Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

Без слів для почуттів

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

In My Heart – LIM YEON

Увірвалась, мов вітру порив,

Непомітно вдихнувши в мене життя

Не знав, що приведе доля

До орбіти, усіяної зірками

У моєму серці, у душі моїй

Якщо це і є кохання,

То страхам місця немає

 

Щастя

 

Радість

 

Печаль

 

Співчуття

 

Кохання

 

Такі прості почуття зрозумілі кожній нормальній людині.

 

Але я не належу до них. Я проживаю своє життя чисто механічно: вивчені жести, поставлені емоції, які мені доводиться тренувати перед дзеркалом щоранку.

 

Давайте вивчимо вираз обличчя, що показує щастя. Не перестарайтеся. Запам’ятайте відмінні знаки: перше – зморшки навколо очей, друге – кутики губ піднесені вгору.

 

Що означає «закохатися» для того, хто не здатний відчути до іншої людини навіть симпатію?

 

Як це, бути по-справжньому щасливим? Як це, засмучуватися чи співчувати комусь? Як це, коли з твоїх очей іскряться зірки щирої радості?

 

Все, що було в моєму житті – злість і страх. Як би не було, але це єдині емоції, які я по-справжньому можу зрозуміти та відчути.

 

Ви точно чули, як батьки натхненно розповідають про ті почуття, які відчули, коли побачили свого малюка вперше?

 

Моя дружина плакала від щастя, коли побачила нашу дочку і говорила, що вона надто гарна, що вона вдячна їй за це і що їй шкода, але вона не може це описати. І коли вона запитала: «Що в тебе на думці зараз?», я міг сказати тільки, що боюсь не сподобатися їй.

 

І тут дитина заплакала.

 

– Чому вона раптом розплакалася? — спитав я, не розуміючи цього.

— Мабуть, вона поділяє наші почуття. Хвилюється і боїться. Вона багато чого хоче сказати, але ще не може висловити це словами.

 

Я теж…

 

На весіллі Чжі Вон сказали, щоб вона посміхалася натуральніше, тоді як моя посмішка вважалася практично ідеальною. Який абсурд, чи не так?

 

І хоч моя дружина з самого початку була абсурдом для мене, її особливість вірити лише тому, що бачить, допомогла мені пристосуватися. Я вивчив її звички і переваги, я знаю, що вона ненавидить метеликів і дуже сильно любить дощ, вона завжди радіє грозі, що наближається, і усміхається без причин. Я виписав чотири блокноти, вивчаючи її, навчився готувати, щоб тішити її сніданками і в якийсь момент зрозумів, що насправді дбаю про неї. Я не знаю, коли це сталося. Можливо, що з нею це було з самого початку, але навіть у момент нашого з нею бою на складі, я інстинктивно захистив її від речей, що падали зі стелажу. Я не хотів, щоб вона постраждала і з цього моменту мені стало страшно. Стало страшно, що вона розкриє мою таємницю. Я не хотів її втрачати, адже мені вперше в житті не доводилося прикидатися.

 

Я хлопець із брудним минулим, вона – поліцейський.

 

Але мені здається, що мені послала її доля, бо вона – моя Ранкова зірка.

 

Я заблукав під час подорожі життям, довго блукав світом і в результаті знайшов свою відправну точку, яка не дозволить мені заблукати знову.

 

 

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь

Коментарі на “Без слів для почуттів