Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

Глава 1: Малюк намагається бути жорстким

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

Коли Санс прокинувся вранці, йому знадобилося кілька хвилин, щоб зрозуміти, що це зовсім не ранок. Кімната була освітлена слабким, білим світлом, яке, мабуть, було місяцем. Це була середина ночі. Йому знадобилося ще кілька секунд, щоб зрозуміти, що його розбудив звук ключів, що з дзвіном відчиняють вхідні двері, який незабаром змінився на звук чиїхось кроків, що заходять всередину будинку.

Відчуваючи щось на кшталт захисного рефлексу, Санс змусив себе піднятися з ліжка і визирнути через прочинені двері. Він сумнівався, що грабіжники використовуватимуть ключі, але краще перестрахуватися, ніж потім шкодувати, правда? Його сумніви незабаром виправдалися, коли Санс побачив свого батька, Гастера, що повільно знімає своє пальто. Він виглядав стомленим, коли пройшов далі в глиб будинку, майже як зомбі, але Санс не міг змусити себе відчувати жалість. Двері були відчинені лише на крихітну щілину, достатньо, щоб спостерігати за тим, що відбувається зовні, але не настільки, щоб Гастер помітив його, проходячи повз кімнату Санса, прямуючи до спальні Папіруса. Їхні кімнати знаходилися прямо в метрі один від одного, так що Санс міг легко чути, як Гастер відчиняє двері кімнати брата, шепочучи: “Паппі, я вдома,” – після якого слідує втомлений, але радісний писк маленького скелета.

Санс знав, що в ту секунду як Гастер зачинив двері в кімнату Папіруса, він попрямував до його кімнати, проте перш ніж батько зробив другий крок, Санс зупинив його різким захлопуванням дверей, відразу замкненої зсередини. Не гаючи часу, скелет побрів назад до свого ліжка, даючи собі впасти на неї з бурчанням. Він не хотів бачити свого батька. Він не хотів розмовляти з ним. Проте Гастер мав інші плани.

Тихо постукаючи у двері, він покликав Санса на ім’я. “Я вдома,” – сказав він, голос звучав втомленим.

“вау, який сюрприз,” – прошипів у відповідь Санс, – “яка честь з вашого боку зробити нам візит.”

Цього разу його батька не було вдома близько тижня, зателефонувавши лише один раз, щоб сказати, що цієї ночі його не буде вдома. Він упустив момент, не кажучи своїм синам, що його не буде вдома наступні шість ночей теж. Але насправді це не було такою великою несподіванкою.

“Пробач, Санс…”, – він почув зітхання батька, перш ніж той, зважаючи на все, пішов у свою кімнату.

Санс був ситий по горло цими вибаченнями. Йому набридла постійна відсутність батька вдома. Йому набридло бути змушеним постійно перебувати наодинці з Папірусом, доводячи проводити весь свій вільний час піклуючись про свого брата. Звичайно, він любив свого дрібного бро, але йому було 15, чорт подери, він просто хотів трохи часу для себе. Але щоразу, коли Гастер їхав на роботу, він був відсутній годинами, днями, інколи ж навіть тижнями.

Не буде нічого дивного, якщо, коли Санс прокинеться, його батька знову не буде. Насправді, набагато більшим подивом було те, що цього так і не трапилося, коли Санс вийшов зі своєї кімнати на кухню, все ще в полу-сні. Гастер уже підвівся і готував сніданок на всіх трьох. Скелет мовчки пройшов і сів на край столу, випалюючи Гастера поглядом. Їжа пахла біса добре, він не міг цього заперечувати. Зазвичай готував Санс. Іноді Папірус, але жоден з них не був найкращій у приготуванні, і врешті-решт це закінчувалося ледь їстівною кашею. Найчастіше вони просто замовляли піцу.

Папірус вбіг на кухню майже рівно тоді, коли Гастер поставив на стіл три тарілки з їжею. У той час як його бро сів на протилежний кінець столу від Санса, їхній батько вважав за краще сісти збоку між двома своїми синами.

Їжа не тільки добре пахла, а й виглядала чудово. На тарілці лежали сосиски, яєчня та трохи бекону. Напевно більше, ніж згорілі тости, які готував Санс.

“ЦЕ ВИГЛЯДЕ ВЕЛИЧЕ, ТАТО!!!” – радісно вигукнув Папірус, – “Я ДУЖЕ СУМУВАВ ПО ТОБІ, ТАТУ !!!”

“Я теж сумував за тобою, Паппі,” – засміявся Гастер і відкусив частину яєчні. Санс зробив теж саме. Це було чудово на смак, але він не сказав жодного слова. Папірус і так уже був досить милий з їхнім батьком, навіть добрішим, ніж той, мабуть, заслуговував. Але ким би він був, якби зруйнував таке чарівне хвилювання свого молодшого брата?

“САНС ТОЖЕ СУМУВАВ ПО ТОБІ, ЗНАЄШ” – пробурмотів маленький скелет після короткого мовчання. Він вже зрозумів, що сам Санс не скаже про це і навіть після того, як його брат уже сказав за нього, він не зізнається. Але й не заперечує також. Санс просто продовжував запихувати їжу в рот, уникаючи вимушеності щось сказати.

“… Я радий це чути,” – Гастер усміхнувся Папірусу, хоч це і виглядало натягнуто.

Вони продовжили балакати про школу та роботу. Отже, їхній батько застряг у своїх дослідженнях у лабораторії, і тому його так довго не було. Ліниві виправдання. Санс не брав участі у їхній розмові, продовжуючи мовчки снідати. Так було доти, доки Папірус не згадав про свою поїздку з усім його класом початкової школи.

“ВОНИ ПРОСЯТЬ БАТЬКІВ ПРИЄДНАТИСЯ І ДОПОМОГТИ СПОСТЕРІГАТИ ЗА НАМИ,” – пояснив він, його голос злегка змінився на молюбу, – “І Я ПОДУМАВ, МОЖЕ ТИ МОЖЕШ ПРИЙТИ…”

Тоді Санс і не зміг стриматися, випустивши короткий смішок у кулак. Почасти це було щирим подивом. Переважно це була його ненависть до батька.

“так, ніби він взагалі збирається бути вдома,” – посміхнувся він, після чого зустрівши сердитий погляд від Папіруса. Йому було трохи шкода псувати їх веселий настрій, але він мав рацію, правда?

Гастер лише зітхнув, ігноруючи коментар Санса.

“Пробач, Паппі, але я не можу точно сказати, чи буде в мене час,” – підтвердив він точно те, що Санс уже сказав уголос. Папірус видав явно розчароване зітхання, але за секунду повернувся до свого звичайного щасливого вигляду.

“ЗНАЧИТЬ, МОЖЛИВО, В ІНШИЙ РАЗ!!” – Сказав він, закінчивши над своїм сніданком. Не сказавши куди, він вибіг із кухні і повернувся через пару хвилин, уже зібраним до школи. –”Я ПОВИНЕН ВСПІТИ НА СВІЙ АВТОБУС!! ДО ЗУСТРІЧІ, ТАТУ!”

Усміхаючись від гордості, Гастер спостерігав, як його молодший син вийшов з дому. Йому лише дев’ять років, а вже такий відповідальний. Його погляд незабаром перемістився на Санса, який все ще пхав у себе їжу, повністю ігноруючи присутність Гастера.

“Хіба ти не повинен прямувати до школи теж?”, – сказав він з ноткою суворості в голосі, але здебільшого просто з любов’ю. Він справді був просто радий знову провести час зі своїми синами.

“так, звичайно, плювати,” – пробурмотів Санс встаючи, прямуючи в свою кімнату за рюкзаком, перш ніж він, теж, покинув будинок. Зазвичай він проводив шкільний час гуляючи містом, або просто вдома, але іноді зі школи дзвонили на домашній телефон, коли скелет не відвідував заняття. Йому пощастило, що вони не мали особистого чи робочого номера Гастера, але цього разу він був якраз удома. Отже, якщо вони зателефонують сьогодні, Гастер дізнається, що Санс не відвідує заняття.

 

 

Санс зі стогоном сів у класі, ігноруючи коментарі інших учнів та вчителів про те, як рідко він з’являється. Так, що ж, лише один доказ того, як рідко його батько буває вдома. Він справді ходив до школи лише тоді, коли треба.

Він швидко наздогнав навчальний матеріал, який пропустив за цей тиждень. Це, правда, не так складно. Вони вчили те саме, знову і знову, протягом кількох тижнів. Невже так важко зрозуміти базову математику, що доводиться повторювати кілька формул сотні разів, перш ніж хоч щось усвідомити?

Урок був занадто довгим, нудним, і марним як завжди, так що Санс був дуже радий, коли він закінчився. Зазвичай він ішов забирати Папса зі школи, після чого вони прямували додому і замовляли піцу або готували їжу. Але він припустив, що Гастер, мабуть, уже подбав про це. І чесно кажучи, йому вже набридла компанія батька на сьогодні, тому замість того, щоб піти додому, скелет вирішив попрямувати до самого серця міста.

Вони не жили в настільки величезному місті, але все одно досить великому. В основному його населяли монстри, але було й багато людей. Виразно достатньо. Санс не ненавидів людей, але… іноді вони ставали занадто негативнішими у бік його раси.

Скелет не зовсім був певен, куди піти чи чим зайнятися. Він забув скласти гроші, і взагалі щось, поспіхом виходячи з дому. Він і так уже зрадів, знайшовши в рюкзаку старий зошит і олівець, щоб учитель не вичитував його за те, що він нічого не приніс. Але, крім цього, в сумці нічого не було. Декілька порожніх цукеркових фантиків і пачка серветок. Хах, дивно. Коли він їх упакував? У нього навіть немає носа.

Безцільно прогулюючись містом, він подумав, щоб зателефонувати своїм друзям. Оу. Точно. У нього їх не було. Він насправді практично не мав вільного часу. Більшість часу він просто проводить будинки з Папсом. За винятком тих випадків, коли той у школі. Проте, звісно, ​​нікого його віку теж не було, бо… Ну, вони були в школі.

Крім того, він забув свій телефон удома. Прокляття!

Мабуть, це означало, що він просто продовжить тинятися. Можливо, він знайде якісь нові місця. Місця, де він міг би подрімати, або просто побути на самоті. Зрештою, Санс знайшов невеликий провулок, який, здавалося, вів до досить мізерного району. Всі будинки виглядали старими і занедбаними, і він не міг уявити, щоб хтось там жив. Все-таки, він мав розкіш жити в пристойно великому будинку. Він повинен визнати, що незважаючи на те, як рідко Гастер буває вдома, він приносить досить великий дохід у сім’ю .

Санс з цікавістю тинявся довкола, гадаючи, чи живе тут хтось взагалі. Квартал здавався досить порожнім, принаймні, доти, доки він не почув шипляче цокання язиком, що линало з маленького провулка між будівлями. Негайно, здивований Санс повернувся на джерело шуму, де побачив два монстра і людину, що стояли, притулившись до стіни.

“Ви тільки гляньте хто тут стоїть,” – заговорив чоловік з фальшивим спокоєм. Два монстри, один колоподібний із дивними шипами на його голові, і єдиним оком, і другий як безглуздий величезний тарган. Обидва з розміру Санса, якщо навіть не менше, проте здавалися на пару років старшими за нього. І п’яні. Припускаючи по розкиданих землі порожніми, і частково пролитими пляшками.

