Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

Глава п’ята

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

– Як твої успіхи в фортепіано? – спитав Гейбел, порушуючи тишу.

– Ну я вже знаю основу. Вчитель сказав далі потрібна лише практика… – Тихо промовила дівчинка.

– Ти молодець. – долучився до розмови Райан.

– Як фехтування, Гейбел? – запитала на цей раз Лотті.

– Та добре в цілому, нема нікого хто мені б програв!

– Та невже? – з усмішкою запитав Райан.

– Так! Не віриш? – драматично приклавши руку до серця і здивувавшись, запитав молодший.

– Тобі вірити – себе не поважать… Хвалько.

– От так ти до брата! Я викликаю тебе на дуель! – продовжував розігравати сценку Гейбел. Аж ось почувся сміх десь поряд.

– Хах, Ти зараз аж заплачеш для правдоподібності! – сміялась Лотті.

– І коли ж дуель? Чи боїшся?

– Хоч зараз!

– Хто так робить? А рукавичка? Куди дивляться ваші викладачі з фехтування… – нізвідки з’явився батько, оперся на спинку стільця Лотті. – Чого сидим? Дуель де?

Хлопці здивовано переглянулись, але встали і попрямували до тренувального поля.

– Чого сидим? Не цікаво?

– Дуже! Побігли! – не так часто з батьком можна було говорити так вільно, проте Лотті швидко розслабилась і, сміючись, побігла за братами.

***

Дівчинка споглядала дуель братів з увагою.

– Цікавишся фехтуванням, Лотті? – запитав батько, не відводячи очей від синів.

– Не те щоб дуже… Виглядає красиво, а ще це корисно. А ще це дуже схоже на танець! – схватившись за нитку розмови, як виправдання щоб відволіктись, сказала вона.

– Пхах, вперше чую подібне порівняння. Як твої уроки фортепіано?

– Все добре…

– …

– …

– Як … мама?

Після фрази що зірвалась з її вуст, тиша стала ще напруженішою.

– Усе добре.

– …

– …

До кінця дуелі вони так і просиділи в повній тиші.

Хлопці вже на порядок втомились, але програвати перед сестрою і батьком не хотів ніхто. Але одним швидким рухом Райан таки зміг вибити меч з рук брата.

– Ну що, непереможний? – всміхнувся хлопець.

– Вражає. Потім навчиш цьому прийому? – яким би впертим Гейбел не був, але фехтування любив усією душею, впустити шанс чомусь навчитись він вважав тупістю.

Брати повернули голови на «глядацький зал» в очікуванні реакції, але там атмосфера була погірше ніж між хлопцями під час дуелі.

– Непогано Райан, ти також Гейбел, – знову холодний тон. Чоловік пішов навіть не обертаючись.

– Щось сталось? – поцікався у сестри Гейбел.

– Я все зіпсувала! – кинулась в обійми брата в сльозах дівчинка. – Я така дурна! Чому я не могла мовчати?!

– Ей-ей, подивись на мене. Ми тут, все добре! – посміхнувся Райан, змахнувши сльози дівчинки. – Пішли на кухню, щось стащим? – хитро блиснув очима старший.

– Чур шоколадки мої! – засміявся Гейбел.

– Ей! Ти ж не любиш шоколад! – надулась сестра.

***

Тиша бібліотеки порушувалась періодичним перегортанням сторінок книги.

– Чорт його забирай…

***

Сьогодні Лотті прокинулась доволі рано, покоївка ще не заходила в її кімнату. Було чути лише спів пташок під вікном. Дівчинка обожнювала такі ранки.

– Можна ще трошки полежати… – потягнувшись пробуркотіла вона і лягла знову.

– Підйом! – пролунало прямо над вухом.

– Гейбел! Не лякай так! – кинувши в нього подушку, прокричала Хайлотта. – От що за нахабність!

– Скоро буде свято, може через тиждень треба танці практикувати, ти ж не хочеш віддавити ноги Райану?

– Яке ще свято, зачекай?

– Батько вирішив офіційно призначити Райана своїм наступником.

– Чому так швидко?

– Гадки не маю! – вже виходячи з кімнати крикнув хлопець.

***

Лотті завершувала приготування. Сьогоднішній колір дня блакитний!

– Ну яка ж я красива! – розглядаючи себе в дзеркалі милувалась вона. Як раптом почула двері, що відчинились.

«Не кімната а двір прохідний, о Богине, що за день!» – закотила очі дівчинка.

– Ти на сьогодні маєш плани?

– Тату? – останній рік батько холодніше відносився до дітей. Раніше все було інакше… А зараз Герцог знову почав потроху ставати тим татом, якого Лотті пам’ятала з дитинства. Це хоч і було незвично, але вона була дуже цьому рада.

«Це ж хороший знак!»

– Пробач за вчорашнє… Як вибачення хочу запропонувати себе, як партнера для репетиції танцю! Все ж Райан більш схожий на мене, аніж на Гейбела, –  протягуючи руку сказав чоловік.

– Хм. Ну ви і справді як дві краплі води. Але взагалі в мене урок фортепіано після обіду, але до цього часу я ю залюбки!

– Чудово! А потім пропоную влаштувати пікнік. Кажуть їжа на свіжому повітрі корисніша ніж в приміщенні.

– Я такого не чула!

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь