз він уже десь хвилину над чимось розмірковував, і тільки після цього несміло посміхнувся. Нічого, спілкування з однолітками допоможе йому це наздогнати.

Я повернулась до Шисуі:

— Блате, лозповідай далі.

День пройшов якось швидко. Спочатку Шисуі розповідав казки і легенди, потім, ми пообідали, а потім – знову казки. Повинна сказати, це було круто. В брата талант перетворювати оповідь в театр одного актора. Ітачі дуже сподобалось. Мені теж.

З іншого боку, Шисуі викликає у мене багато питань. Чи то всі генії такі? Він з першого разу все запам’ятовує, спокійний, відповідальний. Хіба діти в чотири роки такими бувають? Це результат виховання? Чи через те, що він вундеркінд? Системо, як мені подивитись статус Шисуі?

[«Для перегляду статусу іншого персонажа або користувача, монстра чи артефакту, необхідно зосередитись на ньому та дати команду Огляд». ]

Ім’я: Учіха Шисуі

Рівень: 5

HP: 100% / 100%

CP: 100% / 100%

Що це таке!? Чого так мало!? Системо! Покажи повне вікно!

[«Це вся інформація доступна для перегляду. Я не можу показати характеристики тих, у кого немає системи». ]

Тобто, я єдина на кого ти впливаєш? Як це взагалі?!

[«В цьому світ і ніхто крім Вас не може користуватись системою, тому і я не можу систематизувати їх показники». ]

Тобто крім мене тут всі нормальні люди, і тільки я залежу від цифр?!

[«Скоріш Ви єдина, хто ні від чого не залежить. В світі Наруто, як і в будь якому іншому світі, є певний «сценарій», в якому закладено майбутнє. Люди без системи не можуть впливати на цей «сценарій».]

Інакше кажучи, якщо я нічого не буду робити, то і нічого не зміниться?

[«Ваше непряме втручання може змінювати деякі дрібні речі, але для зміни «великих подій» необхідне Ваше безпосереднє втручання». ]

Так, добре, треба заспокоїтись. Тобто, якщо я не буду дуже сильно лізти, то і сценарій не дуже зміниться.

Так, тоді розберемось з хронологією.

– Системо, у тебе є блокнот, чи щось типу Microsoft Word?

Переді мною з’явилось вікно з чистим листом. Вау, а калькулятора випадково немає? Поруч з листом з’явилось вікно з калькулятором. Ого, Системо, ти крута!

[«Дякую, Сецуко. Для довідки, у мене є також Excel, PowerPoint та Access».]

Тебе що, Microsoft створювали? Не знаю, правда, навіщо вони мені, але нехай буде. Добре, що Шисуі на мене не дивиться, бо вираз мого обличчя можна описати, як крайній ступінь здивування. Звертаючи увагу на те, що бачити вікна системи він не може, у нього може з’явитись багато непотрібних питань.

Я зосередилась на пустому листі. Як би мені на ньому писати? О! На листу з’явився рядок тексту, який в точності цитував мої думки. Я знову зосередилась і надрукувала:

[«Хронологія:

Напад Дев’ятихвостого – приблизний вік : 5 – народжуються Саске і Наруто

Різня Учіха – приблизний вік : 12 – 13 – смерть Шисуі

Напад Орочімару – приблизний вік : 17 -18

Таймскіп – приблизний вік : 17 – 21

Напад Пейна – приблизний вік : 20 – 22» ]

Угу, і що тепер робити? З нападом Обіто і Дев’ятихвостого я нічого не зможу зробити: мені на той момент буде 5. Єдиний спосіб щось змінити – це попередити Хокаґе. Хокаґе навряд послухає п’ятирічну дитину. Можливо, треба відправити йому листа з інформацією. Але знову: єдине що я зможу – це дати інформацію, а вони вже самі будуть вирішувати. Можливо, якщо Мінато послухає, якщо виживе — це може зламати канон, але мені вже якось байдуже. Я з того самого моменту як прокинулась в цьому світі, дійшла до тієї самої точки відчаю, коли вже на все байдуже. Цікаво тільки, чому у мене Шарінґан не пробудився від таких новин?

[«Шарінґан недоступний до закінчення Режиму Навчання. Оскільки умови для його отримання вже виконані, Шарінґан буде активований зразу після закінчення Режиму». ]

Як це взагалі працює? Я пережила певний рівень стресу, а Шарінґан відкриється потім?! А як же інші рівні Шарінгану?

[«Для отримання більш розвинутого Шарінгану необхідний певний рівень стресу.

До отримання необхідного стресу, Шарінган буде прокачуватися як звичайна навичка».]

Добре, припустимо. Але, продовжуючи мої перервані думки, – я з докором подивилась на Системне вікно, – якщо весь сценарій буде зруйновано, то так тому і бути, піду за новим. Можливо, навіть щось змінитися на краще. Сподіваємось на ліпше, готуємось до найгіршого.

На наступний день зранку я попросила Шисуі тренувати мене.

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь

Коментарі на “Розділ 2