Хоча Санс завжди вважав себе досить добрим бійцем, він був трохи наляканий. Він ніколи не вступав у бійку. Він ніколи не був побитий. Він завжди хотів вплутатися в прочуханки, бити людей, бути сильним і жахливим, і чорт візьми, його магія була досить потужніша порівняно з магією інших монстрів. Але Санс ніколи не був з тих, хто починає чублення або вплутувався в них. Тепер він опинився в ситуації, коли йому, можливо, доведеться зіткнутися з кулаками. Він мав бути схвильований, у захваті, але йому було страшно. Звичайно, бій віч-на-віч міг би бути забавним, якщо він постарається, але їх було троє проти нього, до того ж вони були набагато старші!

“Я-я якраз збирався піти …,” – пробурмотів Санс, його слова ледве злетіли з губ, коли він розвернувся, щоб піти, тільки заради того щоб наступити на щось кругле і впасти обличчям на землю. На що б він щойно не настав, воно згодом зникло, так що це, мабуть, була якась магічна атака одного з монстрів. Коли паніка охопила Санса так само раптово, як він звалився на землю, він відчув, як магія наростає в ньому і збирається в його лівому оці.

Чиясь нога наступила йому на хребет, сильно натискаючи.

“Ну-ну, чому так рано йдеш?” – Сказала людина, майже заспівавши, і о боже, Санс нікого не обдурить, якщо постарається зробити вигляд ніби він не обмочиться в штани прямо зараз, якщо скелети взагалі можуть мочитися.

“що ви від мене хочете?” -Санс заскулив, намагаючись змусити себе звучати агресивно, злісно, ​​але в нього не зовсім вийшло.

“Що ми хочемо? Ох!” – Людина почала сміятися, два монстри приєдналися до нього. Він напевно у чомусь їх перевершував, що було незвичайно. Найчастіше, якби були невеликі групи людей і монстрів, саме монстри отримували панування. Зрештою, саме вони мали магічні атаки, і навіть часто фізично небезпечні риси. Однак ці двоє не виглядали дуже сильними чи міцними. Санс не був відзнакою також. Принаймні не зовні.

“Чесно кажучи, ми просто хочемо повеселитися,” він міг відчувати, як людина нахиляється вниз, одна нога все ще важко тисне на спину Санса, коли він витягнув руку щоб поплескати скелета по голові. “І ти, мій маленький друже, прийшов якраз вчасно.” Щоб підкреслити його слова, один із монстрів, величезний тарган, з розмаху штовхнув Санса по ребрах.

Не в тому місці, не в той час, так?

У пориві самооборони, Санс відчув, як усередині нього закипіло ще більше сили, і він махнув рукою, коли темно-синя магія оточила людину. Гравітація навколо нього змінилася, відкинувши його від Санса до однієї стін навколо них, забравши круглого одноокого монстра із собою.

Не гаючи часу, скелет піднявся на ноги і побіг, не звертаючи уваги на людей “Схопіть цього виродка!” за ним. На жаль, він не просунувся надто далеко, майже відразу підсковзнувшись на тій же чортовій магічній атаці. Він хотів підвестися, але перш ніж Санс встиг, чоловік наблизився до нього. Його волосся було суцільним хаосом, але в основному він був гаразд. Монстр, якого він затиснув між собою та стіною, отримав удесятеро більше, і виглядав не так добре. Не звертаючи на це уваги, людина схопила Санса за комір, притискаючи його до стіни. Людина тиснула на його горло, перекриваючи будь-який доступ до повітря, заодно і блокуючи шлях своєї магії до ока, де Санс збирав її щоб використовувати.

Лайно. Лайно лайно лайно, це було погано.

“Ти, викидень, думаєш, що можеш зв’язуватися зі мною?” – гаркнув чоловік, плюнув Сансу в обличчя. Скелет міг зрозуміти, що той хотів сказати більше, але перш ніж це сталося, хватка навколо нього раптово ослабла, і, як купа ненадихнених кісток, він упав на землю замруживши очі від болю. Що за хуйня щойно сталася?

Він не міг сказати, скільки часу він провів там, лежачи на землі, намагаючись прийти до тями. Але, мабуть, не менше кількох хвилин, бо коли він знову розплющив очі, він побачив цих самих трьох, які щойно знущалися з нього, тікаючи. Виглядали вони, мабуть, у сказі. Що їх відлякало, то це три інші монстри, один з яких голосно кричав: “Так! Валіть звідси!” і “Тримайтеся подалі від нашої території!” – одне за одним. Схоже, це була якась примара. Він виглядав як щось подібне до того самого енергійного, набридливого фантомного дівчиська… чи пацана? Не зовсім упевнений, але з його школи.

Поруч із ним стояв високий, дуже високий, волохатий монстр з великими рогами, і ще один, що був страшенно схожий на людину, тільки повністю зроблену з вогню, з парою чорних крутіх окулярів і в шкіряній куртці. То вони його врятували?

Піднявшись, Санс мимоволі випустив болісний стогін і був змушений притулитися до стіни на кілька секунд, перш ніж відновити рівновагу. Чорт, він не повинен бути в такій поганій формі від пари стусанів, його взагалі майже не побили.

В той же момент, як скелет видав стогін, високий пухнастий монстр повернувся до нього. Дивно, але його очі були сповнені турботи, і занепокоєння, як очі батька, може навіть більше матері.

“У тебе все гаразд?” – спитав він, підходячи до Санса і опускаючись на коліна, щоб бути з ним на рівні очей. Його голос був низький, але лагідний. Двоє інших монстрів, здавалося, теж помітили його. Мабуть, вони навіть не бачили його, або, принаймні, не звертали уваги до цього моменту.

“Блять, ти ще один з них!?” – прогарчав примара, намагаючись виглядати злим, але це звучало більше так, ніби він був схвильований тим, що в нього є ще одна жертва, з якої можна вибити лайно, і на мить Санс так злякався , що енергійно замотав головою.

“…Що ти тут робиш?” – спокійно запитав третій з них, вогненний монстр, – “Ніхто зазвичай не приходить сюди, крім коли вони шукають неприємностей”

«отже ви… саме за цим і прийшли?» – Санс запитав у трьох з них, повільно приходячи до тями.

“Ніщо не зрівняється з хорошим побиттям!” – сказав примар, помітно повеселівши, і хоча інші ніби не заперечували проти нього, все ж здавалося, що примарі це приносить задоволення більше, ніж ним.

“Але справді, тобі слід повертатися додому. Хіба твої батьки не турбуються про тебе?” – Обличчя Санса викривилося від слів вогняного монстра. Ким, до біса, він себе уявив? Як він може розмовляти з ним, наче він маленька дитина?
“кого нахуй хвилює, що думає мій батько,” – виплюнув він, раптово відчувши себе дуже маленьким.

“Ну, мене не хвилюють проблеми з твоїм татком, але зараз правда не безпечно в такий час. Іди додому.”

“я не дитина, недоумок!”

Настала раптова пауза, миті мовчання, перш ніж примара вибухнула сміхом.

“Звичайно, слюнтяй! Скільки тобі взагалі, типу одинадцять? О боже, який великий чоловік!” – Вив він між сміхом. Двоє інших не приєдналися до його сміху, але й не зупинили його.

“мені п’ятнадцять”, – прошипів Санс крізь зуби, і майже відразу ж пожалкував про свої слова, як тільки він їх сказав. Про що він тільки думав? Може йому й не одинадцять, але боже, порівняно з ними, він все ще був  малюком.

“Ух ти! Мені дуже шкода, я не знав, що розмовляю зі старшими! Поважайте старших, вірно?” -Примара просто не могла перестати дражнити його, і чорт, Сансу було неймовірно соромно.

“плювати,” – пробурмотів він, зрештою, – “йди нахуй.”

Він пішов, відчуваючи себе жахливо і збентежено, і щире ..- “Безпечної дороги!” – від волохатого монстра, зовсім не допомогло йому.

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь

Коментарі на “Глава 1: Малюк намагається бути жорстким